Apa cu scorțișoară pentru slăbit: câte kilograme poți da jos?

Apa cu scorțișoară pentru slăbit: câte kilograme poți da jos?

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Scorțișoara este deosebit de apreciată încă din cele mai vechi timpuri, la un moment dat fiind considerată mai valoroasă decât aurul. Treptat, a devenit tot mai populară, intrând în topul condimentelor folosite pentru prepararea hranei. Mai mult decât atât, este căutată și pentru efectele benefice pe care le are asupra sănătății, asupra stării de bine, în ultimii ani fiind valorificată, singură sau în combinație cu alte ingrediente, în diverse produse utile pentru a scăpa de kilogramele de în plus. Din articolul de mai jos vei descoperi cum această mirodenie, alături de ingrediente care sunt oricând la îndemână, ar putea fi un aliat de nădejde în procesul de slăbire.

Apa cu scorțișoară pentru slăbit: în ce constă dieta și cât slăbești?

Înainte să te apuci să utilizezi apa cu scorțișoară pentru slăbit, trebuie să știi care este tipul de scorțișoară pentru care ar trebui să optezi. Această mirodenie este de două tipuri: scorțișoara Ceylon/de India („Cinnamonum zeylanicum”, „Cinnamonum verum” sau „Cinnamonum tamala”) și scorțișoara de China („Cassia” sau „Cinnamonum cassia”). Ele diferă atât din punct de vedere al caracteristicilor, al proprietăților, cât și în ceea ce privește substanțele pe care le conțin. Spre exemplu, scorțișoara Ceylon, originară din sudul Indiei și Sri Lanka, are o nuanță mai deschisă decât Cassia, având straturi mai fine, o aromă mai delicată și mai dulceagă, iar Cassia are o nuanță de maro închis, o textură mai dură și o aromă mai puternică.

Deosebirea principală dintre cele două tipuri de scorțișoară și motivul pentru care se recomandă să te folosești de cea de Ceylon pentru apa cu scorțișoară pentru slăbit se referă la cantitatea de cumarină regăsită în ele. Cumarina se regăsește în mod natural în anumite specii de plante, dar în cantități mari este nocivă pentru ficat, pentru rinichi și pentru plămâni. În scorțișoara Cassia cumarina se găsește în proporție de aproximativ 1%, iar în cea de Ceylon este în proporție de 0,04% (de 250 de ori mai puțin decât în Cassia). În plus, Cassia este mai puțin tolerată de aparatul digestiv, dar are proprietăți antifungice și antibiotice mai puternice decât celălalt tip de scorțișoară.

scortisoara-Ceylon-si-scortisoara-Cassia

Ținându-se cont de această diferență dintre cele două varietăți, nutriționiștii recomandă mai degrabă scorțișoara Ceylon în apa cu scorțișoară pentru slăbit, fiind adecvată pentru utilizarea zilnică, în siguranță. Ca să poți să urmezi o dietă cu acest preparat, ai posibilitatea să optezi pentru oricare dintre variantele mai jos:

Dieta cu apă cu scorțișoară și cu miere pentru slăbit

În cazul în care te-ai hotărât să-ți pregătești o apă cu scorțișoară pentru slăbit, care să fie și dulce, vei avea nevoie să îți prepari un amestec format din:

 • 250 ml apă
 • 1/2 linguriță pudră de scorțișoară Ceylon
 • 1 linguriță miere (naturală)

Odată ce ai la îndemână aceste ingrediente, vei proceda așa:

 • Vei pune mai întâi scorțișoara într-un vas, apoi vei turna peste ea apa fierbinte
 • Vei lăsa la opărit (cam 15 minute)
 • Odată ce amestecul s-a răcit, vei pune și mierea

Consumând apă cu scorțișoară pentru slăbit nu este necesar să ai o dietă marcată de restricții alimentare, ci doar să ai grijă să o consumi în acest mod:

 • Dimineața- Vei bea o jumătate de cană, preferabil cu 30 de minute înainte de micul dejun
 • Între mese- Îți va fi de ajutor să recurgi la băutura cu scorțișoară și cu miere pentru a nu mai fi tentată să recurgi la gustări mai puțin sănătoase, care ți-ar putea sabota eforturile de a slăbi. Scorțișoara îți va reduce apetitul, iar mierea va fi un înlocuitor excelent pentru momentele în care tânjești după alimente dulci
 • Seara- Ar fi bine să consumi apa cu scorțișoară și cu miere între cină și ora de culcare pentru a sta cât mai departe de gustările de seara târziu. Este preferabil să o consumi cu 30 de minute înainte de culcare
 • Înainte de exercițiile fizice- În condițiile în care activitatea fizică este foarte importantă în lupta cu kilogramele, asigură-te că vei avea parte de un plus de energie chiar înainte de sesiunea ta de exerciții. De aceea, nu vei greși dacă vei bea și apa cu scorțișoară pentru slăbit. Scorțișoara îți va stimula metabolismul, amplificând efectele pozitive ale mișcării, iar zaharurile naturale din miere îți vor crește energia 

Dieta bazată pe apa cu scorțișoară pentru slăbit promite să contribuie la eliminarea a 2 kg pe săptămână , iar dacă vrei poți să o urmezi timp de 2 săptămâni și o poți relua după ce vei avea și o lună de pauză. De asemenea, pe măsură ce te obișnuiești cu băutura cu scorțișoară, ai posibilitatea să bei mai multă într-o zi.

bautura-cu-scortisoara-si-borcan-cu-miere

Apă infuzată cu scorțișoară pentru slăbit

Exclude orice băutură dulce din dietă și nu te feri să dai savoare apei cu ajutorul scorțișoarei pentru a-ți atinge cu mai multă ușurință obiectivul de a slăbi. Tot ce vei avea de făcut va fi să pui laolaltă 1 baton de scorțișoară Ceylon și 1 l de apă, lăsând amestecul în frigider peste noapte. Odată ce ți-ai pregătit un alt fel de apă cu scorțișoară pentru slăbit, va fi esențial să o bei pe tot parcursul unei zile, iar ceea ce îți rămâne dintr-o zi nu va mai fi consumat a doua zi. Este preferabil să începi să o consumi încă de la primele ore ale dimineții, înainte de micul dejun și să nu uiți de ea nici între mese.

Această variantă de apă cu scorțișoară pentru slăbit îți va aduce beneficii grație prezenței scorțișoarei, care:

 • Este sursă de beta-caroten (Responsabil pentru nuanța de brun intens a scorțișoarei, putând fi convertit în vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor)
 • Oferă antioxidanți (Vitali pentru protejarea organismului de radicalii liberi, acele molecule nocive care sunt produse de celule pe măsură ce sunt filtrate diferite toxine)
 • Este sursă de vitamine (vitamina K de exemplu), de minerale (zinc, potasiu, mangan, magneziu)
 • Conține compusul activ numit cinnamaldehyde (cinamaldehidă), cu proprietăți antiinflamatorii 
 • Studiile efectuate de-a lungul timpului au ajuns la concluzia că scorțișoara are și efecte antidiabetice, antimicrobiene, cardioprotectoare, antilipidemice (controlează nivelul lipidelor din organism, prevenind creșterea nivelului de „colesterol rău”) și de îmbunătățire a funcționării sistemului nervos central (având efecte pozitive asupra stării psihice)
 • Contribuie la reglarea nivelului de zahăr din organism, ferindu-te de fluctuațiile bruște ale glicemiei și de „atacurile” de foame
 • Diminuează apetitul, ceea ce va fi deosebit de util pentru a nu mânca în exces și a câștiga în greutate

De altfel, din acest ultim punct de vedere, te poți folosi de această proprietate a scorțișoarei și fără a consuma neapărat apă cu scorțișoară pentru slăbit. Spre exemplu, nutriționiștii spun că și inspirarea aromei de scorțișoară, în combinație cu cea de coajă de portocală, de cafea și de vanilie sau adăugarea de scorțișoară într-un ceai vor contribui la scăderea apetitului și a nevoii de a mânca dulce. 

Fie că vei îți vei pregăti apă cu scorțișoară pentru slăbit, fie că îți vei prepara alte băuturi sau feluri de mâncare cu scorțișoară, orientează-te spre un condiment de calitate, preferabil organic, din surse precum Madagascar, Sri Lanka, India sau Brazilia.

Apa cu scorțișoară pentru slăbit: cum ajută la pierderea kilogramelor?

