Sora mea nu vrea să mă ajute cu copiii pentru că are grijă de câini abandonați

Sora mea nu vrea să mă ajute cu copiii pentru că are grijă de câini abandonați

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Nu sunt puține cazurile în care te aștepți ca rudele să-ți vină în ajutor când este vorba despre copiii tăi. Uneori însă, întrucât fiecare are propriul său stil de viață și preocupări diferite, sprijinul așteptat nu va sosi. Într-o asemenea situație se află și mama a patru copii, care a sperat că sora ei mai mică o va ajuta cu aceștia. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi din ce motiv mama nu a ajuns să se bucure de ajutorul la care spera. 

O mamă a cerut sprijinul surorii sale pentru a o ajuta cu cei patru copii

Apelând la o rețea de socializare, mama a patru copii a povestit în ce situație neplăcută se află cu sora ei mai mică. I-a cerut acesteia să o ajute cu copiii întrucât nu își permite un babysitter, iar soțul ei nu o poate ajuta suficient. Sora mamei iubește mult câinii și a adoptat câțiva.

Din dorința de a avea parte în continuare de sprijin cu copiii, mama a rugat-o să nu mai adopte pentru o perioadă animale:

„Am 38 de ani și am patru copii, cu vârsta de 11 luni, de 3 ani, de 5 ani și de 10 ani. Îi iubesc mai mult decât orice pe lume, dar trebuie să recunosc faptul că în casa noastră e mereu haos și că adesea este epuizant. Sora mea (are 33 de ani) nu are copii, dar îi iubește pe aceștia și a acceptat cu plăcere să stea cu cei doi copii mai mari sau chiar cu trei dintre ei pentru a mă putea ajuta să îmi mai revin. Mi-a fost de foarte mult ajutor ceea ce a făcut și îi spun adesea cât îi suntem de recunoscători.

doua-femei-aflate-in-bucatarie-o-femeie-bruneta-incearca-sa-o-consoleze-pe-alta-cu-parul-roscat

Copiii mei obișnuiau să mai meargă și la ea acasă, dar acum nu se mai poate întrucât sora mea a adoptat un chihuahua bătrân. Sora mea spune că nu este bine să vină copiii la ea întrucât îi vor stresa câinele. Acesta era foarte fragil și foarte timid, așa că am considerat că are dreptate. El a fost cel de-al patrulea câine pe care îl adoptase, toți acei câini nu puteau fi în preajma copiilor mei. Ultimului câine adoptat i-au trebuit 8 luni ca să-și găsească o casă, dar pentru majoritatea câinilor ei a durat chiar mai mult de atât. Când mi-a spus că a găsit o persoană care să adopte, știam că puteam respira ușurată și am glumit spunându-i că va putea iar să stea cu copiii mei...”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe reddit.com

Sora i-a spus mamei că nu va putea sta mult cu copiii

Întrucât trebuia să mai aibă grijă de un alt câine ce urma să fie adoptat, sora mamei a avertizat-o pe aceasta că nu va putea să stea cu copiii ei mai mult decât stătea în acea perioadă. Copleșită, mama i-a cerut să renunțe la a mai adopta și alți câini. Sora mai mică nu i-a dat niciun răspuns în acest sens:

„Până la urmă, sora mea mi-a spus că era și un alt câine ce avea nevoie disperată de adăpost și a precizat că intenționa să-l ia și pe acesta la ea de îndată ce câinele pe care îl avea deja va muri. Prin urmare, nu va mai putea să stea cu copiii mei mai mult decât până acum (uneori, ea vine la mine acasă dimineața pentru a mă ajuta). Am simțit că stresul meu atinge cote foarte înalte. Nu mai făcusem asta până atunci, dar i-am vorbit deschis și i-am zis cât de greu îmi este de când are câinele. Cât de puțin reușesc să dorm noaptea, că soțul meu nu mă ajută atât cât ar trebui, i-am spus și despre alte probleme personale care nu îmi dau pace. După aceea i-am cerut direct să nu-și mai ia un alt câine. Ea a încercat să mă liniștească, dar în final nu a fost de acord cu nimic și a menționat că avea nevoie de timp de gândire. 

