Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Cărţile senzoriale pentru copii: Cele mai bune jucării de călătorie

Să alegi jucăriile adecvate pentru copilul tău nu este tocmai ușor, având în vedere că trebuie să ţii cont de numeroase aspecte, precum calitatea, versatilitatea, durabilitatea, dar mai ales potenţialul lor de a-i dezvolta copilului deprinderi care să-i fie utile pe parcursul întregii vieţii. Satisfacţia că ai ales cea mai potrivită jucărie va fi cu atât mai mare când vei constata că aceasta îi stârneşte permanent interesul, că îi aduce bucurie și îl ţine departe de tot ce înseamnă ecrane, chiar şi în situaţii noi. Printre astfel de situaţii se numără şi călătoriile, ce pot fi o adevărată provocare pentru orice părinte. Din fericire, cărţile senzoriale reprezintă o soluţie salvatoare care te ajută să îţi ţii copilul ocupat în timp ce învaţă numeroase lucruri noi. Cărţile senzoriale constituie adevărate jucării educative, iar cele pe care ți le prezentăm în acest articol sunt realizate manual, cu pasiune şi grijă, într-un atelier aflat chiar la noi în ţară, la Botoşani.

Beneficiile cărţilor senzoriale în dezvoltarea copilului

Cărţile senzoriale pot fi utilizate încă de la cea mai fragedă vârstă a copilului (chiar din primul an de viaţă) şi sunt un instrument deosebit nu doar pentru dezvoltarea sa cognitivă, ci şi pentru cea emoţională. Printre efectele pozitive pe care acestea le au asupra copilului se numără:

 • Stimulează bebeluşii să se familiarizeze cu texturi şi culori diferite, dar şi cu chipuri noi
 • Îi ajută pe bebeluşi să înveţe să se concentreze, să fie mai atenţi la universul apropiat
 • Impulsionează dezvoltarea acelor abilităţi (cum ar fi atenţia, concentrarea, posibilitatea de a realiza diferite asocieri etc.) ce uşurează deprinderea limbajului
 • Induc o stare de bine, de calm, numai bună pentru momentele de dinainte de culcare (când atinge diferite suprafeţe ale unei cărţi senzoriale, copilul va deveni mai liniştit)
 • Datorită lor, copilul se poate obişnui treptat să fie receptiv la stimuli diferiţi
 • Încurajează dezvoltarea vocabularului şi familiarizarea cu concepte utile la grădiniţă şi apoi la şcoală (de exemplu, numerele, culorile, formele, denumiri de animale, identificarea şi înţelegerea conceptului de cuvinte opuse etc.)
 • Îmbunătăţesc motricitatea fină (de pildă, demersul de desfacere a unei piese velcro, împletirea părului unei păpuşi, îmbrăcarea unui personaj etc. dintr-o carte senzorială sunt utile în acest sens)
 • Contribuie la dezvoltarea creativităţii copilului
 • Ajută copilul să-şi dezvolte abilitatea de a găsi soluţii pentru rezolvarea de probleme (de exemplu, diferite sarcini pe care trebuie să le realizeze manipulând o carte senzorială sunt numai bune pentru a-l determina pe copil să găsească soluţii)
 • Îl familiarizează pe copil cu activităţi interactive (cărţile senzoriale îl stimulează pe copil să participe la demersul de completare a unor povești)

cooil care se joaca cu o carte senzoriala

De asemenea, o carte senzorială constituie o modalitate excelentă de a-l motiva pe copil să renunţe pentru o anumită perioadă de timp la ecrane, fiind foarte utilă pe parcursul călătoriilor sau al altor deplasări în afara casei. Cărțile senzoriale îl vor ține ocupat pe micuț în timp ce exersează abilități nou învățate.

Descoperiţi minunatul univers al cărţilor senzoriale cu ajutorul Mukibooks

Apărute din preocuparea unor proaspeţi părinţi de a pune la dispoziţia copiilor lor jucării educative adevărate, cărţile senzoriale Mukibooks sunt create cu dragoste într-un mic atelier, astfel încât să le ofere copiilor şi părinţilor jucării de cea mai bună calitate, sigure şi accesibile.

Toate materialele folosite în crearea cărţilor (bumbac, lemn, fetru, plastic, şnururi, bile, capse) sunt certificate pentru siguranţa celor mici. Spre exemplu, coperţile au certificare GOTS (cea mai înaltă certificare pentru bumbac existentă până în prezent). De asemenea, toate cărţile sunt cusute, nu lipite. Aţa nu este toxică, iar cartea este mult mai rezistentă, pentru ca micuţii să se bucure de ea pentru foarte mult timp.

Cărţile senzoriale Mukibooks se disting în primul rând prin valoarea lor educaţională deosebită și se bazează pe principiul achiziţiilor responsabile, centrate exclusiv pe jucării puţine, dar extraordinar de bune, ideale pentru jocul liber, creativ,. Astfel, toate stimulează dezvoltarea celor trei mari categorii de abilităţi prevăzute în curricula britanică: Limbă şi Comunicare, Motricitate, Abilităţi sociale şi emoţionale.

