Ce tip de mamă poți fi, în funcție de luna nașterii

Ce tip de mamă poți fi, în funcție de luna nașterii

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Fie că ești tot timpul cu ochii pe copilul tău pentru a te asigura că-l disciplinezi, fie că îl urmărești clipă de clipă pentru a-l știi în siguranță, fie că preferi să-i lași mereu libertatea de a explora sau preferi să te știe drept cea mai bună prietenă, de fapt îți dorești pentru el tot ce este mai bun. Te-ai gândit până acum că modul în care relaționezi cu copilul tău este influențat și de luna în care te-ai născut? Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi cum luna nașterii are impact inclusiv asupra stilului de parenting, asupra modului în care te raportezi la copilul tău. 

Dacă ești născută în ianuarie

Odată ce devii părinte, ai tendința să faci totul așa cum scrie în cărțile despre creșterea copilului. Îți iei rolul în serios și de aceea ești dornică să te documentezi cât mai mult despre cum poți ajunge să fii cea mai bună mamă.

Una dintre preocupările tale majore este să-ți disciplinezi copilul, să-l obișnuiești cu rutine care îi vor fi oricând utile. De exemplu, nu îl lași niciodată să meargă la culcare fără să se spele pe dinți și stai lângă el ca să te asiguri că realizează acest demers așa cum l-ai învățat. 

femeie care se spala pe dinti impreuna cu o fetita

Chiar dacă micuțul tău încearcă să te convingă să-l lași în pace prin diverse „trucuri”, de exemplu afișând un zâmbet irezistibil sau alintându-te, nu te vei lăsa impresionată și vei continua să insiști să țină cont de ceea ce i-ai spus. 

Dacă ești născută în februarie

Să știi că ai un copil sănătos și bine îngrijit este principala ta preocupare. De aceea, aloci foarte mult timp treburilor gospodărești și nu este de mirare că adesea te simți epuizată. Vrei să faci multe lucruri odată și nu te lași până când nu te asiguri că micuțului tău îi este bine. Tot în acest scop îți pui mereu imaginația la treabă și îi propui diverse activități ca să-l distrezi și ca să învețe lucruri noi. În general, cauți să găsești activități bazate pe crafting și, pentru a-l face permanent fericit, nu eziți, spre exemplu, să-i faci fursecuri în forme de animale, să faceți împreună litere de spumă în cadă etc.

Dacă ești născută în martie

Pentru tine, cel mai dificil lucru este să fii fermă cu copilul tău. Întrucât nu suporți să-l vezi că este nemulțumit sau trist, adesea uiți să impui anumite limite și să insiști să respecte reguli. De altfel, nu îți place să-l refuzi și, ori de câte ori ești nevoită să-i spui și „nu”, te simți vinovată. Cel mai mult suferi când îl vezi plângând, prin urmare ești gata să faci orice este nevoie ca să-l vezi iar zâmbitor.

Dacă ești născută în aprilie

Nu îți pasă de ceea ce spun ceilalți referitor la ce înseamnă să fii un părinte bun. De fapt, nu îți place deloc să primești sfaturi în acest sens, cu atât mai mult cu cât cineva încearcă să ți le impună. Ceea ce vrei este să îți pui în valoare propriile calități pentru a-ți crește copilul așa cum crezi.

Mamele născute în aprilie sunt în general „cool”, străduindu-se să le acorde libertate copiilor și să le permită să exploreze. Nu insistă niciodată să facă presiuni asupra lor ci, din contră, vor să-i motiveze să facă propriile alegeri.  

mama care sta pe un scaun de ratan si isi tine in spate fetita, fericita

Dacă ești născută în mai

Copilul tău te vede ca pe o prietenă adevărată, care îi este alături la joacă și cu care se poate distra oricând. Reușești mereu să-l faci să râdă, adori să-i permiți să exploreze și să se bucure de copilărie. Practic, îți propui să petreceți cât mai mult timp de calitate împreună. În aceste condiții, nu este surprinzător faptul că ții neapărat să păstrezi cât mai multe amintiri legate de copilul tău, de la primul dințișor căzut până la biletele pe care le-ai luat când ați mers prima dată la cinema. 