Pe de o parte, administrarea de apă cu scorțișoară pentru slăbit este utilă întrucât scorțișoara stimulează activitatea metabolismului datorită compusului numit cinamaldehidă. Un studiu din anul 2017 a subliniat faptul că acest aliment, atât în cazul animalelor, cât și al oamenilor, activează procesul de termogeneză (în timpul acestui proces, corpul creează căldură și poate să ardă calorii), îmbunătățindu-se răspunsul metabolic și accelerându-se arderea grăsimilor, împiedicându-se formarea de țesut adipos în exces. 

De asemenea, efectele pozitive de care poți avea parte cu apa cu scorțișoară pentru slăbit, ce se referă tot la capacitatea ei de a diminua grăsimea corporală, îmbunătățind totodată modul în care acționează insulina în organism, au fost evidențiate într-un studiu publicat în „Journal of the International Society of Sports Nutrition”. La el au participat femei și bărbați cu prediabet și cu sindrom metabolic (presupune prezența a cel puțin 3 dintre următoarele probleme: toleranță scăzută la glucoză, prezența hipertensiunii arteriale, un nivel redus al colesterolului „bun”, un nivel ridicat al trigliceridelor, prezența excesului de grăsime în regiunea taliei) care, timp de 12 săptămâni, au primit zilnic câte 500 mg scorțișoară (cam 1/2 de linguriță) dizolvată în apă. La finalul celor 12 săptămâni, s-a constatat, prin comparație cu un grup placebo, că persoanele care consumaseră scorțișoară se bucurau de următoarele schimbări pozitive:

 • Nivelul de glucoză din organism s-a redus
 • S-au înregistrat scăderi ale volumului grăsimii corporale și ale nivelului tensiunii arteriale
 • S-a putut vorbi de o diminuare a factorilor de risc asociați diabetului și bolilor cardiovasculare
 • Printr-un consum de 3 g de scorțișoară pe zi, se poate ajunge la o îmbunătățire a modului în care funcționează insulina

Pe de altă parte, apa cu scorțișoară pentru slăbit poate fi de ajutor și întrucât scorțișoara acționează asupra inflamației cronice din organism, aceasta fiind asociată inclusiv cu obezitatea. De pildă, un studiu de laborator a adus în prim-plan faptul că atât scorțișoara Ceylon, cât și cea Cassia, prin prezența polifenolilor, au efecte antiinflamatorii, antihiperlipidemice, mărind sensibilitatea la insulină (modalitatea în care celulele vor fi receptive la insulină), împiedicând rezistența la insulină (organismul nu răspunde corespunzător insulinei produse de pancreas), prevenind inflamațiile de la nivelul ficatului și îmbunătățind modul în care organismul poate utiliza glucoza. 

Nu în ultimul rând, alături de impactul pozitiv asupra activității pancreasului, prin îmbunătățirea sensibilității la insulină, apa cu scorțișoară pentru slăbit te va sprijini pentru a scăpa de kilogramele în plus și datorită mierii. Astfel, un studiu a urmărit modul în care mierea, consumată la micul dejun, prin comparație cu alimente cu sucroză (zahăr de masă), are impact asupra hormonilor ce reglează apetitul și sațietatea: grelina și leptina. După ce participantelor la studiu li s-a analizat senzația de foame la fiecare 30 de minute, până la 240 de minute de la finalizarea mesei, s-a putut constata că un consum de miere întârzie răspunsul la grelină (apariția senzației de foame), persistând însă răspunsul la leptină (menținerea senzației de sațietate).

batoane-de-scortisoara-pudra-de-scortisoara-si-miere

Apa cu scorțișoară pentru slăbit: precauții și contraindicații

Până când îți vei prepara apă cu scorțișoară pentru slăbit, este necesar să iei în calcul precauțiile și contraindicațiile care țin de ingredientele-cheie din ea.

Despre scorțișoară, ține minte că:

 • Scorțișoara Ceylon poate fi folosită în siguranță și pe o perioadă de peste 6 luni, în doze care să nu depășească, zilnic, 0,5-3 g (Ține minte că, prin procesul de gătire, scorțișoara poate deveni amară. Este indicat să o adaugi peste alimente după gătire)
 • Persoanele alergice la scorțișoară nu vor consuma sub nicio formă această mirodenie (indicii ale unei alergii la scorțișoară sunt apariția iritațiilor pe piele sau/și diferite tulburări digestive-greață, diaree- de fiecare dată când este consumată), oricât de mare ar fi tentația de a se folosi de apa cu scorțișoară pentru slăbit
 • Acest tip de scorțișoară influențează nivelul tensiunii arteriale și pe cel al nivelului de glucoză și ar putea interfera cu procesele de reglare a tensiunii arteriale și a nivelului de glucoză în timpul și după o intervenție chirurgicală- Din acest motiv, se recomandă să nu se mai utilizeze cu cel puțin 2 săptămâni înaintea unei intervenții chirurgicale programate
 • În timpul sarcinii, este sigur consumul scorțișoarei Ceylon doar în cantitățile utilizate în mâncare- Prin urmare, este contraindicat ca în această perioadă să recurgi la apa cu scorțișoară pentru slăbit
 • În perioada de alăptare, la fel ca în sarcină, scorțișoara Ceylon poate fi folosită în deplină siguranță pentru condimentarea hranei dar, întrucât nu se știe cu precizie cât de mari ar trebui să fie dozele dăunătoare, mai bine limitează cât mai mult consumul ei și nu te folosi de apa cu scorțișoară pentru slăbit
 • Scorțișoara interferează cu anumite medicamente destinate tratării diabetului- În condițiile în care acestea contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge, iar scorțișoara are același efect, se poate ajunge la hipoglicemie- Evită o asemenea situație consultându-te cu medicul specialist, care să te monitorizeze și să-ți ajusteze medicația dacă iei scorțișoară sau să îți interzică să consumi scorțișoară pentru o perioadă îndelungată
 • În cazul în care ai probleme hormonale, cere sfatul unui medic înainte să apelezi la administrarea de apă cu scorțișoară pentru slăbit
 • Scorțișoara și suplimentele alimentare ce o conțin trebuie evitate dacă iei medicamente destinate subțierii sângelui- Spre exemplu, nu se va administra scorțișoară în cazul unui tratament cu Warfarin (Coumadin) întrucât se poate ajunge la manifestări nedorite precum tulburări de coagulare, sângerări nazale, apariția de vânătăi etc.
 • Nu folosi apă cu scorțișoară pentru slăbit dacă suferi de ulcere bucale și străduiește-te să o eviți și dacă ai ulcer gastric (deși extractul de scorțișoară s-a dovedit a fi eficient în caz de Helicobacter pylori, bacterie responsabilă pentru anumite forme de ulcer, condimentele pot irita mucoasa gastrică și de aceea este preferabil să stai departe de ele)
 • Uleiul esențial de scorțișoară este contraindicat pentru copii și pentru femeile aflate în perioada sarcinii
 • Scorțișoara este sigură pentru copii folosită în calitatea sa de condiment, dar consumul ei este indicat pentru cei de la 2 ani în sus

Consumul de miere, celălalt ingredient de bază din apa cu scorțișoară pentru slăbit, este și el supus unor precauții și contraindicații precum:

 • Mierea va fi evitată de persoanele care au alergie la ea sau la polen 
 • Cea care este produsă din nectar de rododendron este periculoasă întrucât conține o toxină ce poate conduce la apariția de dureri în piept sau la scăderea bruscă a tensiunii arteriale
 • Este contraindicată copiilor sub vârsta de 1 an (din cauza riscului de botulism)
 • Dacă ai diabet de tip 2, cantități mari de miere pot duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge

A slăbit cineva cu scorțișoară- forum

Dacă a slăbit cineva ajutându-se de scorțișoară este o întrebare care nu lipsește nici de pe forum. De cele mai multe ori însă, nu se fac referiri la apa cu scorțișoară pentru slăbit, ci la alte metode de utilizare a scorțișoarei, cum ar fi sub formă de capsule sau de ceai.

„Oare funcționează? Am citit un articol într-o revistă, în care se spunea că pastilele cu scorțișoară te pot ajuta să pierzi câteva kilograme. De asemenea, te pot ajuta și la scăderea colesterolului. A încercat cineva astfel de pastile?”

