60 de mesaje de sfârșit de an școlar

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Orice etapă care se încheie este însoțită, pe de o parte, de satisfacție, de entuziasm, de mândrie dar, pe de altă parte, poate să trezească regrete și nostalgie. Elevi, cadre didactice și părinți, toți putem să ne deschidem sufletele și să profităm de finalul de an școlar pentru a ne exprima mulțumirile, recunoștința, felicitările, dar și dorința sinceră de a ne revedea cu bucurie și cu forțe proaspete. 

Mesaje de felicitare pentru elevi la finalul anului școlar

Printre mesajele de sfârșit de an școlar trebuie să se regăsească și cele care sunt însoțite de sincere felicitări. Datorită lor, elevii vor simți că sunt apreciați, că eforturile lor sunt recunoscute, ceea ce le va da satisfacție și îi va motiva pe viitor. Cu atât mai mult cu cât mesajele de sfârșit de an școlar sunt transmise cu ocazia absolvirii, ele vor marca nu doar încheierea unei etape din viața de elev, dar vor avea și rolul de a conferi mai multă încredere în reușitele viitoare.

Mesaje de felicitare pentru elevi din partea învățătorilor

Relația dintre doamna învățătoare/domnul învățător și elevii săi este cu totul specială, aceste cadre didactice fiind cele care îi vor ajuta pe cei mici să facă primii pași în universul școlii. Fie că este vorba despre mesaje de sfârșit de an școlar pentru clasa pregătitoare, fie că este vorba despre cele dedicate încheierii ciclului primar, acestea trebuie să-i emoționeze pe copii și pe părinți deopotrivă. 

 • „Absolvirea este o recunoaștere a faptului că ați muncit mult...Cele mai calde felicitări pentru că ați absolvit clasa pregătitoare cu succes!”
 • „Sunteți precum niște steluțe strălucitoare întrucât ați trecut cu brio prin această etapă. Felicitări pentru absolvirea clasei pregătitoare și mult noroc în continuare!”
 • „Acesta a fost primul pas, primul succes, prima realizare pentru voi și vă doresc să mai aveți parte de multe realizări! Felicitări pentru tot ce ați făcut, dragii mei!”
 • „Multă dragoste și felicitări pentru elevii mei dragi, care au absolvit clasele 1-4. Fie ca succesul să vă însoțească din plin și în anii următori!”
 • „Cu ocazia încheierii anului școlar, vreau să vă spun că m-ați făcut să fiu tare mândru/mândră de voi și știu că mai urmează să faceți o mulțime de minuni. Felicitări, dragii mei copii!”
 • „Începând de mâine, nu mai sunteți elevi de clasa întâi. Primul an de cunoștințe este deja în spatele vostru și vreau să vă felicit pentru o realizare atât de importantă!”
 • „Fiecare realizare a copiilor dumneavoastră este importantă întrucât este rezultatul a numeroase succese, dar și a unor eșecuri. Dragi părinți și dragi copii, vă felicit pentru tot și vă doresc mult noroc pe viitor!”

invatatoare-sau-profesoara-zambitoare-atingand-afectuos-pe-umar-o-eleva-vesela

Mesaje de felicitare pentru elevi din partea profesorilor

Dascălii noștri dragi țin să transmită mesaje de sfârșit de an școlar pentru elevii lor nu doar pentru a le mulțumi pentru o colaborare fructuoasă, pentru a le aduce în prim-plan realizările, ci și pentru a-i încuraja să privească încrezători spre viitor, după absolvire.

