Scrisoare deschisă de la o mamă din generația X către mama milenială

Bianca Geica - Redactor Senior

Dragă mamă milenială,

Știu că ești obișnuită cu meme-urile care îți insultă generația, care vă numesc plângăcioși și spun că nu sunteți la fel de duri sau de rezistenți ca generațiile anterioare. Sau poate că nu ai văzut aceste meme-uri pentru că ești prea ocupată să îți crești proprii copii și să îți construiești o viață fericită. Dar crede-mă, generația milenialilor are parte de o reputație proastă din cauza multor oameni din generația mea. Iar eu sunt aici pentru a-ți spune: Te ador!

M-am născut în 1967, la doar trei ani după încheierea oficială a generației Baby Boomer. Poate că am etica de muncă a unui boomer, dar am și nevoia de independență creativă a unei generații X - ceea ce face ca viața de scriitor independent să fie deosebit de satisfăcătoare pentru mine. Iar tu, mamă milenală, te-ai născut undeva după 1982, iar calitățile tale sunt un rezultat direct al lumii pe care ai moștenit-o de la generațiile anterioare. Îmi cer scuze că nu am făcut o treabă mai bună!

Citește și: 8 semne că ești un milenial ... geriatric. Primul: ești născut în anii 80

Îi aud deseori pe colegii mei „de generație” spunând că milenialii sunt leneși, nemotivați, prea sensibili și prea plângăcioși - că ei nu au puterea de muncă a celor din generația Baby Boomer sau reziliența generației X. Poate că este adevărat pentru unii mileniali, dar printre mamele de 20 și 30 de ani pe care le cunosc, văd doar femei tinere muncitoare, creative și pline de compasiune, care gândesc dincolo de limite și reinventează maternitatea și ideea de căsătorie pentru a se potrivi stilului lor. În timp ce mie mi s-a spus că mă voi descurca mai bine din punct de vedere economic și educațional decât părinții mei, ție nu ți s-a dat o astfel de garanție.

Faci mai mult cu mai puțin, fără să te plângi și fără să renunți. Dacă asta nu este reziliență, atunci nu știu ce este!

Ești destul de tânără pentru a fi fiica mea, mamă milenală, dar nu m-ai făcut niciodată să mă simt ca și cum aș fi mama ta. Poate pentru că ai noștri copii sunt cam de aceeași vârstă sau poate pentru că ești mai sigură pe tine decât eram eu la vârsta ta. Dar mă tratezi ca pe un om de vârsta ta și te văd ca pe o persoană matură și cu picioarele pe pământ, așa cum ești cu adevărat, și nu ca pe stereotipul pe care mass-media îl prezintă.

Contrar a ceea ce își imaginează generația mea, nu locuiești cu părinții tăi (sau, dacă locuiești, este pentru că economisești pentru a-ți cumpăra propria casă), nu te aștepți ca banii să îți pice din cer (de fapt, oferi timp și bani voluntar școlilor și comunităților tale), nu te plângi pentru că nu ai totul (în timp ce generația mea se aștepta să aibă totul, tu nici măcar nu știi dacă vrei totul).

Generațiile mai în vârstă se plâng de dependența ta de tehnologie, dar cred că internetul ți-a deschis lumea înainte de a avea șansa de a deveni închisă la opiniile și experiențele altora!

Empatia și altruismul tău sunt admirabile și îți pasă de ceilalți, fie că este vorba de vecinul tău sau de o comunitate de la celălalt capăt al globului. În timp ce cei din gerația mea care îi critică pe mileniali râd și vă numesc slabi pentru compasiunea voastră, am încredere că creșteți o generație mai bună decât noi. Experiențele noastre sunt extrem de diferite. Și poate că ar trebui să simt că am ceva de învățat de la voi, dar de foarte multe ori sunteți voi cei care mă învățați pe mine.

Când vine vorba de maternitate, cred că de multe ori ești trecută cu vederea sau, mai rău, respinsă. Și totuși, pari să fii la fel de bine informată ca oricine din generația mea și mult mai pricepută când vine vorba de alegerile pe care le faci. Ai toate resursele la îndemână și nu îți este teamă să le folosești. Tehnologie de ultimă generație acasă? Ești de acord cu ea. Ignori dezbaterea despre alăptare sau hrănirea cu biberonul și faci pur și simplu ceea ce este mai bine pentru tine și copilul tău? Da. Alegând să fii un părinte care stă acasă sau un părinte care lucrează fără niciunul dintre conflictele cu care s-a confruntat generația mea în legătură cu încercarea de a „avea totul”? Ai găsit ceea ce funcționează pentru tine și te concentrezi în totalitate pe asta, fiind în același timp înțelegătoare față de alte femei care au făcut alte alegeri.

Citește și: Somnul bebelușului: ritualul la care părinții mileniali au renunțat și care trebuie reinstaurat

Se pare că există mai puține dezbateri și drame în rândul mamelor milenale decât în rândul mamelor din generația X. Mai puțină competiție, mai puțină judecată.

Cei din generațiile anterioare te numesc egoistă și egocentrică. Eu spun că ești conștientă de sine și încrezătoare!

Ești matură dincolo de anii tăi - poate de aceea ne înțelegem atât de bine. Așa că, mamă milenală, ignoră-i pe cei care vorbesc urât despre tine și despre cei din generația ta și continuă să-ți faci treaba. Poate că nu ai moștenit lumea pe care o meriți, dar scoți ce e mai bun din ea - și o faci mai bună. Îți mulțumesc!

Citește și: Fără cărare laterală, blugi skinny și emoji „râd cu lacrimi”. Trei semne că ești bătrân, conform generației Z

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: Articol tradus și adaptat după un material publicat pe site-ul thoughtcatalog.com.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Către copiii mei: iertați-mă, azi nu am fost o mamă bună...
  Către copiii mei: iertați-mă, azi nu am fost o mamă bună...

  Azi am făcut-o de oaie. Mai mult de o dată. Pe când băieții mei s-a cuibărit în brațele mele cu capul pe pieptul meu, nu m-am putut abține să nu mă întreb dacă...

  O fetiță a fost abuzată de către mama ei ani de zile. Până când mătușa ei i-a salvat viața
  O fetiță a fost abuzată de către mama ei ani de zile. Până când mătușa ei i-a salvat viața

  Mama a abuzat-o ani de zile, până când a fost salvată de "clopoțel"; mătușa ei a salvat-o și i-a dăruit o nouă viață. O femeie de peste hotare a simțit nevoia să...

  O scrisoare de dragoste pentru fiul meu de 1 an
  O scrisoare de dragoste pentru fiul meu de 1 an

  În urmă cu un an mi-ai fost așezat în brațe. Tu, acest suflețel mic. Doi ochi mari, de un albastru intens, care se uitau la mine, așteptând ca eu să fac primul pas,...

  Scrisoare pentru fiica mea din Rai
  Scrisoare pentru fiica mea din Rai

  Bolile cardiace congenitale fac parte și ele dintre posibilele cauze ale decesului copiilor aflați în primul an de viață. Dintre aceste boli face parte și sindromul hipoplastic...

  Abia acum, când am și eu copii, îmi dau seama că mama mea a fost cea mai bună mamă
  Abia acum, când am și eu copii, îmi dau seama că mama mea a fost cea mai bună mamă

  Ți s-a spus de multe ori că îți vei aprecia părinții mai mult când vei mai crește, nu-i așa? Eu acum realizez cât de grozavă a fost mama mea în a mă crește...

  © 2023 Qbebe