A venit frigul? Idei de ateliere si activitati pentru copii

A venit frigul? Idei de ateliere si activitati pentru copii

Ioana-Catalina Pavel

De indata ce frigul isi face simtita prezenta, copiii nostri, dar si noi, trebuie sa gasim metode inventive pentru petrecerea timpului liber. Este o realitate si faptul ca cei mai multi parinti nu stiu si nu detin metodele prin care sa isi educe copiii, sa ii invete sa se cunoasca pe sine, sa relationeze sanatos cu ceilalti copii. Tinand cont de aceste doua premise, Qbebe iti spune ca exista ateliere educative pentru copii si parinti, unde, sub indrumarea unor specialisti, atat cei mici cat si cei mari invata, prin jocuri si diferite metode distractive, sa devina niste oameni cu adevarat fericiti, chiar si sub un acoperis.

1. Hai sa comunicam prin joaca: Jukava


JuKaVa este un proiect care schimba dinamica relatiei parinte-copil, prin activitati ce combina joaca si principii de parenting sanatos (iesiri de weekend, ateliere). Copiii invata sa se integreze armonios in lume (cu incredere in sine si dorinta de explorare), iar parintii isi asuma mai constient rolul (inteleg cum sa ofere iubire, cum sa puna limite si cum sa fie prezenti in relatie), crescand copii cu adevarat fericiti.

Prin programele JuKaVa , parintii si copiii reusesc sa-si construiasca mai usor relatii autentice si sa fie fericiti, participand la: evenimente tematice, ateliere, petreceri de tip quest, tabere de vara si consiliere. Acestea sunt o combinatie armonioasa de jocuri, cunostinte, experiente, trairi, stimuli, formule magice de relationare sanatoasa, grija pentru emotionalul celor mici si distractie. Atelierele JuKaVa sunt cursuri pentru copii si sau parinti adaptate cu grija pentru a satisface o multitudine de nevoi:

-dezvoltarea musculaturii fine (care determina pe termen lung acuratetea gestuala si indemanarea)
-dezvoltarea fiziologica (altfel spus, copii vor face si miscare)
-dezvoltarea emotionala (grupele de copii sunt indeajuns de mici incat fiecare micut sa primeasca atentie, incurajare, ajutor, indrumare si sustinere)
-dezvoltarea abilitatilor de relationare (cei mici invata sa se integreze intr-un grup, sa comunice cu ceilalti, sa fie mai comunicativi)
- dezvoltarea cunostintelor (sunt o multime de lucruri noi pe care le vor afla, la fiecare atelier in parte)
modelare comportamentala (trainerii nostri joaca rolul de modele de relationare sanatoasa, adica cei mici vor fi responsabilizati, vor invata ce inseamna limitele si vor faci pasi importanti spre independenta, lucruri pe care le vor duce si mai departe, in familie)
- parintii vor lua parte la experiente care sa le releve lucruri noi despre copiii lor

  

2. Primii pasi la gradinita: atelier de joaca pentru adaptarea la gradinita

Atelierul este adresat in primul rand copiilor care au intre 3-6 ani, care se pregatesc sa mearga la gradinita sau au dificultati in adaptarea la gradinita. Atelierul isi propune sa urmareasca cresterea capacitatii copilului de a se juca singur sau in compania unor copii sau adulti pe care nu-i cunoaste.

Aceasta "joaca" poate lua diferite forme in functie de varsta copilului, de starea lui afectiva sau de inclinatiile sale. Poate fi un joc, o modalitate de desen sau pictura, o manipulare de jucarii, o poveste inventata sau pusa in scena, un joc de cuvinte sau cu onomatopee sau o activitate artistica. Importanta este starea copilului si capacitatea lui de a accepta o alta persoana si de a intra in relatie cu ea, dar si cat de atras si de activ este in raport cu activitatea gasita.

Atelierul va fi saptamanal, in fiecare luni la ora 18.00. Durata este de o ora, iar costul de 200 de lei/luna, care se achita la prima sedinta din luna. Programul include la cerere si o intalnire lunara cu familia. Inscrierea se face printr-o intalnire preliminara cu familia stabilita pe baza de programare.

Costul intalnirii preliminare este 100 lei.
Va puteti inscrie sau afla mai multe detalii la adresa: strada Popa Savu, nr. 3, zona arhitect Ion Mincu, Aviatorilor, sector 1.

  

3. Surprize educative pentru copii: Casuta cu surprize

Casuta cu surprize a aparut ca o necesitate, nu ca o oportunitate de business.

"Numele meu este Andreea Balaban si sunt medic. Am doi copii, iar cresterea si buna educatie a lor sunt pentru mine lucrurile cele mai importante. Am cautat, la fel ca dumneavoastra, locurile cele mai potrivite in care sa îmi pot lasa copiii cateva ore in care trebuia sa fug la cabinet sau sa rezolv ceva si sa stiu ca sunt in perfecta siguranta, ca fac ceva util, educativ si ca se bucura facand lucrul acela. Nu am gasit un astfel de loc. Asa a aparut ideea Casutei cu surprize. Un loc pe care si l-ar dori orice mama pentru copiii ei. Am recrutat in acest sens personal specializat, de la animatori pana la manageri pe care i-am format, i-am reformat mai bine spus, dupa chipul si asemanarea visului meu, a acestei Casute care nu exista.
Nu doar experienta de medic m-a ajutat sa discern ce este bine pentru hranirea fizica, intelectuala si spirituala a copiilor, ci, intr-o foarte mare masura, si aceea de mama."

Casuta cu surprize  pune acum la dispozitia oricarei mame ceea ce isi doreste oricare mama pentru copiii ei: siguranta, inteligenta, educatie prin distractie, bucuria de a invata si a descoperi. De asemenea, atelierul propune asocierea invatarii cu o activitate placuta, metode de predare inovative, cursuri interactive si distractive.

