Am 9 copii și reușesc să îi hrănesc cu mai puțin de 10 lei pe zi

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să asiguri hrana zilnică pentru o familie numeroasă reprezintă oricând o mare provocare. Cum te-ai descurca, de exemplu, dacă ai avea 9 copii? În această situație se află o familie care locuiește în Australia și care a găsit câteva soluții pentru a face față cheltuielilor zilnice. Descoperă despre ce este vorba!

O mamă a dezvăluit cât cheltuiește ca să-și hrănească familia

Claire Louise Hooker (blogger și mama casnică) și soțul ei, Mark (lucrează în domeniul serviciilor civile) sunt originari din Marea Britanie, dar locuiesc în prezent în New South Wales, Australia. Ei sunt părinții a 9 copii: Georgina (13 ani), Charlotte (12 ani), Franchesca (10 ani), Abigail (9 ani), gemenele Catherine și Elizabeth (8 ani), Rose (7 ani), Martina (5 ani) și Michael (3 ani). 

Claire Hooker fericita alaturi de sotul ei, Mark

Potrivit „The Sun”, Claire a precizat că reușește ca într-o zi, pentru cheltuielile cu hrana, să aloce pentru fiecare membru al familiei 1,90 lire (aprox. 10 lei). Pe lună se cheltuiesc pe hrană cam 630 lire (aprox. 3600 lei), iar pentru cină se alocă în jur de 57 lei (10 lire). A precizat cum se străduiește să organizeze rezervele de hrană pentru familia ei, care numără 11 membri: „Bugetul nostru are fluctuații luând în calcul și aniversările, care sunt concentrate în intervalul octombrie-mai, dar întotdeauna încercăm să ne limităm la 630 lire pe lună pentru mâncare. Trebuie să cumpărăm cantități mari din anumite alimente, cum ar fi pâine și carne de pasăre și de vită, astfel încât să pot păstra totul în cele două congelatoare și în cele două cămări.”

cei noua copii ai cuplului format din Claire si Mark Hooker

Mama a adăugat faptul că, din cauza lipsei magazinelor din zona rurală în care locuiesc, trebuie să străbată de fiecare dată 46 km pentru cumpărături. De asemenea, a spus ce gătește adesea pentru cei dragi: „Preparatele la cuptor pentru cină și hrana gătită în oala cu gătire lentă sunt unele dintre cele mai bune variante pentru a nu cheltui mult. Putem găsi doi pui mari cu 3,13 lire fiecare, iar împreună cu legumele și cu condimentele pregătim o cină pentru 11 persoane cu 10,41 lire (cam 47 lei).”

A venit cu detalii legate de modul în care gătește pentru familie

Pentru a se organiza cât mai eficient, toți membrii familiei Hooker se implică în pregătirea meselor, de aceea timpul de preparare poate fi mai scurt de 1 oră. Claire a dat detalii despre ce se consumă de obicei la fiecare masă a zilei și care este suma cheltuită, așa cum se poate sesiza și din informațiile oferite de sursa citată:

„Pentru micul dejun avem fie cereale, pe care le achiziționăm în fiecare lună pentru suma de aprox. 5,30 lire (cam 30 lei), fie o salată de fructe. Obișnuim să mâncăm multe fructe, precum portocale, pere, banane, mango sau alte fructe de sezon, pentru care cheltuim în jur de 21 lire la fiecare sesiune de cumpărături (aprox. 120 lei). Uneori, la micul dejun avem și pâine prăjită sau clătite. Întrucât creștem găini, nu trebuie să mai cheltuim pentru ouă. 

La prânz pregătim ceva rapid, cum ar fi sandvișuri cu șuncă și brânză și câteva fructe, ceea ce înseamnă cam 5,30 lire (30 lei) de persoană. 

La cină servim de regulă preparate gătite în oala pentru gătire lentă sau servim porții mari, de familie, de lasagna, pentru care cheltuim cam 4,50 lire (25 lei) sau de spaghete bolognese, prețul fiind cam de 2,60 lire (15 lei) per porție. Mi-am dat seama că pastele la cuptor, orezul curry și tocănițele sunt binevenite pentru noi. 