 • „Fie ca zilele luminoase și însorite să vă umple cu noi forțe, să vă ofere o mulțime de hobby-uri și să nu vă lase să vă plictisiți niciun minut. Felicitări cu finele anului școlar!”
 • „A mai trecut un an școlar, felicitări pentru finalizarea sa. Vă doresc o vacanță bună, reîncărcați-vă cu energia soarelui de vară, obțineți suficiente vitamine, restabiliți puterea, câștigați urările vântului cald și reveniți la învățătură cu vigoare reînnoită”
 • „Felicitări pentru sfârșitul anului școlar! A fost diferit pentru toată lumea- pentru cineva a fost o lecție de viață, o nouă descoperire, evenimente importante, pentru altcineva- o porțiune de cunoștințe și abilități; simplu sau complex, dar pentru fiecare- plin de gânduri, concluzii și planuri!”
 • „Dragi elevi, vă felicit sincer pe TOȚI cu finalul anului școlar! Vă doresc succes, fericire, sănătate și bună dispoziție!”
 • „Dragi elevi! Vă doresc ca timpul de odihnă și repornire să nu fie în zadar, ci să vă întoarceți cu toții puternici, sănătoși, frumoși, pregătiți pentru un nou început. Felicitări cu ocazia sfârșitului anului școlar!”
 • „Realizările și achizițiile voastre sunt cele care ne inspiră. Sper că nu veți înceta niciodată să ne uimiți prin ceea ce faceți. Felicitări cu ocazia absolvirii!”
 • „Felicitări pentru că ați reușiți să absolviți cu brio. M-ați făcut mândră/mândru că sunt profesoara/profesorul voastră/vostru!”
 • „Felicitări cu sfârșitul anului școlar! Pentru absolvenții clasei a XII-a, sfârșitul anului școlar este incitant! Este timpul schimbărilor și al încercărilor. Le doresc să treacă cu succes toate examenele finale și să facă o alegere corectă a drumului în viață”
 • „Mi-aș dori ca fiecare profesor să aibă elevi ca voi. Nu m-ați făcut doar pe mine mândru/mândră de voi, ci ați făcut ca tot liceul să fie astfel. Felicitări pentru că ați absolvit cu atât de mult succes!”
 • „Performanțele clasei voastre au arătat dintotdeauna că sunteți extraordinari. Este uimitor să văd cum ați depășit toate așteptările mele. Felicitări pentru tot ceea ce ați reușit să faceți!”

Mesaje de felicitare pentru elevi din partea părinților

Indiferent de etapa vieții de elev pe care o încheie copiii noștri, suntem mândri de ei și vrem să îi facem să se simtă speciali. Pentru a-i încânta, ne putem inspira și din mesajele de sfârșit de an școlar de mai jos.

 • „Sunt atât de mândră de tine! Să nu renunți niciodată la dorința de a munci mult și la răbdarea de care dai dovadă în fiecare zi. Felicitări, dragul meu/draga mea pentru rezultatele deosebite din acest an școlar!”
 • „Felicitări pentru că ai încheiat primul mare capitol din povestea ta de succes. Îți dorim să ai parte de realizări și mai strălucitoare!”
 • „Suntem foarte mândri de succesul tău și de toate realizările tale. Suntem siguri că pe viitor vei avea și mai multe reușite. Îți dorim mult noroc în următoarele tale aventuri! Felicitări, draga noastră absolventă/dragul nostru absolvent!”
 • „Toată dragostea noastră pentru tine, cu ocazia absolvirii tale. Îți dorim să ai multe reușite de care să te bucuri în viață. Felicitări pentru tot!”
 • „Pentru că ai absolvit liceul, ai încheiat una dintre cele mai uimitoare călătorii ale tale. Să aspiri în continuare spre excelență! Cu dragoste și cu mândrie, îți transmitem cele mai sincere felicitări!”
 • „Faptul că te poți numi absolvent/ă este o realizare extraordinară pentru tine. Suntem binecuvântați că avem un copil ca tine. Felicitări, draga noastră/dragul nostru!”

Mesaje de sfârșit de an școlar pentru preșcolari

Le-a fost alături copiilor noștri încă din primele clipe în care i-am dus la grădiniță și s-a străduit zi de zi să-i introducă în tainele cunoașterii, dar și în ale jocului. De aceea, nu este deloc surprinzător faptul că doamna educatoare pregătește mesaje de sfârșit de an școlar pentru a marca și finalul perioadei de grădiniță.

