Mi-am lăsat soțul în magazin, după ce a făcut o criză de furie ca un copil mic

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Uneori, adulții își doresc să se simtă iar copii, să nu ia lucrurile în serios și să se amuze în cele mai diverse moduri. Ce se întâmplă însă când lucrurile scapă de control, când se depășesc limite și asemenea comportamente încep să-i deranjeze considerabil pe cei din jur? Așa i s-a întâmplat și unei femei, care nu a mai suportat comportamentul soțului ei și a preferat să-l lase singur într-un magazin. 

Un bărbat și-a făcut soția de râs într-un supermarket

O femeie și-a deschis sufletul și a povestit, pe o rețea de socializare, de ce a ajuns să-și lase soțul singur într-un supermarket. Astfel, bărbatul s-a comportat precum un copil mic și a făcut-o de râs prin limbajul și prin atitudinea sa. La finalul confesiunii sale, soția întreabă dacă a procedat corect sau nu lăsându-și partenerul de viață în supermarket.

„Toți trecem prin diverse faze și putem adopta obiceiuri deranjante, iar uneori avem nevoie de intervenția celor dragi, care să ne spună dacă am adoptat un anumit obicei ieșit din comun.

Uneori, pe parcursul anului trecut, soțul meu a adoptat obiceiul de a vorbi precum un copil mic. La început a fost amuzant, dar după aceea totul s-a transformat rapid în ceva deranjant și jignitor. Iată câteva exemple: „doggo” (în loc de câine), „pupper” (în loc de „cățeluș”), „pibble” (pietricică), „meowmeow”, „sammywhammy”, „chicky nuggies” (în loc de „chicken nuggets”- nuggets de pui), adăugând mereu o notă „copilărească” fiecărui cuvânt, inclusiv anumite eufenisme pentru cuvinte ce desemnează părțile intime și pentru cele care țin de relațiile intime. Nu pot fi deloc de acord cu asta: nu este incitant sau sexy să îți auzi soțul vorbind despre „boobies” (sâni), „weiner” (penis)/„weenie”, „wee wee” (pipi), despre „hooha” (vagin). Nu am mai întreținut relații intime de șase luni întrucât el nu se poate abține să nu spună despre „boobies” și asta mă dezgustă. 

Înainte de pandemie, eram la restaurant cu niște prieteni, iar el a comandat un „chicky sammy” (un sandviș „obraznic”; denumirea este de fapt Chick’s Sammy- un burger de pui). Nu este nimic în neregulă că a comandat un sandviș cu pui. Nu asta este problema. Prietenii noștri i-au sesizat însă limbajul, în condițiile în care el a continuat să „glumească” și a vorbit chiar cu limbajul său...pueril. Cu accent pueril?

După acest incident, nu am mai acceptat ideea de a merge cu el în locuri pentru adulți. Aș mai fi ieșit la o bere cu prietenii, dar nu puteam uita că a venit alături de mine și a spus „Me wanty „nother beer!” (în loc de „I want another beer”- „Aș mai dori o bere”) sau ceva de genul acesta. 

Nu știu de unde i-a venit această idee. Nu știu de ce face asta. Mi-am ieșit din fire când eram la cumpărături, totul părea normal până când a început să vorbească precum un copil mic, alergând prin raionul cu înghețată, sărind de colo-colo și țipând: „ICE CWEAM ICE CWEAM! (în loc de „ice cream”- înghețată) I WANT CHOCWIT! („Vreau înghețată de ciocolată”)

cuplu-aflat-intr-un-supermarket-care-discuta-despre-lista-de-cumparaturi

Am fost ȘOCATĂ. Oamenii din magazin se uitau și la mine și la el. El însă nu s-a oprit și a continuat să spună „CAN WE GET POPSICOOOS?” („Putem să luăm înghețate pe băț?”), iar eu i-am răspuns: „Fie vorbești cu mine ca un adult, fie plec”. El a început să spună „OOOOOO MUST BE FUN AT PARTIES” („Trebuie să fie distractiv la petreceri”)... Și alte prostii din acestea. M-am înfuriat și am plecat din magazin, lăsându-l să vină pe jos acasă, întrucât nici măcar nu îl mai puteam privi. 

De atunci lucrurile au început să devină tot mai tensionate, soțul meu insistând să-i cer scuze întrucât l-am lăsat singur în magazin. I-am spus că oamenii nu solicită scuze, iar dacă este cineva care dorește să-și ceară scuze, este treaba lui și i-am mai spus și că nu voi ierta rușinea de a auzi un bărbat de 35 de ani, cu ipotecă și cu fond de pensii, care a cerut „CHOCWIT ICE CWEAM”.

