Din grija pentru copilul tau

Copiii învață programare! Când, cum, unde se organizează cursuri pentru cei mici

Trăim într-o lume care începe să semene din ce în ce mai mult cu filmele științifico-fantastice pe care le urmăream cu sufletul la gură când eram mici. Iar copiii noștri au abilități care ne uimesc și interese pe măsură. Era digitală este în plină expansiune, iar robotica ia din ce în ce mai mult avânt.  Viitorul va aduce provocări imense, vor apărea profesii noi, iar lumea va fi tot mai competitivă. Iată de ce aptitudinile copiilor trebuie cultivate, mai ales în domeniile care le vor asigura succesul peste câțiva ani.

Cursurile de programare și robotică-cheia reușitei viitoare

Acum 20 de ani, abia învățam să utilizăm calculatoarele, iar azi au devenit parte din rutina noastră zilnică. Chiar și un copil de trei ani știe cum să ruleze mici programe și să joace jocuri pe computer. Tehnologia avansează cu pași repezi și, fără o pregătire adecvată, copiii noștri nu-și vor putea atinge întregul lor potențial și îmbrățișa o carieră de succes. Cu toții ne dorim ce este mai bun pentru micuții noștri, dar schimbările mult prea rapide din știință și tehnică ne pun, uneori, în dificultate. Ce ar trebui să știe copilul pentru a avea o bază solidă pentru profesia viitoare? Care cursuri ar fi cele mai potrivite pentru el?

copii la grupa

Un răspuns simplu la această întrebare este că abilitățile digitale sunt condiția numărul 1 pentru un tânăr al viitorului. Programarea va fi un atu pentru orice persoană care dorește să evolueze în carieră și să ajungă în topul profesiei sale. De aceea, un curs de programare pentru copii este printre primele pe care trebuie să le alegi pentru pregătirea suplimentară a micuțului tău. Faptul că vorbim despre un domeniu pentru care copiii au o înclinație aproape naturală și o mare fascinație reprezintă un motiv în plus pentru a-i înscrie la astfel de cursuri încă din perioada preșcolarității.

Alege un curs care să dezvolte gândirea copilului tău

Chiar dacă ai mai multe opțiuni, este important să alegi un curs bazat pe o programă originală și eficientă, care să stimuleze cu adevărat gândirea copilului tău. Partea pedagogică este esențială, pentru că numai instructorii cu adevărat pricepuți și dedicați pot menține viu interesul copilului pentru domeniul complex al programării.  La MindHub, primul club inovator de programare din România, copiii între 6 și 11 ani învață programare și își dezvoltă, în același timp, o gândire polivalentă, analitică și logică în același timp. Inovația este punctul cheie al programelor MindHub, dar nu lipsește nici distracția, interacțiunea cu alți copii și dezvoltarea abilităților de socializare. Metodele de lucru interactive, instrumentele și jocurile folosite sunt special gândite ca să pună o temelie solidă a cunoștințelor copilului în domeniul programării. Dar nu sunt neglijate nici alte dimensiuni ale dezvoltării sale, precum spontaneitatea, spiritul de echipă și colaborarea cu alți copii, creativitatea. De aceea, cursurile MindHub sunt opțiunea completă pentru dezvoltarea minții copilului tău.

Cursuri pe etape de vârstă

Nu uita că ceea ce poate asimila copilul este în funcție de stadiul său de dezvoltare. Tocmai de aceea, cursurile MindHub au fost gândite în mod ingenios, pentru a cupla informația cu capacitatea de înțelegere a copilului. Astfel, poți înscrie copilul, în funcție de vârstă, la unul dintre următoarele cursuri:

Junior, între 6- 7 ani

juniori

Între aceste vârste se pun bazele gândirii analitice și logice, care reprezintă fundamentul programării. Deprinderea cunoștințelor de bază în programare este unul dintre obiectivele principale ale acestui curs. Copilul va fi îndrumat de cei mai pricepuți mentori, care se concentrează deopotrivă pe înțelegerea de către cei mici a elementelor fundamentale ale programării, cât și pe dezvoltarea de relații în grup și pe stimularea creativității copilului.

Middle, între 8- 9 ani

Copii dezvoltă abilități analitice și logice de gândire, abilități de rezolvare a problemelor, abilități și competențe digitale. Programul este organizat sub formă de module, iar  în ultima parte copiii vor deprinde deja primul limbaj de programare, Python, cu care pot crea aplicații complexe, cum ar fi jocuri, site-uri web și multe altele . Se lucrează în echipe mici, în care copiii își pot dezvolta abilitățile sociale și calitățile de prezentare, iar această manieră de lucru permite abordarea individuală a fiecărui copil.