 • „Celor mai dragi copii ai mei, să aveți o zi de absolvire minunată! Sunt atât de mândră de voi și vă doresc și mai multe reușite. Felicitări, copii!”
 • „Felicitări, scumpii mei, pentru că ați absolvit grădinița! Vă doresc succes la școală, să aveți note mari și bucurii!”
 • „Sincere felicitări copiilor care m-au inspirat și care au absolvit grădinița. Vă doresc mult succes pe viitor!”
 • „Urmează aventuri uimitoare pentru voi! Sper să reușiți să vă încântați părinții și să descoperiți o lume incredibilă, plină de minuni. Felicitări cu ocazia sfârșitului anului petrecut la grădiniță!”
 • „Pentru că anii petrecuți la grădiniță s-au încheiat atât de frumos, vă doresc numai succes în următorul capitol al vieții voastre. Felicitări și mult succes la școală!”
 • „La început totul a părut greu, dar ați absolvit grădinița cu brio. Vă felicit pe toți și vă doresc să rămâneți aceleași steluțe strălucitoare!”

Mesaje de mulțumire pentru profesori la sfârșit de an școlar

În mod cert că avem momente în care ne amintim cu drag de anumiți profesori, cu precădere de cei care ne-au fost diriginți. Fie că facem o trecere în revistă a clipelor memorabile, fie că ne gândim pur și simplu la cât de multe lucruri am învățat de la ei, ne dorim să le mai putem transmite un gând bun. Din acest punct de vedere, ne putem „revanșa” și dându-le copiilor noștri câteva sugestii de mesaje de sfârșit de an școlar pentru profesorii preferați.

Mesaje de sfârșit de an școlar pentru diriginte/dirigintă

Întrucât le sunt alături zi de zi copiilor de gimnaziu sau de liceu, diriginții merită cu prisosință mesaje de mulțumire:

 • „Stimata noastră dirigintă, vă mulțumim pentru răbdarea și puterea pe care le-ați pierdut pentru învățarea noastră. Dumneavoastră ne sunteți ca a doua mamă!”
 • „Fie ca profesia dvs. să vă aducă mereu plăcere și satisfacție, iar copiii să vă aprecieze și să vă respecte! Vă mulțumim pentru tot!”
 • „Cuvintele nu pot exprima recunoștința pe care o simt. De aceea, o să vă spun: „Vă mulțumesc, doamnă dirigintă!”
 • „Doamnă dirigintă/Domnule diriginte, voiam să vă spun că apreciez foarte mult modul în care ne-ați fost alături. Vă mulțumesc!”
 • „Doamnă dirigintă, vă mulțumesc pentru acest an școlar minunat petrecut alături de dumneavoastră și pentru sprijinul acordat atât mie, cât și colegilor mei. Abia aștept să ne revedem în toamnă, dar și în anii următori!”

Mesaje de mulțumire de la elevi pentru profesori

La încheierea unui semestru sau a anului școlar, profesorii vor primi cu mare bucurie mesaje sincere și pline de recunoștință din partea elevilor cărora le sunt/le-au fost alături. 

 • „Ne-ați ghidat mereu și ne-ați arătat calea spre succes. Vă mulțumim, domnule profesor, sunteți cel mai bun!”
 • „Nu am văzut niciodată un super-erou în viața reală. Dar suntem destul de siguri că sunteți un super-erou deghizat într-un mare profesor. Vă mulțumim pentru tot!”
 • „Vă suntem recunoscători pentru că ați creat un mediu grozav, în care am fost încurajați să ne exprimăm propriile gânduri și opinii”
 • „Vă mulțumim, doamnă profesoară, pentru că ne-ați îndrumat și ne-ați inspirat. De asemenea, vă mulțumim că ne faceți tot ceea ce suntem astăzi”
 • „Întotdeauna ați făcut tot posibilul pentru noi și vă suntem recunoscători. Vă mulțumim că sunteți un profesor fenomenal și că ne-ați fost alături pe parcursul acestui semestru/an școlar!”
 • „Aprecierea mea pentru dvs. este mai presus de cuvinte! Mereu veți fi un model pentru mine și o să vă urmez exemplul. Să rămâneți mereu uimitor/uimitoare!”

grup-de-eleve-mergand-sa-si-imbratiseze-profesorul-favorit-pe-holul-scolii

Mesaje de mulțumire de la părinți pentru profesori

Printre mesajele de sfârșit de an școlar la care ne gândim, nu ar trebui să lipească nici acelea prin care alegem să mulțumim fie unui profesor ce ocupă un loc special în inima copiilor noștri, fie întregului colectiv de profesori de la clasă.

