Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Să nu mai spunem că darurile alea scumpe pe care le primesc sunt de la Moșu - sfatul solistului de la „Hara” pentru a stopa frustrările copiilor din familii mai sărace

Flavius Buzilă, solistul trupei „Hara”, a postat recent pe o rețea de socializare punctul său de vedere cu privire la modul în care părinții ar trebui să abordeze problema darurilor de Crăciun pentru copiii lor.

Când a realizat postarea, Flavius Buzilă a pornit de la propria sa experiență în calitate de cadru didactic. Înainte să îmbrățișeze carierea muzicală, el a fost profesor de limba engleză și a predat la o școală primară din Cluj.

Flavius Buzilă și-a amintit cum, la un moment dat, un elev de clasa a doua i-a mărturisit că Moș Crăciun e „rău”, întrucât nu i-a adus și lui un cadou la fel de scump ca al altui coleg:
„-Teacher, eu îl urăsc pe Moșu'! mi-a spus în engleză un elev de clasa a 2-a...
-De ce, Nick? l-am întrebat.
-Pentru că e rău!
-Cum adică?
-Păi de ce anul trecut i-a adus lui Cătălin telefonul ăla super tare și mie doar un pulover?? Nu a fost mai cuminte decât mine...”

A dezvăluit că nu a știut ce să-i răspundă copilului respectiv, că acesta a început să plângă și a spus că nu vrea la serbare. Imediat a lansat o discuție cu toată clasa pe tema cadourilor de Crăciun.

Plecând de la replicile acelui băiețel, Flavius Buzilă îi sfătuiește pe părinți să nu le mai spună copiilor că Moș Crăciun le-a adus cadourile scumpe. El precizează că ar trebui ca părinții să explice faptul că familia face parte dintre mesagerii lui Moș Crăciun, că oricare dintre noi poate fi un „Moș Crăciun” dacă își dorește: „Cred că e cazul să îi dăm un reset lui Moș Crăciun. Ideii de Moș Crăciun. Haideți să nu le mai spunem copiilor că darurile alea scumpe pe care le primesc sunt de la Moșu'. Haideți să le spunem că sunt de la mama și tata. Sau bunica. Sau unchiul. Și Moșu' e doar mesagerul. Cel care ne inspiră și ne face pe noi toți „moși” dacă ne dorim asta”.

Un alt aspect de care părinții ar trebui să țină cont, a afirmat Flavius Buzilă, este că nu ar trebui să transmită ideea că Moș Crăciun este nedrept sau că împarte cadourile în funcție de „copii buni” și „copii răi”.

În loc de cadouri scumpe, părinții sunt îndemnați ca mai degrabă să-i învețe pe copiii lor ce înseamnă cu adevărat spiritul Crăciunului, care este semnificația gestului de a dărui și mai ales ce înseamnă să dăruiești iubire.

Iată cum își încheie Flavius Buzilă postarea: „Haideți să le vorbim copiilor mai mult de spiritul Crăciunului și mai puțin de cadouri. Despre faptul că perioada asta ar trebui să fie un reminder că suntem umani. Și nu doar pentru o lună. Că ne gândim unii la alții. Că ar trebui să fim mai atenți la oameni și mai puțin la obiecte. Că gestul de a dărui e infinit mai important decât ceea ce îți permiți să dăruiești. Că dacă dăruiești iubire sinceră sub orice forma ești cel mai tare spiriduș al lui Moș Crăciun”.

Surse: facebook.com, monitorulcj.ro

Impactul violenței asupra copilului: sfatul psihologului

Surse foto: facebook.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  COVID -19 - Numărul copiilor care trăiesc în familii sărace ar putea să crească cu 86 milioane până la finalul anului
  COVID -19 - Numărul copiilor care trăiesc în familii sărace ar putea să crească cu 86 milioane până la finalul anului

  Consecințele economice ale pandemiei de COVID-19 ar putea duce la creșterea cu 86 de milioane a numărului de copii care vor ajunge să trăiască în sărăcie până la finalul...

  Cel mai mare computer din lume a descoperit o parte din compușii care ar putea stopa coronavirusul
  Cel mai mare computer din lume a descoperit o parte din compușii care ar putea stopa coronavirusul

  Cel mai performant computer din lume face în fiecare zi pași rapizi către un potențial tratament al coronavirusului. Iată ce au reușit să facă până acum oamenii de...

  Se măresc alocațiile! Câți bani primesc copiii în plus din septembrie
  Se măresc alocațiile! Câți bani primesc copiii în plus din septembrie

  Alocațiile se majorează cu 20% de la 1 septembrie, aceasta fiind o primă etapă din calendarul de creștere. Astfel, 3.6 milioane de copii vor primi mai mulți bani începând...

  Ce trebuie să știi despre sprijinul financiar pe care îl primesc familiile în 2020
  Ce trebuie să știi despre sprijinul financiar pe care îl primesc familiile în 2020

  Pasul către întemeierea unei familii implică, în multe cazuri, o decizie pe care trebuie să o ia ambii părinți, cu gândul la aspectele economice și în funcție...

  Fierul în sănătatea copiilor noștri: sfatul medicului
  Fierul în sănătatea copiilor noștri: sfatul medicului

  Fierul joacă un rol esențial pentru multe organe și sisteme din corp, cu atât mai mult pentru copii care trec printr-un proces de creștere accelerată. Doctor Carmen Popa, medic de...

  De ce 5000 de familii vor să adopte acest băiat de 9 ani: filmarea care a impresionat o lume întreagă
  De ce 5000 de familii vor să adopte acest băiat de 9 ani: filmarea care a impresionat o lume întreagă

  Are doar 9 ani și o poveste de viață impresionantă, care a ajuns la inimile a mii de familii din Statele Unite!

  © 2019 Qbebe