El și-a implicat și mama în această situație. Aceasta îmi tot spune că este vorba doar despre o fază trecătoare și că probabil s-a plictisit și că ar trebui să fiu fericită că așa arată criza vârstei mijlocii la el, în loc de a se duce într-un bar și de a avea o relație cu o fată de 19 ani.

Simt că înnebunesc. Ar trebui să-mi las soțul să mă facă de rușine așa în continuare?”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe site-ul reddit.com

Soția a primit susținere în mediul online

După ce a dezvăluit că și-a lăsat soțul singur în supermarket întrucât acesta s-a comportat precum un copil mic, femeia a primit mesaje de susținere în mediul online. Înainte însă a ținut să aducă în prim-plan și discuția pe care a avut-o cu soțul ei după incidentul din supermarket, discuție prin care a încercat să descopere ce se afla în spatele comportamentelor acestuia. Potrivit „relrules.com”, a mai relatat următoarele:

„Ei bine, am noutăți. Am stat de vorbă cu soțul meu după ce am făcut câteva cercetări. În cazul lui, nu era vorba nici despre tumori, nici despre vreo disfuncție, nici despre traume din copilărie. Mai întâi l-am întrebat dacă înțelege de ce sunt supărată și am insistat să-mi spună dacă procedează așa intenționat sau dacă ar trebui să cerem ajutorul unui medic.”

„La început nu a vrut să-mi spună nimic și m-am îngrijorat. În final a cedat când m-a auzit spunând să cerem ajutor medical întrucât eram foarte îngrijorată.”

„A spus că totul a început ca un pariu pe care îl făcuse cu un prieten și că încercaseră să se facă de râs unul pe altul în public. Prietenul a pariat cu soțul meu că nu va rezista să procedeze așa un an întreg. Singura limită stabilită era să renunțe la acest comportament la locul de muncă, întrucât nu voia să-i compromită cariera.”

parteneri-de-cuplu-care-stau-pe-un-pat-si-intre-care-exista-tensiuni-conflicte

„Nu, nu. În loc să-și compromită cariera, soțul meu a ales să-și bată joc de căsnicie. Cu ce preț? Ce avea de câștigat? O bâtă de baseball cu semnătură. O BÂTĂ DE BASEBALL.”

„Credeam că glumește. Nu. El vorbea serios.”

„Cum verifica prietenul lui dacă reușea să respecte pariul? Soțul meu îi trimitea filmări din diverse locuri cu el făcându-mă de râs prin utilizarea limbajului de copil mic...Și trebuia să fim în public...precum la berărie. El a depășit limita cu mine în magazin întrucât eu îi dădusem peste cap înregistrarea și aproape că „i-am compromis operațiunea”. 

„Nu avea remușcări și nici nu dorea să își ceară scuze. Credea că suntem amândoi parte din această „glumă” și că eu eram cea care îl credea nebun. L-am întrebat dacă realiza că nu mai întreținusem relații intime de luni întregi. Nu, nu, pentru el nu conta, pentru el merita ceea ce făcea. A continuat să îmi spună: „Nu înțelegi. Nu este vorba doar despre baseball.” 

„I-am spus că jocul s-a încheiat, că trebuia să înceteze, dar că eu intenționam să mergem mai departe împreună. Puteam să îl iert. Dar el a vrut să continue. Mai erau două luni din pariu, așa că era „foarte aproape”. Mi-a spus: „Putem să întreținem relații intime dacă vrei, dar ne vom preface XYZ”, iar eu mă gândeam... de ce îl ia în calcul pe prietenul său chiar și în așa ceva? Îmi venea să-i spun: „Ce se întâmplă cu tine? Nu ar fi trebuit să faci asta și să ne distrugi clipele de intimitate! Dar nu i-am putut spune, el trebuia „să fie în caracter” tot timpul.”

„După multe certuri, l-am părăsit. Am plecat în Colorado pentru a fi alături de familia mea de Crăciun și după aceea mă voi muta cu sora mea pentru o scurtă perioadă, până când voi vedea care sunt următorii pași pe care îi voi face. Sper că a meritat.”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe relrules.com

În mediul online au apărut reacții nu doar la povestea soției, ci și la discuția avută cu soțul ei. Exemple de mesaje de susținere primite pot fi regăsite printre comentariile de pe „Reddit”:

