12 certuri pe care le au doar oamenii căsătoriți

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Când ne căsătorim, nu de puține ori ni se întâmplă să avem tot felul de dispute cu soții noștri. Așa cum sunt de părere și psihologii, acest fenomen este absolut firesc între doi oameni care se iubesc, atâta timp cât nu se transformă în metode de a vă răni unul pe celălalt. De altfel, specialiștii în relația de cuplu consideră că o căsnicie „sănătoasă" se va clădi și pe baza micilor contradicții dintre parteneri. Parcurgeți cu atenție articolul de mai jos pentru a vedea cât de diverse pot fi acestea, precum și ce am putea face pentru ca ele să nu se transforme în adevărate conflicte, mult mai dificil de gestionat. În plus, înainte de a vă întreba de ce ajungeți des să vă contraziceți, gândiți-vă că micile dispute sunt cele ce pot face „deliciul" relației de cuplu, împiedicându-vă să cădeți în rutină și demonstrându-vă că, de fapt, aveți multe de învățat unul de la celălalt.

„Nu mă mai bagi în seamă. Ar fi trebuit să te căsătorești cu telefonul!"

Probabil că și ție ți s-a întâmplat să-i spui așa ceva soțului tău când ai simțit că nu îți dă atenția pe care ți-o doreai într-un anumit moment. Trebuie să știi însă că este un motiv de ceartă comun între oamenii căsătoriți, cu atât mai mult cu cât rutina va pătrunde tot mai mult în viața voastră pe măsură ce trece timpul.
Pentru a nu ajunge să transformați așa ceva într-o adevărată dispută, este necesar să încerci să fii cât mai răbdătoare, iar soțul tău ar trebui să se ocupe de tine cât de mult poate. Nu va fi simplu nici pentru el să împace viața profesională cu viața de cuplu, dar dragostea și înțelegerea ta îl pot determina să acționeze în acest scop.

„Cine pe cine a iubit mai mult, înainte să ne căsătorim?"

Este un motiv de dispută care se întâlnește adesea la cei care sunt căsătoriți, dar ce se poate transforma până la urmă în ceva amuzant. Astfel, fiecare dintre voi va începe să se laude că el/ea a fost primul/prima care și-a mărturisit sentimentele, care a făcut practic primii pași în oficializarea relației voastre.
Până la urmă, ceea ce contează este să vă simțiți bine când retrăiți amintiri minunate, care vă fac să vă dați seama o dată în plus că ați avut numeroase motive ce v-au determinat să alegeți să fiți împreună.

Femeie ce isi priveste afectuos partenerul

„Cine a început să aibă gesturi romantice în pat, chiar în miez de noapte?"

Psihologii sunt de părere că tocmai aceste gesturi sunt baza unei relații de cuplu împlinite.
Iată de ce este esențial să încercați să comunicați cât mai bine între voi, astfel încât să ajungeți să vă înțelegeți dorințele. Nu vă apucați să vă contraziceți pe așa ceva, în fond nu contează cine a început să facă gesturi tandre, atâta timp cât acestea vă fac să vă simțiți bine împreună și să reușiti să vă contruiți o căsnicie solidă.

„Nu vreau să mă mai cert cu tine pentru asta!"

Între oamenii căsătoriți poate interveni adesea și acest motiv de ceartă: vă veți contrazice un timp pe o anumită temă, iar la un moment dat unul dintre voi va veni și va spune „Nu vreau să mă mai cert cu tine pentru asta!". Așa ceva se poate întâmpla chiar în momentul în care ați reușit să împărtășiți un punct de vedere comun și să ajungeți la rezolvarea disputei.
De cele mai multe ori, conform psihologilor, femeia este cea care îi spune soțului ei că nu vrea să se mai certe pentru ceva anume, deși în final puteați ajunge la un rezultat menit să vă împace pe amândoi.

Citește și: 10 lucruri pe care să le faci dacă vrei să ai o căsnicie de durată

„Cine le va spune părinților?"

Când este vorba despre lucruri mai serioase, oricare dintre noi poate simți nevoia să discute și cu părinții.
Inclusiv persoanele căsătorite pot ajunge să se contrazică pe această temă: cine va sta de vorbă cu părinții? De voi va depinde să nu ajungeți să vă contraziceți prea mult și să ajungeți la o concluzie care să fie în avantajul vostru!

„Cine a decis unde să luăm masa ultima dată și cine ar trebui să comande data viitoare când servim masa în oraș?"

Deși de cele mai multe ție îți revine „misiunea" să alegi locul în care să luați masa, se poate întâmpla ca uneori și partenerul tău să vrea să se implice în acest demers.
Nu de puține ori puteți ajunge să vă întrebați cine ar trebui să comande data viitoare pentru a fi amândoi mulțumiți. Să nu te miri dacă veți începe să vă contraziceți pe această temă până să vă hotărâți definitiv. Poate va fi nevoie și de un mic compromis, dar acesta este firesc într-o căsnicie și poate întări mai mult relația dintre voi.

Cuplu la o cafea, in oras

„Cine va ocupa o anumită poziție în pat?"

Oamenii căsătoriți pot ajunge deseori să aibă un fel de „ceartă" chiar și pe tema legată de cum se vor așeza în pat.
Cel mai important este să discutați deschis, să vă înțelegeți nevoile și astfel fiecare să se bucure de odihnă.

 Femeie in pat, ce incearca sa opreasca ceasul ce suna„Iar îți sună alarma și îmi strică somnul!"

Este foarte posibil să aveți programe diferite, iar alarmele voastre să sune la ore distincte.

