Cele mai frumoase povești pentru vacanță de la Humanitas Junior

Cele mai frumoase povești pentru vacanță de la Humanitas Junior

Bianca Petcu - Redactor Senior

Vacanța de vară este prilejul minunat de a porni în călătorii, reale sau imaginare, cu cei mici. Dar mai ales de a găsi răgazul să citiți împreună sau de a le dărui celor care sunt deja cititori cărți ce le vor deveni cei mai buni prieteni. Prin urmare, vă propunem câteva lecturi de la Humanitas Junior pentru a-i ajuta pe copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani să crească, să viseze, să îndrăznească.

O familie veselă de Silvia Colfescu
Vârsta recomandată: 4+

Redescoperiţi una dintre cărţile preferate ale celor care și-au petrecut copilăria în anii '90!
Un', doi, trei șoricei, mai precis, bunica și doi nepoţei, într-o zi caldă și frumoasă, au rămas de unii singuri acasă. Și-atunci, șoricuţul Ronţ și șoricica Ronţuna au hotărât s-o ajute pe buna: să facă gospodărie, să mai spele câte-o farfurie, să deretice prin casă, să facă fiecăruia câte-o bucurie și bunicii, o mie. Ce-a urmat? O harababură! O adevărată aventură!
Dar veţi afla ce scrie în carte numai dacă veţi citi mai departe. Publicată pentru prima oară în 1990, cartea a devenit în trei luni de la apariţie un succes editorial, vânzându-se în peste 100 000 de exemplare.

Cine a pus piper în mare? Poezii pentru copii de Carmen Tiderle, Ilustrații de Petridean
Vârsta recomandată: 5+ / Bestseller Bookfest 2019

Se iau crocodili care se cred dive, bunici sărite de pe fix, verze bully și trandafiri-vampiri, cochilii care n-au chef să imite sunetul mării, pinguini cu covrigi în coadă, vaci care dau vin și oi care facpariuri..., se pun într-o barcă, se adaugă umor cât cuprinde, rime și piper, și se citește cu hohote de râs din copilărie până la orice vârstă.
Cine a pus piper în mare? este a patra cartea autoarei care a descoperit secretul cititului din plăcere la copii și pe cel al întoarcerii la copilărie a oamenilor mari, cu ilustrații de Petridean.

lectura de vacanta de la humanitas

Charles Darwin, Originea speciilor repovestită și ilustrată de Sabina Radeva
Vârsta recomandată: 5+ / Bestseller Bookfest 2019

O carte superb ilustrată care repovestește pe înțelesul copiilor Originea speciilor a lui Charles Darwin, aducând în lumină teoria care a schimbat pentru totdeauna felul în care înțelegem lumea: evoluția.
Sabina Radeva este o graficiană şi ilustratoare din Londra, Anglia. În 2008 şi-a luat masteratul în biologie moleculară la Institutul Max Planck din Germania. În 2009 a renunţat la cariera ştiinţifică pentru a studia şi a se dedica ilustraţiei. În 2016 a început lucrul la prima ei carte, Darwin's On the Origin of Species pe care a încercat s-o finanţeze prin colectă publică, iar proiectul a stârnit curiozitatea cititorilor, adunând, în scurtă vreme peste 50.000 lire sterline. Proiectul a atras atenţia Penguin Random House, care a achiziţionat drepturile.


Sally Rippin
Trilogia Polly și Buster
Vrăjitoarea rebelă și monstrul sentimental (volumul 1)
Vârsta recomandată: 6+ / Bestseller Bookfest 2019

