A venit frigul? Idei de ateliere si activitati pentru copii

Ioana-Catalina Pavel

De indata ce frigul isi face simtita prezenta, copiii nostri, dar si noi, trebuie sa gasim metode inventive pentru petrecerea timpului liber. Este o realitate si faptul ca cei mai multi parinti nu stiu si nu detin metodele prin care sa isi educe copiii, sa ii invete sa se cunoasca pe sine, sa relationeze sanatos cu ceilalti copii. Tinand cont de aceste doua premise, Qbebe iti spune ca exista ateliere educative pentru copii si parinti, unde, sub indrumarea unor specialisti, atat cei mici cat si cei mari invata, prin jocuri si diferite metode distractive, sa devina niste oameni cu adevarat fericiti, chiar si sub un acoperis.

1. Hai sa comunicam prin joaca: Jukava


JuKaVa este un proiect care schimba dinamica relatiei parinte-copil, prin activitati ce combina joaca si principii de parenting sanatos (iesiri de weekend, ateliere). Copiii invata sa se integreze armonios in lume (cu incredere in sine si dorinta de explorare), iar parintii isi asuma mai constient rolul (inteleg cum sa ofere iubire, cum sa puna limite si cum sa fie prezenti in relatie), crescand copii cu adevarat fericiti.

Prin programele JuKaVa , parintii si copiii reusesc sa-si construiasca mai usor relatii autentice si sa fie fericiti, participand la: evenimente tematice, ateliere, petreceri de tip quest, tabere de vara si consiliere. Acestea sunt o combinatie armonioasa de jocuri, cunostinte, experiente, trairi, stimuli, formule magice de relationare sanatoasa, grija pentru emotionalul celor mici si distractie. Atelierele JuKaVa sunt cursuri pentru copii si sau parinti adaptate cu grija pentru a satisface o multitudine de nevoi:

-dezvoltarea musculaturii fine (care determina pe termen lung acuratetea gestuala si indemanarea)
-dezvoltarea fiziologica (altfel spus, copii vor face si miscare)
-dezvoltarea emotionala (grupele de copii sunt indeajuns de mici incat fiecare micut sa primeasca atentie, incurajare, ajutor, indrumare si sustinere)
-dezvoltarea abilitatilor de relationare (cei mici invata sa se integreze intr-un grup, sa comunice cu ceilalti, sa fie mai comunicativi)
- dezvoltarea cunostintelor (sunt o multime de lucruri noi pe care le vor afla, la fiecare atelier in parte)
modelare comportamentala (trainerii nostri joaca rolul de modele de relationare sanatoasa, adica cei mici vor fi responsabilizati, vor invata ce inseamna limitele si vor faci pasi importanti spre independenta, lucruri pe care le vor duce si mai departe, in familie)
- parintii vor lua parte la experiente care sa le releve lucruri noi despre copiii lor

  

2. Primii pasi la gradinita: atelier de joaca pentru adaptarea la gradinita

Atelierul este adresat in primul rand copiilor care au intre 3-6 ani, care se pregatesc sa mearga la gradinita sau au dificultati in adaptarea la gradinita. Atelierul isi propune sa urmareasca cresterea capacitatii copilului de a se juca singur sau in compania unor copii sau adulti pe care nu-i cunoaste.

Aceasta "joaca" poate lua diferite forme in functie de varsta copilului, de starea lui afectiva sau de inclinatiile sale. Poate fi un joc, o modalitate de desen sau pictura, o manipulare de jucarii, o poveste inventata sau pusa in scena, un joc de cuvinte sau cu onomatopee sau o activitate artistica. Importanta este starea copilului si capacitatea lui de a accepta o alta persoana si de a intra in relatie cu ea, dar si cat de atras si de activ este in raport cu activitatea gasita.

Atelierul va fi saptamanal, in fiecare luni la ora 18.00. Durata este de o ora, iar costul de 200 de lei/luna, care se achita la prima sedinta din luna. Programul include la cerere si o intalnire lunara cu familia. Inscrierea se face printr-o intalnire preliminara cu familia stabilita pe baza de programare.

Costul intalnirii preliminare este 100 lei.
Va puteti inscrie sau afla mai multe detalii la adresa: strada Popa Savu, nr. 3, zona arhitect Ion Mincu, Aviatorilor, sector 1.

  

3. Surprize educative pentru copii: Casuta cu surprize

Casuta cu surprize a aparut ca o necesitate, nu ca o oportunitate de business.

"Numele meu este Andreea Balaban si sunt medic. Am doi copii, iar cresterea si buna educatie a lor sunt pentru mine lucrurile cele mai importante. Am cautat, la fel ca dumneavoastra, locurile cele mai potrivite in care sa îmi pot lasa copiii cateva ore in care trebuia sa fug la cabinet sau sa rezolv ceva si sa stiu ca sunt in perfecta siguranta, ca fac ceva util, educativ si ca se bucura facand lucrul acela. Nu am gasit un astfel de loc. Asa a aparut ideea Casutei cu surprize. Un loc pe care si l-ar dori orice mama pentru copiii ei. Am recrutat in acest sens personal specializat, de la animatori pana la manageri pe care i-am format, i-am reformat mai bine spus, dupa chipul si asemanarea visului meu, a acestei Casute care nu exista.
Nu doar experienta de medic m-a ajutat sa discern ce este bine pentru hranirea fizica, intelectuala si spirituala a copiilor, ci, intr-o foarte mare masura, si aceea de mama."