Dacă ești născută în iunie

Scopul tău major este să-ți tratezi copilul ca pe egalul tău, fără să-l faci să se simtă vreodată copleșit de autoritatea ta. Ca să reușești, încerci, de exemplu, să-i cunoști cât mai bine prietenii, să mergi în excursii cu copilul tău, să găzduiești cât mai multe petreceri în casa voastră etc. De asemenea, alegi să fii o astfel de mamă și ca să fii sigură că, în momentul în care va simți nevoia, copilul nu se va feri de tine și îți va spune tot ce are pe suflet.

Dacă ești născută în iulie

Ai toate șansele să fii o mamă extrem de protectoare. Îți faci permanent griji pentru copilul tău, vrei să știi unde se află, ce face etc. În aceste condiții, poți ajunge să-l copleșești cu grija ta. În realitate, urmărești să-l știi în siguranță, dragostea motivându-te să te comporți astfel. Uneori, când nu ești în preajma lui, te poți confrunta cu stări de anxietate, în special dacă nu ai comunicat recent cu el.

Dacă ești născută în august

La fel ca mamele născute în luna iulie, și tu ești permanent preocupată de starea copilului tău și vrei cel mai mult să-l protejezi. Câteodată, fără să îți dai seama, ajungi să tragi cu ochiul în telefonul său ori să te uiți într-un jurnal ca să îți faci o idee cât mai exactă legată de anturajul său, de locurile în care merge etc.

În același timp, ca să-ți vezi copilul fericit, ești gata să-i cumperi tot ce vrea. Cheltuiești sume importante ca să-l răsfeți și îi cumperi unele lucruri pur și simplu pentru că te gândești că, la un moment dat, o să fie atras de ele.

Dacă ești născută în septembrie

Pe de o parte, faci tot ce poți pentru a fi bine organizată. În acest scop, îți faci săptămânal planuri legate de ce gătești, de activitățile extracurrriculare ale copilului etc. Chiar dacă îți este greu, încerci mereu să găsești un echilibru între activitățile profesionale și cele gospodărești.

Pe de altă parte, vrei să te implici mult în tot ceea ce ține de copilul tău. Din acest motiv, nu lipsești de la evenimentele de la școală și, când poți, te implici voluntar în diverse activități pentru a ajuta cadrele didactice. 

Dacă ești născută în octombrie

Obiectivul tău este să-i arăți mereu copilului că îi ești alături, că se poate baza pe el și nu te ferești să-ți exprimi afecțiunea față de el. Spre exemplu, îl săruți de fiecare dată înainte în culcare, îl primești în patul tău când este trist etc.

Totodată, întrucât te ocupi cu el, vrei să te mândrești și în fața celorlalți cu realizările sale. În acest scop, profiți de toate ocaziile pentru a-i face fotografii, pentru a-l filma și nu eziți să postezi anumite fotografii și pe rețelele de socializare. 

mama cu cei trei copii stand toti pe canapea si uitandu-se pe laptop

Dacă ești născută în noiembrie

Ești neobosită, faci de fiecare dată eforturi nu numai pentru a petrece suficient timp cu copilul tău, ci și pentru a fi „la zi” cu treburile din gospodărie. De fapt, se poate spune că te numeri printre acele mame care este gata să facă mai multe feluri de prăjituri pentru a vedea că micuțul are ce să-și aleagă.

Pentru că știi cât de mult te-ai implicat în viața copilului tău, ai încredere în el, pe măsură ce crește, că se poate descurca și singur. Așa se explică de ce nu îl urmărești la fiecare pas și aștepți ca el să-ți solicite sprijinul. 

Dacă ești născută în decembrie

Nu este exclus să faci parte dintre mamele competitive, care își împing copiii de la spate pentru a fi cei mai buni. De pildă, o să cauți să găsești pentru copilul tău activități variate, fiind convinsă că numai așa îl ajuți să-și dezvolte abilități esențiale.

