Cum activezi butonul de panică pe telefonul copilului tău

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Chiar dacă este o mare bucurie să-ți vezi copilul tot mai independent și mai dornic să exploreze lumea, nu poți afirma că aceste progrese nu-ți aduc și o oarecare neliniște. Practic, cu cât copilul va sta mai mult separat de tine, cu atât îți vei face mai multe griji pentru el. Alături de sfaturile de siguranță pe care i le dai permanent, un ajutor suplimentar nu ți-ar prinde rău. De exemplu, opțiunile oferite de telefoanele tot mai performante creează posibilitatea de a realiza fără dificultate adevărate „butoane de panică”, menite să fie accesate cu ușurință și de către copil. Nu mai sta pe gânduri și ia-ți și această măsură suplimentară de siguranță, astfel încât să te simți mai împăcată cu gândul că micuțul tău va fi bine inclusiv în momentele în care se află la mare distanță de cei care îl pot proteja.

Pașii necesari pentru activarea butonului SOS de pe un telefon Android

În cazul în care copilul tău deține un telefon cu acest sistem de operare, ca să poți activa serviciul SOS va trebui să parcurgi următoarele etape:
• Vei intra pe „Setări”, la secțiunea „Caracteristici avansate”
• După ce vei da scroll vei ajunge la opțiunea „Trimitere de mesaje SOS”, pe care va trebui să o activezi
• Vei adăuga cele mai importante contacte pe care copilul ar trebui să le apeleze într-o situație de urgență
• Vei apăsa pe „Trimitere mesaje către”, selectând numerele de telefon care vor fi apelate la nevoie

De asemenea, nu uita că opțiunea SOS de pe Android are și această facilitate: copilul va putea apăsa de 3 ori butonul lateral de pornire al telefonului când se simte în pericol. Odată ce va realiza acest demers, vei ști care este locația în care se află acesta, dar vei primi și 2 poze (realizate cu camerele foto din față și din spate). În plus, poți avea la dispoziție și o înregistrare audio, de 5 secunde, ajungând astfel să dispui de toate detaliile necesare pentru a-ți salva copilul.

Cum se procedează pentru activarea SOS pe telefoanele cu sistem de operare iOS

Nici dacă aveți acest tip de telefon nu va fi dificil să activezi SOS-ul. Iată ce ar trebui să faci:
• Vei ține apăsat butonul de sus/cel lateral de deschidere a telefonului până în momentul în care va fi disponibilă opțiunea S.O.S. Urgențe (Emergency S.O.S.)
• Asigură-te că ai inclus în „Contacte de Urgență” numerele de telefon ale celor care-l pot ajuta pe copil într-o situație critică- Pentru a putea să introduci aceste numere, este necesar să folosești aplicația „Sănătate”, selectând după aceea și „ID Medical”. Mulțumită ei, vei avea posibilitatea să introduci în telefonul copilului tău informații vitale despre el, precum grupa sanguină, afecțiunile de care suferă, tipurile de alergii etc.
• Se va utiliza opțiunea S.O.S. Urgențe pentru a se putea apela 112- Odată ce se va realiza apelul, toate persoanele incluse la „Contacte de Urgență” vor primi un sms dacă micuțul tău este în pericol

Cel mai mare avantaj al noilor telefoane este că poți să creezi un „buton de panică” (un mesaj SOS cu localizare chiar și la 2 m) pentru copil chiar și fără să se apeleze la 112. În cazul care decizi să procedezi așa, ghidează-te după următoarele instrucțiuni:
• Vei căuta cele 3 puncte din partea dreaptă, de sus, de pe pagina principală a telefonului

• După ce vei identifica opțiunea „Caută”, vei scrie SOS
• Vei vedea că pe ecranul telefonului a apărut o aplicație preinstalată, căreia îi vei activa butonul


• În această aplicație vei adăuga 4-5 numere de telefon ale tuturor persoanelor de care copilul ar avea nevoie într-o situație periculoasă- Dacă ar interveni o urgență, companiile de telefonie mobilă oferă gratuit posibilitatea ca toate aceste contacte să primească SMS-uri cu localizare, coordonate și hartă. Nu trebuie să-ți faci griji din acest punct de vedere, întrucât acestea se vor trimite și dacă telefonul copilului nu are datele mobile sau GPS-ul deschise.

