Mărturia dureroasă a unui tată cu doi copii, rămas văduv. „Am încercat să o salvăm, dar a fost prea târziu”

Mărturia dureroasă a unui tată cu doi copii, rămas văduv. „Am încercat să o salvăm, dar a fost prea târziu”

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Una dintre cele mai grele experiențe prin care poți trece este să rămâi, când te aștepți mai puțin, părinte singur. Cu atât mai mult cu cât ai de crescut doi copii, care și-au pierdut mama, lucrurile devin mai complicate. Într-o asemenea situație se regăsește și un medic tânăr de peste hotare, care la finalul anului trecut și-a pierdut soția după nașterea celui de-al doilea copil al lor. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi o poveste de viață ce te va pune pe gânduri!

Un tată a povestit despre complicațiile survenite la nașterea celui de-al doilea fiu al său

Jared Wilson (din Buffalo, SUA) este medic rezident anestezist și tatăl a doi băieți, Lincoln și Gabriel. Într-un interviu acordat revistei „People”, bărbatul aduce în prim-plan dramele prin care a trecut la nașterea mezinului familiei, Gabriel. Astfel, la câteva zile de la nașterea micuțului, în decembrie 2022, Jared și-a pierdut soția (Caitlyn). 

cuplu tanar purtand tricouri negre si imbratisandu-se fericiti intr-un colt de natura

Pe 12 decembrie 2022, Jared a dus-o pe soția lui în spitalul în care lucra ca medic rezident pentru ca acesteia să i se inducă nașterea pentru a naște cu anestezie epidurală. În jurul orei 1 dimineața, viitoarea mamă a făcut injecția, iar în scurt timp un medic rezident venise pentru ruperea apei.

Primele probleme au intervenit din cauza faptului că bebelușul avea o poziție neobișnuită, așa cum reiese din relatarea lui Jared pentru „People”: „Când medicul rezident a rupt apa și a încercat să poziționeze bebelușul, a constatat că brațul acestuia era aflat deasupra feței, iar în spatele brațului se afla cordonul ombilical. Medicul rezident a încercat să intervină, ceea ce a condus la ieșirea brațului bebelușului prin canalul de naștere, iar cordonul ombilical a rămas prins între gât, cap și pereții uterini, iar lichidul amniotic începuse să se scurgă. Aceste lucruri au condus la prolapsul de cordon ombilical, care prezintă un risc de mortalitate extrem de ridicat pentru bebeluș, în condițiile în care poate începe imediat să se sufoce”. 

Băiețelul s-a născut prin cezariană

Până la urmă, medicii au hotărât să-i facă soției sale anestezie generală și să o intubeze pentru cezariană:

„Lucrurile au evoluat foarte repede. La ora 2:02 dimineața, le-am trimis mesaje atât părinților mei, cât și părinților soției mele și i-am rugat să se roage pentru Caitlyn întrucât aceasta ajunsese în sala de operații. La ora 2:17, medicii au venit la mine cu fotografi de la ora 2:12, când se născuse fiul meu, Gabriel, era sănătos, țipase, totul era în regulă. Practic, în numai 10 minute, au dus-o în sala de operații, au tăiat-o și au adus pe lume bebelușul”.

Noi complicații au intervenit pentru soția lui

Tatăl a continuat să explice prin ce a trecut soția sa după cezariană, în condițiile în care exista un risc ridicat ca fluidele din stomac să ajungă la nivelul plămânilor ei. Aceasta a avut nevoie de oxigen, însă tusea pe care o avea, provenită de la o bronșită ma veche, a complicat situația, așa cum reiese și din confesiunea lui Jared pentru sursa citată:

„Unul dintre riscurile anesteziei generale este o aspirare consistentă a fluidelor din stomac și deplasarea acestora la plămâni. Acest risc este mai mare în cazul unei femei însărcinate, care bea multe lichide și care are și un bebeluș cu greutate mare ce creează presiune asupra stomacului și plămânilor. Când au intubat-o pe Caitlyn, ea consumase multe lichide, iar apă și acidul din stomac au fost regurgitate. În momentul în care medicii au fixat tubul ca să o intubeze, au început să-și facă griji în legătură cu cantitatea de fluide care ar fi putut ajunge în plămânii ei.

