"Experienta campaniei de anului trecut a demonstrat ca exista o mare nevoie de informare in randul tinerilor, dar si ca tinerii se maturizeaza mai repede, astfel incat anul acesta ne vom adresa prin seminarii elevilor cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani. Scopul campaniei este sa incurajeze tinerii sa se informeze corect si sa stie ca vizita la medicul dermatolog este cea mai simpla solutie. In plus, ne-am dori ca si parintii sa foloseasca sfaturile campaniei pentru a-si ajuta copiii adolescenti sa treaca mai usor peste o varsta a problemelor de imagine.", afirma doamna doctor Mihaela Leventer, Presedinte SRMEDCC.
Act smart, be cool! 2012. Campania continua si in 2012 cu acelasi obiectiv principal, de a oferi o sursa de informatie avizata tinerilor, atat celor care sufera de acnee, cat si cat si celor care au un ten curat, pentru a sti cum sa previna aceasta afectiune.
Campania cuprinde o serie de activitati menite sa aduca informatii relevante pentru tineri, atat prin interactiunea directa cu acestia, cat si prin intermediul comunicarii online:
- seminarii - in 2012 medicii parteneri Act smart, be cool! vor merge si in tara pentru a vorbi cu tinerii despre acnee si despre modul in care aceasta poate fi tratata pentru a nu lasa semne pe viata. Targu Mures si Sibiu sunt orasele in care medicii se vor intalni timp de doua saptamani cu elevi din scoli si licee, iar in Bucuresti seminariile vor avea loc saptamanal.
- getcool.ro, site-ul oficial al campaniei, este locul unde tinerii pot gasi o gama larga de informatii furnizate de medici dermatologi - de la modul in care poate fi prevenita aparitia acneei, la metode de tratament si riscurile automedicatiei precum si o lista cu medici din toata tara la care tinerii pot apela pentru a trata rapid si fara urmari acneea. De asemenea, folosind forumul, utilizatorii site-ului pot intra in dialog cu un medic dermatolog.
- Facebook Act smart, be cool! - o numeroasa comunitate de tineri care vor sa se informeze cu privire la acnee si la riscul de a o lasa netratata.
„A fi cool tine atat de imagine cat si de perceptia fiecaruia despre el insusi. Acneea poate lasa semne pe viata daca nu este tratata la timp si cu tratamentul adecvat. Insa, mai mult decat atat, acneea poate lasa urme asupra increderii de sine. Sper ca implicarea mea in campanie sa atraga atentia tinerilor pentru a intelege ca acneea si nimic altceva nu trebuie sa stea in calea implinirii visurilor lor. Visul meu este sa ajung un mare muzician si nu o sa las nimic in calea dorintei mele de a-l indeplini.", declara Liviu Teodorescu.
Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee, fiind caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri care apar la suprafata pielii. In unele cazuri, pot sa apara si leziuni mai profunde, denumite noduli sau chisturi. Acneea este cea mai intalnita boala de piele afectand peste 80% dintre adolescenti. Lasata netratata sau tratata necorespunzator, poate produce urme definitive pe piele, prin aparitia cicatricilor.
Despre SRMEDCC:
Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala (SRMEDCC), afiliata la Uniunea Societatilor de Medicina Estetica din anul 2000 si la Societatea Interna?ionala de Chirurgie Dermatologica, se implica activ in semnalarea si dezbaterea problemelor de dermatologie cosmetica si chirurgicala, organizand anual Conferin?a Na?ionala de Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala.