Confesiunile unei fetițe de 7 ani, pusă la dietă de mama sa: „Am mai multă încredere în mine când sunt slabă”

Alina Nedelcu - Redactor Senior

O adolescentă din SUA a vorbit deschis, pentru un ziar din Marea Britanie, despre experiența pe care a trăit-o în copilărie, când mama ei i-a impus să urmeze o dietă strictă întrucât fusese diagnosticată cu obezitate. Parcurge cu atenție articolul de mai jos, pentru a afla ce a povestit tânăra despre cum se raportează în prezent la greutatea ei corporală și ce o ajută să se simtă mai sigură pe ea.

Betty Kubovy-Weiss s-a confruntat cu obezitatea în copilărie

În anul 2011, Betty Kubovy-Weiss, în vârstă de 7 ani, a fost dusă de mama sa, Dara- LynnWeiss, la medic, unde i s-a spus că este obeză. Pe atunci, fetița cântărea aproximativ 44 de kg la o înălțime de 1,34 m. De asemenea, medicul a atras atenția asupra faptului că avea și hipertensiune arterială.

Dara- Lynn Weiss nu a stat pe gânduri și i-a impus fiicei sale să urmeze o dietă strictă, în urma căreia aceasta a reușit să piardă peste 7 kg în primul an de când începuse dieta. Pentru „The Telegraph”, Betty a menționat recent că: „Am pierdut peste 7 kg pe parcursul anului următor pentru că am urmat programul de alimentație sănătoasă- dar cred că o fixație asupra cifrelor când este vorba despre greutate nu este de ajutor...”

Betty-Kubovy-alaturi-de-doua-prietene

Sursă poză: captură twitter.com/bettysarah_

La un an de când începuse dieta impusă de mama sa, în 2012, Betty a ajuns, alături de aceasta, să ia parte la o ședință foto pentru ediția americană a revistei „Vogue”. Dara- LynnWeiss a acordat atunci și un interviu, în care a explicat cum a procedat pentru a-și ajuta fiica să slăbească: „Am lipsit-o pe Bea de cina ei obișnuită după ce mi-am dat seama că aceasta includea 800 de calorii, sub formă de brânză Brie, de filet mignon, de baghetă și ciocolată”. A recunoscut faptul că, la un moment dat, i-a smuls fetiței din mână o băutură întrucât aceasta avea smântână în loc de lapte și i-a aruncat-o la gunoi.

Potrivit „The Telegraph”, după ce interviul cu Dara- Lynn apăruse în „Vogue”, aceasta a primit numeroase critici din partea altor părinți, fiind considerată „cea mai egoistă femeie”, că „face un abuz” asupra copilului ei și că „i-a deschis drumul spre tulburări alimentare”.

În intervenția pentru „The Telegraph”, Betty a afirmat că inițial i-a făcut plăcere să fie prezentă pe paginile revistei, dar după aceea și-a dat seama că intrase prea mult în atenție: „Ședința foto a fost distractivă, plină de glamour...Mai târziu însă, când un prieten de familie a sunat și a spus că e „frumos”, am izbucnit în plâns. Era prea multă atenție concentrată asupra corpului meu, asupra înfățișării mele.”

Sursă poză: youtube.com

A mărturisit ce crede despre faptul că mama ei i-a impus acea dietă strictă

În prezent, adolescenta are 17 ani și se pregătește să studieze dreptul. În privința amintirilor legate de perioada în care a participat la ședința foto pentru „Vogue”, a mărturisit că acestea sunt „amestecate” și că nu se îndoiește de faptul că mama sa a avut intenții bune când a acordat interviuri și când a scris o carte legată de experiența perioadei în care ea a urmat dieta strictă: „ Știu că mama a fost foarte criticată, dar în acea perioadă eram protejată în fața mass-media. Îmi aduc însă aminte cum a venit de la o emisiune de televiziune, spunând cât de agresivi au fost cu ea cei care au atacat-o...Niciodată nu m-am îndoit de bunele intenții ale mamei mele în privința interviului, a cărții și a dietei în sine. Dar dieta, cartea și articolul au avut impact asupra modului în care îmi percep greutatea...Sincer, cred că a fost un amestec între multă auto-reflecție, împuternicire și căutarea de persoane și conținuturi care să mă determine să am o imagine pozitivă asupra corpului meu, cred că acestea au contat mai mult în cum mă văd pe mine însămi decât orice dietă și schimbările corpului.”

