Sustinuti de talent, de o rezistenta de fier la lungile ore de filmare in conditii meteo uneori deloc prietenoase si dupa o munca asidua de sute de ore, absolventii Scolii de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete lanseaza joi, 4 decembrie, cele mai recente doua filme de scurt metraj pentru copii: „Scoala de detectivi" si "Aurora. Doctorul Padurii".
In cei 4 ani de la infiintare, Scoala Micile Vedete a participat cu 4 filme la cel mai prestigios festival de film din lume, Festivalul de Film de la Cannes. Anul acesta, in luna mai, „Aventurile Micilor Vedete in parc", un film cu tema ecologica si "Micile Vedete descopera secretul magnetilor", un film despre cinste si corectitudine, au fost capetele de afis. Tocmai de aceea, asteptarile de la filmele a caror lansare are loc joi sunt foarte mari.
In luna iunie a acestui an au avut loc filmarile la un nou scurt metraj de fictiune pentru copii. Este al doilea episod dintr-o noua serie de filme dedicate celor mici, in care personajele principale sunt Detectivul Andrei si Detectivel - ajutorul de detectiv. Daca in primul episod intitulat „Masina de facut teme", cei doi eroi si-au descoperit talentul de detectiv rezolvand misterul disparitiei ingenioasei masinarii, acum este cazul sa se instruiasca. Este nevoie sa fii un tip educat pentru a atinge succesul. Asadar, Andrei, protagonistul peliculei, primeste un bilet misterios prin care este invitat sa ia parte la cursurile Extraordinarei Scoli de Detectivi, din Detectivesti. Insa odata ajuns acolo constata ca nimic nu este ceea ce pare a fi. Filmul este regizat de Ariana Pendiuc.
Filmul „Aurora. Doctorul Padurii" abordeaza o tema ecologica, propunandu-si sa incurajeze un comportament prietenos cu mediul inconjurator in randul copiilor. Totodata este un instrument foarte util de educatie nonformala pentru cei mici, in domeniul reciclarii deseurilor. Regizoarea filmului, Ema Pendiuc, o aduce in prim plan pe Aurora, interpretata de Roberta Mitache, o fetita care iubeste nespus padurea si care are o relatie foarte speciala cu ea. Aflata la un picnic cu parintii, protagonista constata cu indignare ca, din cauza poluarii, Padurea a ajuns de nerecunoscut. Ba mai mult, s-a imbolnavit. Asadar, fetita ia initiativa curajoasa de a o curata de pet-uri, angrenandu-i si pe alti copii de varsta ei in aceasta misiune nobila. Dar oare va reusi in timp util? Si cine este misterioasa voce care ii da sfaturi?
Premiera celor doua filme se va desfasura in mod traditional la Cinematograful Movieplex, din Plaza Romania, in fata a sute de invitati. Micile Vedete vor pasi din nou increzatoare pe Covorul Rosu, la finalul serii se vor bucura de petrecerea speciala pentru copii si vor primi diplome si premii, prin implicarea partenerilor scolii: partenerii educationali - Primaria Sectorului 1 si Primaria Sectorului 6, partenerii gold - RoStar, Ecologic3R, partenerii strategici - cinematograful Movieplex, Plaza Romania, Univer, Castel Film, Rommac, Lamonza, Tymbark, Giusto, Green Group, partenerii - Top Production, Doi Frati, Solaris, First Copy, Vel Pitar, Aquila, Zewa, SCA, Bucovina, Pigna, Aroma, Ana Party, Yourway Life and Career Counceling, Gradinita si Scoala Rosemary, Restaurantul Sytago, si partenerii media - revista Bebelu, Romania Libera, Ring, Ziarul Oval, Observator Cultural, Radio3net Florian Pitis, Itsy Bitsy, eva.ro, Literatura copii, Cursuri pentru Copii, Qbebe, lucky-bebe.ro, gokid.ro, Stiri pentru copii, b24kids, 121.ro, urbankid.ro, cursuripentrucopii.ro, suntmamica.ro, Cinefan, gradinite.com.
Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete" este un proiect educational nonguvernamental, unic in Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personala si inteligenta emotionala prin intermediul a trei discipline inovative special create si adaptate: Tehnica de filmare, Interpretare si Dictie. La 4 ani de la infiintare, Scoala „Micile Vedete" se mandreste cu un portofoliu de 19 filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participari la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia si Australia, dar si peste 40 de aparitii ale copiilor in spoturi publicitare, sociale si filme de lung metraj.
Initiatoarele acestui proiect, surorile Ariana Pendiuc si Ema Pendiuc - regizor si, respectiv, producator al filmelor „Aventurile Micilor Vedete in parc", "Micile Vedete descopera secretul magnetilor" „Micile Vedete la Scoala", „Micile Vedete la tara" si „Magda", selectionate la Festivalul de Film de la Cannes, in 2014, 2012, 2011 si 2010, au dus numele Romaniei peste hotare, filmul romanesc pentru copii castigand astfel un loc binemeritat in industria filmului pentru copii la nivel international.