I-am spus surorii mele că este prea săracă pentru a face un copil

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dorința de a avea copii poate fi atât de mare încât, chiar dacă nu ți-ai permite la un moment dat un tratament de fertilizare in vitro, ai fi gata să ceri fără ezitare sprijinul financiar al părinților tăi. Ce se întâmplă însă dacă nu ești unicul copil? Într-o asemenea situație, frații sau surorile tale le pot aduce reproșuri atât părinților voștri, cât și ție. Prin așa ceva a trecut în ultimul timp și o familie cu doi copii, după ce fata cea mare le-a cerut părinților bani pentru două proceduri de fertilizare in vitro. Parcurge cu articolul de mai jos pentru a afla cum au izbucnit tensiunile între doi frați!

Un frate a povestit cum sora lui le-a cerut sprijin financiar părinților pentru procedura de fertilizare in vitro

Un tânăr de 23 de ani a povestit, pe o rețea de socializare, că sora lui mai mare își dorește foarte mult să devină mamă. Întrucât a încercat de mai mulți ani să-și realizeze acest vis, până la urmă a hotărât să opteze pentru fertilizarea in vitro. Nu a avut bani pentru această procedură, așa că le-a cerut ajutorul părinților. Aceștia au acceptat, dar pentru că prima încercare nu a avut succes, sora lui a dorit să mai încerce o dată. Și de această dată a apelat la sprijinul familiei ei, după cum s-a relatat pe „Reddit”:

„Am 23 de ani. Sora mea are 28 de ani și este căsătorită de 6 ani. Se străduiește de 3 ani să aibă un copil, dar nu a reușit. Acum 18 luni, a venit la părinții noștri cu soțul ei pentru a le cere acestora să îi ajute financiar pentru o procedură de fertilizare in vitro. În condițiile în care aveau bani economisiți pentru pensie, au acceptat și chiar și eu am vrut să contribui cu câteva sute de dolari pentru a-i susține, nu mi-am permis mai mult întrucât începusem de curând să lucrez.

Din păcate, procedura a eșuat. Ieri, sora mea și cumnatul meu au venit iar în casa părinților noștri pentru cină. După aceea, sora mea le-a spus că ar fi vrut să mai apeleze o dată la fertilizarea in vitro și i-a întrebat dacă ar mai putea să o ajute. Pot spune despre părinții mei că, deși se putea observa că ezitau, au fost până la urmă de acord, în condițiile în care sora mea începuse să plângă...”

femeie tânara deprimata, care plange si este consolata deo femeie matura” 

În familie au izbucnit tensiuni după ce sora a cerut iar ajutor pentru altă procedură de fertilizare in vitro

Bărbatul a recunoscut că nu s-a abținut când a auzit cererea surorii sale și i-a adus diverse reproșuri atât acesteia, cât și părinților. Cei doi frați au început să se certe, tatăl a încercat să-i împace, iar în final i-a spus fiicei mai mari că nu o mai putea ajuta. Aceasta s-a supărat și a părăsit casa părinților, așa cum reiese și din materialul disponibil pentru sursa citată:

În acel moment nu am mai putut să mă abțin, m-am ridicat în picioare și i-am spus că nu ar fi trebuit să le ceară din nou bani părinților noștri pentru ceva ce nu a funcționat și despre care nu știa dacă va funcționa de data aceasta. La început ne-am certat puțin, dar ulterior tensiunile au crescut și totul s-a transformat într-o ceartă serioasă. Sora mea a început să țipe la mine și mi-a zis că nu era treaba mea. Eu i-am explicat că, dacă nu putea să-și permită un tratament de fertilizare in vitro, înseamnă că trebuie să accepte că este prea săracă pentru a avea un copil. Mi-a spus să plec, dar am refuzat. 

Părinții au încercat să ne calmeze, mama mi-a zis că nu era vorba despre banii mei, iar eu i-am răspuns că de fapt ei făceau un dar doar unuia dintre copiii lor și că ar fi fost cinstit să îmi dea și mie aceeași sumă de bani pe care i-ar fi alocat-o surorii mele. 

