12 certuri pe care le au doar oamenii căsătoriți

12 certuri pe care le au doar oamenii căsătoriți

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Când ne căsătorim, nu de puține ori ni se întâmplă să avem tot felul de dispute cu soții noștri. Așa cum sunt de părere și psihologii, acest fenomen este absolut firesc între doi oameni care se iubesc, atâta timp cât nu se transformă în metode de a vă răni unul pe celălalt. De altfel, specialiștii în relația de cuplu consideră că o căsnicie „sănătoasă" se va clădi și pe baza micilor contradicții dintre parteneri. Parcurgeți cu atenție articolul de mai jos pentru a vedea cât de diverse pot fi acestea, precum și ce am putea face pentru ca ele să nu se transforme în adevărate conflicte, mult mai dificil de gestionat. În plus, înainte de a vă întreba de ce ajungeți des să vă contraziceți, gândiți-vă că micile dispute sunt cele ce pot face „deliciul" relației de cuplu, împiedicându-vă să cădeți în rutină și demonstrându-vă că, de fapt, aveți multe de învățat unul de la celălalt.

„Nu mă mai bagi în seamă. Ar fi trebuit să te căsătorești cu telefonul!"

Probabil că și ție ți s-a întâmplat să-i spui așa ceva soțului tău când ai simțit că nu îți dă atenția pe care ți-o doreai într-un anumit moment. Trebuie să știi însă că este un motiv de ceartă comun între oamenii căsătoriți, cu atât mai mult cu cât rutina va pătrunde tot mai mult în viața voastră pe măsură ce trece timpul.

Pentru a nu ajunge să transformați așa ceva într-o adevărată dispută, este necesar să încerci să fii cât mai răbdătoare, iar soțul tău ar trebui să se ocupe de tine cât de mult poate. Nu va fi simplu nici pentru el să împace viața profesională cu viața de cuplu, dar dragostea și înțelegerea ta îl pot determina să acționeze în acest scop.

„Cine pe cine a iubit mai mult, înainte să ne căsătorim?"

Este un motiv de dispută care se întâlnește adesea la cei care sunt căsătoriți, dar ce se poate transforma până la urmă în ceva amuzant. Astfel, fiecare dintre voi va începe să se laude că el/ea a fost primul/prima care și-a mărturisit sentimentele, care a făcut practic primii pași în oficializarea relației voastre.

Până la urmă, ceea ce contează este să vă simțiți bine când retrăiți amintiri minunate, care vă fac să vă dați seama o dată în plus că ați avut numeroase motive ce v-au determinat să alegeți să fiți împreună.

Femeie ce isi priveste afectuos partenerul

„Cine a început să aibă gesturi romantice în pat, chiar în miez de noapte?"

Psihologii sunt de părere că tocmai aceste gesturi sunt baza unei relații de cuplu împlinite.
Iată de ce este esențial să încercați să comunicați cât mai bine între voi, astfel încât să ajungeți să vă înțelegeți dorințele. Nu vă apucați să vă contraziceți pe așa ceva, în fond nu contează cine a început să facă gesturi tandre, atâta timp cât acestea vă fac să vă simțiți bine împreună și să reușiti să vă contruiți o căsnicie solidă.

„Nu vreau să mă mai cert cu tine pentru asta!"

Între oamenii căsătoriți poate interveni adesea și acest motiv de ceartă: vă veți contrazice un timp pe o anumită temă, iar la un moment dat unul dintre voi va veni și va spune „Nu vreau să mă mai cert cu tine pentru asta!". Așa ceva se poate întâmpla chiar în momentul în care ați reușit să împărtășiți un punct de vedere comun și să ajungeți la rezolvarea disputei.

De cele mai multe ori, conform psihologilor, femeia este cea care îi spune soțului ei că nu vrea să se mai certe pentru ceva anume, deși în final puteați ajunge la un rezultat menit să vă împace pe amândoi.

Citește și: 10 lucruri pe care să le faci dacă vrei să ai o căsnicie de durată

„Cine le va spune părinților?"

