Vitamina C fiole, aur pentru tenul tău. Iată tot ce trebuie să știi despre acest produs și cum se folosește corect

Vitamina C fiole, aur pentru tenul tău. Iată tot ce trebuie să știi despre acest produs și cum se folosește corect

Irina Olteanu - Redactor Senior

Unele produse destinate îngrijirii tenului sunt mai puțin cunoscute, în vreme ce altele sunt mult mai familiare, în această categorie încadrându-se și vitamina C. Se regăsește frecvente în lista de ingredient pentru albire și are un efect antioxidant puternic. Iată în continuare informații importante despre fiolele cu vitamina C și cum se folosesc corect.

Vitamina C fiole uz extern

Vitamina C fiole pentru uz extern acționează protejând împotriva acțiunii radicalilor liberi, uniformizării nuanței tenului și stimulează producția de colagen. Cu privire la momentul optim pentru aplicarea pe piele, există păreri care susțin că dimineața dispune de un efect protector bun, în vreme ce alte păreri susțin că momentul culcării este potrivit, când nivelul de vitamina C din piele este cel mai scăzut. De asemenea, este importantă și consistența produsului, indiferent de momentul în care are loc aplicarea; medicul dermatolog Jennifer Herrmann atrage atenția să nu îl folosiți în același timp ca peroxidul de benzoil, retinolul și alți acizi. Dacă folosiți un produs cosmetic de tip serum (cea mai comună formă pentru fiolele de vitamina C), este bine să îl aplicați după curățarea tenului. În ceea ce privește frecvența utilizării, poate fi aplicat zilnic sau o dată la două zile.

Vitamina C fiole pentru ten

Vitamina C reprezintă un ingredient cheie când vine vorba despre îngrijirea tenului, dovedindu-se extrem de eficient în următoarele aspecte:
- protejează împotriva factorilor de stres din mediu. Fiind în primul rând un antioxidant, una dintre funcțiile principale constă în protejarea pielii. Procesele celulare normale precum și agresiunile din mediu cum sunt ultravioletele și poluarea creează radicali liberi la nivelul pielii. Radicalii liberi sunt molecule instabile care afectează celulele, conducând la un aspect tern al pielii, riduri și chiar cancer. Prin combaterea acestor radicali, vitamina C protejează tenul, menținându-l sănătos și ameliorând semnele vizibile ale îmbătrânirii
- stimulează producția de colagen. Vitamina C joacă un rol important și în sinteza colagenului. Acesta oferă pielii suport și structură și se degradează odată cu înaintarea în vârstă, când încep să se observe ridurile și liniile fine. Este un cofactor necesar pentru construirea fasciculelor de colagen, fără care acest proces se oprește
- decolorează petele pigmentare (inclusiv pete solare și melasma). Vitamina C este utilă și în decolorarea petelor pigmentare sau în reducerea colorației maronii prin blocarea sintezei de pigment din piele.
- Reduce roșeața și uniformizează tonul pielii. Această vitamină este benefică în tratamentul unei game variate de afecțiuni inflamatorii ale pielii. Prin reducerea înroșirii pielii se poate crea o nuanță uniformă.
- Reduce aspectul cearcănelor. Liniile fine vor dispărea și pielea de sub ochi se va umple și va fi hidratată cu ajutorul fiolelor cu vitamina C. Pot să ajute de asemenea și la ameliorarea aspectului decolorat asociat cearcănelor.
- Protejează împotriva razelor ultraviolete. Moleculele denumite radicali liberi (le lipsește un electron) cauzează afectarea pielii. Datorită antioxidanților pe care îi conține, vitamina C protejează pielea conferind acestor radicali liberi un electron și făcându-i inofensivi.
- Ajută la calmarea arsurilor solare și la vindecarea rănilor. Pe lângă ameliorarea roșeții pielii, vitamina C accelerează procesul de regenerare celulară, cele afectate fiind înlocuite cu unele noi sănătoase. Atunci când este aplicată pe răni, este grăbit procesul de vindecare, scăzând astfel riscul de inflamație, infecție și de cicatrici asociate.

Cum folosești corect Vitamina C fiole pentru tenul tău

Datorită faptului că vitamina C protejează pielea de poluare, raze ultraviolete și radicali liberi, o vei aplica mai degrabă dimineața decât seara. Ca regulă generală, produsele destinate îngrijirii tenului trebuie aplicate începând de la cea mai subțire consistență până la cea mai groasă.

Mod de aplicare:

  • spală fața
  • dacă obișnuiești să aplici un tonic facial îl poți folosi după curățarea inițială
  • aplică serumul cu vitamina C și tamponează excesul de pe mâini, gât și linia decolteului
  • aplică un produs hidratant
  • aplică crema uzuală pentru zona ochilor
  • aplică un produs de protecție solară. Așteaptă să se usuce
  • poți să aplici machiajul feței

Vitamina C preț farmacie

Prețul în farmacie pentru vitamina C fiole variază în funcție de producător, de concentrație și de destinația produsului. Astfel o fiolă de 5 ml pentru uz cosmetic poate să aibă un preț începând de la 15 lei, în vreme ce o fiolă pentru uz medical (injectabil) are un preț începând de la 5 lei fiola de 5 ml.