Cam la două ore de la cezariană, soția mea a fost dusă în salon și a primit oxigen. Operația a decurs bine. Desigur, medicii efectuaseră suturi puternice pentru a se asigura că straturile de mușchi s-au fixat bine. În acste condiții, perioada de recuperare dura mai mult, cu atât mai mult cu cât ai senzația că ai „înghițit” o piscină, în acea perioadă Caitlyn având o tuse foarte puternică...

Gabriel era sănătos, Caitlyn se simțea și ea mai bine. La un moment dat, a început să ia antibiotice pentru ca medicii să se asigure că nu va avea de suferit din pricina pneumoniei.

bebelus stand in patut si avand langa el litere negre cu numele lui, Gabriel

...Avea dureri, iar ritmul ei cardiac era crescut. Au început să i se umfle picioarele, în partea inferioară. De asemenea, trecea și prin transformări hormonale, generate de debutul procesului de lactație. La toate acestea se adăuga și stresul că se afla în spital, că avea nevoie de oxigen și că își dorea mult să poată pleca acasă cu bebelușul”.

Mama a ajuns la terapie intensivă

Începând cu data de 21 decembrie 2022, starea lui Caitlyn s-a agravat tot mai mult. De aceea, a fost transferată la terapie intensivă, dar situația ei nu s-a îmbunătățit, ci dimpotrivă. Pentru sursa citată anterioară, Jared a venit cu următoarele precizări:

„În clipa în care a fost detubată și s-a ajuns la scăderea saturației de oxigen, aparatele pentru susținerea respirației nu au mai putut să o ajute așa cum ar fi trebuit. În același timp, analizele, care nu arătaseră valori anormale zilele trecute, nu mai erau deloc bune. De exemplu, într-un interval de numai opt ore anumite valori crescuseră de patru ori, ceea ce nu era semn bun. De asemenea, nivelul tensiunii arteriale începuse să fie tot mai mic. În plus, pentru că trecuse printr-o sarcină și pentru că era predispusă la inflamații, fluidele pe care le primea nu ajungeau la sistemul vascular. De fapt, se împrăștiau în țesuturi și mușchi. Practic, oricât de multe fluide ar fi primit, acestea puteau să ajungă la plămâni. Era însă deshidratată, dar nu îi puteam da fluide. Nivelul tensiunii arteriale era și el scăzut, pierduse și mult sânge, prin urmare avea nevoie de fluide și de sânge.

Între timp, s-a descoperit că avea cel puțin două cheaguri de sânge la nivelul picioarelor, iar unul dintre ele era de de dimensiuni mari și putea să ajungă la inimă. Mai mult decât atât, în urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că inima ei se afla în șoc obstructiv. Tratamentul pentru așa ceva nu trebuia să fie administrarea de fluide. 

După ce s-a analizat și numărul de celule albe, s-a ajuns la concluzia că era și în șoc septic. Tratamentul în acest caz trebuia să includă și administrarea de fluide. Pentru că și cheagurile de sânge se puteau agrava, avea nevoie de anticoagulante. Însă abia trecuse o săptămână de la cezariană, ea pierduse deja sânge, ceea ce era periculos.

Până pe 21 decembrie, Caitlyn fusese o femeie sănătoasă, vorbăreață, dar, totodată, și palidă și epuizată și, mai presus de toate, puternică. Însă a doua oară când ne-a dat voie să o ajutăm să o respire mai ușor, a intrat în stop cardio-respirator. Am readus-o la viață. În jurul orei 2:00-3:00 dimineața, s-a constatat că organele dădeau semne că începeau să cedeze, așa că nici nivelul tensiunii arteriale, nici șocul septic, nu au mai putut fi ținute sub control.

