10 diete neobişnuite, de care sigur nu ai auzit

10 diete neobişnuite, de care sigur nu ai auzit

Louise Tanase - Contributor

Atunci când vine vorba despre alimentaţia sănătoasă, există mai multe variante de a respecta cele mai simple principii. Însă atunci când vine vorba despre alimentaţie sănătoasă care să te facă nu doar să îţi menţii sănătatea, ci şi să eviţi acumularea kilogramelor sau să slăbeşti, lucrurile devin puţin mai complicate. Iată câteva diete neobişnuite de care sigur nu ai auzit până acum.

Alegerea unei diete este o modalitate sigură de a mânca sănătos şi de a menţine o greutate sănătoasă, însă problema este că moda se schimbă de la an la an în ceea ce priveşte dietele, iar specialiştii în nutriţie descoperă noi lucruri care ne fac să ne îndoim de o dietă care, la prima vedere sau anul trecut, părea perfectă. Iată câteva diete neobişnuite de care sigur nu ai auzit până acum.

1. Postul intermitent

Probabil că ai auzit şi tu că ar trebui să mănânci mai multe porţii mici de mâncare pe zi pentru sănătatea şi starea de bine a corpului tăi, însă în cazul anumitor persoane acest lucru nu este valabil. Dieta postului intermitent susţine că poţi pierde masă adipoasă şi poţi păstra masa musculară intactă prin post. În acest fel, corpul tău este obligat să folosească energia stocată şi grăsimea pentru a menţine organismul în stare de funcţionare pe tot parcursul zilei. Unele dintre cele mai des întâlnite sugestii ale acestei diete este să posteşti timp de 20 de ore (adică să nu mănânci nimic), apoi să mănânci normal timp de 4 ore, sau să mănânci normal timp de 8 ore şi să nu mănânci nimic timp de 16 ore. Acest lucru nu înseamnă că 4 sau 8 ore vei mânca în continuu, ci că vei mânca cina sau prânzul şi gustările care se încadrează în mod normal în acest interval orar.

2. Dieta de 17 zile

Pentru acelea dintre voi care caută o dietă care oferă rezultate rapide, dieta de 17 zile ar putea fi cea mai bună alegere. Oricine a ţinut vreodată o cură de slăbire ştie că după câteva săptămâni corpul ajunge într-o fază de platou, de stagnare, în care nu mai poate slăbi, ceea ce face dificilă continuarea dietei. Această dietă a fost proiectată astfel încât faza de stagnare să fie evitată, dieta fiind constituită din cicluri de câte 17 zile. Astfel, corpul tău va fi păcălit şi va ajunge la rezultatele dorite fără să mai stagneze perioade lungi şi frustrante.

3. Dieta celor 35 de grame de fibre

Dacă vrei să slăbeşti şi crezi că poţi urma o dietă strictă, atunci dieta celor 35 de grame de fibre este perfectă pentru tine. Scopul şi mecanismul acestei diete presupune consumarea a 35 de grame de fibre în fiecare zi, deoarece fibrele sunt supresoare naturale ale apetitului. Această dietă mai presupune să mănânci proteine slabe, cereale integrale şi legume şi te poate ajuta să slăbeşti în jur de 3,6 kilograme în prima lună. Trebuie să ştii că această dietă are şi câteva efecte secundare neplăcute, cum ar fi balonare, flatulenţa şi diareea.

4. Dieta pentru ani în plus

Majoritatea oamenilor ar dori să găsească secretul tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii veşnice, iar această dietă este concepută special pentru asta. Dieta presupune consumarea alimentelor bogate în antioxidanţi, despre care se crede că stimulează longevitatea. Majoritatea celor care au încercat această dietă o adoră, deoarece presupune să consumi vin roşu, fructe şi legume crude, usturoi, ciocolată neagră şi nuci. Consumând aceste alimente, cei care urmează dieta vor avea un risc mai mic de boli cardiace, o tensiune arterială mai mică, risc crescut de apariţie a inflamaţiilor şi un nivel mai scăzut al colesterolului.

