Beneficii ale ceaiului de fenicul pentru mamă si bebeluș

Beneficii ale ceaiului de fenicul pentru mamă si bebeluș

Otilia Geavlete - Redactor Senior

Faptul de a fi o proaspătă mamă aduce cu sine un torent de emoții. În prima clipă când vezi fața bebelușului tău, te simți fericită, speriată, nostalgică... Tocmai ai întâlnit persoana care, din acest moment, va fi centrul vieții tale și pentru care ai face orice. Din avalanșa de sentimente, unul prinde din ce în ce mai mult contur, nevoia de a proteja ființa mică și plăpândă, care se lipește de tine. Această pornire devine atât de profundă, încât estompează multe suferințe necesare: nopți pierdute, dureri și complicații, ore de pompare a laptelui și de plimbări nocturne cu micuțul în brațe, temeri, renunțarea la orice confort- totul cu scopul de a ține bebelușul bine hrănit, relaxat și vesel. Din fericire, astfel de sacrificii nu trec complet neobservate. De aceea, experții caută tot felul de soluții și produse, care să aducă alinare mamei si bebelușului și să facă viața mai frumoasă pentru întreaga familie. Un remediu vechi a intrat în atenția specialiștilor pentru calitățile sale excepționale în stimularea lactației și in calmarea colicilor: ceaiul de fenicul.

A sosit clipa mult așteptată, în care îți ții în brațe bebelușul. Este unul dintre acele momente unice, când timpul se oprește și pe care ți-l vei aminti mereu. Te afli în pragul unei experiențe senzaționale, care îți va schimba întreaga viață. Sentimentul de legătură, care se naște odată cu bebelușul, nu are echivalent. Este cel care te va face să alergi la pătuțul micuțului, în miez de noapte, la cel mai mic semn de agitație sau scâncet. Acest sentiment îți ascute simțurile și te face să dorești, instinctiv, să porți de grijă și să hrănești mica ființă care tocmai s-a desprins din tine. Însă, pe lângă starea de euforie, încep să apară temerile; una dintre ele este aceea că nu vei avea suficient lapte să-l hrănești adecvat pe micuț.

ceai fenicul bebe Atunci când bebelușul plânge întruna și nu îl poți liniști, ca, de exemplu, în perioada colicilor, teama și senzația de neputință se amplifică. Cu siguranță, tot ce îți dorești mai mult în astfel de momente este un produs "magic", care să calmeze durerile, să fie potrivit încă din primele luni de viață și să ofere un plus de hidratare pentru organismul fragil al copilului. 

Pentru că o mamă fericită și un bebeluș sănătos reprezintă punctul de stabilitate al familiei, experții au căutat remedii cu ajutorul cărora să stimuleze producția de lapte a mamei și să calmeze durerile din perioada colicilor. Folosind înțelepciunea naturii și rezultatele unor cercetări recente, Humana a creat o combinație echilibrată de plante medicinale, care ajută la compensarea necesarului de lichide pe parcursul alăptării și are efecte stimulative asupra lactației. Iar în centrul acestei combinații se află feniculul, o plantă cunoscută de milenii și utilizată pentru tratarea anumitor probleme digestive si menstruale, dar și în calitate de condiment.

 

Câte ceva despre fenicul

Istoria feniculului, această mirodenie dulce si aromată, cu savoare de lemn dulce și anason, poate fi urmărită până departe, în Egiptul antic, unde era folosit, în primul rând pentru a da gust anumitor preparate, dar și în tratarea unor tulburări digestive ușoare. Numele său a fost menționat chiar și într-un poem al lui Longfellow, drept planta cu puterea minunată de a reda claritatea vederii. Originar de pe coastele Mediteranei, feniculul s-a răspândit în multe părți ale lumii, fiind folosit mai ales pentru gătit, datorită aromei puternice a frunzelor si fructelor. Feniculul este o sursă bogată de proteine, fibre, vitamine B și minerale (în special calciu, fier și magneziu). A fost utilizat și ca tratament, în special pentru anumite tulburări digestive, balonare, arsuri, dar și pentru a diminua simptomatologia legată de menopauză. Sub formă de ceaiuri și tincturi, feniculul a fost folosit în cazul sindromului de intestin iritabil, colitelor ulcerative, bolii Crohn.