Răspunsuri primite:

 • „Verișoara mea a încercat și a reușit să slăbească 1,5 kg în prima săptămână, iar soțul ei a reușit să slăbească 2 kilograme în același interval de timp.”
 • „Și eu iau scorțișoară- o linguriță în shake-ul meu proteic, în fiecare zi și am reușit să-mi controlez poftele. Este un supresant natural al apetitului. În prima săptămână în care am început să consum scorțișoară pur și simplu uitam că trebuie să mănânc. Luam câte 2 lingurițe pe zi (una dimineața și una seara), dar am revenit la o singură linguriță și apetitul meu a revenit la normal. Adoram dulciurile, iar consumul de scorțișoară a fost ca o soluție magică pentru mine, care m-a făcut să plâng de fericire. Acum pot să mă țin liniștită de o dietă.”
 • „Am folosit zilnic scorțișoară Ceylon (nu în capsule, ci în mâncare). Nu știu cât de multă legătură are cu dieta mea bazată pe un conținut redus de carbohidrați, cât de mult îi datorez, dar pot spune că am pierdut în greutate și că nu mai am pofte.”

Sursă: 3fatchicks.com

„Bună tuturor!

Revin cu o întrebare legată de pierderea în greutate. Tocmai ce am citit un articol în care se spune că un consum regulat de miere plus ceai de scorțișoară, de două ori pe zi, seara, înainte de culcare și dimineața, pe stomacul gol, ajută la slăbit. Vă rog să îmi spuneți dacă ați încercat vreodată așa ceva.”

Răspunsuri primite: 

 • „Bună, o prietenă a mea a încercat asta și a slăbit 2 kg în 10 zile!”
 • „Am încercat scorțișoară și ceai de miere ca să slăbesc, dar nu numai că nu am slăbit nici măcar 100 g, dar m-am și ales cu hiperaciditate și cu ulcer. Am încetat să mai beau și acum lucrurile aproape au revenit la normal. Așa că, sfatul meu sincer este să te gândești de două ori înainte să încerci asta...”

Sursă: indusladies.com

„Un medic mi-a spus de curând că acumularea de grăsime de pe abdomenul meu este un rezultat al rezistenței la insulină, al nivelului de zahăr etc. Nu am înțeles. Dar mi-a spus și că lucrul cel mai bun pe care îl pot face este să-mi cumpăr capsule cu scorțișoară. M-am uitat și pe internet, dar până acum nu am găsit nimic să-mi convină. Niciodată nu mi-a plăcut prea mult scorțișoara, dar dacă m-ar ajuta să slăbesc lucrurile s-ar schimba. Oare ceaiul cu scorțișoară ar fi bun?”

Răspunsuri primite:

 • „Ai grijă să nu adaugi prea multă scorțișoară dietei tale. Precum Aspirina, scorțișoara contribuie la subțierea sângelui. Dacă ai deja un nivel al tensiunii arteriale mai scăzut decât cel normal, ți-ar putea face rău.”
 • „Deși există câteva studii care sugerează să scorțișoara este bună pentru sănătate (reducând rezistența la glucoză, nivelul de glucoză, cel al colesterolului „rău”), nu am citit nimic care să arate că aceasta îți va face tenul mai curat și te va ajuta să slăbești. Dar eu consum scorțișoară zilnic, de mai mulți ani. Nu ca să slăbesc, ci pentru că este un aliment care este bun pentru sănătate, precum sunt fructele de pădure, ceaiul verde etc.”
 • „Nu cred că o capsulă cu scorțișoară te-ar putea ajuta să slăbești. Există numeroase moduri în care să pierzi în greutate, iar eu recomand achiziția unor produse care să stimuleze metabolismul. Mult mai important este să incluzi în activitatea ta exerciții de rezistență și aerobic.”

Sursă: community.ebay.com

batoane-de-scortisoara-puse-intr-un-cornet-de-hartie-si-tinute-in-mana

A încercat cineva dieta cu miere și scorțișoară?

Alături de beneficiile oferite de scorțișoară, mierea din apa cu scorțișoară pentru slăbit este și ea binefăcătoare pentru organism. De pildă, aceasta este sursă de aminoacizi, de acizi (malic, citric, butiric, lactic etc.), de enzime (invertaza- este cea care convertește zaharoza în glucoză și fructoză, diastaza- ce convertește amidonul în dextrine- un fel de glucide etc.), de proteine, de antioxidanți, de vitamine (ca de exemplu vitaminele B1, B2, B3, B6, B7, acidul ascorbic), și minerale (cum ar fi calciu, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, zinc). Totodată, mierea oferă zaharuri naturale (mai ales fructoza se regăsește în ea).

