Mâncare de regim pentru copii: ce le dai micuților când au probleme de sănătate

Mâncare de regim pentru copii: ce le dai micuților când au probleme de sănătate

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Ori de câte ori copilul tău are o problemă de sănătate știi că, în afară de urmarea cu strictețe a tratamentului medicamentos prescris de medicul pediatru, poate fi recomandat și un regim alimentar specific. Rolul acestuia nu este doar de a-l feri de acele alimente care i-ar putea accentua anumite manifestări ale bolii, ci și de a-i oferi nutrienți valoroși. Datorită acestora, copilul va avea posibilitatea de a-și asigura acele resurse care îl vor ajuta să lupte mai bine cu boala și să se poată însănătoși cât mai grabnic. 

Ce dietă va urma copilul dacă are enterocolită

Enterocolita este una dintre afecțiunile digestive ce impune să se recurgă la mâncarea de regim pentru copii, în condițiile în care este însoțită de manifestări ce interferează serios cu apetitul și cu starea de bine a copilului. Astfel, enterocolita acută apare din cauze diverse (cum ar fi virusuri, bacterii, paraziți sau fungi) și poate fi recunoscută după simptome precum: dureri abdominale, diaree, greață și/sau vărsături, frisoane și/sau febră, diminuarea apetitului, stare generală alterată. 

baietel-intins-pe-pat-din-cauza-unei-dureri-de-stomac

Sursă poză: istockphoto.com

De asemenea, trebuie să știi că unul dintre cele mai însemnate pericole generate de enterocolita la copii este deshidratarea. Printre semnele care ar trebui să te facă să te gândești la deshidratare și care trebuie să te determine să soliciți cât mai rapid ajutor medical se numără:

  • Mucoasele și pielea uscate
  • Fontanela înfundată în cazul bebelușilor
  • Tenul palid
  • Stare de apatie sau de iritabilitate 
  • Stare de somnolență
  • Ritmul respirației este mai accelerat ca de obicei
  • Puls rapid
  • Limba uscată
  • Absența lacrimilor sau acestea sunt puține
  • Cantități reduse de urină sau absența acesteia într-un interval mare de timp (de exemplu, este îngrijorător dacă un bebeluș nu va uda scutece într-un interval de 6 ore sau dacă un copil mai mare nu va urina timp de 8 ore) 

În aceste condiții, cel mai important demers pe care trebuie să îl realizezi înainte să te gândești la mâncarea de regim pentru copii este să previi deshidratarea. De pildă, grija ta va fi să-i oferi copilului cantități mici de lichide cât mai des pentru a te asigura că vor fi înlocuite fluidele pierdute din cauza diareei și a vărsăturilor. Principalele lichide pe care le va primi sunt sărurile de rehidratare orală, ocolindu-se băuturile dulci, cele carbogazoase (inclusiv apa minerală), cele pentru sportivi, dar și sucul de mere.

În cazul bebelușilor, dacă aceștia sunt alăptați, este indicat ca sesiunile de alăptare să aibă loc cât mai des, iar dacă sunt hrăniți cu formula de lapte, în situația în care scaunele diareice sunt numeroase, se va recurge la formulele fără lactoză. În același timp, pentru enterocolita însoțită de diaree severă, se recomandă utilizarea sărurilor de rehidratare orală între sesiunile de hrănire.

Ținând seama de asemenea manifestări, vei înțelege mai bine de ce mâncarea pentru copii trebuie să fie de regim. Pentru cele mai bune rezultate, medicii pediatri de la unul dintre cele mai cunoscute spitale de copii din țara noastră (Spitalul „Marie Curie” din București) insistă asupra ideii că un regim alimentar pentru enterocolită trebuie să se țină, în medie, timp de 7 zile, în funcție de factori precum: severitatea bolii, modul în care copilul reacționează la tratament și ritmul în care va reuși să se readapteze la alimentația obișnuită. De altfel, se recomandă ca mâncarea de regim pentru copiii cu enterocolită să fie oferită încă 2-3 zile după dispariția simptomelor și să se revină la dieta obișnuită după ce va fi prezent primul scaun normal. 