In cadrul atelierelor, specialistii folosesc tehnici experientiale, cum ar fi jocul personajelor, curios sa aflu cine esti, desenul grupului, familia mea in imagini, clubul micilor instrumentisti, cutiuta magica a sentimentelor, familia vrajita. Numarul de participanti este intre 4 si 12 iar varsta copiilor este intre 4 si 10 ani. Durata unei sesiuni este de 60 minute pentru prescolari si 90 de minute pentru scolari (varsta mai mare de 7 ani). Copiii invata astfel sa devina creativi, spontani, sociabili.

4. Sa invatam sa ne exprimam prin desen!


Orice copil simte nevoia de a se exprima intr-un fel sau altul, iar desenul este cea mai buna modalitate de a-l indruma pe cel mic spre a se dezvolta intr-un mod creativ. Cu putina indrumare, putem transforma "mazgalelile" copiilor in mici opere de arta.


Cursul de desen  are ca scop amuzamentul celor mici prin descoperirea diferitelor tehnici folosite in desen. Impreuna, vom afla notiuni generale despre desen, precum si despre mijloacele de expresivitate plastica fundamentale (linie, punct, pata, hasura, degradeuri, tonuri, proportii si perspectiva). Cei mici vor invata astfel cum isi pot transpune gandurile cu ajutorul mijloacelor de expresie ale artei vizuale.


Costul atelierului este de 55 lei/intalnire
si de 180 lei/luna (4 intalniri)

  

5. Sa ne dezvoltam cultural!

Desfasurate in zilele de weekend, programele pentru copii si parinti, organizate la Muzeul National de Arta Contemporana, sunt construite in jurul unei expozitii sau a unei teme si cuprind vizite in expozitiile muzeului (la care participa si parintii) si ateliere pentru copii. Copiii se familiarizeaza cu lucrarile de arta contemporana si experimenteaza in atelier diverse tehnici: pictura, colaj, instalatii etc.


Studio-Creativ impreuna cu Muzeul National de Arta Contemporana si Libraria Carturesti organizeaza ateliere de creativitate pentru copiii intre varstele 6-12 ani. Desfasurate in zilele de weekend, programele pentru copii si parinti sunt construite in jurul unei expozitii sau a unei teme si cuprind vizite în expozitiile muzeului (la care participa si parintii) urmate de ateliere. Copiii se familiarizeaza cu lucrarile de arta contemporana si experimenteaza in atelier diverse tehnici: pictura, colaj, instalatii etc. (activitati copii).

Tarif: atelier de 2 ore: 30 RON

Relatii la numarul de telefon: 0724 569 037

  

Tu la ce atelier educativ l-ai inscris sau il vei inscrie pe micutul tau? 

Articolul urmator
5 cărți și activități pentru copiii care încep clasa pregătitoare
5 cărți și activități pentru copiii care încep clasa pregătitoare

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară
    Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară

    Vacanța de primăvară se apropie cu pași repezi, iar noi avem „rețeta” perfectă pentru zilele libere care te așteaptă pe tine și familia ta. Îți propunem 24...

    Teatru pentru copii, ateliere și târg pe 7 și 8 august la Grădina cu Artiști
    Teatru pentru copii, ateliere și târg pe 7 și 8 august la Grădina cu Artiști

    Pe 7 și 8 august, cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban, care anul acesta aniversează 10 ani, Grădina cu Artiști, revine în Parcul Grădina Icoanei din București cu un...

    Paștele în familie: 22 de activități perfecte pentru copii, părinți și bunici
    Paștele în familie: 22 de activități perfecte pentru copii, părinți și bunici

    Ce ar fi ca anul acesta, în afară de tradiționala masă de Paște, să încerci niște activități noi alături de familia ta? Noi îți dăm 22 de idei potrivite de la...

    Concert, teatru pentru copii, ateliere și târg pe 11 și 12 septembrie la Grădina cu Artiști
    Concert, teatru pentru copii, ateliere și târg pe 11 și 12 septembrie la Grădina cu Artiști

    Ultima ediție a Grădinii cu Artiști de anul acesta, în Parcul Grădina Icoanei din București

    Vacanță în compania artei: Art Safari oferă ateliere gratuite pentru copii în perioada 27-29 octombrie
    Vacanță în compania artei: Art Safari oferă ateliere gratuite pentru copii în perioada 27-29 octombrie

    Toți copiii pasionați de artă cu vârste între 6 și 12 ani participă gratuit la atelierele organizate de Art Safari timp de 3 zile, în perioada 27-29 octombrie,...

    Maraton de teatru pentru copii și ateliere creative, pe 11-12 iunie, la Grădina cu Artiști
    Maraton de teatru pentru copii și ateliere creative, pe 11-12 iunie, la Grădina cu Artiști

    În weekendul 11-12 iunie, Grădina cu Artiști, cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban, se întoarce în spațiul său de desfășurare cu tradiție, Parcul...

    6 activități amuzante de interior pentru părinți și copii în zilele caniculare
    6 activități amuzante de interior pentru părinți și copii în zilele caniculare

    Simțim cu toții zilele caniculare, ne este din ce în ce mai greu să ieșim afară în timpul zilei, pentru că temperaturile cresc pe zi ce trece. Tocmai de asta, suntem...

    Idei de la Carrefour TEX pentru sărbători alături de copii
    Idei de la Carrefour TEX pentru sărbători alături de copii

    Sărbătorile aparțin copiilor. Nu numai celor mici, ba chiar tuturor copiilor, indiferent de vârsta biologică. Odată cu sosirea Crăciunului, o mulțime de adulți descoperă...

    © 2024 Qbebe