Toate cărţile senzoriale produse în atelier sunt testate înainte de lansare pentru a le verifica gradul de siguranţă pentru vârsta recomandată (se apelează la un laborator specializat, ce efectuează teste mecanice, pentru asigurarea că piesele componente ale cărţilor nu se desprind încât să fie înghiţite de copiii mici), dar şi pentru a valida rolul lor în dezvoltarea abilităţilor menționate.

Un avantaj major pe care îl veţi avea alegând Mukibooks este că aveți posibilitatea să testaţi gratuit o carte înainte de a o achiziţiona. Timpul de testare este de 7 zile, cartea destinată testului reunind 23 de activităţi.

Nu în ultimul rând, pentru a satisface şi cele mai exigente gusturi, Mukibooks oferă posibilitatea personalizării cărților într-un timp scurt (direct pe site, livrarea fiind de 3-4 zile de la comandă), convingând o dată în plus că şi jucăriile educative produse la noi în ţară se definesc printr-un grad înalt al calităţii.

Călătorim, învăţăm şi ne distrăm cu cărţile senzoriale Mukibooks

Cărțile senzoriale sunt ideale pentru a fi luate cu voi în orice fel de călătorie, inclusiv într-una lungă cu avionul. Nu trebuie decât să alegi cartea care i s-ar potrivi cel mai bine copilului tău. Ca să-ţi fie mai uşor, te poţi inspira din sugestiile noastre de mai jos.

Carte senzorială All-in-One Bebe

Plină de culoare, de texturi variate şi de materiale ce fac zgomote, această carte este adecvată atât bebeluşilor, cât şi copiilor ce au 3-4 ani, ţinându-i ocupaţi şi pe parcursul unei călătorii, nu doar acasă. Datorită ei, copilul poate să-şi dezvolte nu numai simţul tactil şi pe cel senzorial, ci şi să-şi îmbunătăţească motricitatea fină şi să descopere lucruri noi (despre natură, despre animale etc.).

Carte senzorială All-in-One Bebe

Carte senzorială All-in-One Preșcolar

Cu această carte senzorială, copilul va dobândi deprinderi ce-i vor fi de mare folos la grădiniţă/şcoală pentru învăţarea anotimpurilor, exersarea închiderii capselor, a cataramelor, dezvoltându-şi imaginaţia, exersându-şi capacitatea de memorare şi de concentrare și ţinându-l totodată în priză fără a mai simţi nevoia să-şi ocupe timpul apelând la telefon, la tabletă etc.

Carte senzorială All-in-One Prescolar

Nu uitaţi că, pentru a vă bucura mai mult de călătoriile reale sau imaginare, Mukibooks vă oferă posibilitatea de a crea propria carte a copilului. Alegeți activitățile și numărul de pagini ale cărţii senzoriale, adaugați numele copilului şi optaţi pe

Cele mai importante lectii de bune maniere pe care parintii le pot da copiilor

Surse foto: facebook.com, mukibooks.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Profesoară prinsă în aeroport cu cocaină. Drogurile erau ascunse în cărțile pentru copii
  Profesoară prinsă în aeroport cu cocaină. Drogurile erau ascunse în cărțile pentru copii

  Viața bate filmul. O profesoară a fost prinsă în aeroport cu droguri ascunse în cărțile pentru copii.

  Jucăriile senzoriale și importanța lor în dezvoltarea bebelușului
  Jucăriile senzoriale și importanța lor în dezvoltarea bebelușului

  Jucăriile, cele mai bune prietene pentru copii și cele mai de preț ajutoare pentru adulți. Acestea te scot de fiecare dată din impas și sunt o idee perfectă de cadou chiar și pentru...

  Cele mai bune filme pentru copii la ediția aniversară KINOdiseea
  Cele mai bune filme pentru copii la ediția aniversară KINOdiseea

  1 noiembrie 2018: Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la București, în perioada 8-13 noiembrie. Nouă filme...

  Cum pregătești bagajul pentru copii înainte de călătorie?
  Cum pregătești bagajul pentru copii înainte de călătorie?

  Cu siguranță știi deja că bagajul copilului nu e tocmai cel mai comod lucru de făcut atunci când te pregătești să pleci în vacanță. Ți-ai dori să poți lua cu tine...

  Cele mai cool jucării educative pentru copilul tău
  Cele mai cool jucării educative pentru copilul tău

  Copiii adoră jucăriile, iar tu îți iubești la nebunie micuții, tocmai de aceea îți dorești să le aduci de fiecare dată zâmbetul pe buze. Mai mult decât...

  Vacanța cu copiii: ce lucruri nu trebuie să-ți lipsească din bagajul de călătorie
  Vacanța cu copiii: ce lucruri nu trebuie să-ți lipsească din bagajul de călătorie

  Vacanța în familie trebuie să fie o experiență de neuitat, de aceea e bine să te organizezi și să planifici totul din timp. Ține cont de durata vacanței, de zonele pe care...

  „Moş Crăciun poartă mască şi poate merge oriunde în lume cu un certificat de călătorie” - mesajul liniștitor pentru copii transmis de premier
  „Moş Crăciun poartă mască şi poate merge oriunde în lume cu un certificat de călătorie” - mesajul liniștitor pentru copii transmis de premier

  Nimeni și nimic nu poate fura magia sărbătorilor de iarnă. Nici Grinch și nici pandemia de coronavirus, care îi face pe mulți copii să se întrebe dacă anul acesta mai...

  © 2019 Qbebe