S-a făcut tot posibilul pentru a o salva pentru această femeie de 27 de ani, dar nimic nu a funcționat. Ultima încercare luată în calcul a fost să i se facă dializă pentru a se încerca să se curețe acidul și excesul de celule albe, astfel încât organele ei să primească sânge sănătos. Dacă s-ar fi procedat așa, însemna că fluidul este îndepărtat, ceea ce nu era binevenit în caz de șoc septic”.

Proaspăta mamă a încetat din viață

Tatăl rămas văduv a dezvăluit că și-a pierdut soția pe 22 decembrie, după ce aceasta făcuse un nou stop cardio-respirator:

„Medicii încercau să-i administreze mai multă epinefrină și să intensifice masajul cardiac, dar eu nu am putut decât să constat că suferise un alt stop cardio-respirator. 

Datorită meseriei mele și a altor lucruri, mi s-a permis să fiu zilnic lângă soția mea. Faptul că am putut să fiu acolo, să port aceeași uniformă ca și ceilalți medici, mi-a îngăduit să-i rog să nu mai efectueze manevre de resuscitare. Atunci ei au oprit toate mașinile și ne-au lăsat singuri, în timp ce eu am rămas alături de Caitlyn. Așa s-a terminat totul”.

Tatăl văduv a explicat de ce i-a fost mai greu să-și formeze o legătură strânsă cu cel de-al copil al său

Continuându-și confesiunea pentru sursa menționată, Jared a ținut să precizeze că, după moartea soției sale, a avut parte atât de sprijinul socrilor săi, cât și de cel al părinților lui. De altfel, aceștia din urmă s-au mutat cu el pentru a-l ajuta să-i crească pe cei doi băieți.

Cât despre modul în care a putut să se conecteze cu fiul său mai mic, Lincoln, tatăl nu s-a ferit să dezvăluie că:

„L-am văzut pe fiul meu mai mare, Lincoln, în brațele soției mele, la scurt timp după naștere. Și atunci se formează pe loc o legătură cu copilul tău, cu atât mai mult cu cât ești martor la dragostea de mamă.

femeie tanara, zambitoare, tinandu-si in brate bebelusul 

Însă lucrurile nu s-au întâmplat așa când s-a născut Gabriel. Mi l-au adus înfășat în toiul nopții. De fapt, putea să fie vorba și despre copilul altcuiva. Urăsc să spun așa ceva. Pe tot parcursul în care a rămas în spital, nu am avut ocazia să mă conectez cu copilul meu la modul pe care ți-l dorești în primele 10 zile de la naștere. De fapt, acest interval reprezintă o perioadă minunată, fericită”.

A insistat asupra ideii că dorește să păstreze vie amintirea soției sale

În ultima parte a interviului acordat „People”, tatăl văduv a ținut să precizeze că se va strădui tot timpul să le povestească băieților lui despre mama lor și că îi va onora memoria zi de zi: 

„Indiferent de cât de greu îmi va fi să-mi cresc băieții ca tată singur și medic, iar ei nu își vor putea cunoaște mama, așa cum ar fi trebuit, și nu vor avea parte de dragostea ei, este de datoria mea să-i păstrez vie amintirea. De fapt, când este vorba despre dragostea adevărată, oricât de siropos și de neobișnuit pare la prima vedere, aceasta poate să treacă dincolo de granițele vieții, ale morții, ale distanței și, prin urmare, cei trei ani care mi-au fost mie de ajuns ca să-i trăiesc lângă soția mea, vor fi de ajuns și pentru ca băieții mei să-și cunoască mama. 

Pot spune că întreaga familie duce dorul soției mele și ne amintim de ea și îi onorăm memoria zi de zi. Ne străduim mereu să ne aducem aminte și să le vorbim băieților despre ea, astfel încât să o poată cunoaște și ei”.  