Senior, între 10- 11 ani

MindHub Senior permite copiilor în procesul de învățare să dobândească abilitățile și competențele digitale necesare succesului în profesiile viitorului. Este un program modular intensiv în care copiii, sub îndrumarea celor mai pricepuți mentori vor dobândi suficiente cunoștințe pentru a merita pe deplin titlul de mici programatori.

Se organizează continuu grupe de curs în București și Cluj Napoca, iar programul viitoarelor  grupe este detaliat pe https://mind-hub.ro/groups/pending. Cele mai noi înscrieri se pot face pentru cursurile Junior, începând din 14.10.2019, Middle din 16.10.2019 și Junior din 19.10.2019. .

Lecția demo gratuită

Pentru a te convinge că ai ales cele mai bune cursuri, copiii pot participa inițial la o lecție demo gratuită, atât pentru începători cât și pentru avansați. Ideală pentru copii între 6-11 ani, lecția durează 60 de minute și este organizată sub forma unui workshop în care copiii pot pune întrebări și urmări mici demonstrații. În ultimele 15 minute se pot alătura și părinții. Pentru că lecțiile demo sunt foarte căutate, există posibilitatea să-ți înscrii din timp copilul pentru următoarea lecție, accesând https://mind-hub.ro/demo.

curs programare

 Este grozav să poți alege un curs în deplină cunoștință de cauză, să cunoști de la început beneficiile sale și echipa minunată care va lucra cu copilul tău.

 

TOP 25 filme de familie pe care sa le vezi. Ai ce invata din ele si tu, si copiii tai!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Lild îi învață pe cei mici cum să aibă mica lor grădină la ei acasă
  Lild îi învață pe cei mici cum să aibă mica lor grădină la ei acasă

  În perioada 21 mai - 17 iunie, Lidl îi surprinde pe cei mici cu un mini-kit plantabil pentru întreaga familie, pe cât de distractiv, pe atât de educativ: Mica...

  Cum să faci curăţenie la domiciliu când ai copii mici
  Cum să faci curăţenie la domiciliu când ai copii mici

  Toate mămicile ştiu ce provocare este să menţii o casă curată, deci ceea ce cu toţii numim curăţenie la domiciliu atunci când ai copii mici. Nici n-ai apucat bine să termini...

  Ce trebuie sa stii cand mergi cu bebelusii si copiii mici la plaja. 11 sfaturi salvatoare
  Ce trebuie sa stii cand mergi cu bebelusii si copiii mici la plaja. 11 sfaturi salvatoare

  E vremea concediilor si a iesirilor la mare. Cand ai, insa, bebelusi sau copii mici, lucrurile nu mai sunt chiar atat de simple.  

  Intrarea în colectivitate – o provocare pentru cei mici şi cei mari
  Intrarea în colectivitate – o provocare pentru cei mici şi cei mari

  Pe măsură ce micuţul nostru se apropie de împlinirea a trei anişori, cei mai mulţi dintre noi luăm în considerare înscrierea lui la grădiniţă. Este o etapă...

  Concurs Qbebe și Himalaya! Tu cum alegi produsele de ȋngrijire pentru cei mici?
  Concurs Qbebe și Himalaya! Tu cum alegi produsele de ȋngrijire pentru cei mici?

  În perioada 01.06.2017 - 14.06.2017 Qbebe.ro și Himalaya organizează un concurs cu premii speciale!

  Ce răspunde Jessica Alba când copiii o întreabă unde își găsesc lucrurile. Răspunsul ei a distrat tot Internetul
  Ce răspunde Jessica Alba când copiii o întreabă unde își găsesc lucrurile. Răspunsul ei a distrat tot Internetul

  Actrița Jessica Alba, mamă a trei copii, a dezvăluit modul în care le răspunde acestora când o întreabă unde își găsesc lucrurile.

  Părinții anti-vaccinare organizează petreceri pentru a-și îmbolnăvi copiii cu varicelă!
  Părinții anti-vaccinare organizează petreceri pentru a-și îmbolnăvi copiii cu varicelă!

  O comunitate de părinți din Boulder, Colorado, SUA, organizează petreceri pentru copii cu muzică, animatori, gustări și ... sunteți pregățiți? Varicelă!

  © 2019 Qbebe