În cazul bebelușilor care sunt alăptați sau care consumă lapte praf, laptele va fi reintrodus în dieta lor odată ce nu vor mai avea scaune diareice.

Mâncăruri de regim pentru copii în caz de enterocolită

În prima etapă a procesului de realimentare, alături de cantități cât mai ridicate de lichide (apă plată, ceai de mentă, zeamă de orez, lapte fără lactoză), necesare pentru o refacere cât mai rapidă și mai bună, mâncarea de regim pentru copiii ce au de la 2 ani în sus și suferă de enterocolită ar trebui să includă:

  • Orez (va fi gătit cu sare și servit alături de carne slabă fiartă, de brânză telemea, de brânză proaspătă de vaci, de brânză calcică, de legume- dovlecei sau morcovi-, ținându-se cont de vârsta copilului)
  • Paste (sunt permise și macaroanele cu brânză)
  • Pâine (preferabil prăjită)
  • Brânza proaspătă de vaci  
  • Brânza telemea
  • Carnea slabă (de pui sau de vită, fiartă sau la grătar)- Nu se va folosi însă zeamă de carne (întrucât toxinele din carne vor ajunge în apă)
  • Supe de legume (din ea să nu facă parte roșii, broccoli, cartofi): sunt ideale supele cu morcovi, dovlecei, păstârnac, țelină, cu pătrunjel, în care s-a adăugat și sare (întrucât prin diaree se pierd și săruri, ceea ce va crește riscul deshidratării)
  • Piureuri de legume (este o mâncare de regim pentru copii recomandată la orice vârstă, pentru enterocolite fiind ideale cele de morcov sau de dovlecel) 
  • Legume la aburi (fără broccoli, ardei, mazăre, fasole, legume cu frunze verzi- oricare dintre acestea pot cauza gaze și balonări)
  • Banană
  • Mere coapte
  • Afine uscate (binevenite întrucât sunt bogate în polifenoli, iar aceștia au proprietăți antibacteriene și antivirale)
  • Grisine simple
  • Biscuiți sărați sau dulci (să fie simpli, fără cremă, glazură etc.)
  • Sticks-uri
  • Covrigei sărați sau dulci

banana-felitata-pusa-pe-o-farfurioara-alaturi-de-o-alta-farfurie-pe-care-se-afla-branza-dulce

Sursă poză: istockphoto.com

Nu uita că este foarte important ca mâncarea de regim pentru copiii cu diaree provocată de enterocolită trebuie să fie servită în porții mici, în cadrul mai multor mese pe zi. Va conta mult să te străduiești să stabilești și să respecți un orar al meselor copilului, astfel încât să existe suficient răgaz pentru pauza de digestie. Alături de cele trei mese principale, se vor lua și două gustări, întrucât așa regimul va fi mai blând pentru stomac, iar copilul își va putea păstra apetitul. 

Meniu cu mâncare de regim pentru copii cu diaree

Pentru a-ți face o idee mai clară despre cum ar putea arăta un meniu care să includă mâncare de regim pentru diaree la copii, inspiră-te și din următoarea propunere: 

  • La micul dejun- Un mic dejun ușor și hrănitor va ajuta și la recuperarea nutrienților pierduți din cauza diareei. Spre exemplu, conținutul de potasiu din banane este binevenit pentru echilibrarea și refacerea rezervei de electroliți pierduți de organism din pricina scaunelor diareice. De aceea, nu vei greși dacă îi vei oferi copilului 1 cană de piure de banane alături de o felie de pâine prăjită
  • La prima gustare- 1 cană de ceai de mentă sau de afine (ceaiul să fie neîndulcit) și 2 biscuiți simpli, sărați sau 2 grisine
  • La prânz- supă de orez și 60 g carne fiartă de pui, 1/4 cană morcovi fierți
  • La cea de-a doua gustare- 2-3 biscuiți sărați/dulci
  • La cină- carne slabă la grătar cu legume fierte la aburi (dovlecei, morcovi, țelină) sau o supă cremă de legume cu crutoane 

