Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Beneficiile jucăriilor de mobilitate în dezvoltarea copiilor

Jucăriile nu sunt doar niște simple obiecte menite să îi distreze pe copiii noștri, ci au un rol deosebit de important când vine vorba de dezvoltarea lor. Prin joacă, prichindeii își dezvoltă numeroase abilități care le vor fi utile atunci când vor fi mari. 

Cu ajutorul jucăriilor, cei mici, în special bebelușii, fac cunoștință cu lumea înconjurătoare, își dezvoltă simțurile și abilitățile motrice. Secretul este să investești în jucăriile potrivite!

copil jucandu-se cu jucariile

4 beneficii ale jucăriilor pentru copii

Jucăriile trebuie să antreneze mintea juniorilor și să îi stimuleze din punct de vedere senzorial și motric. Iată câteva beneficii pe care jucăriile le au când vine vorba de dezvoltarea copiilor!

1. Jucăriile stimulează imaginația copiilor

Probabil unul dintre cele mai importante beneficii ale jucăriilor pentru copii îl reprezintă stimularea și dezvoltarea imaginației. Vei observa că pe măsură ce începe să descopere și să se joace cu jucăriile sale, cel mic va deveni din ce în ce mai creativ. Pentru a se bucura cât mai mult de jucăriile sale, copilul va încerca să se joace cu ele în fel și chip, va inventa tot felul de povești și scenarii care să implice jucăriile respective. Vei vedea că imaginația prichindelului tău va atinge culmi nebănuite!

2. Îmbunătățesc concentrarea, atenţia şi memoria

Joaca este cel mai natural și plăcut mod prin care un bebeluș își poate dezvolte atenția, capacitatea de concentrare și memoria. Dacă ești deja mămică sau ai prieteni cu copii, cu siguranță ai văzut cazuri în care un copil este atât de concentrat pe jucăriile sale încât parcă nici nu aude când îl strigăm pe nume.

Gândește-te că de această concentrarea este aceeași abilitate de care prichindelul tău va avea nevoie în viitor, pentru a se dezvolta în ceea ce face.

3. Îi ajută să își dezvolte gândirea logică

Copiii încep să exploreze lumea prin joacă și la fel își dezvoltă și gândirea logică. Jucăriile de construit, puzzle-urile, jocurile de societate, cuburile - toate aceste tipuri de jucării pun accentul pe dezvoltarea cognitivă a copiilor, ajutându-i să facă conexiuni corecte.

4. Contribuie la dezvoltarea abilităților motorii ale copiilor

Motricitatea copilului se dezvoltă activ între 12 și 36 de luni și începe odată cu primii pași. Apoi, dezvoltarea abilităților motorii se face prin manipularea jucăriilor. 

Este important pentru copii să își dezvolte abilitățile motorii pentru a realiza activități zilnice precum alergatul, săritul, dezbrăcatul sau îmbrăcatul, joacă și stabilirea relațiilor sociale. Pe termen lung, lipsa de antrenament a abilităților motorii are ca urmare reducerea capacității fizice, scăderea nivelului motivației de a desfășura activități fizice, și de asemenea, poate conduce la apariția unor dificultăți în stabilirea relațiilor cu copii de aceeași vârstă.

Din punct de vedere medical, este important să se pună accentul pe creșterea nivelului activității fizice, astfel încât abilitățile motorii ale copiilor să fie în permanență exersate și îmbunătățite.

mama care se joaca cu bebelusul

Ce jucării îi ajută pe cei mici să își dezvolte abilitățile motrice

Dezolvarea motricității este extrem de importantă la bebeluși și copii mici, iar jucăriile bOobles de la Adinish sunt ideale pentru stimularea imaginației copiilor prin joacă, dar și pentru dezvoltarea abilităților motrice!

Marca bObles a fost recunoscută la nivel internațional, fiindu-i decernate mai multe premii de design, misiunea să rămânând mereu aceeași, respectiv de a produce mobilă care motivează copiii să facă mișcare.

Jucăriile bObles pot fi folosite și pe post de mobilier, sunt fabricate din spumă solidă EVA fără ftalați și substanțe toxice, iar materialul este neted, ușor de curățat și nu zgârie podeaua. Toate produsele sunt sigure și testate pentru copii!

Jucărie pentru coordonare bObles Elephant

Jucarie pentru coordonare, pentru copii, bObles, baieti, Elephant Blue

Elefantul de la bObles încurajează joacă creativă care stimulează și provoacă abilitățile motrice ale copilului. Jucăria este potrivită pentru copiii de toate vârstele, inclusiv pentru bebelușîi care se pot întinde pe spate sau pe burtică de-a lungul elefantului și își pot antrena coordonarea și echilibrul.

Jucărie pentru coordonare bObles Dino

Jucarie pentru coordonare, pentru copii, bObles, baieti, Dino Blue

Pe Dino, copilul se poate țări, merge sau alunecă pentru a deveni mai puternic. Jucăria vine la pachet cu o placă subțire, moale, detașabilă care poate fi utilizată atunci când copilul dorește mai multă provocare pe pantă abruptă. Cei mici pot de asemenea să facă o plimbare pe scări sau să încerce să se urce pe înaltul munte Dino. Să înceapă distracția!