vitamina C fiole

Vitamina C contraindicații

În general, vitamina C este sigură pentru folosire zilnică. În concentrații ridicate însă poate deveni iritantă. Medicul dermatolog Jennifer Herrmann recomandă să eviți să folosești vitamina C alături de peroxid de benzoil, care poate oxida vitamina C și o poate face ineficientă rapid. De asemenea, nu trebuie folosită alături de alți acizi, deoarece poate apărea o iritație excesivă la nivelul pielii, în special dacă este vorba despre folosire zilnică. Persoanele care au piele extreme de sensibilă pot să nu o tolereze și ar trebui să o evite (precum și alte produse care au în compoziție acid ascorbic). Există pe piață produse cu textură uleioasă, putând deveni problematice pentru persoanele care au deja tenul gras. Nu în ultimul rând, nu trebuie utilizată alături de retinol deoarece poate deveni instabilă și are șanse mai mici să penetreze pielea. Pentru a descoperi produsul sau marca potrivită pentru pielea ta este indicat să discuți cu un medic dermatolog. Înainte de a folosi orice produs corporal, este bine să îl testezi pe o mică porțiune de piele pentru a verifica reacția tenului.

Vitamina C fiole: alte întrebuințări

Vitamina C este recomandată pentru prevenirea și tratamentul scorbului. Administrarea sa parenterală (sub formă de injecții) este de dorit pentru pacienții care prezintă o deficiență acută sau pentru cei la care este nesigur gradul de absorbție al comprimatelor ingerabile de acid ascorbic (vitamina C). simptomele unei deficiențe ușoare de vitamina C pot include probleme în dezvoltarea dinților și a oaselor, gingivită, sângerări ale gingiilor și dinți slăbiți. Stările febrile, bolile cronice și infecțiile (pneumonia, tusea convulsivă, tuberculoza, difteria, sinuzita, febra reumatică) cresc nevoia organismului pentru această vitamină. Tulburările hemovasculare, arsurile și vindecările tardive ale rănilor și fracturilor reprezintă indicatori pentru un aport zilnic crescut.

Vitamina C fiole pentru răceală

Există opinii controversate cu privire la eficacitatea vitaminei C în tratamentul răcelii. Majoritatea cercetărilor științifice indică faptul că administrarea de 1-3 grame de vitamina C poate scurta durata de îmbolnăvire cu 1-1.5 zile; de asemenea, bolnavii pot să prezinte simptome mai ușoare. Administrarea de vitamina C nu s-a dovedit a preveni răcelile.

Surse:www.byrdie.com, www.webmd.com, www.healthline.com, www.rxlist.com,www.everydayhealth.com, www.lindsaysilberman.com

Articolul urmator
Nu ai auzit până acum de acest ulei! Este o revelație în curele de slăbire! Ce trebuie să știi despre uleiul de muștar
Nu ai auzit până acum de acest ulei! Este o revelație în curele de slăbire! Ce trebuie să știi despre uleiul de muștar

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Plastilina a fost inventată ...din greșeală! Iată cum un produs ce se dorea a fi de curățare s-a transformat în jucăria preferată a copiilor!
    Plastilina a fost inventată ...din greșeală! Iată cum un produs ce se dorea a fi de curățare s-a transformat în jucăria preferată a copiilor!

    Știai că inițial, plastilina a fost gândită ca un produs pentru curățarea funinginei de pe tapet? Aceasta a fost creată acum mai bine de 100 de ani, în 1912, de către o...

    Iată cum îți înveți copilul să își ceară scuze corect
    Iată cum îți înveți copilul să își ceară scuze corect

    Odată ce învață să-și ceară scuze, un copil nu va realiza doar un gest firesc, ci va putea să învețe să-și identifice greșelile, să fie empatic față de ceilalți,...

    Iată cum trebuie să miroasă parfumul tău în funcție de zodie
    Iată cum trebuie să miroasă parfumul tău în funcție de zodie

    Când te gândești la parfumul pe care îl vei purta, îți dorești nu numai să fie cât mai adecvat unui anumit moment din zi și unui anumit context, ci și...

    Am curățat case timp de 8 ani. Iată ce am descoperit despre oameni în tot acest timp
    Am curățat case timp de 8 ani. Iată ce am descoperit despre oameni în tot acest timp

    Am avut o firmă de curățenie timp de 8 ani. 8 ani am făcut curat în 3 case pe zi, jonglând cu 20-25 de clienți pe lună. Nu vă pot spune câte toalete am igienizat sau...

    Îmbunătățirea atenției și memoriei la copil: tot ce trebuie să știi
    Îmbunătățirea atenției și memoriei la copil: tot ce trebuie să știi

    Creierul copiilor trece prin numeroase transformări pe măsură ce se dezvoltă. Aceste transformări permit și îmbunătățirea abilităților cognitive, inclusiv a capacității de...

    Viața de familia cu un câine de talie mare - tot ce trebuie să știi
    Viața de familia cu un câine de talie mare - tot ce trebuie să știi

    Te gândești să adopți un prieten pe viață pentru tine și familia ta? Ei bine, mărimea este un factor important de care trebuie să ții cont atunci când decizi că vrei...

    Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi
    Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi

    Colonul iritabil este o tulburare digestivă inflamatorie, ale cărei simptome sunt crampele și durerea în zona abdominală, schimbările de tranzit intestinal, balonarea,...

    Tot ce trebuie să știi despre testarea IQ la copii
    Tot ce trebuie să știi despre testarea IQ la copii

    Testarea IQ este realizată pentru a măsura inteligența umană. Părinții care bănuiesc că au un copil înzestrat cu un coeficient de inteligență peste medie, pot apela la...

    © 2024 Qbebe