Sursă poză: youtube.com

A adăugat că mama i-a fost alături și că fără schimbarea dietei în copilărie i-ar fi fost mai rău: „Mama este convinsă și acum că a procedat corect atunci. Ar fi fost sigur mai rău pentru mine dacă nu aș fi învățat cum să am grijă de greutatea și de sănătatea mea de la vârstă fragedă. Este o abilitate la care lucrez în continuare și consider că m-a ajutat în perioada adolescenței.” Referitor la perioada adolescenței, Betty și-a amintit că inclusiv cei pe care îi credea prieteni o jigneau în legătură cu greutatea ei și că a avut nevoie de mai mult timp pentru a renunța la „prieteniile” respective, care nu au făcut altceva decât să-i diminueze încrederea în ea însăși: „...Dar atunci am început să nu mai am încredere, m-am simțit devastată...”

Sursă poză: twitter.com/bettysarah_/

Nu s-a ferit că spună cum se raportează în prezent la greutatea ei

Betty nu a ezitat să precizeze că în ultimii 10 ani greutatea ei a cunoscut fluctuații și că „a fost o luptă constantă”. A insistat asupra ideii că încă mai lucrează la faptul că are momente în care se simte vinovată pentru că are impresia că ar avea mai multă încredere în sine dacă ar fi mai slabă: „...Câteodată mă simt vinovată pentru că mă simt mai încrezătoare în mine când sunt slabă...”.

A adus în discuție că tatăl ei are și el probleme cu greutatea, că este supraponderal și că se confruntă cu valori ridicate ale colesterolului, fiind mereu în pericol de diabet. Dar, a afirmat Betty „El nu este judecat în același mod în care suntem noi, femeile.”

Pe măsură ce a înaintat în vârstă, adolescenta și-a dat seama că poate să atragă atenția băieților și dacă nu are forme perfecte: „Mi-a luat mult timp să-mi dau seama că puteam fi dorită de băieți. Înainte eram convinsă că, dacă aș fi fost mai slabă, aș fi avut parte de mai multă atenție...adevărul este că băieților nu le pasă atât de mult de câte kilograme am eu. Apreciază faptul că sunt amuzantă și mă consideră atrăgătoare chiar dacă nu sunt super-slabă.”

Betty-Kubovy-alaturi-de-cativa-colegi

Sursă poză: captură twitter.com/bettysarah_

În încheierea interviului pentru „The Telegraph”, Betty a venit cu următoarea concluzie: „Controlul trebuie impus. Imaginează-ți faptul că ai un copil ce are cancer, iar acesta nu dorește să urmeze tratamentul cu chimioterapie. L-ai obliga să facă asta, nu-i așa? Văd asta ca pe o situație similară cu a mea. Fiecare părinte își dorește ce este mai bun pentru copilul lui, iar mama mea nu face excepție. Pur și simplu țin cont de aspectele legate de sănătate...Mama mea nu mai este parte a poveștii despre imaginea propriului meu corp.”

Dara-Lynn Weiss a scris o carte

Este vorba despre „The Heavy: A Mother, A Daughter, A Diet”, în care a vorbit despre motivele care au determinat-o să-i impună fetei sale dieta strictă. Într-un interviu acordat USA TODAY, Dara- LynnWeiss a declarat că: „Nu este un reality-show. Este o poveste despre dragostea unui părinte pentru copilul său. Este despre decizia mea- care a fost într-adevăr dificilă și pentru mine și pentru fiica mea- să o ajut să fie mai sănătoasă și mai fericită. Nu este vorba de fapt despre slăbit. Este mai mult despre provocarea parentingului modern, în condițiile în care deciziile sunt judecate atât de aspru.”

cartea-The-Heavy-a-Darei-Lynn-Weiss

Sursă poză: captură facebook.com/daralynnweiss/

A vorbit despre momentul care a determinat-o să ia atitudine în privința greutății corporale a copilului ei, acesta fiind până când Betty să ajungă la școală: „Era la vârsta preșcolară când am realizat că se raporta într-un mod diferit la mâncare. Avea o relație neobișnuită cu măsuța pentru gustări, mult mai plină de dorință decât a altor copii. Când ajunsese la vârsta de 6 ani, medicul ne-a spus că sunt probleme...”