Casuta cu surprize  pune acum la dispozitia oricarei mame ceea ce isi doreste oricare mama pentru copiii ei: siguranta, inteligenta, educatie prin distractie, bucuria de a invata si a descoperi. De asemenea, atelierul propune asocierea invatarii cu o activitate placuta, metode de predare inovative, cursuri interactive si distractive.

In cadrul atelierelor, specialistii folosesc tehnici experientiale, cum ar fi jocul personajelor, curios sa aflu cine esti, desenul grupului, familia mea in imagini, clubul micilor instrumentisti, cutiuta magica a sentimentelor, familia vrajita. Numarul de participanti este intre 4 si 12 iar varsta copiilor este intre 4 si 10 ani. Durata unei sesiuni este de 60 minute pentru prescolari si 90 de minute pentru scolari (varsta mai mare de 7 ani). Copiii invata astfel sa devina creativi, spontani, sociabili.

4. Sa invatam sa ne exprimam prin desen!


Orice copil simte nevoia de a se exprima intr-un fel sau altul, iar desenul este cea mai buna modalitate de a-l indruma pe cel mic spre a se dezvolta intr-un mod creativ. Cu putina indrumare, putem transforma "mazgalelile" copiilor in mici opere de arta.


Cursul de desen  are ca scop amuzamentul celor mici prin descoperirea diferitelor tehnici folosite in desen. Impreuna, vom afla notiuni generale despre desen, precum si despre mijloacele de expresivitate plastica fundamentale (linie, punct, pata, hasura, degradeuri, tonuri, proportii si perspectiva). Cei mici vor invata astfel cum isi pot transpune gandurile cu ajutorul mijloacelor de expresie ale artei vizuale.


Costul atelierului este de 55 lei/intalnire
si de 180 lei/luna (4 intalniri)

  

5. Sa ne dezvoltam cultural!

Desfasurate in zilele de weekend, programele pentru copii si parinti, organizate la Muzeul National de Arta Contemporana, sunt construite in jurul unei expozitii sau a unei teme si cuprind vizite in expozitiile muzeului (la care participa si parintii) si ateliere pentru copii. Copiii se familiarizeaza cu lucrarile de arta contemporana si experimenteaza in atelier diverse tehnici: pictura, colaj, instalatii etc.


Studio-Creativ impreuna cu Muzeul National de Arta Contemporana si Libraria Carturesti organizeaza ateliere de creativitate pentru copiii intre varstele 6-12 ani. Desfasurate in zilele de weekend, programele pentru copii si parinti sunt construite in jurul unei expozitii sau a unei teme si cuprind vizite în expozitiile muzeului (la care participa si parintii) urmate de ateliere. Copiii se familiarizeaza cu lucrarile de arta contemporana si experimenteaza in atelier diverse tehnici: pictura, colaj, instalatii etc. (activitati copii).

Tarif: atelier de 2 ore: 30 RON

Relatii la numarul de telefon: 0724 569 037

  

Tu la ce atelier educativ l-ai inscris sau il vei inscrie pe micutul tau? 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Acest tătic a venit cu niște idei geniale pentru a-și ține copiii în casă, fără să se plictisească
  Acest tătic a venit cu niște idei geniale pentru a-și ține copiii în casă, fără să se plictisească

  Indiferent de vârsta pe care o au, copiii sunt cei mai „vulnerabili” în fața plictiselii și sunt dornici să facă mereu altceva. Pentru un plus de inspirație,...

  Halloween: 10 idei de machiaj pentru copii, ușor de făcut de părinți
  Halloween: 10 idei de machiaj pentru copii, ușor de făcut de părinți

  Sărbătorirea Halloween-ului a devenit tot mai populară și la noi în ultimul deceniu, fiind așteptată cu nerăbdare mai ales de către cei mici. Alături de alegerea celor mai...

  Activităţi de interior pentru copii, pentru perioada izolării
  Activităţi de interior pentru copii, pentru perioada izolării

  Nu este întotdeauna uşor să găseşti sau să inventezi activităţi de interior pentru copilul sau copiii tăi, mai ales în aceste zile în care trebuie să ne petrecem...

  12 idei să ții copilul ocupat când muncești de acasă
  12 idei să ții copilul ocupat când muncești de acasă

  Pe măsură ce perioada de când lucrezi de acasă se prelungește, poți avea din ce în ce mai multe momente în care să simți că îți este tot mai dificil să-i...

  7 idei de petrecere pentru copii acasă
  7 idei de petrecere pentru copii acasă

  Fie că este vorba despre o aniversare ori despre celebrarea unei zile de vacanță sau a unei prietenii, o petrecere este oricând așteptată cu nerăbdare. Dacă te hotărăști să...

  12 activități pe care le poți face la plajă cu copilul
  12 activități pe care le poți face la plajă cu copilul

  Pentru cei mai mulți dintre noi, vacanța de vară nu ar avea parcă același farmec dacă nu am petrece și câteva zile la malul mării. De altfel, cei mici sunt oricând...

  Idei de costume de Halloween pentru copii care te costă mai puțin de 15 lei
  Idei de costume de Halloween pentru copii care te costă mai puțin de 15 lei

  Pregătirile pentru Halloween au intrat pe ultima sută de metri și de aceea, cu mic, cu mare, încercăm să ne punem la punct ultimele detalii din „recuzita” de care vom...

  © 2023 Qbebe