 • „Cred că ai avut dreptate că nu ai salvat această relație. Nu numai că vrut să te umilească- și te-a ținut intenționat în „întuneric” în legătură cu ceva care îți afectează sănătatea mentală- nu NUMAI că l-a pus pe prietenul său înaintea ta- dar este ceva îngrozitor în legătură cu prietenul său, care a vrut să fii umilită. De ce oare sunt amândoi atât de furioși pe tine? Ce le-ai făcut?”
 • „...Nu așa acționează un partener care te iubește, cum ai mai putea vreodată să mai ai încredere în el?”
 • „Nu înțeleg de ce cineva ar vrea să fie parte la o „glumă” precum aceasta, să prelungească atât de mult situația. Să mai folosești cuvinte precum „doggo” și „pupper” în preajma animalelor mai este de acceptat, dar să treci la un limbaj precum al unui copil mic fără niciun motiv, chiar dacă soția ți-a spus clar că detestă asta? Aici este vorba de mai mult decât „o fază”
 • „Nu ești o ticăloasă. Partenerul tău a făcut ceva ciudat și neașteptat care te-a făcut să nu mai fii în largul tău. I-ai spus de mai multe ori să înceteze, nu ați mai avut parte de relații intime și el tot nu a încetat. Neapărat are nevoie să ajungă și la un medic și la un psihoterapeut. Dacă refuză și spune că totul e în regulă, atunci să dovedească faptul că este așa și să se comporte precum un adult”
 • „Pare că este vorba despre o problemă organică pentru că „nu se poate abține”, este conștient de asta și vrea să se contrazică pe tema asta, dar să fii atât de încăpățânat asupra unei obsesii atât de ciudate și de antisociale mă face să cred că în profunzime este vorba despre o problemă psihologică serioasă.”

Surse: reddit.com, relrules.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce să faci când copilul tău are o criză de furie în magazin
  Ce să faci când copilul tău are o criză de furie în magazin

  Printre locurile în care micuțul tău poate fi mai predispus la o criză de furie se numără și magazinele. Astfel, când sunteți la cumpărături, acesta se poate plictisi,...

  Cum reacționezi când copilul tău are o criză de furie și tu ești la volan: 6 sfaturi salvatoare de vieți
  Cum reacționezi când copilul tău are o criză de furie și tu ești la volan: 6 sfaturi salvatoare de vieți

  Atunci când conduci, iar copilul tău se confruntă cu o criză de furie poți fi tentat să reacționezi în diverse moduri exagerate, care nu sunt benefice nici pentru tine,...

  5 lucruri interzise când copilul tău face o criză de furie
  5 lucruri interzise când copilul tău face o criză de furie

  De foarte multe ori părinții consideră în mod greșit că pot explica pur și simplu diverse lucruri unui copil aflat într-o criză de tantrum, iar acesta se va comporta apoi...

  Cele 2 cuvinte cu care Kate Middleton își liniștește copiii când au o criză de furie
  Cele 2 cuvinte cu care Kate Middleton își liniștește copiii când au o criză de furie

  Nu este ușor deloc să fii mamă, mai cu seamă când ești Ducesa de Cambridge și copiii tăi sunt analizați în detaliu de către sute de camere foto și video de fiecare...

  Katy Perry, probleme în sarcină: ce a făcut cand a ajuns într-un magazin
  Katy Perry, probleme în sarcină: ce a făcut cand a ajuns într-un magazin

  Sarcina se pare că îi da mari bătăi de cap lui Katy Perry, care zilele trecute a adormit într-un magazin!

  Ajutați-mă să trec peste furie și neputință! Mi-am pierdut gemenii și soțul în aceeași zi
  Ajutați-mă să trec peste furie și neputință! Mi-am pierdut gemenii și soțul în aceeași zi

  Nu știu cum să încep. Din păcate, știu cum să termin. Pentru că zi de zi mă gândesc să plec și eu după copiii mei nenăscuți și tatăl lor. Azi se fac 6 luni, puțin,...

  Gina Pistol trece prin momente grele! ”A făcut o criză de epilepsie! Am sărit din pat, nici nu știu cum am ajuns la el”
  Gina Pistol trece prin momente grele! ”A făcut o criză de epilepsie! Am sărit din pat, nici nu știu cum am ajuns la el”

  Problemele nu o ocolesc pe Gina Pistol! Viitoarea mămică a trecut prin momente grele, de curând, când cel mai drag membru al familiei sale a avut parte de o experiență...

  Adela Popescu şi Radu Vâlcan au lăsat copiii la bunici. Ce au făcut în prima seară singuri
  Adela Popescu şi Radu Vâlcan au lăsat copiii la bunici. Ce au făcut în prima seară singuri

  Cuplul a decis să-i lase pe cei doi copii la bunici. Află ce au făcut Adela Popescu şi Radu Vâlcan odată ce au rămas singuri acasă!

  © 2022 Qbebe