Întrucât s-a auzit despre efectele pozitive ale acestor alimente asupra sănătății, cei care vor să urmeze o dietă pentru a slăbi se întreabă dacă le-ar fi de ajutor și o dietă cu apă cu scorțișoară pentru slăbit. Mai jos vei găsi câteva exemple de întrebări și de păreri legate de aceasta:

„Am stat de vorbă cu mătușa mea și mi-a vorbit despre beneficii nemaipomenite ale scorțișoarei Ceylon și ale mierii... Am cercetat puțin și am văzut care ar fi beneficiile, printre care și sprijinul pentru a pierde în greutate. „Mierea și scorțișoara se va lua dimineața, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun și se va lua iar seara, înainte de culcare. Bea un amestec format din miere și pudră de scorțișoară, puse la fiert într-o cană de apă. Dacă se bea regulat, va contribui la scăderea în greutate chiar și pentru persoanele supraponderale. De asemenea, dacă se va consuma regulat, nu va permite grăsimii să se acumuleze în corp, chiar dacă o persoană are o dietă bogată în calorii. Se vor pune 2 lingurițe de miere și 2 lingurițe de scorțișoară pudră la o cană de apă fiartă pentru a se obține apă cu scorțișoară pentru slăbit.”

Mătușa mea a pierdut 4,5 kg în prima lună în care a consumat apă cu scorțișoară pentru slăbit, s-a simțit energică și i-a fost și de ajutor în privința balonării. Sunt foarte curioasă și cred că voi încerca și eu. A încercat vreodată cineva?”

Răspunsuri primite:

 • „Am citit și eu același lucru, dar nu știu cum să consumi zahăr înainte de culcare te poate ajuta. Scorțișoara și mierea au numeroase beneficii pentru sănătate, eu nu le-am amestecat niciodată cu apa, ci le-am luat ca atare, cu lingurița. Sunt uimitoare în caz de dureri în gât, având proprietăți vindecătoare. În privința slăbitului, nu știu ce să spun...”
 • „Orice te-ar putea ajuta să nu mai acumulezi grăsimi, chiar și în cadrul unei diete bogate în calorii- Nu îți va fi de folos- Singurul lucru care s-ar putea întâmpla ar fi să-ți blocheze absorbția de calorii și, prin urmare, absorbția de nutrienți. Cel mai probabil, nu este adevărat.”
 • „4,5 kg într-o lună este o pierdere în greutate rezonabilă, mai ales pentru persoanele supraponderale sau obeze în prima lor lună de dietă. Probabil că oricine vrea să consume apa cu scorțișoară pentru slăbit ar trebui să se gândească de două ori înainte să mănânce, cel puțin timp de câteva săptămâni.”
 • „Scorțișoara are numeroase beneficii pentru sănătate. Nu am însă ideea dacă ajută și la pierderea în greutate. Tot iau scorțișoară de o lună și până acum nu am sesizat nicio modificare în greutatea mea.” 

Sursă: community.myfitnesspal.com

„De-a lungul vieții am încercat tot felul de diete, însă din cauza metabolismului meu pierderile în greutate au fost nesemnificative. Pur și simplu orice aliment aș fi consumat se depunea în stratul adipos, iar pierderea în greutate pentru mine părea ceva imposibil. Până când am descoperit această dietă cu miere și scorțișoară.
Am început să urmez dieta cu strictețe în primele zile, iar rezultatele au început să își facă apariția după patru zile. După cele două săptămâni, am avut o pierdere în greutate de 4,5 kg, de care sunt foarte mândră. Aștept să treacă pauza de o lună și o voi ține din nou.”

Sursă: doctormenci.ro

„Am citit mult despre o dietă cu apă cu scorțișoară pentru slăbit. A încercat-o cineva, funcționează?”

Răspunsuri primite:

 • „Nu am încercat-o încă, să fiu sinceră nu văd niciun motiv pentru care ar funcționa.”
 • „Presupun că dacă ar funcționa, toată lumea ar recurge la ea și amestecul cu miere, scorțișoară și apă caldă s-ar afla pe rafturile supermarket-urilor”
 • „Mă îndoiesc! Mierea este zahăr 100%, chiar dacă într-o formă neprocesată, așa că te poate îngrășa la fel ca orice alt zahăr!”
 • „Sunt multe sfaturi de slăbit pe acest forum, dar nu am văzut că s-ar fi menționat vreodată apa cu scorțișoară pentru slăbit. Așa cum s-a afirmat anterior, mierea conține o formă de zahăr, la care eu aș renunța dacă ar fi necesar să slăbesc.”