În replică, sora mea a precizat că nu era vorba despre un dar, ci despre bani pentru o problemă de sănătate și să îmi imaginez că ar fi fost ca și cum ar fi avut nevoie de ajutor având cancer, pentru a face chimioterapie. I-am zis că faptul că nu poate să aibă un copil nu îi pune viața în pericol și că este ceva total diferit decât a suferi de cancer și că, prin urmare, comparația pe care a făcut-o era total neinspirată.

În final, tatăl nostru nu a mai rezistat, s-a ridicat în picioare și ne-a ordonat să ne calmăm. După aceea i-a explicat surorii mele că plătise deja pentru un tratament al ei, iar eu am continuat să subliniez faptul că nu ar fi fost corect să mai facă asta încă o dată. Tatăl meu a adăugat apoi că îi pare rău pentru că sora mea trecea prin așa ceva, dar că trebuia să accepte lucrurile așa cum erau.

barbat matur care este suparat in timp ce fiica lui , alaturi de care se afla partenerul ei, incearca sa îi dea explicatii

Sora mea a început să plângă din nou, iar soțul ei a luat-o și au plecat din casa părinților noștri. Astăzi ea mi-a trimis mesaje în care îmi spune că sunt ticălos pentru că mi-am băgat nasul în treburile ei și că nu o las să-și îndeplinească dorința de a avea un copil.” 

Tânărul are parte atât de susținere, cât și de critici în mediul online

Pe de o parte, anumiți utilizatori de „Reddit” consideră că a avut dreptate pentru că s-a supărat pe sora sa și pe părinții lor. Iată câteva comentarii în acest sens, disponibile în sursa citată anterior:

 • „Mă întreb câte femei îi roagă pe partenerii lor să-și efectueze diverse teste de fertilitate înainte de a arunca banii pe fertilizarea in vitro...Nu cred că ești o persoană rea, dar sora ta a fost egoistă întrucât le-a cerut părinților ei să își cheltuiască economiile. Ar trebui să se calmeze și să mai lase timpul să treacă. Procesele biologice nu funcționează contra cronometru”;
 • „Faptul că sora ta nu își permite financiar o procedură de fertilizare in vitro nu înseamnă că nu și-ar permite deloc să aibă un copil, dar a fost EXTREM de egoistă și a intrat prea mult în panică, așa că ai avut dreptate. De asemenea, am impresia că a și încercat să manipuleze. Pentru mine, nu ești o persoană rea. Poate că nu ai reacționat așa cum ar fi trebuit, dar mă bucur totuși că ai reușit să intervii în favoarea părinților tăi”;
 • „Nu ești o persoană rea. Cu toate acestea, banii părinților tăi nu îți aparțin, ei nu sunt obligați să îți dea o sumă din rezervele lor. Însă nu cred că ai greșit că ai adus în discuție faptul că părinții nu v-ar fi tratat deloc în mod egal pe tine și pe sora ta dacă ar fi acceptat să-i plătească și a doua procedură de fertilizare in vitro. Acest tratament inechitabil aplicat fraților ar putea avea un mare impact asupra viitorului relațiilor din familia voastră.” 

Pe de altă parte, utilizatorii de „Reddit” îi reproșează tânărului că a intervenit în problema legată de sora lui:

 • „Deși sunt de acord că părinții tăi nu erau obligați să plătească pentru toate tratamentele surorii tale, cred că ești o persoană rea din cauza atitudinii tale. Tu nu te-ai concentrat de fapt asupra egalității dintre tine și sora ta în fața părinților, ci te-ai gândit numai LA TINE. Nu este deloc vorba despre tine în această situație”;
 • „Ești într-adevăr o persoană rea- nu era treaba ta să te amesteci în treburile părinților tăi, iar criza de furie pe care ai făcut-o demonstrează imaturitate. Nici infertilitatea nu este ceva „cinstit”. Cred că părinții tăi știu cum să își gestioneze finanțele și fără să intervii tu”;
 • „Nu cred că îl interesează deloc banii părinților săi. Am impresia că îl preocupă de fapt ce va moșteni de pe urma lor. Practic, le-a cerut și el aceeași sumă de bani pe care au dat-o surorii lui. Pretențiile sale se pretau pentru perioada în care erau mici, dar acum a venit timpul să se maturizeze. Deși sunt împotriva fertilizării in vitro, cred că acest tânăr este o persoană rea.” 