 • „Dacă fiecare profesor din această lume ar fi la fel de dedicat ca dvs., niciun părinte nu ar trebui să-și facă griji pentru copilul său. Vă mulțumim pentru munca dvs. inspirată!”
 • „Sunteți sursa de inspirație și de energie pentru copiii noștri întrucât sunteți un profesor minunat. Vă mulțumim!”
 • „Vă mulțumesc pentru că ați fost un profesor minunat pentru copilul meu. Datorită dvs. a avut un an grozav!”
 • „Cel mai mare compliment pe care îl poate primi un profesor este atunci când un elev se duce acasă și spune: „Mamă, am avut o zi minunată la școală.” Copilul nostru face asta în fiecare zi. Vă mulțumim!”
 • „Fiecare cuvânt pe care îl spuneți, fiecare curs pe care îl țineți, fiecare lucrare pe care o notați- continuă să schimbe vieți. Vă mulțumim că sunteți un profesor extraordinar pentru copiii noștri!”

Citate din autori celebri ce pot fi transmise la sfârșit de an școlar

Pentru toți cei care își doresc să transmită mesaje deosebite de sfârșit de an școlar, citatele despre educație care aparțin unor autori celebri reprezintă o alegere inspirată. Pline de semnificații profunde, acestea vor încânta și vor îndemna la un moment de reflecție.

Citate pentru elevi la sfârșit de an școlar

Mesajele de sfârșit de an școlar trebuie să fie motivaționale, dar și să sublinieze rolul fundamental al instruirii în viața fiecăruia dintre noi. 

 • „Orizontul ți se deschide în față, oferindu-ți spațiul necesar pentru a face noi pași spre schimbare” (Maya Angelou)
 • „Educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea” (Nelson Mandela)
 • „O persoană care nu a greșit niciodată înseamnă că nu a încercat nimic nou” (Albert Einstein)
 • „Nu sunt stelele cele care sunt responsabile de destinul nostru, ci noi înșine” (William Shakespeare)
 • „Sunt impresionat de urgența de a face. Nu este suficient să știm; trebuie să și punem în practică. Să ne dorim ceva nu este suficient; trebuie să și facem acel lucru” (Leonardo da Vinci)
 • „Cea mai bună formă de a-ți prezice viitor este să ți-l creezi” (Abraham Lincoln)
 • „Cel care va absolvi astăzi și mâine se va opri din învățat va fi omul nepregătit din ziua următoare” (Newton D.Baker)

Citate pentru profesori la sfârșit de an școlar

Prin astfel de citate ar putea să fie adusă în prim-plan misiunea nobilă a dascălilor, care nu se rezumă doar la transmiterea de cunoștințe, ci și la transmiterea unor valori, a unor lecții de viață.

 • „Inteligență plus caracter- acesta este adevăratul scop al educației” (Martin Luther King Jr.)
 • „Arta supremă a unui profesor este de a aduce bucurie în cadrul exprimării creativității și în procesul de cunoaștere” (Albert Einstein)
 • „În această viață nu putem face lucruri mărețe. Putem să facem numai lucruri mici, dar cu multă dragoste” (Maica Tereza)
 • „Cel mai mare dar pe care îl putem face copiilor noștri este să le sădim rădăcina responsabilității și să le dăm aripile independenței” (Maria Montessori)
 • „Când ne apucăm să educăm mintea tinerilor, nu trebuie să uităm să le educăm și inimile” (Dalai Lama)
 • „Ei pot uita ceea ce le-ai spus, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă” (Carl W. Buehner)
 • „Cel mai important semn al succesului unui profesor este să poată spune: „Copiii lucrează acum ca și cum eu nici nu aș fi fost acolo” (Maria Montessori)

Cum să redactezi o scrisoare de sfârșit de an școlar

Chiar dacă mesajele de sfârșit de an școlar sunt o modalitate excelentă de a le transmite dascălilor cele mai sincere mulțumiri pentru tot ceea ce au făcut, o scrisoare de mulțumire va aduce mai multă bucurie celui/celei care o va primi. Nu este necesar ca o asemenea scrisoare să fie prea lungă, esențial fiind să fie bine structurată și să includă:

