7 reguli nescrise când vrei să postezi ceva într-un grup de mămici

Bianca Geica - Redactor Senior

Știu că Facebook este o platformă pe cale de dispariție, dar, în timp ce așteptăm ca următoarea generație de părinți să își creeze conturi pe Discord, majoritatea dintre noi ne găsim unii pe alții pe Facebook, la bine și la rău. Nu mă refer la pagina oficială de Facebook a școlii, plină de informații plictisitoare precum numărul de telefon al directorului și poze cu mascota școlii. Mă refer la grupul de mămici de pe Facebook, acolo unde sunt împărtășite, de fapt, informațiile care contează. 😅

Ce am învățat eu de când fac parte dintr-un astfel de grup de mămici este că lucrurile pot degenera foarte ușor. Părerile în contradictoriu și conflictele apar destul de frecvent, însă am pentru tine câteva sfaturi care să te ajute să nu ajungi vreodată implicată în astfel de discuții.

Acestea fiind spuse, iată ce trebuie să faci - sau mai degrabă ce NU trebuie să faci - atunci când vrei să postezi ceva într-un grup de mămici:

1. Nu scrie ceva la nervi

Suntem cu toții adulți prezenți pe rețelele sociale de ani de zile, așa că ai crede că știm mai bine, dar încă mai văd părinți care își descarcă frustrările pe Facebook. Sunt supărați pe un profesor, supărați pe o regulă școlară controversată sau dezgustați de mâncarea de la cantină și pur și simplu „își vomită” opiniile fără menajamante. De aici până la un conflict de toată frumusețea nu mai este decât un singur pas.

Sfatul meu? Dacă ai o plângere foarte specifică, cel mai bine este să fii părintele „nebun” și să o adresezi direct profesorului, consiliului de administrație al școlii, directorului sau asociației părinților. Iar dacă este vorba de o supărare de mică importanță, spune-o prietenilor tăi. Pentru asta există!

femeie care scrie un mesaj pe telefon

2. Dacă vrei empatie, e în regulă!

Dacă vrei să te descarci, nu o face sub forma unei postări furioase, ci ca o postare în care să ceri sprijin și să rămână despre tine și nu despre alții. „Sunt o mamă a cărei fetiță merge pentru prima dată la grădiniță și numai gândul la acest abandon mă întristează. Vă rog să-mi spuneți că va fi mai bine” este o postare care îți va aduce îmbrățișări virtuale și poate chiar un prieten nou în aceeași barcă.

3. Nu pune aceeași întrebare care a fost deja pusă de o sută de ori

Fiind un „vizitator de profesie” al mai multor grupuri de părinți din cartier și din școli, trebuie să recunosc că oftez de fiecare dată când un membru nou pune o întrebare la care s-a răspuns deja în mod repetat. Înainte de a posta „Ce mă fac dacă trebuie să-mi iau copilul de la școală mai devreme?”, încearcă să dai un click pe pictograma lupă care îți permite să cauți toate postările anterioare, apoi tastează ceva de genul „orar scurt”. Cu excepția cazului în care acesta este un grup nou-nouț, întrebarea ta mai primit un răspuns.

5. Postează întrebări care să permită oamenilor să te ajute

Oamenilor le place să fie de ajutor. Ei vor să transmită numele unor programe afterschool excelente, locuri de unde se pot cumpăra rechizite pentru prima zi de școală, sfaturi despre cum să îmbrace copiii pentru serbarea de iarnă și așa mai departe. Vor să avertizeze că serbarea de sfârșit de an durează două ore, așa că mergi mai departe și întreabă dacă ar trebui să îți iei toată dimineața liberă de la serviciu în ziua respectivă. Vor să își dea cu părerea pe subiecte arzătoare precum: „Cât pui pentru cadoul pentru profesor?”. Ori de câte ori pui pune o întrebare deschisă care să le permită oamenilor să își relateze propria experiență pe subiecte necontroversate, vei obține o tonă de informații excelente.

Sfat: Evită să întrebi despre subiecte evident sensibile, inclusiv despre vaccinuri sau notele obținute la teste.

5. Nu judeca pe nimeni

A fost un adevărat scandal recent într-un grup de părinți în care mă aflu. Mama unui student proaspăt transferat la facultatea la care învață fiul meu a întrebat, cu toată sinceritatea, dacă este în regulă ca băiatul să le ceară celor doi colegi de cameră să iasă timp de o oră în fiecare seară, ca fiul ei să aibă ceva intimitate când vorbește cu ea pe FaceTime. Repet: Planul era ca această mamă să vorbească prin FaceTime cu fiul ei de la facultate timp de o oră întreagă în fiecare seară, în mod ideal în intimitate totală.