5. Dieta bariatrică

 

Deşi dieta bariatrică a fost concepută în special pentru acele persoane care trec printr-o intervenţie chirurgicală bariatrică, poate fi aplicată cu succes şi celor care doresc să mănânce mai sănătos şi să îşi menţină greutatea în limite rezonabile. Această dietă presupune consumarea unor alimente bariatrice care sunt bogate în proteine şi sărace în colesterol. Alte variante ale dietei presupun suplimentarea acesteia cu vitamine sau consumare alimentelor în stare lichidă.

6. Dieta cazonă

Dieta cazonă promite că, dacă o urmezi, vei slăbi până la 5 kilograme fără să faci exerciţii fizice extenuante sau să iei pastile pentru slăbit. Creatorii dietei cazone explică faptul că această dietă este una rapidă, de corectare, care poate fi folosită în situaţiile urgente, cum ar fi un eveniment important sau o vacanţă neaşteptată pe malul mării. Alimentele permise sunt merele, bananele, carnea, ouăle, fasolea verde şi îngheţata de vanilie, apa, cafeaua şi îndulcitorul pe bază de stevie. În zilele de pauză sunt permise toate alimentele posibile, atâta vreme cât nu consumi mai mult de 1500 de calorii pe zi. Numărul destul de mic de alimente permise face ca această dietă să nu poată fi urmată perioade lungi de timp, deoarece organismul va avea carenţe serioase de minerale şi vitamine, având în vedere faptul că nu toate grupele alimentare sunt prezente pe lista alimentelor admise.

7. Dieta 30

Această dietă este destinată schimbării modului în care corpul tău procesează mâncarea în 30 de zile. Din păcate această dietă este una dintre cele mai stricte diete despre care am auzit, însă nu putem să îi contestăm eficacitatea, mai ales că sportivi celebri precum Kobe Bryant şi LeBron James jură că i-a ajutat de-a lungul timpului. Această dietă pare o variaţie a dietei paleo şi îţi permite să consumi fructe, legume şi alimente bogate în proteine. Nu ai voie să consumi zahăr, produse lactate, cereale şi alcool.

8. Dieta cu mâncare pentru bebeluşi

În cazul în care nu ai auzit până acum de dieta cu mâncare pentru bebeluşi, trebuie să ştii că este o dietă destul de uşor de urmat. Exact cum sugerează şi denumirea sa, gustările şi anumite mese ale zilei trebuie înlocuite cu mâncare pentru bebeluşi, celebrele borcănele cu piureuri. În cazul persoanelor care detestă să numere caloriile ingerate la o masă şi nu au timp sau nu se pricep ce să mănânce pentru a slăbi, dieta cu mâncare pentru bebeluşi poate fi soluţia perfectă.

9. Dieta care interzice alimentele albe

 

Denumirea acestei diete sună mai ciudat decât este dieta îm sine. Dacă te vei gândi atent care alimente sunt albe, nu vei fi surprinsă că această dietă îţi interzice să le consumi. Prin urmare, trebuie să îţi iei rămas bun de la pastele normale şi să le consumi pe cele integrale. Se pare că dictonul dietei este "dacă nu mănânci alimente albe, nu mănânci prostii". Există însă şi câteva excepţii de la această regulă, aşa că poţi mânca lactate, carne de pui, păstârnac, conopidă şi albuş de ou, deşi în cantităţi mici. Teoria spune că dacă vei reuşi să te abţii de la alimentele albe măcar 2 săptămâni, nu vei mai pofti la acestea niciodată, deşi vei putea să le reintroduci în alimentaţia ta la un moment dat, în cantităţi mici.

