Remedii naturiste pentru creșterea imunității în sezonul rece

Remedii naturiste pentru creșterea imunității în sezonul rece

Corina Naftanaila

Organismul tău este supus zilnic diverselor situații stresante cauzate de ritmul alert de viață, poluarea și mediul înconjurător. În sezonul rece, acesta este mai vulnerabil ca niciodată și este foarte important să-l protejezi, în special datorită faptului că răcelile și virozele sunt peste tot. Pentru a trece cu bine peste acest sezon, alege substanțe naturale benefice, care te vor ajuta să îți întărești sistemul imunitar și să îți menții sănătatea.

Puterea extractelor din plante pentru întărirea imunității

Natura a fost întotdeauna un aliat de nădejde al oamenilor și astfel, poți apela cu încredere la remediile sale. Tratamentul cu extracte de plante este una dintre recomandările de sezon ale specialiștilor pentru că acestea au numeroase beneficii: cresc rezistența la factorii de stres, întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc capacitatea de concentrare și nivelul de energie.

Soluțiile naturiste de la Herbagetica se numără printre cele mai inspirate opțiuni din această perioadă, pe care te poți baza atunci când vrei să ai un sistem imunitar mai puternic. Descoperă în continuare și alte remedii recomandate, pentru imunitatea organismului tău!

imunitate sezonul rece

Ginseng
Fiind una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, ginsengul poate fi consumat în mai multe variante. Una dintre sugestiile noastre este aceea de a-l adăuga în supă. Este de ajuns o mână de ginseng feliat, adăugat în supa preferată, pentru a beneficia de avantajele acestuia.

Echinaceea
Folosită mult timp pentru a spori imunitatea, această plantă medicinală crește în Canada și în Statele Unite. Aceasta poate fi consumată sub formă de ceai, ca atare sau împreună cu mentă și coacăze negre.

Vitaminele și mineralele din suplimentele alimentare
Vitamina C este cu siguranță vedeta acestui sezon. Aportul său din alimente sau ca și supliment asigură sporirea nivelului de interferon din organism și a cantității de anticorpi, care luptă cu bacteriile și cu alți inamici ai organismului precum infecțiile.

Cel mai bine este însă să optezi pentru un complex de vitamine pentru imunitate întrucât acesta va bifa toate nevoile organismului tău. De exemplu, printre vitaminele și mineralele de la Herbagetica, se numără și Immunity STEM, un complex care conține 12 vitamine, 27 de minerale naturale și aminoacizi esențiali sau neesențiali.

Probioticele
Se spune că persoanele care consumă probiotice sunt afectate de afecțiunile specifice sezonului precum gripa și răceala mai rar. Este bine de știut faptul că probioticele nu se găsesc doar în lactate, ci că aportul acestora poate fi obținut și din alte tipuri de alimente precum murăturile. Astfel, consumul legumelor murate este recomandat atunci când urmați un tratament cu antibiotice și preventiv, pentru a beneficia de efectele lor pozitive asupra organismului.

Spirulina
Cunoscută și sub denumirea de algă verde, spirulina are o capacitate unică de a lupta cu infecțiile și de a regla funcția celulară. Extractul de spirulină poate fi dizolvat într-un suc natural, preparat în casă. Aceasta poate fi consumată și cu apă, însă gustul său nu va fi la fel de plăcut.

Usturoiul
Usturoiul este cunoscut pentru efectele sale anti-microbiene și pentru capacitatea sa de a întări sistemul imunitar. Pentru a te bucura de beneficiile acestuia, cel mai bine este să-l consumi crud, întrucât acesta își pierde din proprietăți, la temperaturi înalte. Poți adăuga usturoiul crud în mâncare, chiar înainte de a o servi sau îl poți consuma cu lămâie, pentru a-l tolera mai ușor.

Ghimbirul
Cu un gust ușor picant, ghimbirul este ideal în sezonul rece. Ceaiul de ghimbir previne răceala și desfundă sinusurile. De asemenea, s-a demonstrat faptul că ghimbirul reduce colesterolul și contribuie la o bună circulație sangvină.