Sfatul ei pentru părinții care au copii în situații similare cu cea în care a fost Betty este: „...Să nu se cufunde în tăcere sau să ignore problema sperând că se va rezolva de la sine. Să-ți iubești copilul înseamnă uneori să faci lucruri dificile și care nu sunt populare, dar despre care știi că sunt corecte.”

Surse: eu.usatoday.com, 7news.com.au, nzherald.co.nz, thesun.co.uk

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com, facebook.com, twitter.com, youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  „Am 16 ani și arăt mai bătrână decât mama mea”. Cazul unic al unei fetițe care nu se mai recunoaște în oglindă
  „Am 16 ani și arăt mai bătrână decât mama mea”. Cazul unic al unei fetițe care nu se mai recunoaște în oglindă

  Are 16 ani, dar arată de 50! Viață unei adolescente din Filipine s-a transformat într-un adevărat coșmar în urmă cu doi ani, când a aflat întâmplător că...

  ”Lăsați-mă să mor!” Replica unei fetițe de 7 ani dată medicilor, când ajunge la spital din cauza abuzurilor părinților ei
  ”Lăsați-mă să mor!” Replica unei fetițe de 7 ani dată medicilor, când ajunge la spital din cauza abuzurilor părinților ei

  O fetiță de doar șapte ani a sfâșiat inimile medicilor în momentul în care a ajuns la spital din cauza abuzurilor părinților ei. Copilul i-a rugat pe medici să nu se...

  Îţi mai aduci aminte de Ana Maria, cea care cânta "Ochii tăi"? Acum este mama unei fetiţe
  Îţi mai aduci aminte de Ana Maria, cea care cânta "Ochii tăi"? Acum este mama unei fetiţe

  S-a bucurat de succes în lumea muzicii în adolescenţă, dar a renunţat treptat la cariera muzicală. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla cu ce se ocupă acum Ana Maria...

  Sunt o mamă sexy, prietenii fiului meu sunt toți îndrăgostiți de mine, dar nu mă voi opri din a mă îmbrăca provocator
  Sunt o mamă sexy, prietenii fiului meu sunt toți îndrăgostiți de mine, dar nu mă voi opri din a mă îmbrăca provocator

  O mămică de peste granițe recunoaște, cu nonșalanță că toți colegii de școală ai fiului ei sunt îndrăgostiți de ea, pentru că arată bine și se îmbracă foarte...

  ”Te prefaci!” Asta i-au spus medicii unei fetițe de 6 ani care a fost apoi diagnosticată cu cancer
  ”Te prefaci!” Asta i-au spus medicii unei fetițe de 6 ani care a fost apoi diagnosticată cu cancer

  O fetiță de 6 ani din Marea Britanie a fost diagnosticată cu cancer, după ce medicii au acuzat-o că se preface că e bolnavă și au refuzat să o trateze.

  Profesoara-eroină! Predă online deși are cancer în stadiul patru: „Uit de mine, de durere. Trag de mine cât mai pot. Sunt acolo pentru elevi, asta am făcut o viață întreagă”
  Profesoara-eroină! Predă online deși are cancer în stadiul patru: „Uit de mine, de durere. Trag de mine cât mai pot. Sunt acolo pentru elevi, asta am făcut o viață întreagă”

  Simona Hanca are 53 de ani și este profesoară de informatică la un liceu din Cluj-Napoca. Lucrează în învățământ de 25 de ani și își iubește nespus meseria...

  Alt caz scandalos la spitalul din Corabia: un medic a bandajat mâna unei fetițe de 4 ani peste tricou
  Alt caz scandalos la spitalul din Corabia: un medic a bandajat mâna unei fetițe de 4 ani peste tricou

  Spitalul din Corabia a intrat în atenția presei de multe ori în ultimele săptămâni. Primul caz, al unui bătrân care a fost abandonat pe podeaua spitalului ore...

  Cea mai apreciată fotografie din lume: portretul unei fetițe din Maramureș
  Cea mai apreciată fotografie din lume: portretul unei fetițe din Maramureș

  Cea mai apreciată fotografie din lume este portretul Yelenei, o fetița surprinsă pe prispa unei case din Maramureș, în 2009 de artistul Kerekes István din Târgu...

  © 2023 Qbebe