Când este vorba despre lucruri mai serioase, oricare dintre noi poate simți nevoia să discute și cu părinții.
Inclusiv persoanele căsătorite pot ajunge să se contrazică pe această temă: cine va sta de vorbă cu părinții? De voi va depinde să nu ajungeți să vă contraziceți prea mult și să ajungeți la o concluzie care să fie în avantajul vostru!

„Cine a decis unde să luăm masa ultima dată și cine ar trebui să comande data viitoare când servim masa în oraș?"

Deși de cele mai multe ție îți revine „misiunea" să alegi locul în care să luați masa, se poate întâmpla ca uneori și partenerul tău să vrea să se implice în acest demers.

Nu de puține ori puteți ajunge să vă întrebați cine ar trebui să comande data viitoare pentru a fi amândoi mulțumiți. Să nu te miri dacă veți începe să vă contraziceți pe această temă până să vă hotărâți definitiv. Poate va fi nevoie și de un mic compromis, dar acesta este firesc într-o căsnicie și poate întări mai mult relația dintre voi.

Cuplu la o cafea, in oras

„Cine va ocupa o anumită poziție în pat?"

Oamenii căsătoriți pot ajunge deseori să aibă un fel de „ceartă" chiar și pe tema legată de cum se vor așeza în pat.
Cel mai important este să discutați deschis, să vă înțelegeți nevoile și astfel fiecare să se bucure de odihnă.

 

„Iar îți sună alarma și îmi strică somnul!"

Este foarte posibil să aveți programe diferite, iar alarmele voastre să sune la ore distincte.

Deși oricare dintre voi se poate enerva din acest motiv, nu va fi atât de dificil să găsiți împreună o soluție pentru a nu vă mai deranja prea mult unul pe celălalt. Este esențial să vă respectați somnul și să aveți parte fiecare de odihna pe care o meritați!

„Cine va stinge lumina?”

Chiar și această banală problemă poate fi motivul unei mici dispute între oamenii căsătoriți. În condițiile în care niciunul dintre voi nu-și dorește să se trezească în toiul nopții pentru a stinge vreo lumină, este necesar să luați o hotărâre în acest sens.

În plus, dacă aveți deja copii măricei, este posibil să vă hotărâți ca unul dintre ei să facă acest demers în locul vostru. Nu va fi un lucru tocmai rău, întrucât așa veți reuși să-i mai responsabilizați.

„Cine a inițiat bătaia cu pernele?”

Bătaia cu pernele poate fi unul dintre cele mai amuzante momente din viața de cuplu. Oricare dintre voi poate fi dornic, uneori, să inițieze o asemenea activitate, care vă poate binedispune și cu siguranță vă va aduce unul mai aproape de celălalt.

Nu contează dacă sunteți mai tineri sau mai maturi pentru a „încinge" o bătaie cu pernele, iar dacă aveți copii nu ezitați să-i antrenați și pe ei în așa ceva.

„La ce temperatură să ținem aerul condiționat?”

De obicei, noi, femeile, preferăm să avem aerul condiționat setat pe o temperatură nu foarte joasă, în timp ce partenerii noștri își doresc mai degrabă ca acesta să fie reglat pe o temperatură cât mai redusă. De aici putem ajunge să ne certăm între noi.

Și pentru rezolvarea unei asemenea dispute este nevoie de răbdare, de înțelegere, astfel încât niciunul dintre voi să nu aibă de suferit dintr-un asemenea motiv.

„De unde vine mirosul ăsta dezgustător?"

Oricăruia dintre voi i se poate întâmpla să treacă printr-un moment penibil: să se confrunte cu gaze.
În cupluri poate exista tendința să dați vina unul pe celălalt când se întâmplă așa ceva. Cu toate acestea, specialiștii spun că bărbații sunt cel mai adesea responsabili de asta . Dar nu înseamnă că nu trebuie să-i iertăm și să ajungem, în final, să ne amuzăm împreună pe această temă.

Citește și: 3 schimbări care te vor ajuta să ai o căsnicie fericită

Voi știați care sunt cele mai comune certuri printre oamenii căsătoriți?

