1. Familia ca întreg
Un copil sănătos provine dintr-o familie sănătoasă, iar familia lucrează precum un sistem. Este vital pentru cel mic să înțeleagă și să integreze acestă modalitate de a fi. De exemplu: o ciocolată care i-a fost făcută cadou celui mic poate fi împărțită cu restul familiei, cu mare drag!
2. Deciziile
Deciziile cu privire la viața copilului trebuie luate atât de mamă, cât și de tată. Ambii părinți trebuie să fie la curent cu evenimentele din viața celui mic și ambii trebuie să se implice în mod activ și de bunăvoie! Între părinți este nevoie de echitate!
3. Atenția la detalii
Un copil care se îmbolnăvește frecvent este un copil căruia fie nu îi face bine fizic mediul înconjurător, fie somatizează. Cum rezolvăm? Mare atenție la perioadele în care se îmbolnăvește și la simptomatologie și schimbarea mediului sau eliminarea factorilor declanșatori!
4. Copiii fericiți merg la țară
Părinți, cei mai mulți dintre noi ne-am petrecut verile la bunici, alergând desculți și stând ore întregi afară. Imunitatea și sănătatea copilului tău vor fi revitalizate și încărcate odată ce îi permiți să alerge desculț și să se bucure de lunile de vacanță, la țară!
5. Cine are dreptul să ia deciziile?
Rudele? În niciun caz! Deciziile cu privire la sănătatea sau evenimentele din viața copilului tău vor fi luate în exclusivitate de părinți și la nevoie, în colaborare cu mediul pediatru. Este drăguț ca rudele să îți ofere opinia, însă fără pretenția de a face exact așa cum ți se spune!
6. Mama este un motoraș vital de funcționare
Însă acest lucru nu exclude rolul crucial al tatălui. Este important ca mămica să aibă timp să mănânce și să se odihnească, iar tatăl trebuie să aibă grijă de acest aspect, așa cum, la rândul său, va avea și mama!
7. Iubirea unui tată
Iubirea și atenția acordată de tătici celor micuți schimbă în mod radical un copil. Putem contribui la binele nostru, al copiilor noștri precum și al umanității, educându-ne să facem parte din viața celor mici în mod constant!
8. Cunoștințe medicale de bază
Ar fi bine să se impună prin lege ca fiecare părinte să dețină astfel de informații, însă între timp, putem face efortul de a ne documenta singuri sau de a lua parte la diverse cursuri în acest sens! De foarte multe ori, omul potrivit la momentul potrivit poate salva o situație, iar în acest caz, omul potrivit poate fi părintele!
Surse: bzi.ro, bashny.net, theqtimes.com