Un tată își crește singur gemenii, în ciuda faptului că este imobilizat într-un scaun cu rotile

Surse foto: facebook.com/caitlyn.hirschi?, facebook.com/sweetbuffalo716

Surse articol: cafemom.com, mirror.co.uk, people.com

Articolul urmator
Mărturia unei mame cu fibroză chistică: „Nu regret că am făcut copii, dar ei pot rămâne oricând fără mine”
Mărturia unei mame cu fibroză chistică: „Nu regret că am făcut copii, dar ei pot rămâne oricând fără mine”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  „Fiicei mele de 3 ani nu i-am zis nimic, încă. Îi spun că tata o să vină, dar mai târziu”. Mărturia cutremurătoare a une mame refugiate din Ucraina
  „Fiicei mele de 3 ani nu i-am zis nimic, încă. Îi spun că tata o să vină, dar mai târziu”. Mărturia cutremurătoare a une mame refugiate din Ucraina

  În urmă cu un an, sute de mii de familii de ucrainieni au fost despărțite la granița cu România. Mamele au fost nevoite să treacă frontiera împreună cu copiii lor,...

  Mărturia sinceră și dureroasă a unui tată care și-a pierdut fetița: „Înainte să țineți în brațe un nou-născut, spălați-vă pe mâini. Mult!”
  Mărturia sinceră și dureroasă a unui tată care și-a pierdut fetița: „Înainte să țineți în brațe un nou-născut, spălați-vă pe mâini. Mult!”

  O fetiță nou-născută și-a pierdut viața după ce a fost sărutată pe frunte. Deși a fost un gest banal, cu nici o intenție rea în spate, se pare că a fost suficient pentru ca...

  Un tată din București a fost prea rușinat de felul în care este îmbrăcat pentru a intra la serbarea fiicei sale. Ce poveste dureroasă ascunde bărbatul
  Un tată din București a fost prea rușinat de felul în care este îmbrăcat pentru a intra la serbarea fiicei sale. Ce poveste dureroasă ascunde bărbatul

  Postarea unui bărbat din București a impresionat mii de oameni! Acesta a povestit că a mers, recent, la serbarea de Crăciun a fiului sau și că acolo s-a întâlnit cu tatăl...

  A rămas gravidă pentru prima dată la 36 de ani. „Mă tem că am devenit mamă prea târziu”
  A rămas gravidă pentru prima dată la 36 de ani. „Mă tem că am devenit mamă prea târziu”

  În ultimul deceniu, tot mai multe femei aleg să devină mame după vârsta de 30 de ani. Cu toate acestea, în anumite cazuri, ajung să se întrebe dacă nu cumva, din...

  Mărturia fetei care a supraviețuit atacului unui rechin: „I-am băgat degetele în ochi și am încercat să-l alung”
  Mărturia fetei care a supraviețuit atacului unui rechin: „I-am băgat degetele în ochi și am încercat să-l alung”

  În ultimii ani, auzim din ce în ce mai des de atacurile rechinilor în diverse zone de pe Glob. Recent, o adolescentă din Florida a suferit răni grave după ce a fost...

  Doi elevi de gimnaziu din Călărași au întreținut relații intime în toaleta școlii. Directorul a știut, dar a încercat să mușamalizeze cazul
  Doi elevi de gimnaziu din Călărași au întreținut relații intime în toaleta școlii. Directorul a știut, dar a încercat să mușamalizeze cazul

  Doi elevi de la o școală din județul Călărași au întreținut relații intime în toaleta școlii! Totul s-a aflat după ce băiatul s-a lăudat în fața prietenilor cu...

  Poză rară cu doi dintre copiii lui Jorge. E tată de trei ori, însă doar doi copii îi poartă numele!
  Poză rară cu doi dintre copiii lui Jorge. E tată de trei ori, însă doar doi copii îi poartă numele!

  Jorge se poate considera un bărbat împlinit! Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori tv și are o familie extrem de frumoasă, alături de care se străduiește să petreacă...

  Calvarul unui tata afro-american, care are o fetita cu albinism: „Nici nu mai ies la plimbare cu ea. Discriminarea este dureroasă”
  Calvarul unui tata afro-american, care are o fetita cu albinism: „Nici nu mai ies la plimbare cu ea. Discriminarea este dureroasă”

  Julie-Marie s-a născut cu albinism, într-o familie cu o mamă de rasă albă și un tată de culoare. Dat fiind acest lucru, oamenii care o întâlnesc pe fetiță presupun...

  © 2023 Qbebe