Jucărie bObles Donut pentru încurajarea mișcării

Jucarie pentru coordonare, pentru copii, bObles, baieti, Donut Blue

Jucăria bObles Donut oferă o gama variată de mișcări, atât pentru momentele în care copilul face exercițîi de rostogolire, cât și pentru cele în care vrea să se relaxeze. Cel mic se poate așeza confortabil pe burtă, sau poate stă pe Donut și poate sări în sus și în jos, stimulându-și astfel echilibrul.

Jucărie pentru coordonare bObles Chicken

Jucarie pentru coordonare, pentru copii, bObles, fete, Chicken Rose

Puișorul marca bObles are nenumărate funcționalități! Bebe poate fi așezat pe burtică, îmbrățișând puișorul, poziție care permite antrenarea musculatuii gâtului și a spatelui. bObles Chicken stimulează și antrenează echilibrul indiferent de vârstă, fiind distractiv și pentru copiii mai mari, dar și pentru adulți pentru că poate fi folosit în exercițiile de balans.

Covor din spumă pentru copii

Covor din spuma, pentru copii, bObles, unisex, Grey

Un covor din spumă oferă posibilitatea celor mici de a se juca liberi, pe o suprafață moale. bObles Tumbling Floor este un covoraș compus din patru părți și patru accesorii, asemănătoare unor pietre, care pot fi combinate în diferite moduri pentru un joc creativ.

Cel mic se poate întinde pe suprafață individualizată și poate experimenta culori contrastante. Se poate plimbă prin junglă, urmând un traseu întortocheat, sau poate sări peste rău, călcând pe pietre. Pe covorașul Tumbling Floor copilul se poate rostogoli atunci când corpul are nevoie de mișcare și se poate întinde când are nevoie să se relaxeze. Este atât de moale și confortabil încât vei vrea și tu să îl folosești!

Bebelușii se dezvoltă în ritmul lor propriu și în stilul lor unic. Datoria noastră este să îi ajutăm să crească armonios și sănătos, prin alegerea unor jucării potrivite. Produsele pe care le găsim la Adinish vin ca un sprijin pentru părinți în păstrarea unei armonii între modul de viață deja existent și schimbările inerente determinate de apariția copilului în viețile lor.

Aruncă o privire pe site-ul adinish.com, iar dacă ești din București, poți vizita showroom-ul Adinish din Strada Pictor George Demetrescu Mirea, nr. 18, sector 1, primul magazin de puericultură scandinavă din România!

Beneficiile pupicilor la bebeluși

Surse foto: istockphoto.com, adinish.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  30 de idei geniale de ordonare a jucăriilor copiilor
  30 de idei geniale de ordonare a jucăriilor copiilor

  Odată cu venirea vacanței, pofta de joacă a micuților noștri este parcă și mai mare. În acest context și noi va trebui să facem un efort suplimentar să menținem ordinea. Vă...

  Noul showroom EduClass.ro este Orășelul Jucăriilor educative și creative
  Noul showroom EduClass.ro este Orășelul Jucăriilor educative și creative

  Edu Class, unul dintre cei mai mari site-uri și importatori de jucării educative și creative, a deschis recent un nou showroom de jucării pe Bd. Unirii nr. 9. Conceptul noului spațiu...

  Universul online al jucăriilor din lemn
  Universul online al jucăriilor din lemn

  Se aude din ce în ce mai mult: „lumea s-a mutat pe online!". Ei bine, magazinul online de jucării din lemn, jucariionline.eu, întâmpină cu drag această...

  Ziua Cărților pentru Copii la Editura DPH: Top cărți care contribuie la dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor
  Ziua Cărților pentru Copii la Editura DPH: Top cărți care contribuie la dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor

  Numeroase studii arată că expunerea copiilor la cărți încă din primele luni de viață contribuie la dezvoltarea lor cognitivă, dar și emoțională. Unul dintre factorii...

  Inovație în universul jucăriilor! Fă cunoștință cu MODU, jucaria preferată de copiii din toată lumea
  Inovație în universul jucăriilor! Fă cunoștință cu MODU, jucaria preferată de copiii din toată lumea

  Ne dorim tot ce-i mai bun și ce-i mai frumos pentru copiii noștri, în special când vine vorba de jucării. Vrem ca acestea să îi atragă pe cei mici, astfel...

  4 studii care demonstrează rolul important al oului în dezvoltarea sănătoasă a copiilor
  4 studii care demonstrează rolul important al oului în dezvoltarea sănătoasă a copiilor

  Oul face parte dintre primele alimente solide pe care i le vom oferi copilului nostru. Așa cum veți afla și din articolul de mai jos, oul se remarcă datorită prezenței unor substanțe...

  Orășelul Jucăriilor EduClass.ro este deschis pe 1 iunie și așteaptă vizitatorii cu surprize și reduceri la jucării educative și creative
  Orășelul Jucăriilor EduClass.ro este deschis pe 1 iunie și așteaptă vizitatorii cu surprize și reduceri la jucării educative și creative

  Orășelul Jucăriilor educative și creative, noul showroom EduClass.ro de pe Bd. Unirii nr. 9, este destinația ideală de 1 Iunie, pentru părinții și copiii care vor să aleagă...

  © 2019 Qbebe