Surse:
www.elitedaily.com; www.sarcasm.online;

Articolul urmator
Generația "Sandwich". Cum își împart timpul oamenii care își cresc copiii și au grijă de părinții lor vârstnici
Generația "Sandwich". Cum își împart timpul oamenii care își cresc copiii și au grijă de părinții lor vârstnici

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Dana Nălbaru, despre fiul ei: „Nu e autist. E doar selectiv cu oamenii”
  Dana Nălbaru, despre fiul ei: „Nu e autist. E doar selectiv cu oamenii”

  Dana Nălbaru, fost membru al trupei HI-Q, și actorul Dragoș Bucur formează un cuplu de mai bine de 15 ani. Sunt părinții a trei copii, doi biologici și unul adoptat, pe care îi...

  Ce mai fac și cum arată acum Adelina și Cristi Chivu. Sunt căsătoriți de 15 ani și au 2 fiice
  Ce mai fac și cum arată acum Adelina și Cristi Chivu. Sunt căsătoriți de 15 ani și au 2 fiice

  Adelina și Cristi Chivu formează, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase și trainice cupluri din showbiz. Cei doi s-au cunoscut în 2007 și nu a durat mult...

  Mai mulți copii, mai multe certuri. Ce trebuie să faci pentru a păstra liniștea în casă?
  Mai mulți copii, mai multe certuri. Ce trebuie să faci pentru a păstra liniștea în casă?

  O mamă de peste hotare povestește despre una dintre părțile dificile ale parentingului. Ce poate face un părinte pentru a păstra armonia într-o casă cu 3 băieți? Ne spune un...

  TOP 10 vise pe care le au oamenii. Ce inseamna cand te visezi dezbracat, zburand sau cazand
  TOP 10 vise pe care le au oamenii. Ce inseamna cand te visezi dezbracat, zburand sau cazand

  Stiai ca o persoana normala are in jur de 1460 de vise pe an? Acesta echivaleaza cu 4 vise pe noapte. Potrivit The Dream Encyclopedia, cuvantul vis vine din germanul draugmas care inseamna...

  Au doar 2 anișori și deja se luptă pentru viața lor! Povestea gemenilor diagnosticați cu o boală rară, pe care doar 13 oameni în lume o au
  Au doar 2 anișori și deja se luptă pentru viața lor! Povestea gemenilor diagnosticați cu o boală rară, pe care doar 13 oameni în lume o au

  Să îți vezi copilul bolnav și luptându-se pentru viață reprezintă una dintre cele mai dure experiențe prin care poate trece un părinte. Cu atât mai mult cu...

  Frumusețea de a fi mamă singură, pe care oamenii nu o înțeleg: „Sunt un părinte mai bun pe cont propriu”
  Frumusețea de a fi mamă singură, pe care oamenii nu o înțeleg: „Sunt un părinte mai bun pe cont propriu”

  Cele mai multe persoane sunt speriate de ideea de a fi părinte singur, dar nu și această mamă de peste hotare! „Pentru mine, faptul că îmi cresc copilul singură e ceva...

  Ea este femeia care-i face pe oamenii și copiii nevoiași din Vaslui să zâmbească. „Am inima împăcată că am dat cât ar fi vrut Cerul să dau, fără măsură”
  Ea este femeia care-i face pe oamenii și copiii nevoiași din Vaslui să zâmbească. „Am inima împăcată că am dat cât ar fi vrut Cerul să dau, fără măsură”

  În acest articol o vom cunoaște pe Magda Săvuică, femeia care a renunțat la o carieră promițătoare în publicitate în favoarea familiilor nevoiașe pe care le ajută...

  Soacra mea se preface că este bolnavă doar ca eu să îi trimit mâncare. Am un bebeluș de doar șapte luni, nu pot să fiu bucătăreasa familiei!
  Soacra mea se preface că este bolnavă doar ca eu să îi trimit mâncare. Am un bebeluș de doar șapte luni, nu pot să fiu bucătăreasa familiei!

  Sunt o tânără mămică a unui bebeluș de doar șapte luni care încearcă să își îndeplinească cu brio atâta atribuțiile de mamă, soție, fiică și...

  © 2024 Qbebe