Am râs, apoi mi-a părut super rău pentru acest copil, apoi mi-a părut rău pentru mamă, dar nu am scris nimic. M-am bucurat să văd câteva persoane care i-au sugerat cu blândețe, atât de frumos, să revină la un scurt apel telefonic pe seară și/sau la un FaceTime de o oră în weekend, astfel încât copilul să aibă mai mult timp pentru a se conecta cu colegii săi. Dar apoi cineva a trebuit să intervină și să-i spună că se comportă absurd și că își sufocă fiul. Cu toții ne gândeam la asta, dar nu era nevoie să o spună cineva!

6. Gândește-te de două ori înainte de a face o postare de genul „copilul meu spune...”

„Copilul meu spune că angajații de la cantină sunt răi”, „Copilul meu spune că niciunul dintre dulapuri nu funcționează”, „Copilul meu spune că toată lumea întârzie la prima oră”. Nu spun că cei mici inventează lucruri, dar uneori își dau frâu liber unor frustrări care ar putea fi ușor exagerate. Investighează puțin înainte de a le supune grupului. Uneori, acestea sunt probleme pe care trebuie să le rezolvi tu împreună cu copilul tău, nu grupul de pe Facebook.

7. Dacă poți căuta răspunsul pe Google, fă acest lucru!

Există un număr aproape infinit de întrebări la care Google poate răspund: La ce oră se deschide cafeneaua de lângă școală? Știe cineva dacă va ploua vineri? Sunt șanse foarte mari să găsești toate aceste răspunsuri online!

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: scarymommy.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Andra, atacată de mămici: ”Fetița ta e o drăgălaşă, dar așa ceva e foarte urât! Nici în joacă nu mi-aş lăsa fetița să fie aranjată așa!"
  Andra, atacată de mămici: ”Fetița ta e o drăgălaşă, dar așa ceva e foarte urât! Nici în joacă nu mi-aş lăsa fetița să fie aranjată așa!"

  Eva şi David Măruţă au filmat recent pentru o reclamă pentru un hypermarket, iar mama lor a fost de acord ca cei doi să interpreteze niște personaje mai deosebite. Astfel că au fost...

  Daca vrei ca parintii sa iti cumpere ceva, spune ca e pentru scoala. Parintii sunt destul de prosti si cred orice.
  Daca vrei ca parintii sa iti cumpere ceva, spune ca e pentru scoala. Parintii sunt destul de prosti si cred orice.

  "Daca vrei ca parintii sa iti cumpere ceva, spune ca e pentru scoala. Parintii sunt destul de prosti si cred orice." Iata unul dintre randurile care apare scris cu rangul de sfat pentru...

  Tehnica de parenting pe care a aplicat-o Teo Trandafir: ”Dacă este ceva care mi se pare demn de dispreț este să interzici ceva cuiva”
  Tehnica de parenting pe care a aplicat-o Teo Trandafir: ”Dacă este ceva care mi se pare demn de dispreț este să interzici ceva cuiva”

  Teo Trandafir este o mamă model, care și-a crescut fiica cu încredere, prietenie și respectarea spațiului intim. Iată ce lecție de parenting ne învață vedeta!

  Momentul terifiant când o mamă se trezește în toiul nopții cu ceva uriaș în pantalonii ei
  Momentul terifiant când o mamă se trezește în toiul nopții cu ceva uriaș în pantalonii ei

  Somnul unei mame este ca o poveste distopică, oricum, dar nu normal. Se doarme iepurește și de cele mai multe ori este întrerupt brutal de odrasla care are un coșmar, vrea apă,...

  Ce răspunzi când ești întrebată dacă vrei copii și tu deja ai pierdut o sarcină?
  Ce răspunzi când ești întrebată dacă vrei copii și tu deja ai pierdut o sarcină?

  Ce se întâmplă atunci când ai pierdut nu una, ci mai multe sarcini și primești comentarii inoportune din partea celorlalți? Aceasta este întrebarea pe care o...

  Katy Perry, probleme în sarcină: ce a făcut cand a ajuns într-un magazin
  Katy Perry, probleme în sarcină: ce a făcut cand a ajuns într-un magazin

  Sarcina se pare că îi da mari bătăi de cap lui Katy Perry, care zilele trecute a adormit într-un magazin!

  Reguli pe care medicii le respectă când își duc copiii la școală
  Reguli pe care medicii le respectă când își duc copiii la școală

  Toți părinții au experimentat un stres major cu privire la revenirea copiilor la școală, iar medicii nu fac excepție. În contextul unor scenarii diverse care trebuie luate...

  "NU este NU!" Lista de reguli a unor proaspeți părinti când le vizitezi nou-născutul a îngrozit internetul
  "NU este NU!" Lista de reguli a unor proaspeți părinti când le vizitezi nou-născutul a îngrozit internetul

  Primele săptămâni după nașterea unui copil nu sunt deloc ușoare pentru tinerii părinți. Nopțile nedormite, stabilirea unei rutine, responsabilitatea apăsătoare a unui copil,...

  © 2022 Qbebe