Alimente interzise în caz de enterocolită

Micul pacient își va reveni mai bine după o enterocolită dacă vei include în meniul său mâncăruri de regim pentru copii precum sunt cele enumerate mai sus și dacă se vor evita complet alimente cum ar fi:

  • Alimentele picante (acestea sunt interzise deoarece irită sistemul digestiv)
  • Alimentele prăjite, produsele afumate, mezelurile, carnea grasă (grăsimile sunt dificil de digerat de un sistem digestiv fragil din pricina enterocolitei și pot agrava simptomele neplăcute)
  • Legumele și fructele crude (cu excepția bananelor)
  • Alimentele cu conținut ridicat de fibre (fibrele determină sistemul digestiv să fie mai activ și stimulează tranzitul intestinal, ceea ce poate agrava diareea), cum ar fi leguminoasele de exemplu (fasolea, mazărea, lintea etc.)
  • Dulciurile procesate (cum ar fi bomboanele, ciocolata etc.) și zahărul în general (odată ajuns în colon, zahărul poate să perturbe mai mult microflora intestinală și așa afectată din cauza unei enterocolite, agravând mai mult diareea)
  • Citricele (conținutul de acid irită aparatul digestiv)
  • Produse lactate (cum ar fi lapte obișnuit, cașcavalul, brânza grasă, iaurtul, smântâna, brânza topită, frișca) și înghețata (chiar dacă nu este vorba despre o intoleranță la lactoză, după diaree se poate ajunge la diminuarea cantității de lactază- necesară pentru ca organismul să poată digera lactoza și zahărul ce se află în diverse produse lactate)

Ce preparate sunt recomandate micuțului dacă are febră

De cele mai multe ori, febra este însoțită și de diminuarea poftei de mâncare. Întrucât știi că, pentru a ajuta corpul să învingă boala, copilul are nevoie de alimente bogate în nutrienți, te vei strădui să i le pui la dispoziție pe unele dintre cele mai hrănitoare. Concentrează-te pe porții mici, include mâncăruri cât mai variate și încearcă să-l hrănești la intervale regulate de timp, astfel încât să-și poată lua din hrană energia de care este nevoie în combaterea bolii. 

mama-purtand-masca-de-protectie-si-punand-mana-pe-fruntea-baietelului-ei-ca-sa-verifice-daca-acesta-are-febra

Sursă poză: pexels.com

În funcție de vârsta pe care o are copilul tău, în perioadele în care suferă din cauza febrei îi vei oferi alimente care să fie ușor de digerat, care să îl hidrateze și care să fie cât mai bogate în vitamine și minerale ce pot contribui la întărirea sistemului imunitar.

Alimente indicate în caz de febră la bebeluși

Dacă este vorba despre un copil aflat în primul an de viață, în primul rând vei continua să-l hrănești cu lapte matern sau cu lapte praf, având grijă să existe mai multe ședințe de hrănire pe parcursul unei zile, pentru a-l putea menține cât mai bine hidratat. 

