Kim

Semnificație: nobil, neînfricat

Kim este prescurtarea numelui Kimberly, care este numele unui orășel din Nottinghamshire, Kimberley. În trecut, numele era folosit atât pentru băieți, cât și pentru fete, însă în prezent este folosit aproape în exclusivitate pentru persoanele de sex feminin.

Alte derivate de la numele de bază Kimberley sunt: Kimberly, Kimball, Kimiko, Kimani sau Kimathi. Ele diferă în funcție de zonă și de limba vorbită.

Acest nume apare chiar pe coperta unei cărți, intitulată simplu „Kim”, a scriitorului englez Joseph Rudyard Kipling. Cartea a apărut în anul 1901 și a obținut după câteva luni Premiul Nobel pentru Literatură. Povestea urmărește aventurile unui copil orfan de tată și cu o mamă foarte săracă, numit Kimball O'Hara.

Alte persoane cunoscute ce poartă acest nume sunt: Kim Molina, cântăreață filipineză; Kim Wilde, cântăreață engleză; Kim Wyatt, cântăreață și dansatoare americană; Kim Zolciak, personaj principal din serialul de televiziune, Neveste Disperate și Kim „Kimberly” Kardashian West, o vedetă de televiziune din America foarte controversată.

Alege un nume pentru bebelusul tau!

Cauta un nume pentru viitorul tau bebe si afla semnificatia lui.

© 2024 Qbebe