Știu că îi cer mult întrucât să salveze câini este pasiunea ei și de aceea mă simt atât de vinovată. Dar nici nu am pe nimeni altcineva la care să apelez. Nu îmi permit să am un babysitter pe termen lung, iar prietenii mei au și ei copii. În plus, copiii mei vor fi întotdeauna mai presus decât un câine și de aceea am avut curajul să-i cer asta. Le-am vorbit mai multor persoane despre această situație și am avut parte de opinii contradictorii. De aceea am ales să vă cer și vouă părerea. Ceea ce am făcut nu a fost rezonabil? Nu i-aș fi cerut niciodată așa ceva dacă ea nu ar fi vrut, dar chiar am greșit atât de mult că am fost sinceră în privința situației mele și să-i cer ceea ce i-am cerut?”

Această parte a articolului reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe reddit.com

Mama a precizat că soțul ei nu o poate ajuta suficient cu copiii întrucât se confruntă cu depresie

Mama care i-a cerut surorii sale să o ajute cu copiii a ținut să precizeze că soțul ei nu o poate ajuta pe cât ar trebui întrucât se confruntă cu o depresie severă și se află sub tratament. Conform „Reddit”, a dat și următoarele detalii:

„...După nașterea celui mai mic dintre copiii noștri, soțul meu a început să se confrunte cu depresie severă. Nu se duce să se distreze cât eu stau și muncesc 24 de ore din 24, 7 zile din 7, ci se simte foarte rău. Apelez la sora mea în loc să insist să mă ajute el întrucât nu vreau să îl pierd. Îmi iubesc copiii și fiecare decizie pe care am luat-o în legătură cu ei a fost luată gândindu-mă în primul rând la binele lor...Soțul meu face tratament cu antidepresive și face și terapie. Toată lumea care a trecut prin așa ceva știe că vindecarea nu este rapidă. Cu toate acestea, soțul meu face tot ce poate. Am apelat la sora mea întrucât am nevoie de mai mult ajutor decât îmi poate oferi el la momentul de față.”

barbat-doborat-de-stres-sau-depresie-stand-deoparte-in-timp-ce-copiii-se-joaca-in-preajma-sa

Mama a primit critici în mediul online în legătură cu atitudinea avută față de sora ei

După ce postarea mamei cu 4 copii a fost văzută, numeroase persoane au considerat că ea nu a procedat corect cerându-i surorii tale să renunțe la pasiunea sa pentru a o ajuta pe ea cu copiii. Iată câteva exemple de asemenea comentarii, ce pot fi regăsite pe „Reddit”: 

 • „Pot să pun pariu că sora ei a avut mai multă grijă de copii decât a făcut-o soțul ei vreodată. Este treaba ta și a soțului tău să vă ocupați de copii, nu este treaba surorii tale. Las-o în pace, să-și poată adopta liniștită câinii”
 • „Timpul ei, fericirea ei. Se vede că surorii sale îi place într-adevăr să adopte animale. Sau poate pur și simplu îi place faptul că așa poate să facă „o pauză” de la a sta cu copiii. Cu toate acestea, nu cred că această mamă ar trebui să se aștepte ca sora sa să renunțe la ceea îi face plăcere pentru că așa îi convine ei”
 • „De la SOȚUL tău, de la TATĂL copiiilor tăi trebuie să ai așteptări. Nu de la sora ta, care deja a făcut mult mai mult decât ar fi trebuit!”
 • „Nu îți mai lăsa soțul să stea deoparte și lasă-l să știe cât de greu îți este. Nu încerca să-ți manipulezi sora când de fapt nu ți-ai rezolvat problemele din propria „ogradă”. Cred că ar trebui să stai de vorbă cu soțul tău în legătură cu toate problemele”
 • „Cred că soțul tău se așteaptă să muncești non-stop, dar el are timp liber după muncă? Voi doi ar trebui să stați de vorbă și să găsiți o soluție care nu presupune ca sora ta să-și ajusteze viața în funcție de nevoile voastre. Pe de altă parte, soțul tău ar trebui să-și organizeze și el viața în funcție de nevoile familiei” 
 • „Cel puțin te-ai auzit ce ai spus? „Sora mea nu va renunța la pasiunea ei ca să aibă grijă de copiii mei.” Ai spus și că nu îți permiți un babysitter pe termen lung!! Ai vrea cumva să-ți folosești sora pe post de babysitter pe termen lung?”
 • „Nu înțeleg de ce ai impresia că sora ta este responsabilă de alegerile pe care le-ai făcut tu, dar pentru soțul tău se pare că nu este valabil acest lucru. Cine te crezi? Copiii tăi trebuie să fie pentru tine pe primul plan. Nu te aștepta de la alte persoane să-i pună pe ei pe primul plan. Dacă aș fi în locul surorii tale, eu nu aș mai vrea să stau cu copiii tăi niciodată. Este foarte egoist din partea ta”