În funcție de etapa de diversificare a alimentației, pe măsură ce se familiarizează cu diverse alimente, când are febră i-ai putea da:

  • Piureuri de fructe și de legume- De exemplu, cele cu mere, cu banană, cu pară sau cu morcovi, cu dovlecei sau cartof dulce pot fi o variantă potrivită, fiind pline de nutrienți, de fibre și fiind ușor de digerat
  • O supă cremă- Prepară supele cu legumele cu care bebelușul este deja familiarizat și oferă-le, spre exemplu, la masa de prânz. Ai în vedere faptul că o supă cremă este o mâncare de regim pentru copii foarte adecvată și dacă febra este provocată de o infecție digestivă însoțită de scaune diareice!

felii-de-mar-proaspat-alaturi-de-un-castronel-de-sticla-cu-piure-de-mere

Sursă poză: istockphoto.com

Alimente indicate în caz de febră la copiii de peste 1 an

Indiferent de vârsta copilului, în perioadele în care are de suferit din cauza febrei va avea nevoie de alimente cu consistență moale, inclusiv semilichidă, nu doar pentru ca acestea să fie ușor de înghițit, ci și pentru a-i furniza cât mai multe lichide. Printre alimentele potrivite se află și cele care în general sunt incluse în mâncarea de regim pentru copii. Iată câteva exemple:

  • Compoturi (preparate în casă)
  • Supe de legume
  • Supă de legume și carne de pui (utilă pentru că oferă minerale și proteine)
  • Piureuri de legume (ideale sunt cele care conțin, de exemplu, cartofi dulci- sursă importantă de vitamina A, vitală pentru buna funcționare a sistemului imunitar)
  • Piureuri de fructe (acestea se numără printre cele mai recomandate mâncăruri de regim pentru copii, iar în caz de febră nu vei greși dacă vei miza pe cele care conțin și fructe bogate în vitamina C, precum sunt de exemplu căpșunile, kiwi etc.)
  • Lactate (pentru a-i furniza copilului și proteine): iaurt (orientează-te spre iaurturi cât mai naturale, fără îndulcitori), brânză slabă, lapte
  • Cereale (sub formă de paste, de biscuiți sau incluse într-un terci, oferă minerale și energie pentru ca micuțul să învingă cât mai ușor boala)

Pentru a preveni deshidratarea, îi vei da copilului în mod constant să bea apă plată, dar și sucuri naturale de fructe amestecate cu apă sau ceaiuri. 

Alimente de evitat în caz de febră la copii

În afara alimentelor menționate anterior, care de altfel fac parte din mâncarea de regim pentru copii recomandată în cazul diverselor afecțiuni, peste stările febrile se poate trece mai bine dacă se vor evita alimente precum:

  • Alimentele grase- Deși la prima vedere ai putea fi tentată să-i oferi copilului „mâncăruri de confort” precum pizza, cartofi prăjiți sau orice aliment prăjit, medicii recomandă să nu se procedeze așa când un copil are febră. Explicația  este următoarea: febra determină și modificări în privința funcționării sistemului digestiv (de exemplu, secrețiile gastrice se diminuează, peristaltismul- mișcarile de contracție, urmate de o relaxare, la nivelul musculaturii intestinului și a stomacului- se va reduce, ajungându-se la reducerea utilizării hranei), iar procesul de digestie devine mai lent. Întrucât grăsimile sunt mai greu de digerat, necesitând un consum mai mare de energie pentru a fi utilizate, este cel mai bine să fie înlocuite de alimente ce sunt la îndemână de digerat 
  • Alimentele ce conțin zahăr rafinat- Aceste alimente nu sunt indicate în caz de febră întrucât zahărul rafinat are un impact major asupra inflamației din corp. Cercetările au arătat că dieta joacă un rol fundamental în inflamația din corp- unele alimente reduc inflamația, în timp ce altele o alimentează. De pildă, dietele bogate în alimente cu zahăr rafinat, cu grăsimi nesănătoase, dar sărace în antioxidanți și fibre din fructe, legume și cereale integrale, predispun la o producere excesivă a citokinelor (molecule proteice care sunt secretate în urma unei reacții a sistemului imunitar în fața unei amenințări- o infecție sau o inflamație ) proinflamatorii, asociată cu o scădere a numărului de citokine antiinflamatorii

Cu ce îl hrănești dacă este răcit?