Sursă: forums.moneysavingexpert.com

„Sincer vă spun, nici măcar nu am simțit că țin o dietă. Dieta cu miere și scorțișoară a fost o experiență extrem de plăcută pentru mine în primul rând pentru faptul că aroma și gustul acestui amestec sunt deosebite și în al doilea rând pentru că datorită lui nu mai ai poftă de mâncare așa cum aveai înainte! A fost foarte ușor pentru mine să pierd 6 kilograme cu o apă cu scorțișoară pentru slăbit și niciodată nu mi-aș fi imaginat acest lucru!”

Sursă: doctormenci.ro

O altă băutură de slăbit cu scorțișoară

În afară de apa cu scorțișoară pentru slăbit, scorțișoara Ceylon poate fi adăugată și în alte băuturi menite să îți ușureze procesul de pierdere în greutate. De exemplu, încearcă și o apă detoxifiantă cu mere și cu scorțișoară, care îți oferă avantaje precum:

 • Scorțișoara îți va inhiba pofta de dulce, stimulând funcționarea metabolismului, accelerând procesul de termogeneză și ajutându-te să arzi mai rapid caloriile.
 • Merele- Sunt bogate în apă și în fibre, mai ales în pectină, care îți va aduce beneficii precum: acționează precum un prebiotic (elimină bacteriile nocive din microbiomul intestinal, stimulând dezvoltarea celor bune), îți creează senzația de îndestulare (întrucât pectina încetinește procesul de digestie), iar studiile au arătat că promovează procesele de detoxifiere a organismului (inclusiv de metale grele)

Ingredientele vor fi:

 • 5 mere mari (nu va conta dacă sunt roșii, verzi sau galbene)
 • 6 batoane de scorțișoară 
 • 3,5 l apă 

Se recomandă să bei câte un pahar înainte de fiecare masă, dar și între mese, așa cum se procedează și cu apa cu scorțișoară pentru slăbit.

Vei prepara băutura astfel:

 • Vei lăsa apa să dea într-un clocot, iar după aceea vei lăsa focul mai încet
 • Merele vor fi spălate, curățate și feliate
 • În apa care fierbe vei pune merele și batoanele de scorțișoară
 • Vei lăsa la fiert cam 15 minute
 • Vei strecura apa și, după ce se va răci bine, o vei transfera într-un recipient și o vei pune la frigider

Apa cu miere și scorțișoară: este bună înainte de culcare?

Nutriționiștii răspund acestei întrebări în felul următor: da, apa cu miere și scorțișoară este recomandată înainte de culcare. Iată argumentele pe care le aduc:

 • Amestecul dintre miere și scorțișoară nu îngreunează digestia, în contextul în care nu este o hrană solidă
 • Mierea îți va satisface nevoia de ceva dulce, în timp ce scorțișoara îți va susține procesele de digestie
 • Întrucât scorțișoara contribuie la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge, te va ține departe de „atacurile” de foame 
 • Mierea asigură un somn mai bun- De-a lungul timpului, în baza unor studii observaționale, s-a sesizat faptul că mierea este o alternativă naturală pentru a beneficia de un somn de o calitate mai bună. Spre exemplu, în timpul somnului, creierul utilizează glicogenul depozitat la nivelul ficatului pentru a asigura energie continuă. Alimentele care facilitează depozitarea glicogenului din ficat (printre ele aflându-se și mierea) înainte de culcare sunt responsabile de valabilitatea energiei și astfel conduc la un somn mai odihnitor. În același timp, mierea este sursă de triptofan (un precursor al melatoninei-hormon care se eliberează noaptea și ne transmite „mesajul” că este timpul să dormim), iar din acest motiv ajută la inițierea somnului, promovându-se eliberarea acelor hormoni care ajută organismul să se refacă 

Având la dispoziție aceste explicații, îți poți da seama că nu îți va dăuna ci, dimpotrivă, îți va prinde bine să recurgi la apa cu scorțișoară pentru slăbit chiar și seara, înainte de culcare.