 • 1-2 enunțuri din care cadrul didactic să poată afla despre ce este vorba în scrisoare (de exemplu, se va spune că scrisoarea este pentru exprimarea aprecierii)
 • Câteva exemple din care să reiasă de ce i se mulțumește/ de ce primește aprecieri- De pildă, va fi reamintit un moment memorabil de pe parcursul anului școlar în care cadrul didactic l-a determinat/a determinat-o pe cel/pe cea care îi scrie să se simtă special/ă. În același timp, în scrisoare pot fi pomenite și câteva modalități în care cadrul didactic a ajutat-o/l-a ajutat pe cea/pe cel care îi transmite gândurile sale
 • Vor fi formulate câteva enunțuri din care să reiasă mulțumirile- Se pot scrie 1-3 enunțuri care să rezume ceea ce s-a precizat anterior în scrisoare. Se vor reaminti motivele pentru care cadrul didactic merită recunoștință și admirație 

Scrisoare de la un elev către doamna învățătoare

O scrisoare venită din partea unui elev o va bucura pe doamna învățătoare mai mult decât simple mesaje de mulțumire de sfârșit de an școlar.

„Dragă doamnă învățătoare,

Vă mulțumesc pentru răbdare. Vă mulțumesc pentru timpul oferit. Vă mulțumesc pentru ajutorul la teme. Vă mulțumesc pentru că ați rămas alături de mine și m-ați ajutat, chiar dacă v-ați fi dorit să fiți în altă parte în acele momente. 

Vă mulțumesc pentru că ați stat cu mine în excursie, când eram singur/ă. Vă mulțumesc pentru că mi-ați explicat până când am înțeles. Vă mulțumesc pentru că m-ați ajutat să mă străduiesc mai mult. Vă mulțumesc pentru că sunteți învățătoarea mea.

Cu drag, 

X”

(sursă: edutopia.org)

baietel-din-clasele-primare-purtand-uniforma-si-incercand-sa-se-concentreze-pentru-a-scrie-ceva

Scrisoare de mulțumire de la părinți pentru doamna învățătoare

În loc de mesaje de sfârșit de an școlar pentru doamna învățătoare, ar fi mai bine să i se dedice o scrisoare în care să-i arătăm că ne gândim la ea cu recunoștință pentru răbdarea, priceperea și dragostea pe care le dăruiește fără ezitare elevilor săi.

„Dragă doamnă X,

Vă mulțumesc pentru toate eforturile din acest an școlar. Copilul meu iubește școala și nu mă mir de ce. Văd zi de zi cât de multe lucruri îi învățați pe copii, cum îi încurajați să participe la ore și la diverse activități și sunt încântată să o aud/ să îl aud pe fiica mea/ pe fiul meu cum vorbește despre dvs. 

Privesc cu apreciere tot ceea ce ați reușit să faceți pentru copii, faptul că le dăruiți mereu căldura de care au atât de multă nevoie pentru a crește.

Aveți toate calitățile pe care ar trebui să le aibă un învățător- sunteți blândă, răbdătoare, iubitoare și aveți întotdeauna idei uimitoare. 

Vă mulțumesc pentru că sunteți un dascăl extraordinar! Știu că nu se găsesc cu ușurință dascăli precum dvs. Vă apreciez pentru că vă dedicați timpul copiilor, pentru că sunteți răbdătoare și știți cum să faceți atractiv chiar și un subiect ce pare plictisitor.

Vă mulțumesc pentru toată munca dvs. cu copilul meu, pentru că îl ajutați să evolueze și pentru că îl încurați să devină tot mai bun.

Cu stimă,

X”

(sursă: memesbams.com)

Scrisoare de la un elev către diriginte/dirigintă

Întrucât și diriginții ocupă un loc special în inima elevilor, nu se va da greș nici dacă mesajele de mulțumire de sfârșit de an școlar vor fi înlocuite cu o scrisoare în care să se exprime recunoștința. 

„Stimată doamnă dirigintă/Stimate domnule diriginte,

Prima dată când v-am întâlnit, nu v-am simpatizat foarte mult. Nu îmi plăcea când îmi făceați observație în legătură cu ținutele de la școală. Nu îmi plăcea când mă corectați adesea când spuneam ceva. Mai mult decât atât, nu eram încântat/ă când mă rugați să refac proiectele până când acestea îmi ieșeau foarte bine. 

