Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

Cât de bine este să-ți crești copilul cu bunicii, pe lângă faptul că stau gratis cu el

Rolul bunicilor în viața copilului tău este mai important decât îți închipui. Studii realizate în ultimii ani au demonstrat că un copil ce stă în preajma bunicilor săi va avea parte de o stare de bine și va face progrese mai rapide în privința dezvoltării emoționale. De asemenea, și pentru bunici va fi binefăcător să stea cât mai mult timp alături de nepoții lor. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a te convinge pe deplin de ce prezența bunicilor este un câștig pentru cei mici și pentru cei mari deopotrivă.

Copilul va avea parte de dragoste necondiționată

Alături de dragostea necondiționată venită din partea părinților, copilul se va simți în siguranță și iubit dacă va ști că are parte de o astfel de dragoste și din partea altor adulți îndrăgiți.

Bunicii oferă din plin atenție, grijă, sfaturi valoroase și susținere emoțională, toate acestea venind în completarea celor dăruite de părinți.

Copilul va fi mai fericit

În special în primii ani de viață ai copilului, când părinții sunt adesea foarte epuizați, ajutorul venit din partea bunicilor este ca o „gură de aer proaspăt”. Astfel, ce poate fi mai frumos decât să-ți vezi copilul zâmbind și distrându-se alături de bunici, care și-au pus la dispoziție toată energia, dragostea și priceperea lor pentru a-ți binedispune puiul?

Copilul se va bucura de mai multă forță emoțională și va trece mai ușor peste traume

Un studiu efectuat în cadrul „Oxford University” a demonstrat că o apropiere mai mare între bunici și nepoți îi va determina pe aceștia din urmă să fie mai puternici din punct de vedere emoțional, să aibă mai puține probleme de comportament și să depășească diferite traume (precum un divorț, bullying-ul de la școală etc.).

Analizându-se impactul prezenței bunicilor în creșterea copiilor, s-a constatat că bunicile au rolul de a asigura confortul emoțional și starea de bine, în timp ce un bunic este mai degrabă mentor și stimulează copilul să se implice în cele mai diverse activități.

Copilul va fi mai puțin predispus depresiei

Dacă un copil este crescut de bunici de la o vârstă fragedă, va avea șansa de a fi mai puțin expus stărilor depresive pe măsură ce va crește, au explicat oamenii de știință americani într-un studiu.

De asemenea, prezența nepoților pe lângă bunicii lor îi va ajuta pe aceștia să se simtă mai utili și să aibă permanent preocupări, astfel încât vor fi mai puțin predispuși la apariția unei depresii.

Un copil crescut de bunici va avea șansa de a-și întări sentimentul de apartenență la o familie

Cercetările efectuate de-a lungul timpului au evidențiat următorul aspect: copiii care stau în mod constant alături de bunici au posibilitatea să cunoască mai multe date despre istoria familiei, despre tradițiile acesteia, iar treptat își vor dezvolta un sentiment de apartenență puternic. Un asemenea sentiment îi va ajuta, chiar și în momentele mai dificile ale vieții, să simtă că nu sunt singuri, că se pot bucura de sprijin necondiționat, sunt de părere psihologii.

Datorită bunicilor, copilul va dobândi numeroase abilități

Dacă un copil va fi crescut de bunici, va putea să se bucure din plin de atenția acestora și să învețe lucruri la care nici nu te-ai fi gândit. Bunicii sunt răbdători și interesați să le împărtășească nepoților din cunoștințele lor, așa că nu este de mirare că micuții vor ajunge să dobândească abilități ce le vor fi de folos pe parcursul întregii vieți.

Copilul va putea să-și cunoască mai bine părinții

Pe măsură ce cresc, copiii vor deveni tot mai curioși să știe cât mai multe despre cum erau părinții lor când erau și ei mici. Bunicii sunt cei mai potriviți să le aducă în prim-plan informații prețioase. Copiii vor fi încântați când vor auzi povestioare despre părinții lor, vor avea câte ceva de învățat din ele și vor ajunge să-i aprecieze și să-și întărească relația cu ei.

Bunicii ce se ocupă de nepoți sunt mai longevivi

Mai multe cercetări au atras atenția asupra următorului aspect: cu cât bunicii se vor implica mai mult în viața nepoților, cu atât vor fi mai activi și mai puțin supuși stresului și stărilor depresive. În aceste condiții, speranța lor de viață poate crește, în medie, cu aproximativ 5 ani.

Surse: family.lovetoknow.com, liveabout.com, mother.ly

Are 88 de strănepoţi şi împlineşte 100 de ani! Povestea bunicii cu 133 de urmaşi

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cât de bine este consumăm carne de miel?
  Cât de bine este consumăm carne de miel?

  Ovis aries sună cunoscut? Nu chiar. Dar mielul? Acest termen probabil că este cunoscut de toată lumea. Te-ai întrebat vreodată cât de bine este să consumi carne de miel? Sau...

  Parfumul pentru copii: cât de bine sau cât de rău le face?
  Parfumul pentru copii: cât de bine sau cât de rău le face?

  Majoritatea produselor de îngrijire personală și de curățenie conțin parfum. Pentru copii, acestea pot fi extrem de periculoase deoarece pot provoca afecțiuni respiratorii și...

  O mamă este dată afară de la piscină pentru că alăpta și nu este voie cu mâncare lângă apă
  O mamă este dată afară de la piscină pentru că alăpta și nu este voie cu mâncare lângă apă

  O mamă din Australia a fost solicitată să plece de la o piscină publică pentru că își alăpta bebelușul, motivele fiind că nu era permis accesul cu mâncare și...

  Rebela muzicii rap, Nicki Minaj, este însărcinată: „Vreau să stau acasă și să gătesc pentru copiii mei”
  Rebela muzicii rap, Nicki Minaj, este însărcinată: „Vreau să stau acasă și să gătesc pentru copiii mei”

  Celebra cântăreață de muzică rap, Nicki Minaj, este gravidă! Artista a făcut anunțul prin intermediul unei serii de fotografii postate pe contul său de Instagram!

  Cât de frumoasă este fiica Andreei Marin! La 12 ani, Violeta este aproape cât mama ei de înaltă
  Cât de frumoasă este fiica Andreei Marin! La 12 ani, Violeta este aproape cât mama ei de înaltă

  Prezentă la o gală caritabilă, Andreea Marin a postat pe contul ei de facebook două fotografii alături de fiica ei, Violeta, un gest pe care aceasta îl face foarte rar. Violeta...

  Când este bine să ne mințim copilul?
  Când este bine să ne mințim copilul?

  Să recunoaștem: mai mult sau mai puțin justificat, toți părinții mint câteodată. Una dintre cele mai comune minciuni este cea pe care sigur ați practicat-o, atunci când...

  Ilinca Vandici îndurerată: Mămicile mă judecau și mă blamau pentru faptul că mi-am lăsat copilul acasă
  Ilinca Vandici îndurerată: Mămicile mă judecau și mă blamau pentru faptul că mi-am lăsat copilul acasă

  Ilinca Vandici, una dintre cele mai cunoscute și apreciate prezentatoare de televiziune din showbiz-ul românesc, mărturisește cu durere în suflet: „Mă doare că oamenii...

  © 2021 Qbebe