Ceaiul de fenicul crește producția de lapte matern

Recent, studiile au demonstrat că feniculul are un puternic efect galactogen, adică stimulează producția de lapte matern. Ceaiul de fenicul a devenit unul din tratamentele naturale cele mai eficiente, pentru a crește cantitatea de lapte de sân; efectele sale sunt potențate de faptul că feniculul are proprietăți asemănătoare estrogenului. ceai de fenicul Humana Ceai pentru mămici este un produs care combină proprietățile speciale ale fenicului cu aromele lămâiței, hibiscusului și altor plante benefice pentru organismul matern. Testele clinice au demonstrat că Humana Ceai pentru mămici susține lactația și asigură necesarul de lichide în perioada alăptării. Fiind un produs ușor de preparat, poate oferi tinerelor mame un moment de relaxare, în care să se bucure de gustul său aromat, mai ales că are și un efect psihologic subtil, diminuând teama lor că nu-și pot hrăni adecvat bebelușul. Multe persoane găsesc aroma ceaiului de fenicul delicioasă și îl consumă de plăcere. Este, deci, șansa ca acesta să devină băutura preferată a mamelor, dat fiind și efectele sale în calmarea colicilor sugarului. S-a demonstrat că starea de balonare a mamei poate influența colicile la bebeluș. Ceaiul de fenicul are un dublu beneficiu: pe de o parte, diminuează balonarea și alte probleme digestive ale mamei, pe de altă parte o cantitate ajunge în organismul bebelușului, prin alăptare, alinând durerile provocate de colici. Pe de altă parte, mămicile au la dispoziție și ceaiul special pentru bebeluși, adecvat pentru micuți încă din prima lună de viață.

Alte beneficii ale ceaiului de fenicul, care îl recomandă pentru consumul regulat

1. Are efecte analgezice
Ceaiul de fenicul poate alina durerile, in special cele determinate de menstruație. Unele cercetări au demonstrat că feniculul diminuează contracțiile uterului, care provoacă dureri la femeile cu dismenoree. Un studiu din 2012 a arătat că feniculul a determinat calmarea senzațiilor dureroase legate de menstruație la 87% dintre participante. Proprietățile sale antispastice îl fac să fie un bun ajutor în ușurarea persoanelor care suferă de dureri cronice și agitație motorie. Datorită acestor proprietăți, feniculul poate deveni un aliat de nădejde pentru mămicile și bebelușii care se luptă cu colicile.
2. Reglează nivelul zahărului în sânge
Feniculul este util și în lupta împotriva diabetului. Și frunzele și semințele sale conțin substanțe care determină scăderea nivelului glicemic sanguin. Fie că este consumat ca aliment, fie sub formă de ceai, feniculul este un adversar aromat al diabetului, având și remarcabile efecte anti-inflamatoare.
3. Protejează împotriva îmbătrânirii
Ceaiul de fenicul poate fi considerat o adevărată comoară pentru mămici, întrucât are un alt efect- surpriză: este un ajutor natural în îngrijirea pielii. Datorită nutrienților săi și conținutului de vitamina B și C este recomandat pentru a vitaliza întregul organism, având și un considerabil efect anti- stres. S-au preparat chiar și creme pe bază de extract de fenicul care îmbunătățesc textura pielii și o hidratează. La urma urmei, orice mamă merită să aibă un mic ajutor pentru frumusețea ei.
4. Reduce riscul de obezitate
Consumul regulat al ceaiului de fenicul reglează apetitul, determinând o senzație de sațietate. Feniculul este o bună sursă de fibre dietare, un facilitator al tranzitului intestinal și ajută la reducerea retenției de apă, prin efectele sale antidiuretice. Pe lângă faptul că previne mâncatul exagerat, feniculul contribuie la și la diminuarea depozitelor de grăsime, asociată și cu creșterea nivelului energetic.
5. Previne osteoporoza
Feniculul conține anumite minerale, precum calciul, fosforul, fierul, magneziul, zincul și vitamina K, care contribuie la construirea și menținerea unor oase puternice. Consumul de fenicul, sub formă de ingredient alimentar, ceai sau tinctură are efecte benefice în ceea ce privește pierderea densității osoase, protejând împotriva fracturilor. Este cu atât mai important de știut acest lucru pentru mămicile la care bebelușii sosesc mai târziu, dar și pentru cele care se confruntă cu lipsă de calciu și probleme osoase în perioada sarcinii și în timpul alăptării.