La început, pot spune că am avut câteva neînțelegeri. Dar niciodată dvs. nu v-ați pierdut răbdarea. Ați fost mereu răbdător/răbdătoare cu mine. Întotdeauna v-ați făcut timp să mă ascultați când am simțit nevoia să fiu auzit/ă.

M-ați învățat ce înseamnă disciplina. M-ați învățat ce înseamnă demnitatea. Mai mult decât ceea ce ne-ați transmis la orele de limba engleză, ne-ați învățat că putem obține mai mult decât credem noi înșine sau decât se așteaptă ceilalți de la noi.

Pentru că m-ați învățat toate acestea, simt că vă datorez foarte mult.

Vă mulțumesc pentru tot!

X”

(sursă: edutopia.org)

Scrisoare de la un elev cu ocazia absolvirii

Apropierea zilei absolvirii aduce nu doar bucuria încheierii cu succes a unei etape, ci și regrete și dorința de întoarcere cu recunoștință spre cei care ne-au marcat ultimii patru ani din viață. Toate acestea pot fi redate atât cu ajutorul mesajelor de sfârșit de an școlar pentru profesori, cât și cu ajutorul unei scrisori de mulțumire pentru dascălul preferat. 

„Stimată doamnă/Stimate domnule,

Pot spune că am reușit împreună!

Nu am crezut vreodată că o să ajung să înțeleg matematica și am simțit întotdeauna că voi avea de luptat cu ea. Chiar dacă am fost printre ultimii elevi din clasă, dvs. m-ați încurajat și mi-ați spus că voi reuși să învăț tot ceea ce trebuie pentru a promova. 

Fără ajutorul dvs. nu aș fi avut curajul să încerc, întrucât îmi era teamă că vor râde colegii de mine când nu mă voi descurca. M-ați făcut să înțeleg că este în regulă să mai facem și greșeli și că putem învăța numai după ce vom greși de câteva ori. 

Vă mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ați dăruit în acești patru ani. Nu credeam că va veni și această zi, dar iată că am ajuns aici și sunt fericit/ă.

Cu stimă,

X”

(sursă: classful.com

Gânduri la sfârșit de semestru: ce putem transmite colegilor și profesorilor

Până când vom găsi cele mai sincere mesaje de sfârșit de an școlar pentru colegi și pentru profesori, le putem mulțumi din suflet și putem să ne exprimăm recunoștința față de ei și la final de semestru. 

Gânduri la sfârșit de semestru pentru colegi

În compania colegilor de clasă am putut petrece momente minunate, am învățat unii de la alții și ne-am susținut în momentele mai dificile. De aceea merită să le transmitem gânduri frumoase și să le mulțumim. 

 • „Sunteți cei mai buni prieteni și cei mai buni colegi de clasă pe care aș fi putut să îi am! Vă mulțumesc pentru că sunteți atât de buni cu mine și pentru că ne respectăm atât de mult!”
 • „Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine! O să vă fiu mereu recunoscător/recunoscătoare pentru că m-ați ajutat și m-ați sprijinit când am avut dificultăți la școală și nu numai”
 • „Am avut un semestru excelent, plin de aventuri. Să sperăm că așa va fi și pe mai departe! Tot înainte, dragii mei colegi!”
 • „Sunt cea mai fericită/cel mai fericită să am în viața mea persoane atât de minunate ca voi, dragi colegi. De aceea, le doresc tuturor să aibă colegi așa cum am eu!”
 • „Vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați suportat și în acest semestru. A fost o călătorie plină de aventuri, cred că toți am avut ceva de învățat și că suntem mai pregătiți pentru următoarele etape din viața noastră. Sunteți niște colegi extraordinari!”

grup-de-adolescenti-alergand-pe-culoarul-scolii-in-timp-ce-o-membra-a-grupului-incearca-sa-sara-cat-mai-sus

Gânduri la sfârșit de semestru pentru profesori

Nu numai mesajele de sfârșit de an școlar îi vor încânta pe profesori, ci și cele pe care le pot primi inclusiv la finalul unui semestru încheiat cu succes. 