Deși oricare dintre voi se poate enerva din acest motiv, nu va fi atât de dificil să găsiți împreună o soluție pentru a nu vă mai deranja prea mult unul pe celălalt. Este esențial să vă respectați somnul și să aveți parte fiecare de odihna pe care o meritați!

„Cine va stinge lumina?”

Chiar și această banală problemă poate fi motivul unei mici dispute între oamenii căsătoriți. În condițiile în care niciunul dintre voi nu-și dorește să se trezească în toiul nopții pentru a stinge vreo lumină, este necesar să luați o hotărâre în acest sens.
În plus, dacă aveți deja copii măricei, este posibil să vă hotărâți ca unul dintre ei să facă acest demers în locul vostru. Nu va fi un lucru tocmai rău, întrucât așa veți reuși să-i mai responsabilizați.

„Cine a inițiat bătaia cu pernele?”

Bătaia cu pernele poate fi unul dintre cele mai amuzante momente din viața de cuplu. Oricare dintre voi poate fi dornic, uneori, să inițieze o asemenea activitate, care vă poate binedispune și cu siguranță vă va aduce unul mai aproape de celălalt.
Nu contează dacă sunteți mai tineri sau mai maturi pentru a „încinge" o bătaie cu pernele, iar dacă aveți copii nu ezitați să-i antrenați și pe ei în așa ceva.

„La ce temperatură să ținem aerul condiționat?”

De obicei, noi, femeile, preferăm să avem aerul condiționat setat pe o temperatură nu foarte joasă, în timp ce partenerii noștri își doresc mai degrabă ca acesta să fie reglat pe o temperatură cât mai redusă. De aici putem ajunge să ne certăm între noi.
Și pentru rezolvarea unei asemenea dispute este nevoie de răbdare, de înțelegere, astfel încât niciunul dintre voi să nu aibă de suferit dintr-un asemenea motiv.

„De unde vine mirosul ăsta dezgustător?"

Oricăruia dintre voi i se poate întâmpla să treacă printr-un moment penibil: să se confrunte cu gaze.
În cupluri poate exista tendința să dați vina unul pe celălalt când se întâmplă așa ceva. Cu toate acestea, specialiștii spun că bărbații sunt cel mai adesea responsabili de asta . Dar nu înseamnă că nu trebuie să-i iertăm și să ajungem, în final, să ne amuzăm împreună pe această temă.

Citește și: 3 schimbări care te vor ajuta să ai o căsnicie fericită

Voi știați care sunt cele mai comune certuri printre oamenii căsătoriți?

Surse:
www.elitedaily.com; www.sarcasm.online;

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Sunt căsătoriți de 59 de ani și tocmai au sărbătorit nașterea celui de-al 100-lea nepot
  Sunt căsătoriți de 59 de ani și tocmai au sărbătorit nașterea celui de-al 100-lea nepot

  Leo și Ruth Zanger, un cuplu din Western Illinois, SUA, sunt bunicii nu doar a unul, nu doar a doi, ci a o sută de nepoți și strănepoți. Cei doi au sărbătorit recent nașterea celui...

  Părinții mei sunt căsătoriți de aproape 35 de ani. Iată ce m-au învățat despre cum să faci o relație să meargă
  Părinții mei sunt căsătoriți de aproape 35 de ani. Iată ce m-au învățat despre cum să faci o relație să meargă

  Părinții sunt primele noastre modele în viață, din toate punctele de vedere. Inclusiv modul în care învățăm să ne construim relațiile cu cei din jur și cu ființa...

  „Suntem căsătoriți, dar dormim în camere separate. Ne place să ni le decorăm diferit”
  „Suntem căsătoriți, dar dormim în camere separate. Ne place să ni le decorăm diferit”

  Dacă pentru anumite cupluri contează mult să doarmă împreună în fiecare noapte, pentru altele este important ca fiecare dintre parteneri să se simtă în largul său,...

  Sunt căsătoriți, urmează să devină părinți și au descoperit că sunt frați vitregi
  Sunt căsătoriți, urmează să devină părinți și au descoperit că sunt frați vitregi

  Imaginează-ți următoarea situație: îți găsești sufletul pereche, faci și un copil cu el, apoi descoperi întâmplător că sunteți frați. Pare un caz desprins...

  Nu, copilul meu nu e un monstru! Este doar un copil cu dizabilități, care merită o șansă!
  Nu, copilul meu nu e un monstru! Este doar un copil cu dizabilități, care merită o șansă!

  Întotdeauna mi-am dorit să fiu mamă. Când am aflat că sunt însărcinată, am fost cea mai fericită femeie din întreaga lume. Nu mă puteam opri să mă...

  Am 21 de ani și sunt însărcinată cu al patrulea copil. Oamenii spun că ar trebui să îmi fie rușine
  Am 21 de ani și sunt însărcinată cu al patrulea copil. Oamenii spun că ar trebui să îmi fie rușine

  Are 21 de ani, trei copii și încă unul pe drum. Christa, o tânără de peste hotare, povestește, pe TikTok, despre cât de greu îi este ca mamă. Și nu pentru că...

  Oamenii cred că e o glumă faptul că soțul meu stă în concediu de paternitate
  Oamenii cred că e o glumă faptul că soțul meu stă în concediu de paternitate

  „Tot nu poți înlocui dragostea unei mame” - acestea sunt cuvintele dureroase care au rămas întipărite în mintea lui Lauren, o mamă din Melbourne, de cănd...

  © 2023 Qbebe