Rezultatele unei diete cu miere și scorțișoară depind de organismul fiecăruia dintre noi dar, indiferent de acestea, efectele apei cu scorțișoară pentru slăbit nu pot fi neglijate când vine vorba despre sănătate. Așa cum s-a amintit anterior, aceasta, dacă va fi administrată regulat, poate contribui la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, la diminuarea poftei pentru alimentele dulci și va reduce din riscul acumulării excesive de țesut adipos.

Surse: clinicaltrials.gov, csid.ro, community.ebay.com, community.myfitnesspal.com, doctormenci.ro, draxe.com, ele.ro, forums.moneysavingexpert.com, healthline.com, hindawi.com, impact.ro, indusladies.com, jjssn.biomedcentral.com, knowworldnow.com, metabolismjournal.com, ncbi.nlm.nih.gov, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov, skinnyover40.com, stylecraze.com, verywellfit.com, webmd.com, womenshealthmag.com, 3fatchicks.com, yummyindiankitchen.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com, youtube.com

Articolul urmator
O mamă nu a fost recunoscută de prieteni după ce a slăbit peste 20 de kilograme. Iată cum a reușit
O mamă nu a fost recunoscută de prieteni după ce a slăbit peste 20 de kilograme. Iată cum a reușit

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Câte cuișoare poți mânca pe zi și idei de consum
  Câte cuișoare poți mânca pe zi și idei de consum

  Cuisoarele sunt mugurii necopți ai copacului de cuișoare, cunoscut sub numele științific de Syzygium aromaticum. Acest copac este originar din Indonezia, dar se găsește, în...

  Nu arunca apa în care au fiert cartofii! Iată ce poți face cu ea
  Nu arunca apa în care au fiert cartofii! Iată ce poți face cu ea

  Tu ce faci, de obicei, cu apa în care au fiert cartofii? O arunci sau o păstrezi? „Dar de ce aș păstra-o?”, probabil te întrebi acum. Ei bine, există o mulțime...

  Ce înseamnă o vacanță cu bebelușul pe litoralul românesc: "Multă lume, manele, nu poți trece cu căruciorul, îmbulzeală și în apă””
  Ce înseamnă o vacanță cu bebelușul pe litoralul românesc: "Multă lume, manele, nu poți trece cu căruciorul, îmbulzeală și în apă””

  Să pleci cu bebelușul în vacanță este o adevărată aventură, chiar și când mergi la un hotel de 5 stele all inclusive într-o țară faimoasă pentru condițiile...

  S-a născut „gata de școală”. Bebelușul care a cântărit aproape 6 kilograme la naștere
  S-a născut „gata de școală”. Bebelușul care a cântărit aproape 6 kilograme la naștere

  O femeie de peste granițe a născut un bebeluș „pregătit pentru școală”. Cel puțin așa au glumit medicii care au ajutat-o pe această să îl aducă pe lume pe...

  Record de fericire! După 19 sarcini pierdute, această mamă a născut un copil de 6,3 kilograme
  Record de fericire! După 19 sarcini pierdute, această mamă a născut un copil de 6,3 kilograme

  După 19 sarcini pierdute, o mămică în vârstă de 27 de ani, din Statele Unite, a adus pe lume un bebeluș de 6.37 kg, dublu față de de greutatea pe care ar trebui să o...

  O femeie în travaliu a plecat de la spital și a mers 3 km pe jos pentru a-și satisface o poftă
  O femeie în travaliu a plecat de la spital și a mers 3 km pe jos pentru a-și satisface o poftă

  O femeie însărcinată a mers pe jos 3 km de la spitalul la care urmă să nască până la un fast food, pentru că avea poftă de un burger. Viitoarea mămică era în...

  Așa arată acum cel mai gras copil din lume! Avea 192 de kilograme la numai 11 ani
  Așa arată acum cel mai gras copil din lume! Avea 192 de kilograme la numai 11 ani

  Cunoscut cândva ca fiind cel mai gras copil din lume, Arya Permana, din Karawang, Java de Vest, Indonezia, este acum un adolescent activ căruia îi place să joace badminton cu...

  Nu, nu e indecent să îţi afişezi burtica de gravidă! Indecent e să scuipi coji de semințe pe jos
  Nu, nu e indecent să îţi afişezi burtica de gravidă! Indecent e să scuipi coji de semințe pe jos

  La un moment dat una dintre vedetele de la noi a pus o poză cu burtica. Era însărcinată cu al treilea băiețel şi, în magia momentului, a vrut să împartă din...

  © 2024 Qbebe