Uneori, în zilele de marți, servim taco pentru a putea îmbina diverse ingrediente. De asemenea, din când în când ieșim să mâncăm în oraș și cheltuim pentru toți suma de aprox. 80 lire (460 lei), dar în general nu includem în buget și acest tip de cheltuială.”

familia Hooker este formata din 11 membri

A insistat asupra ideii că reușește să economisească străduindu-se să profite de oferte și de reduceri la produse care pot fi congelate. 

Nu în ultimul rând, a dezvăluit și alte trucuri pe care familia ei le folosește pentru a reuși să economisească. Iată la ce soluții recurg, conform informațiilor din sursa citată anterior: „Încercăm să mergem cât mai des la plajă, așa ne putem distra cu toții și este și gratis. Ne rezervăm pentru Crăciun o sumă suplimentară de 550 lire (aprox. 3100 lei), iar pentru aniversarea fiecărui copil în jur de 30 lire (172 lei), dar dacă aniversarea este mai specială rezervăm puțin mai mult de atât.”

mama cu copiii ei fericiti pe plaja

Surse foto: facebook.com/clouisa13/photos

Surse articol: dailypostimes.com, thesun.co.uk

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Idei de costume de Halloween pentru copii care te costă mai puțin de 15 lei
  Idei de costume de Halloween pentru copii care te costă mai puțin de 15 lei

  Pregătirile pentru Halloween au intrat pe ultima sută de metri și de aceea, cu mic, cu mare, încercăm să ne punem la punct ultimele detalii din „recuzita” de care vom...

  Are 11 copii, schimbă 600 scutece pe săptămână, dar îşi mai doreşte cel puţin 4 copii
  Are 11 copii, schimbă 600 scutece pe săptămână, dar îşi mai doreşte cel puţin 4 copii

  Britni Church (din SUA) esta mama a 11 copii, dar a mărturisit că i-ar plăcea să aibă şi mai mulţi. Iată care este povestea ei!

  Dacă ai mai mulți copii ești mai puțin stresat. Adevărat sau fals?
  Dacă ai mai mulți copii ești mai puțin stresat. Adevărat sau fals?

  Dacă ar fi să facem un top al celor mai enervante lucruri pe care mamele cu un singur copil s-au săturat să le audă, pe locul doi, după „Și? Al doilea când?”, ar fi...

  Femeia care la 24 de ani a făcut 21 de copii în mai puțin de 1 an și are 16 bone interne
  Femeia care la 24 de ani a făcut 21 de copii în mai puțin de 1 an și are 16 bone interne

  Cum este viața unei soții de milionar rus? Extrem de ocupată! Kristina Ozturk are 24 de ani și are deja 21 de copii făcuți prin mame surogat numai în ultimul an cu soțul ei de...

  Cum arată viața unei mame cu 3 copii, care s-au născut în mai puțin de un an și nu sunt tripleți
  Cum arată viața unei mame cu 3 copii, care s-au născut în mai puțin de un an și nu sunt tripleți

  Odată ce ți-ai îndeplinit visul de a deveni mamă, chiar dacă îți planifici să mai ai copii, nu ți-ar trece prin cap că acest eveniment fericit s-ar putea repeta în...

  Nu știi de ce îmi hrănesc bebelușul cu lapte praf, așa că nu mă judeca pentru că nu alăptez
  Nu știi de ce îmi hrănesc bebelușul cu lapte praf, așa că nu mă judeca pentru că nu alăptez

  Ca mame, știm că laptele matern este cel mai bun aliment pentru bebelușii noștri. Dar există multe motive pentru care o mamă nu poate sau nu ar trebui să alăpteze.

  Veste proastă pentru părinți: nu vor mai primi cei 1.500 lei pentru creșe și grădinițe
  Veste proastă pentru părinți: nu vor mai primi cei 1.500 lei pentru creșe și grădinițe

  Ministerul Finanțelor vrea să amâne acordarea de subvenții pentru grădiniță sau creșă! Părinții așteptau să intre în vigoare măsură potrivit căreia erau oferite...

  8.659 lei! Aceasta este suma lunară de care are nevoie o familie cu doi copii să trăiască decent în România
  8.659 lei! Aceasta este suma lunară de care are nevoie o familie cu doi copii să trăiască decent în România

  În contextul în care prețurile au crescut tot mai mult în ultimele luni, se poate vorbi și de o creștere a valorii coșului minim de consum pentru un trai decent....

  © 2022 Qbebe