 • „Vă mulțumim pentru un semestru minunat! Vă apreciem mult pentru modalitatea în care ne-ați transmis cunoștințele și pentru cum ați relaționat cu noi. Ați reușit întotdeauna să îmbinați umorul cu exigența necesară pentru obținerea performanțelor, iar din acest motiv o să vă fim mereu recunoscători”
 • „Vă mulțumim pentru acest semestru. Pentru răbdarea de care ați dat dovadă și pentru că ați creat un mediu în care ni s-a permis nu doar să avem succes, ci și să trecem prin eșecuri. Vă mulțumim pentru că ați avut grijă de noi. Vă mulțumim pentru că ne-ați lăsat să punem întrebări, pentru că nu ne-ați judecat și pentru că ați rezonat cu noi. Sunteți un profesor de excepție!”
 • „Vă mulțumim pentru că v-ați ocupat de fiecare dintre noi și pentru că datorită dvs. ni s-a părut că la școală este mai ușor. Niciunul dintre noi nu ar fi reușit fără susținerea dvs.!”
 • „Ați fost atât de creativ/ă și de pasionat/ă când ne-ați predat, când ați comunicat cu noi și când ne-ați oferit lecții de viață. Sunteți minunat/ă!”
 • „Am avut parte de un semestru excepțional! Am îndrăgit toate cărțile și toate orele dvs., întrucât ați știut cum să ne „deschideți” ochii. Nu a fost niciun moment în care să ne plictisim și ne-ați „ținut” mereu „în priză”. Așa ar trebui să fie la toate orele! Abia așteptăm să vă revedem în semestrul următor!”

Gânduri la sfârșit de ciclu primar: ce pot transmite părinții învățătorilor

Ne amintim cu nostalgie de clipele în care copiii noștri au făcut primii pași la școală alături de învățătorii lor. Aceștia s-au străduit zi de zi să îi ajute nu numai să acumuleze cunoștințe și deprinderi care le vor fi oricând utile, ci și au contribuit din plin la formarea personalității lor. Cu multă răbdare, cu minuțiozitate și cu dragoste, i-au învățat de toate și i-au pregătit pentru următoarele etape din viața lor. Având în vedere tot ce au făcut pentru copiii pe care i-au avut în grijă timp de patru ani, merită tot respectul și toată admirația, exprimate în cele mai frumoase mesaje de sfârșit de an școlar.  

 • „Vă mulțumesc pentru că ați fost un dascăl atât de minunat și de iubitor. Ați făcut ca prima întâlnire cu școala a copilului meu să fie plină de entuziasm și de bună-dispoziție! Cu ajutorul cunoștințelor și a abilităților dobândite datorită dumneavoastră, va fi pregătit pentru clasa a V-a. Vă mulțumesc pentru patru ani fantastici!”
 • „Ne dorim să știți cât vă suntem de recunoscători pentru că ați fost învățătoarea copiilor noștri. Stilul dvs. de a le transmite cunoștințele este minunat și i-a determinat să fie interesați de școală. A fost minunat să îi vedem cum veneau acasă fericiți, vorbind despre dvs. și nerăbdători să ne povestească tot ce au făcut la școală. Vă apreciem munca permanentă pe care ați depus-o pentru copiii noștri, pentru că le-ați asigurat cele mai bune condiții pentru învățat. Vă mulțumim foarte mult!”
 • „Doamnă învățătoare, nu numai că mi-ați instruit copiii, dar i-ați făcut să înțeleagă și importanța educației. Vă sunt foarte recunoscător/oare. Ați fost bună și răbdătoare, dar ați știut și să fiți fermă când a fost necesar. Ați jucat un rol-cheie în a modela personalitatea copilului meu!”
 • „Învățătorii ca dvs. sunt cei ce fac diferența dintre predare și educare. Vă mulțumim pentru că ne-ați instruit copiii, pentru că le-ați dat educație și pentru că le-ați dat încredere. Vă mulțumim pentru că sunteți un dascăl de neînlocuit!”
 • „Vă mulțumesc pentru patru ani extraordinari! Fiica mea/fiul meu a fost norocoasă/norocos să aibă un învățător ca dvs. I-ați oferit căldură și un mediu de învățare primitor, care a stimulat-o/l-a stimulat să se dezvolte. Copilul meu a fost fericit în clasa dvs. și a dobândit încrederea necesară pentru a evolua și pe mai departe. A fost uimitor să îl văd cât de mult a progresat! Vă mulțumesc pentru tot, sunteți un dascăl nemaipomenit!”

grup-de-elevi-din-clasele-primare-incercand-sa-i-ofere-un-buchet-de-flori-galbene-doamnei-invatatoare

Mai simple sau mai complexe, inspirate din citatele ce aparțin unor autori celebri sau pur și simplu făurite cu inspirația de moment, mesajele de sfârșit de an școlar au darul de a oferi bucurie, sentimentul împlinirii dar, mai presus de toate, sunt numai bune pentru a ne exprima admirația și recunoștința. 