Extractul de Graviola
Extractele din plante au numeroase beneficii, iar cel de graviola este un puternic imunostimulator, contribuind la menținerea sănătății întregului organism. Se recomandă pudra pură de graviola, pe care o puteți găsi și în gama de produse de sezon Herbagetica.

Coacăzele negre
Coacăzele negre au fost folosite de-a lungul vremii ca remediu pentru răceli, gripe și infecții sinusale. Studiile preliminarii sugerează faptul că extractul de coacăze stimulează imunitatea, având în același timp efecte anti-inflamatoare.

Natura îți pune la dispoziție numeroase vitamine și minerale, care îți pot fi de mare ajutor în anotimpul friguros și nu numai. De la banalul usturoi până la extractele din diverse plante, natura îți oferă tot ce îți trebuie, pentru a-ți menține sănătatea. Apelează cu încredere la remediile sale și bucură-te de o iarnă liniștită!

Articolul urmator
Propolis brut: când este recomandat și ce beneficii are
Propolis brut: când este recomandat și ce beneficii are

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Ține răceala departe de bebe în sezonul rece! Măsuri de prevenție
    Ține răceala departe de bebe în sezonul rece! Măsuri de prevenție

    Ca părinți, ne temem adesea să nu fim mult prea protectori, să nu îl închidem pe bebe într-o închisoare de sticlă, minimizându-i astfel expunerea necesară...

    5 sfaturi pentru un sistem imunitar puternic în sezonul rece pentru întreaga familie
    5 sfaturi pentru un sistem imunitar puternic în sezonul rece pentru întreaga familie

    Sănătatea organismului este pusă la încercare în sezonul rece. Schimbările bruște de temperatură, ploile și vântul răcoros pot destabiliza sistemul nostru imunitar,...

    5 metode simple pentru întărirea imunității copilului tău
    5 metode simple pentru întărirea imunității copilului tău

    Fluctuațiile de temperatură specifice acestei perioade, precum și trecerea la ora de iarnă, își pun încet, dar sigur, amprenta asupra organismului nostru. Cei mai mulți...

    Copiii și sezonul estival: este recomandat sau nu să le schimbăm programul de somn?
    Copiii și sezonul estival: este recomandat sau nu să le schimbăm programul de somn?

    Sezonul estival vine la pachet cu mai multe schimbări: zilele sunt mai lungi, temperaturile mai ridicate și vacanțele sunt la tot pasul. Bineînțeles că și copiii răspund la...

    8 idei de rețete de ceai rece pe care să le încerci vara
    8 idei de rețete de ceai rece pe care să le încerci vara

    Cauți o băutură răcoroasă, făcută în casă? Descoperă în acest articol 8 rețete de ceai rece pe care le poți pregăti oricând și care te vor încânta...

    Atenție! De ce nu este recomandat să bei apă foarte rece pe caniculă
    Atenție! De ce nu este recomandat să bei apă foarte rece pe caniculă

    Consumul de apă foarte rece nu este o alegere pe care o recomandă medicii, ba dimpotrivă. Deși asta este tendința noastră, pentru că vrem să ne răcorim, specialiștii avertizează...

    Importanța microbiotei intestinale în creșterea și dezvoltarea copilului
    Importanța microbiotei intestinale în creșterea și dezvoltarea copilului

    Când vine vorba de sănătatea prichindeilor noștri, noi, mămicile, suntem ca niște leoaice. Îi ocrotim și încercăm să îi protejăm, așa cum știm noi mai...

    S-a semnat ordonanța pentru creșterea alocațiilor. De când vor primi bani în plus copiii
    S-a semnat ordonanța pentru creșterea alocațiilor. De când vor primi bani în plus copiii

    Luna cadourilor vine cu vești bune! A fost semnată ordonanța privind majorarea alocațiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzut și negociat în programul de guvernare....

    © 2024 Qbebe