Sally Rippin este un om mare care își amintește exact cum e să fii mic. A scris peste 60 de cărți pentru copii, care s-au vândut în 4 milioane de exemplare în întreaga lume.
Cine-a mai auzit de o vrăjitoare și un monstru care să fie prieteni?
Toată lumea știe că vrăjitoarele nu se amestecă cu monștrii. Vrăjitoarele sunt educate, inteligente și sofisticate. Iar monștrii sunt, pur și simplu, necivilizați. Dar micuța vrăjitoare Polly și Buster, monstrul haios, care își schimbă culoarea în funcție de starea sufletească, sunt prieteni dintotdeauna.
Cumva, au reușit să-și țină prietenia departe de ochii lumii, iar ăsta e secretul lor și numai al lor.
Până într-o zi, când, pe neașteptate, totul se schimbă...
Vrăjitoarea rebelă & monstrul sentimental este lectura perfectă pentru micii cititori care nu mai sunt chiar la început de drum. Dincolo de povestea amuzantă a vrăjitoarei Polly și a celui mai bun prieten al ei, monstrul Buster, acest prim volum al seriei se oprește și asupra unor teme importante și serioase ‒ familia, prietenia, dificultățile de învățare, loialitatea, toleranța, emoțiile, bullying-ul, prejudecățile ‒ pe care le tratează cu tact și fără emfază. O carte fermecătoare despre cele mai importante valori din viața unui copil, scrisă cu inteligență și haz.

Tatu și Țup. Povestioare din pădurea mare de Jeremy Strong
Ilustrații de Rebecca Bagley/Vârsta recomandată: 6+

Jeremy Strong a scris peste o sută de cărți, vândute în mai multe milioane de exemplare în întreaga lume.
Tatu și Țup locuiesc într-o căsuță din Pădurea Mare. Lui Țup îi place la nebunie să cânte la o tubă care împrățtie în aer brioșe și acadele, baloane, curcubeie și sclipici. Tatu, în schimb, se dă în vânt după sendvișurile cu brânză, pe care uneori le pictează. Cei doi se mai și ciondănesc, așa cum li se întâmplă chiar și celor mai buni prieteni, dar țin tare mult unul la altul și împreună își ajută amicii - Pantera cu dinți ascuțiți, Girafa cu picioare lungi și elegante, invizibila Insectă-Băț - să-și vadă visurile împlinite.
O poveste amuzantă și tandră despre prietenia dintre un tatu și un iepure, care ne dezvăluie că, deși la suprafață suntem diferiți, avem cu toții aceleași visuri și aceleași dorințe.
O lectură excelentă pentru cititorii la început de drum, care vor fi încântați de capitolele scurte și de ilustrațiile nostime, numai bune de imitat și de colorat.

Nancy Springer
Seria Enigmele Enolei Holmes

Cazul marchizului dispărut (volumul 1)
Vârsta recomandată: 12+/Bestseller Bookfest 2019
Seria Enigmele Enolei Holmes a fost tradusă în 16 limbi și va fi ecranizată cu Millie Bobby Brown, protagonista serialului Stranger Things, în rolul principal. Autoarea este distinsă cu Edgar Award.
Enola Holmes, adolescenta care-și găsește propriul drum
Când rebela Enola, sora mai mică a celebrului Sherlock Holmes, descoperă că excentrica ei mamă a dispărut, pornește fără să stea pe gânduri în căutarea ei. Drumurile o poartă până la Londra, unde o așteaptă un șir de aventuri la care o fată de 14 ani n-ar îndrăzni să se gândească: e implicată fără voie în răpirea unui tânăr marchiz, înfruntă o bandă de răufăcători, se ascunde într-un cartier periculos, dezleagă cifruri, se luptă cu tot felul de superstiții și practici oculte, și toate acestea în vreme ce adună indicii. În vâltoarea atâtor evenimente, independenta Enola își descoperă adevărata chemare, care o smulge din plicticosul rol de „domnișoară de familie bună" și o aruncă în calea unor enigme și mai încurcate, pe care va trebui să le rezolve. Aventura ei abia acum începe!