Surse: boredpanda.com, reddit.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Sora mea mi-a spus că i-am abuzat copiii pentru că i-am pus să strângă după ei
Sora mea mi-a spus că i-am abuzat copiii pentru că i-am pus să strângă după ei

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Sora mea vrea laptele meu matern ca să facă săpun pentru copilul ei nenăscut
  Sora mea vrea laptele meu matern ca să facă săpun pentru copilul ei nenăscut

  Laptele matern este foarte apreciat nu doar pentru că asigură o dezvoltare armonioasă a copilului, ci și pentru că poate fi valorificat în mai multe moduri. Ai auzit până...

  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc
  Mama mea e furioasă pentru că nu vreau ca sora mea să moștenească o casă pe care eu o plătesc

  Trebuie să vă cer părerea. Pentru că simt că fierb de furie. Pe scurt, mama mea vrea să își facă testamentul. Zice ea că simte că i se apropie în câțiva ani...

  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă
  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă

  După trei ani de căsnicie, o femeie a descoperit că soțul ei o înșela cu sora ei pe care a și lăsat-o însărcinată de două ori. Și mai șocant este că absolut toți...

  Am fost diagnosticată cu o boală rară și sora mea a fost dispusă să-mi doneze ovule pentru a putea avea un copil
  Am fost diagnosticată cu o boală rară și sora mea a fost dispusă să-mi doneze ovule pentru a putea avea un copil

  O femeie în vârstă de 28 de ani a fost diagnosticată cu o boală rară, pe care o au aproximativ 200 de oameni în toată lumea. Pentru că nu mai putea concepe un copil,...

  Sora mea și-a botezat copilul cu numele fetiței mele care a murit la 2 săptămâni de la naștere și sunt furioasă
  Sora mea și-a botezat copilul cu numele fetiței mele care a murit la 2 săptămâni de la naștere și sunt furioasă

  Să pierzi o sarcină este cumplit, mai ales când îți dorești să devii mamă. Știu pentru că ți eu am trecut prin asta. Știu pentru că am ascultat și am citit poveștile...

  Mama mea m-a abandonat, iar acum, că am bani, vrea să revină în viața mea
  Mama mea m-a abandonat, iar acum, că am bani, vrea să revină în viața mea

  Sunt unul dintre zecile de mii de copii părăsiți de părinți pentru a munci în alte țări. Sunt convinsă că nu sunt un caz dramatic, dimpotrivă, am fost unul dintre copiii...

  „Mi-am cheltuit toți banii pe fertilizare in vitro și acum trebuie să stau cu sora mea”. Povestea unei femei care și-a dorit cu orice preț să fie mamă
  „Mi-am cheltuit toți banii pe fertilizare in vitro și acum trebuie să stau cu sora mea”. Povestea unei femei care și-a dorit cu orice preț să fie mamă

  O femeie din Melbourne, Australia a rămas fără bani de chirie, după ce a cheltuit mai mult de 50.000 de dolari pe fertilizarea in vitro. A reușit să rămână însărcinată,...

  Studiu: părinții care au avut rezultate slabe la matematică în copilărie nu ar trebui să-și ajute copiii la teme. Uite motivul!
  Studiu: părinții care au avut rezultate slabe la matematică în copilărie nu ar trebui să-și ajute copiii la teme. Uite motivul!

  Când vine vorba de matematică, există două categorii de persoane: cei care o iubesc și cei care o urăsc. Dacă faci parte din a doua, specialiștii recomandă să nu-l ajuți pe...

  © 2023 Qbebe