Surse: bestmessage.org, blog.parentsquare.com, brainly.ro, classful.com, countryliving.com, currentschoolnews.com, edutopia.org, felicitari.online, futureofworking.com, goodhousekeeping.com, kidadl.com, living.com.ng, mesajmix.com, mesajeurarifelicitari.com, memesbams.com, messagesandsayingsforyou.blogspot.com, playtech.ro, samplemessages.com, soeonline.american.edu, teenvogue.com, tlc.missouri.edu, weareteachers.com, wikihow.com, wishesmsg.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum arată Gina Pistol gravidă! În sfârşit, îi putem vedea burtica
  Cum arată Gina Pistol gravidă! În sfârşit, îi putem vedea burtica

  Nu a trecut mult de când Gina Pistol şi Smiley au anunţat că vor deveni părinţi. Descoperă cum arată acum viitoarea mămică!

  Jennifer Aniston, în sfârșit mamă? Vestea care a șocat lumea
  Jennifer Aniston, în sfârșit mamă? Vestea care a șocat lumea

  Recent, au început să circule zvonuri potrivit cărora una dintre cele mai cunoscute actrițe americane ar deveni mamă. Mai exact, s-a vehiculat ideea că aceasta ar urma să adopte...

  Mesaje ingeri luna septembrie – GEMENI
  Mesaje ingeri luna septembrie – GEMENI

  “Aceasta situatie poate fi vindecata bland si cu iubire, as cum ai cerut, insa e nevoie si de taria ta si de buna credinta a celorlalti oameni implicati. Vom sta in spatele tau atunci...

  Ministerul Educației: Informația privind eventuala înghețare a anului școlar este una eronată!
  Ministerul Educației: Informația privind eventuala înghețare a anului școlar este una eronată!

  În ultimele 24 de ore au circulat în mass-media zvonuri prin care se vehicula înghețarea anului școlar 2019-2020, în urma decretului care a instaurat starea de...

  Celebrul model a devenit, în sfârşit, mamă, deşi s-a luptat 7 ani cu lipsa menstruaţiei
  Celebrul model a devenit, în sfârşit, mamă, deşi s-a luptat 7 ani cu lipsa menstruaţiei

  Unul dintre cele mai faimoase modele şi-a îndeplinit în sfârşit visul de a deveni mamă. Descoperă din articolul de mai jos despre cine este vorba!

  Psihologia online-ului: ce semne de punctuaţie nu trebuie să pui în mesaje
  Psihologia online-ului: ce semne de punctuaţie nu trebuie să pui în mesaje

  Punctul de la sfârşitul mesajelor este neprietenos şi impersonal, au descoperit cercetătorii. Este corect, conform normelor gramaticale dar greşit, conform normelor psihologice.

  Dana Rogoz: mesaje emoționante despre copiii ei. „Dacă mai durează mult senzația, voi leșina”
  Dana Rogoz: mesaje emoționante despre copiii ei. „Dacă mai durează mult senzația, voi leșina”

  Trebuie să recunoaștem că atunci când vrem să ne luăm porția zilnică de drăgălășenie, mai aruncăm un ochi pe contul de Instagram al Danei Rogoz. Poate te întrebi de...

  S-a publicat noua structură a anului școlar. Semestrul al doilea va fi mai scurt cu o săptămână
  S-a publicat noua structură a anului școlar. Semestrul al doilea va fi mai scurt cu o săptămână

  Noua structură a anului școlar 2020-2021 a fost publicată în Monitorul Oficial. Cea mai importantă modificare este reducerea numărului de săptămâni de cursuri de la 34 la...

  © 2022 Qbebe