10. Dieta lui Fletcher

"Natura îi va pedepsi aspru pe cei care nu mestecă". Acesta este motto-ul lui Horace Fletcher, inventatorul acestei diete neobişnuite care presupune ca fiecare îmbucătură de mâncare să fie mestecată de 32 de ori, menţinând în timpul masticaţiei capul aplecat spre înainte. După ce mâncarea a fost mestecată de 32 de ori, se lasă capul pe spate permiţând bolului alimentar să alunece pe gât, iar resturile care nu sunt înghiţite trebuie să fie scoase din gură şi aruncate. În plus, Fletcher recomandă şi mestecarea lichidelor, evident, în acelaşi mod ca solidele şi că nu trebuie să mâncăm nimic atunci când suntem furioşi sau trişti.

Ce părere ai? Ai fi dispusă să urmezi vreuna dintre aceste diete?

Articolul urmator
"Vai, ce băiat frumos. Sigur va frânge multe inimi!". Răspuns: Nu este problema ta ce va face copilul meu!
"Vai, ce băiat frumos. Sigur va frânge multe inimi!". Răspuns: Nu este problema ta ce va face copilul meu!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    6 simptome de sarcină destul de neobișnuite, dar care nu sunt chiar atât de ciudate
    6 simptome de sarcină destul de neobișnuite, dar care nu sunt chiar atât de ciudate

    Câte simptome experimentează o femeie în sarcină? Probabil mai multe decât putem număra. Uite 6 simptome care pot părea bizare, dar de fapt sunt complet normale.

    Plângeam și mâncam salate. Copilăria mea sub teroarea mamei care mă punea să țin diete
    Plângeam și mâncam salate. Copilăria mea sub teroarea mamei care mă punea să țin diete

    Salut! Eu sunt Lia, am 25 de ani și 130 de kilograme și datorez asta numai mamei mele, căreia doresc să îi mulțumesc pe această cale pentru că mi-a distrus pe viață. Ca să...

    Amorel, Expertiza, Mariano-Monamour. Care sunt cele mai amuzante și neobișnuite prenume românești
    Amorel, Expertiza, Mariano-Monamour. Care sunt cele mai amuzante și neobișnuite prenume românești

    Noi, românii, suntem un popor foarte creativ. Când vine vorba despre prenume, se poate spune că facem chiar exces de creativitate.

    „Am murit de una singură, când eram cu cealaltă mămică”. Cele mai neobișnuite povești ale copiilor care își amintesc viețile anterioare
    „Am murit de una singură, când eram cu cealaltă mămică”. Cele mai neobișnuite povești ale copiilor care își amintesc viețile anterioare

    Unii copii mici, de obicei cu vârste cuprinse între doi și șapte ani, vorbesc despre amintiri ale unei vieți anterioare pe care pretind că au trăit-o. În același...

    Am auzit o voce de bărbat prin monitorul copilului meu de 1 an. Când am intrat în cameră, nu era nimeni acolo
    Am auzit o voce de bărbat prin monitorul copilului meu de 1 an. Când am intrat în cameră, nu era nimeni acolo

    Un tată din Australia povestește experiența bizară prin care a trecut recent, atunci când a auzit o voce de bărbat vorbind prin monitorul bebelușului său. Când a intrat...

    Noul truc care îți face copilul să doarmă toată noaptea. Ai auzit de cearceaful senzorial?
    Noul truc care îți face copilul să doarmă toată noaptea. Ai auzit de cearceaful senzorial?

    Odată ce devii mamă, printre cele mai importante obiective ale tale se regăsește și acesta: să te asiguri că micuțul tău are parte de un somn odihnitor. Întrucât știi...

    9 reguli pe care sigur le ignori, dar care pot salva viața copilului în timpul călătoriei cu mașina
    9 reguli pe care sigur le ignori, dar care pot salva viața copilului în timpul călătoriei cu mașina

    Când circuli cu mașina și ai o viață atât de fragilă în grija ta, este important să îți iei toate măsurile de siguranță pentru o călătorie lipsită de...

    6 salate de roșii pe care sigur nu le-ai încercat
    6 salate de roșii pe care sigur nu le-ai încercat

    Întrucât conțin vitamina C, vitamina B9, vitamina K1, potasiu, dar și antioxidanți (licopen și beta-caroten), nu este de mirare că roșiile sunt „vedetele”...

    © 2024 Qbebe