De asemenea, nu uita nici acest amănunt: pentru majoritatea mărcilor de telefon, alerta SOS este declanșată prin 3-5 apăsări scurte ale butonului de pornire. În plus, un alt mare beneficiu este că vei putea fi avertizată și așa: vei primi câteva poze (realizate cu camerele telefonului) cu locația în care se află acesta, dar și o mică înregistrare audio.


Odată ce se activează această opțiune de alertă, vei primi și un mesaj în care ți se va spune că acest serviciu nu se adresează apelului către autorități și nu înlocuiește apelul de la 112.

Vrei și mai multă siguranță pentru copilul tău?- Apelează și la „butonul de panică” de pe un smartwatch

În ultimii ani, smartwatch-urile au devenit tot mai populare și în țara noastră. De aceea, este păcat să nu profiți de actualele tendințe și să nu-i oferi copilului tău un dispozitiv care nu numai că îl va determina să se simtă mai „cool”, ci te asigură și pe tine că poți sta mai liniștită când acesta nu se află lângă tine.
Te poți conecta rapid cu smartwatch-ul copilului printr-o aplicație de pe telefonul tău, cu condiția să fie iOS sau Android. În același timp, poți să setezi o „zonă de siguranță”, iar în eventualitatea în care copilul ar ieși din zona respectivă, vei putea să primești o alertă.
Datorită unui smartwatch, copilul va avea posibilitatea să acceseze butonul de panică ori de câte ori nu se simte în siguranță, astfel încât tu să poți primi pe telefonul tău o alertă SOS.

Surse: facebook.com, fanatik.ro, perol.ro, vestea.net

Surse foto: pexels.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Iată ce se întâmplă atunci când copilul tău nu închide telefonul sau televizorul în timp ce mănâncă. Este grav!
  Iată ce se întâmplă atunci când copilul tău nu închide telefonul sau televizorul în timp ce mănâncă. Este grav!

  Obișnuiți să luați masa în familie în fața televizorului? Copilul tău nu lasă telefonul din mână nici măcar atunci când mănâncă? Potrivit unui studiu...

  Părinți, calmați-vă! E un virus, nu o sentință la moarte! Panica duce acolo, nu virusul!
  Părinți, calmați-vă! E un virus, nu o sentință la moarte! Panica duce acolo, nu virusul!

  Nu este prima dată când România se lasă inundată de panică și nici prima dată când se pare că nu reușim să învățăm nimic benefic. Profit de această...

  Omega 3, acizii grași esențiali în alimentația copilului tău
  Omega 3, acizii grași esențiali în alimentația copilului tău

  Necesari pentru dezvoltarea creierului, acizii grași Omega 3 ar trebui să fie prezenți în meniul copilului tău de la o vârstă fragedă. În cazul celor mici, în...

  Rolul activităților educative în dezvoltarea copilului tău
  Rolul activităților educative în dezvoltarea copilului tău

  Odată cu sosirea toamnei, mulți părinți încep să se gândească să își înscrie copiii la tot felul de activități educative pentru a-i ajuta să își...

  Bananele roșii: de ce trebuie să le incluzi în dieta copilului tău
  Bananele roșii: de ce trebuie să le incluzi în dieta copilului tău

  Bananele roșii reprezintă o variantă mult mai sănătoasă de consum comparativ cu cele galbene. Acestea conțin vitamina C, vitamina B6, dar și potasiu, magneziu și fibre. Află...

  Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru un sistem imunitar puternic
  Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru un sistem imunitar puternic

  Toamna este de departe unul dintre cele mai imprevizibile anotimpuri. Azi ne răsfață cu temperaturi plăcute, mâine ne forțează să scoatem de la naftalină ghetele și gecile de...

  Întărește sistemul imunitar al copilului tău. Previne evoluția virozelor încă de la primele simptome!
  Întărește sistemul imunitar al copilului tău. Previne evoluția virozelor încă de la primele simptome!

  Sezonul rece bate la ușă și odată cu el își fac apariția gripa și neplăcutele viroze respiratorii. Copiii, a căror imunitate nu este încă dezvoltată complet, sunt cei...

  © 2023 Qbebe