Manifestările neplăcute ce însoțesc o răceală (nasul înfundat, rinoreea, tusea, durerile de cap, durerile în gât etc.) reduc din apetitul copilului. În perioadele marcate de răceli, sunt necesare mâncăruri care să nu fie dificil de înghițit și de digerat și care să contribuie la întărirea sistemului imunitar. 

Printre alimentele binevenite în caz de răceli pot fi menționate:

  • În cazul bebelușilor alăptați, se va continua hrănirea cu lapte matern- Înainte să te apuci să-ți hrănești bebelușul, vezi cum respiră, întrucât nasul înfundat provoacă disconfort. De aceea, este preferabil să-i cureți pasajele nazale și să găsești o poziție de alăptare care să-i permită să respire cât mai bine
  • Sosul de mere- Face parte și el dintre mâncărurile de regim pentru copii, fiind ușor de digerat și ajutându-ți bebelușul să rămână hidratat
  • Supele de legume- Spre exemplu, cele cu morcovi, cu dovlecel, cu ardei, cu cartof dulce, cu roșii, cu pătrunjel sunt un aliment adecvat și când copilul este răcit, contribuind la hidratare și punându-i la dispoziție vitamine și minerale
  • Supa cu carne de pui și cu legume- Nutrienții din legume se vor completa perfect cu fierul și proteinele din carnea de pui
  • Iaurtul- Va fi acceptat chiar și în caz de dureri în gât, fiind totodată sursă de vitamina D (benefică pentru sistemul imunitar), de calciu și de bacterii „prietenoase” cu microflora intestinală a copilului
  • Fructe cu un conținut bogat de vitamina C- Această vitamină este una dintre cele mai utile pentru asigurarea unei  funcționări corecte a sistemului imunitar, ajutându-ți copilul să treacă mai ușor peste răceli. Printre fructele cu un conținut ridicat al vitaminei C se află: citricele, kiwi, căpșunele, ananasul, mango etc.
  • Bananele- Reprezintă nu numai una dintre cele mai populare mâncăruri de regim pentru copii, dar sunt utile și când copilul este răcit. Bananele conțin magneziu și zinc, minerale binevenite pentru buna funcționare a sistemului imunitar
  • Legume cu frunze verzi- Pot fi consumate în diferite preparate sau în smoothie-uri. Ele sunt de folos în caz de răceală întrucât sunt sursă de vitamina C și de vitamina E, vitamine ce contribuie la întărirea sistemului imunitar
  • Carnea slabă- Prezența fierului și a zincului este necesară pentru imunitatea copilului. Din acest motiv, vei încerca să incluzi în meniul său carne precum cea de pui, de curcan sau de vită și în perioadele în care este răcit. În plus, carnea este și o sursă excelentă de proteine
  • Cartofii dulci- Merită incluși în rândul alimentelor pe care i le vei oferi copilului când este răcit din numeroase motive. În primul rând, conțin vitamina A. În al doilea rând, în cartofii dulci se află și alți nutrienți vitali pentru o imunitate puternică, printre care vitamina C, magneziu, zinc. Poți să-i prepari în numeroase moduri (copți, fierți, în supe, în piureuri, la aburi etc.)
  • Broccoli- Antioxidanții din această legumă sunt și ei de ajutor pentru funcționarea sistemului imunitar al copilului. Când este răcit, îi va prinde bine o supă cremă în care să se afle și broccoli
  • Piureul de cartofi- Are marele avantaj că este foarte ușor de înghițit inclusiv în situațiile în care copilul are dureri în gât din cauza unei răceli. Poți să-l faci mai hrănitor servindu-l, de exemplu, cu brânză dulce, cu brânză telemea, cu carne slabă sau dacă vei strecura în el legume pe care copilul nu este mereu dornic să le guste (precum broccoli de exemplu) 
  • Ovăzul- Când copilul este răcit, se va simți bine dacă îi vei oferi fulgi de ovăz sau un terci cremos. Ovăzul este o hrană sănătoasă, hrănitoare, ce este sursă de vitamina E, de polifenoli, de zinc, de seleniu și de beta glucan (acesta contribuie la întărirea sistemului imunitar)

fetita-stand-pe-pat-cu-o-paturica-pe-spate-in-timp-ce-mama-ei-incearca-sa-o-hraneasca-cu-un-terci-de-cereale 