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: reddit.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Delia a recunoscut de ce nu face copii: ”Sunt prea tânără și prea bătrână ca să am un copil. Aș crea încă o problemă Universului”
  Delia a recunoscut de ce nu face copii: ”Sunt prea tânără și prea bătrână ca să am un copil. Aș crea încă o problemă Universului”

  Delia este o cântăreață extrem de apreciată, însă mulți dintre fanii ei sunt extrem de preocupați și cu privire la aspectele ce țin de viața personală, în...

  Dorian Popa dezvăluie de ce nu face un copil: „S-a spus că nu fac copii pentru că iau steroizi”
  Dorian Popa dezvăluie de ce nu face un copil: „S-a spus că nu fac copii pentru că iau steroizi”

  Cântăreț, actor, personalitate de televiziune, vedetă pe Social Media, Dorian Popa este de mulți ani în atenția publicului. De aceea, a fost întrebat de mai multe ori...

  Toată copilăria mea i-am spus mamei mele ”soră” pentru ca soțul ei să nu știe că sunt fiul ei, de fapt
  Toată copilăria mea i-am spus mamei mele ”soră” pentru ca soțul ei să nu știe că sunt fiul ei, de fapt

  Aveam 4 ani când tatăl meu a murit. Era polițist. Nu a murit la datorie, dar a fost un erou pentru comunitatea din Buzău. L-am iubit. Era un om bun. Și mama mea l-a iubit. A fost...

  Am aflat că un pacient cu coronavirus este tatăl unui copil din școala fiicei mele. Să mă panichez?
  Am aflat că un pacient cu coronavirus este tatăl unui copil din școala fiicei mele. Să mă panichez?

  Acesta este o întrebare care se va repeta de acum încolo pentru mulți părinți din România. Pe de altă parte, sper că nu. Însă, dacă da, ce facem în acest...

  Cristina Ciobănașu provine dintr-o familie săracă. Uite cine a ajutat-o să devină vedeta de astăzi
  Cristina Ciobănașu provine dintr-o familie săracă. Uite cine a ajutat-o să devină vedeta de astăzi

  Una dintre cele mai cunoscute tinere vedete din showbiz-ul autohton provine dintr-o familie modestă dar a reușit, de-a lungul timpului, să-și construiască o carieră de succes. Parcurge...

  Reacția unui artist când i s-a spus că bebelușul lui este urât: „Cei care se iau de un copil nevinovat ...”
  Reacția unui artist când i s-a spus că bebelușul lui este urât: „Cei care se iau de un copil nevinovat ...”

  Tu cum ai reacționa dacă cineva ți-ar spune că bebelușul tău este urât? Jake Quickenden, cântăreţ britanic şi star de reality show, a izbucnit în momentul în...

  A reușit să-și aducă tripleții pe lume în ciuda diagnosticului dat de medic: „Mi s-a spus că sunt prea „mare” ca să duc sarcina la bun sfârșit”
  A reușit să-și aducă tripleții pe lume în ciuda diagnosticului dat de medic: „Mi s-a spus că sunt prea „mare” ca să duc sarcina la bun sfârșit”

  O femeie în vârstă de 38 de ani din Weston-super-Mare a reușit să nască tripleți, deși medicii i-au spus că nu are nici o șansă. Parcurge articolul pentru restul...

  Mădălin Ionescu și familia lui, victimele unei rețele de infractori: „Au folosit pozele mele și ale fiicei mele!". Prezentatorul a făcut plângere la poliție
  Mădălin Ionescu și familia lui, victimele unei rețele de infractori: „Au folosit pozele mele și ale fiicei mele!". Prezentatorul a făcut plângere la poliție

  Mădălin Ionescu și familia lui au ajuns victimele unei rețele de infractori, care de mai bine de doi ani se folosesc de pozele lor pentru a faslifica permise de conducere în...

  © 2022 Qbebe