Cunoscând toate beneficiile ceaiului de fenicul, este de la sine înțeles că  produse precum Humana Ceai pentru mămici și Humana Ceai de fenicul, pentru bebeluși, trebuie să fie nelipsite în perioada, sensibilă și minunată, în care o mamă ar face totul pentru sănătatea micuțului ei. Alăptarea poate deveni mai ușoară, iar nopțile familiei pot fi mai senine, cu un mic- dar neprețuit- ajutor.

Surse: https://www.verywellfamily.com; https://www.webmd.com ; https://www.breastfeeding-problems.com; https://www.webmd.com; http://www.ayujournal.org; https://www.medicaldaily.com

Articolul urmator
Ceai din frunze de zmeură: beneficii și proprietăți
Ceai din frunze de zmeură: beneficii și proprietăți

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    „Am născut un bebeluș de 6,3 kg”. O mamă face publice pozele care uimesc o lume întreagă
    „Am născut un bebeluș de 6,3 kg”. O mamă face publice pozele care uimesc o lume întreagă

    O mamă a ales să dezvăluie, pe o rețea de socializare, imagini cu băiețelul ei de când acesta s-a născut. Copilul a cântărit la naștere peste 6 kg și a avut o lungime...

    O mamă cățelușă a salvat viața unui bebeluș abandonat, îngrijindu-l ca pe propriul pui
    O mamă cățelușă a salvat viața unui bebeluș abandonat, îngrijindu-l ca pe propriul pui

    Nu degeaba câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor. Instinctul lor este să protejeze specia umană, iar o cățelușă este dovada cea mai clară în acest sens....

    I-am dat surorii mele gravide hainele de bebeluș ale copilului meu și mi-a reproșat că nu sunt de firmă și sunt uzate
    I-am dat surorii mele gravide hainele de bebeluș ale copilului meu și mi-a reproșat că nu sunt de firmă și sunt uzate

    Hainele pentru bebeluși pot fi destul de costisitoare, motiv pentru care mulți părinți se bucură de fiecare dată când primesc body-uri, bluze sau pantalonași de la rude sau...

    Ceai de urzică: proprietăți și beneficii
    Ceai de urzică: proprietăți și beneficii

    Te-ai întrebat vreodată dacă ceaiul de urzică ar fi bun pentru tine ? Descoperă în acest articol tot ce trebuie să știi despre această băutură și despre consumul...

    Atenție, părinți! Un bebeluș a murit în mașină pentru că mama i-a fixat centura prea strâns
    Atenție, părinți! Un bebeluș a murit în mașină pentru că mama i-a fixat centura prea strâns

    O mamă din Indiana a fost acuzată de neglijență gravă, după ce fiul ei a murit din cauza centurilor prea strânse de la scaunul auto, potrivit înregistrărilor de la...

    Ceai de rodie: beneficii și mod de preparare
    Ceai de rodie: beneficii și mod de preparare

    Puține băuturi pot egala farmecul răcoritor al unei cești de ceai de rodie bine preparat. De la nuanța sa vibrantă până la amestecul de note dulci și picante, ceaiul de rodie...

    Ce mamă își lasă copilul să asculte muzica ale cărei versuri sunt licențioase? Eu, eu sunt acea mama
    Ce mamă își lasă copilul să asculte muzica ale cărei versuri sunt licențioase? Eu, eu sunt acea mama

    Îmi amintesc că aveam vreo 13 ani când primul album BUG Mafia s-a lansat și am primit în vizită pe verișorii mei mai mari la o nunta de familie. Și ascultam cu ei...

    Momentul filmat când un bebeluș este răpit din coșul de cumpărături chiar de lângă mama lui
    Momentul filmat când un bebeluș este răpit din coșul de cumpărături chiar de lângă mama lui

    O mamă a doi copii a împărtășit imagini cu momentul terifiant în care bebelușul ei a fost smuls dintr-un cărucior în timp ce făcea cumpărături la un supermarket...

    © 2024 Qbebe