Ben Guterson
Trilogia Casa de iarnă

Casa de iarnă (volumul 1)
Ilustrații de Chloe Bristol
Vârsta recomandată: 12+/Bestseller Bookfest 2019

Casa de iarnă, primul volum al trilogiei cu acelaşi nume, este o fantezie urbană inteligentă şi captivantă.
Casa de Iarnă este hotelul plin de secrete și oaspeți bizari al venerabilului domn Norbridge Autumnal, unde Elizabeth, o fată superdeșteaptă, pasionată de șarade și jocuri de cuvinte, ajunge să-și petreacă vacanța. Împreună cu noul ei prieten, Freddy, Elizabeth explorează toate cotloanele hotelului și mai cu seamă biblioteca uriașă, unde găseşte, consemnate încifrat, pagini din istoria cel puțin ciudată a locului. Cu ajutorul unei cărți magice, fata începe să dezlege mister după mister și descoperă că viața ei și trecutul familiei lui Norbridge sunt inexplicabil legate. Și, pentru că șirul coincidențelor nu se oprește aici, Elizabeth este singura care poate să ridice blestemul ce apasă asupra Casei de Iarnă și să arunce-n aer toate enigmele care o înconjoară.
„O carte numai bună pentru toți cei pasionați de puzzle-uri și jocuri de cuvinte, amintind de biblioteca domnului Lemoncello și de Pseudonymous Bosch."

Articolul urmator
Cele mai bizare sfaturi de parenting din istoria omenirii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cele mai mari povești de dragoste din toate timpurile
    Cele mai mari povești de dragoste din toate timpurile

    Au provocat războaie și controverse, au creat capodopere în literatură, muzică și artă și au cucerit inimile publicului prin dragostea lor capabilă să înfrunte cele mai...

    Ce mari și frumoase au crescut fetițele Laurei Cosoi! Cum a fost vacanța de familie prelungită din Bali
    Ce mari și frumoase au crescut fetițele Laurei Cosoi! Cum a fost vacanța de familie prelungită din Bali

    Laura Cosoi este, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate vedete din România. A devenit cunoscută publicului în urmă cu mai bine de 20 de ani, odată cu rolul...

    25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume
    25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume

    Dacă te numeri printre persoanele care adoră să călătorească și ai numeroase amintiri dragi din călătoriile de pretutindeni, nu ezita să-i dai și copilului tău un nume care să...

    Bunicii sunt magici! Un fotograf a surprins cele mai frumoase imagini cu bunicii și nepoții lor
    Bunicii sunt magici! Un fotograf a surprins cele mai frumoase imagini cu bunicii și nepoții lor

    Bunicii sunt îngerii păzitori ai copilăriei noastre. Ei ne cresc, au grijă să fim mereu bine, ne înțeleg și ne susțin de fiecare dată, necondiționat. Dacă ar fi să te...

    Top 10 cele mai frumoase flori din lume
    Top 10 cele mai frumoase flori din lume

    Florile ne farmecă mereu privirea și ne fac să simțim din plin ce înseamnă frumosul. Iată de ce ni le dorim cât mai mult în preajma noastră și probabil nici nu...

    Are 11 ani, suferă de albinism și este una dintre cele mai frumoase fetițe din lume!
    Are 11 ani, suferă de albinism și este una dintre cele mai frumoase fetițe din lume!

    Când fotografa cecenă Amina Arsakova a văzut, cu aprox. 4 ani în urmă, o fotografie cu Amina Ependieva, în vârstă de 11 ani, într-un centru comercial, a...

    Cele mai frumoase nume de copii, inspirate din numele florilor
    Cele mai frumoase nume de copii, inspirate din numele florilor

    Dacă îți este greu să te hotărăști la un nume cât mai deosebit pentru copilul tău, apelează cu încredere la universul florilor. Vei vedea că multe nume de flori...

    „Am murit de una singură, când eram cu cealaltă mămică”. Cele mai neobișnuite povești ale copiilor care își amintesc viețile anterioare
    „Am murit de una singură, când eram cu cealaltă mămică”. Cele mai neobișnuite povești ale copiilor care își amintesc viețile anterioare

    Unii copii mici, de obicei cu vârste cuprinse între doi și șapte ani, vorbesc despre amintiri ale unei vieți anterioare pe care pretind că au trăit-o. În același...

    © 2024 Qbebe