Sursă poză: istockphoto.com

Ce mâncare de regim îi dăm copilului dacă are vărsături

Vărsăturile apărute la copii au cauze foarte diverse, printre cele mai frecvent întâlnite fiind:

  • Infecțiile virale sau bacteriene (de exemplu, cele digestive sau respiratorii)
  • Prezența unei toxiinfecții alimentare
  • Alergiile alimentare
  • Supraalimentarea
  • Răul de mișcare
  • Refluxul gastroesofagian
  • O tuse foarte puternică etc.

fetita-care-sta-in-masina-si-se-foloseste-de-o-punga-de-hartie-intrucat-are-varsaturi

Sursă poză: istockphoto.com

În privința severității vărsăturilor, acestea sunt de mai multe tipuri:

  • Ușoare (copilul vomită o dată sau de două ori pe zi)
  • Moderate (vărsăturile sunt prezente de 3-7 ori pe zi)
  • Severe (copilul vomită de 8 ori într-o zi sau mai mult)

Până când te vei gândi la mâncarea de regim pentru copii pe care i-o vei oferi micuțului tău, preocuparea ta trebuie să fie să nu ajungă să se deshidrateze. Din acest motiv, copilului îi vor fi date cât mai multe lichide. De pildă, în primele 24 de ore de când survin vărsăturile, nu îi vei da alimente solide. Vei începe prin a-i oferi o cantitate mică de lichid (10 ml sau 2 lingurițe de săruri de rehidratare orală, apă sau ceai îndulcit), timp de o jumătate de oră-60 de minute, după ce i-ai lăsat un repaos digestiv de 15-20 de minute după ce a avut prima vărsătură. Dacă va tolera lichidul, vei continua să-i oferi cam 30-40 ml de lichide. 

Nu îți forța sub nicio formă copilul să mănânce, medicii recomandând să îi dai alimente solide după ce a trecut o perioadă de cel puțin 8 ore de când nu a mai avut vărsături. Urmează să începi treptat să reintroduci în alimentația sa mâncăruri de regim precum: 

  • Pâine prăjită
  • Banană
  • Orez 
  • Sos de mere
  • Biscuiți sărați/grisine
  • Piure de cartofi
  • Supe de legume

supa-crema-de-legume-cu-verdeata-deasupra-intr-un-bol-alb

Sursă poză: pexels.com

Se vor evita neapărat alimentele grase, cele prăjite sau prea picante. După 24 de ore în care copilul nu mai are vărsături, poți să revii la alimentația obișnuită, dându-i porții mici de mâncare pe parcursul unei zile. Spre exemplu, la 48 de ore de la încetarea vărsăturilor, poți să începi să-i dai:

  • Carne slabă (fiartă sau la grătar) de pui, de curcan sau de vită
  • Iaurt
  • Morcovi fierți sau la aburi

La 72 de ore de la terminarea unui episod cu vărsături se poate renunța la mâncarea de regim pentru copii, dar vei continua să mizezi pe porții mici, de mai multe ori pe zi.

Fie că este vorba despre bebeluși, fie că este vorba despre copiii mai mari, mâncarea de regim pentru copii trebuie să includă mai ales alimente fierte, gătite la aburi sau coapte, care să conțină și cât mai mulți nutrienți valoroși, meniți să îi ajute să se refacă după boală. De asemenea, pentru a te asigura că îi vei oferi micuțului tău îngrijirea cea mai adecvată, este indicat să ții permanent legătura cu medicul pediatru, astfel încât acesta să îți poată recomanda cel mai potrivit regim alimentar pentru copil, în funcție de tipul afecțiunii și de severitatea simptomelor. 