Mai mult decât atât, insiști să se respecte cu strictețe regulile. Când nu se întâmplă așa, îți dorești să-i arăți copilului că trebuie să suporte consecințele. 

Test: Ce fel de mama esti?

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Surse articol: collective.world

Articolul urmator
3 moduri CLARE prin care poti FIXA un obicei
3 moduri CLARE prin care poti FIXA un obicei

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Când poți introduce în alimentația bebelușului „finger food”, bastonașe de mâncare care încap în mânuță și ce poți oferi în funcție de vârstă?
  Când poți introduce în alimentația bebelușului „finger food”, bastonașe de mâncare care încap în mânuță și ce poți oferi în funcție de vârstă?

  Să începi să îi oferi bebelușului „finger food” reprezintă o modalitate simplă și eficientă totodată de a-l familiariza cu mișcările coordonate și de a-l...

  Beneficiile nașterii naturale pentru imunitate și cum influențează tipul nașterii imunitatea copilului pe parcursul vieții
  Beneficiile nașterii naturale pentru imunitate și cum influențează tipul nașterii imunitatea copilului pe parcursul vieții

  Imunitatea se referă la capacitatea organismului de a se proteja în fața agenților patogeni (bacterii, virusuri, paraziți, toxine). Ne naștem cu ea, dar evoluția ei este...

  Cum îți poți manifesta sufletul pereche în funcție de semnul zodiacal
  Cum îți poți manifesta sufletul pereche în funcție de semnul zodiacal

  Manifestarea înseamnă să-ți folosești gândurile, sentimentele și credințele pentru a-ți transforma dorințele, aspirațiile, în realitate. În ceea ce privește...

  O mamă a șocat TikTok-ul după ce a dezvăluit că i-a ieșit ochiul din orbită în timpul nașterii, pentru că a împins prea tare
  O mamă a șocat TikTok-ul după ce a dezvăluit că i-a ieșit ochiul din orbită în timpul nașterii, pentru că a împins prea tare

  O proaspătă mămică a șocat TikTok-ul când a publicat faptul că globul său ocular i-a ieșit din orbite de la forța cu care a împins în timpul nașterii naturale.

  Tehnica nașterii asistate prin cezariană: Mămicile își pot scoate singure bebelușii din burtică, în timpul operației
  Tehnica nașterii asistate prin cezariană: Mămicile își pot scoate singure bebelușii din burtică, în timpul operației

  Fiecare naștere reprezintă un miracol, fie că vorbim de cea naturală, sau de cea prin cezariană. Cu toate acestea, femeile care nasc prin cezariană sunt mai puțin implicate în...

  Vine Luna Roz! Cum ne va afecta prima lună plină din această primăvară
  Vine Luna Roz! Cum ne va afecta prima lună plină din această primăvară

  Spre finalul acestei săptămâni, sâmbătă, pe 16 aprilie, prima lună plină a acestei primăveri, Luna Roz, va fi vizibilă. Întrucât stă sub semnul Balanței, ea...

  Este indicată inducerea nașterii la 39 de săptămâni? Ce spun specialiștii
  Este indicată inducerea nașterii la 39 de săptămâni? Ce spun specialiștii

  Inducerea nașterii se referă la stimularea contracțiilor uterine înainte ca travaliul să înceapă, astfel încât să aibă loc o naștere pe cale vaginală....

  S-a întâmplat în Călărași: O mamă și-a intoxicat cei 6 copii cu un antibiotic. Le-a dat doza pe o lună, într-o zi
  S-a întâmplat în Călărași: O mamă și-a intoxicat cei 6 copii cu un antibiotic. Le-a dat doza pe o lună, într-o zi

  Șase frați din comuna Dragalina, județul Călărași, au ajuns pe parcursul zilei de ieri la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București după ce li s-a dat antibiotic...

  © 2024 Qbebe