Surse: cdt-babes.ro, dieta.romedic.ro, eatright.org, euromaterna.ro, healthline.com, hnhu.org, livestrong.com, medicover.ro, medicalnewstoday.com, nutritiepediatrica.ro, ohsu.edu, parenting.firstcry.com, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov, reginamaria.ro, romedic.ro, seattlechildrens.org, sfatulmedicului.ro, trace.tennessee.edu, totuldespremame.ro, usamvlcluj.ro

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com, pexels.com

Articolul urmator
Ce probleme poate cauza guma de mestecat la copii?
Ce probleme poate cauza guma de mestecat la copii?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Fiul lui Tily Niculae, probleme de sănătate la doar 5 luni: ”Acest copil nu a văzut lumina soarelui”
    Fiul lui Tily Niculae, probleme de sănătate la doar 5 luni: ”Acest copil nu a văzut lumina soarelui”

    Tily Niculae a devenit mamă pentru a doua oară în această primăvară. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla ce se întâmplă cu fiul ei în vârstă de 5...

    Emily Burghelea a devenit mamă a doua oară! Ce probleme de sănătate a avut la câteva zile de la naștere
    Emily Burghelea a devenit mamă a doua oară! Ce probleme de sănătate a avut la câteva zile de la naștere

    În urmă cu aproape o săptămâna, Emily Burghelea a devenit din nou mămică. Fosta concurentă „Bravo, ai stil” a adus pe lume un băiețel perfect sănătos, care...

    5 probleme de sănătate descoperite la nou-născuți imediat după naștere
    5 probleme de sănătate descoperite la nou-născuți imediat după naștere

    Atunci când protocolul de monitorizare a sarcinii este respectat ca la carte, majoritatea problemelor de sănătate pe care le poate avea un copil se observă la ecografie. Cu toate...

    Soția mea își bate joc de mâncare când ieșim la restaurant și am pus-o să comande din meniul pentru copii
    Soția mea își bate joc de mâncare când ieșim la restaurant și am pus-o să comande din meniul pentru copii

    Probleme de cuplu sunt din cele mai diverse, așa că nu este de mirare că pe rețelele de socializare apar plângeri care mai de care mai ... bizare. Acesta este cazul unui soț care...

    Apa plată și minerală din comerț pot declanșa probleme grave de sănătate! Conțin o substanță toxică
    Apa plată și minerală din comerț pot declanșa probleme grave de sănătate! Conțin o substanță toxică

    Conform specialiștilor, apa plată și minerală pot provoca probleme grave de sănătate dacă nu este depozitată corespunzător. Există riscul să provoace chiar cancer, din cauza...

    Această mamă a pus toată familia la un regim atipic: fără ecrane, doar cu cărți
    Această mamă a pus toată familia la un regim atipic: fără ecrane, doar cu cărți

    Am mai auzit de diete alimentare, însă de diete legate de timpul petrecut în fața ecranelor, mai puțin. Această mamă de peste hotare a decis să își încurajeze...

    De ce este bine să nu te grăbești deloc când dai cu aspiratorul
    De ce este bine să nu te grăbești deloc când dai cu aspiratorul

    Cine nu iubește un bun truc de curățenie? Deși au apărut atât de multe pe TikTok (serios, învățăm câte ceva nou în fiecare zi!), această lecție de aspirare...

    Roxana Vancea este însărcinată! „Când mă îngrășasem aveam probleme cu ovulația. Acum s-a întâmplat foarte repede”
    Roxana Vancea este însărcinată! „Când mă îngrășasem aveam probleme cu ovulația. Acum s-a întâmplat foarte repede”

    Încă o gravidă în showbiz! Roxana Vancea a anunțat că va deveni mamă pentru prima oară! Vedeta este însărcinată în trei luni și jumătate și a dezvăluit...

    © 2024 Qbebe