Cărţile senzoriale pentru copii: Cele mai bune jucării de călătorie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să alegi jucăriile adecvate pentru copilul tău nu este tocmai ușor, având în vedere că trebuie să ţii cont de numeroase aspecte, precum calitatea, versatilitatea, durabilitatea, dar mai ales potenţialul lor de a-i dezvolta copilului deprinderi care să-i fie utile pe parcursul întregii vieţii. Satisfacţia că ai ales cea mai potrivită jucărie va fi cu atât mai mare când vei constata că aceasta îi stârneşte permanent interesul, că îi aduce bucurie și îl ţine departe de tot ce înseamnă ecrane, chiar şi în situaţii noi. Printre astfel de situaţii se numără şi călătoriile, ce pot fi o adevărată provocare pentru orice părinte. Din fericire, cărţile senzoriale reprezintă o soluţie salvatoare care te ajută să îţi ţii copilul ocupat în timp ce învaţă numeroase lucruri noi. Cărţile senzoriale constituie adevărate jucării educative, iar cele pe care ți le prezentăm în acest articol sunt realizate manual, cu pasiune şi grijă, într-un atelier aflat chiar la noi în ţară, la Botoşani.

Beneficiile cărţilor senzoriale în dezvoltarea copilului

Cărţile senzoriale pot fi utilizate încă de la cea mai fragedă vârstă a copilului (chiar din primul an de viaţă) şi sunt un instrument deosebit nu doar pentru dezvoltarea sa cognitivă, ci şi pentru cea emoţională. Printre efectele pozitive pe care acestea le au asupra copilului se numără:

 • Stimulează bebeluşii să se familiarizeze cu texturi şi culori diferite, dar şi cu chipuri noi
 • Îi ajută pe bebeluşi să înveţe să se concentreze, să fie mai atenţi la universul apropiat
 • Impulsionează dezvoltarea acelor abilităţi (cum ar fi atenţia, concentrarea, posibilitatea de a realiza diferite asocieri etc.) ce uşurează deprinderea limbajului
 • Induc o stare de bine, de calm, numai bună pentru momentele de dinainte de culcare (când atinge diferite suprafeţe ale unei cărţi senzoriale, copilul va deveni mai liniştit)
 • Datorită lor, copilul se poate obişnui treptat să fie receptiv la stimuli diferiţi
 • Încurajează dezvoltarea vocabularului şi familiarizarea cu concepte utile la grădiniţă şi apoi la şcoală (de exemplu, numerele, culorile, formele, denumiri de animale, identificarea şi înţelegerea conceptului de cuvinte opuse etc.)
 • Îmbunătăţesc motricitatea fină (de pildă, demersul de desfacere a unei piese velcro, împletirea părului unei păpuşi, îmbrăcarea unui personaj etc. dintr-o carte senzorială sunt utile în acest sens)
 • Contribuie la dezvoltarea creativităţii copilului
 • Ajută copilul să-şi dezvolte abilitatea de a găsi soluţii pentru rezolvarea de probleme (de exemplu, diferite sarcini pe care trebuie să le realizeze manipulând o carte senzorială sunt numai bune pentru a-l determina pe copil să găsească soluţii)
 • Îl familiarizează pe copil cu activităţi interactive (cărţile senzoriale îl stimulează pe copil să participe la demersul de completare a unor povești)

cooil care se joaca cu o carte senzoriala

De asemenea, o carte senzorială constituie o modalitate excelentă de a-l motiva pe copil să renunţe pentru o anumită perioadă de timp la ecrane, fiind foarte utilă pe parcursul călătoriilor sau al altor deplasări în afara casei. Cărțile senzoriale îl vor ține ocupat pe micuț în timp ce exersează abilități nou învățate.

Descoperiţi minunatul univers al cărţilor senzoriale cu ajutorul Mukibooks

Apărute din preocuparea unor proaspeţi părinţi de a pune la dispoziţia copiilor lor jucării educative adevărate, cărţile senzoriale Mukibooks sunt create cu dragoste într-un mic atelier, astfel încât să le ofere copiilor şi părinţilor jucării de cea mai bună calitate, sigure şi accesibile.

Toate materialele folosite în crearea cărţilor (bumbac, lemn, fetru, plastic, şnururi, bile, capse) sunt certificate pentru siguranţa celor mici. Spre exemplu, coperţile au certificare GOTS (cea mai înaltă certificare pentru bumbac existentă până în prezent). De asemenea, toate cărţile sunt cusute, nu lipite. Aţa nu este toxică, iar cartea este mult mai rezistentă, pentru ca micuţii să se bucure de ea pentru foarte mult timp.

Cărţile senzoriale Mukibooks se disting în primul rând prin valoarea lor educaţională deosebită și se bazează pe principiul achiziţiilor responsabile, centrate exclusiv pe jucării puţine, dar extraordinar de bune, ideale pentru jocul liber, creativ,. Astfel, toate stimulează dezvoltarea celor trei mari categorii de abilităţi prevăzute în curricula britanică: Limbă şi Comunicare, Motricitate, Abilităţi sociale şi emoţionale.

Toate cărţile senzoriale produse în atelier sunt testate înainte de lansare pentru a le verifica gradul de siguranţă pentru vârsta recomandată (se apelează la un laborator specializat, ce efectuează teste mecanice, pentru asigurarea că piesele componente ale cărţilor nu se desprind încât să fie înghiţite de copiii mici), dar şi pentru a valida rolul lor în dezvoltarea abilităţilor menționate.

Un avantaj major pe care îl veţi avea alegând Mukibooks este că aveți posibilitatea să testaţi gratuit o carte înainte de a o achiziţiona. Timpul de testare este de 7 zile, cartea destinată testului reunind 23 de activităţi.

Nu în ultimul rând, pentru a satisface şi cele mai exigente gusturi, Mukibooks oferă posibilitatea personalizării cărților într-un timp scurt (direct pe site, livrarea fiind de 3-4 zile de la comandă), convingând o dată în plus că şi jucăriile educative produse la noi în ţară se definesc printr-un grad înalt al calităţii.

Călătorim, învăţăm şi ne distrăm cu cărţile senzoriale Mukibooks

Cărțile senzoriale sunt ideale pentru a fi luate cu voi în orice fel de călătorie, inclusiv într-una lungă cu avionul. Nu trebuie decât să alegi cartea care i s-ar potrivi cel mai bine copilului tău. Ca să-ţi fie mai uşor, te poţi inspira din sugestiile noastre de mai jos.

Carte senzorială All-in-One Bebe

Plină de culoare, de texturi variate şi de materiale ce fac zgomote, această carte este adecvată atât bebeluşilor, cât şi copiilor ce au 3-4 ani, ţinându-i ocupaţi şi pe parcursul unei călătorii, nu doar acasă. Datorită ei, copilul poate să-şi dezvolte nu numai simţul tactil şi pe cel senzorial, ci şi să-şi îmbunătăţească motricitatea fină şi să descopere lucruri noi (despre natură, despre animale etc.).

Carte senzorială All-in-One Bebe

Carte senzorială All-in-One Preșcolar

Cu această carte senzorială, copilul va dobândi deprinderi ce-i vor fi de mare folos la grădiniţă/şcoală pentru învăţarea anotimpurilor, exersarea închiderii capselor, a cataramelor, dezvoltându-şi imaginaţia, exersându-şi capacitatea de memorare şi de concentrare și ţinându-l totodată în priză fără a mai simţi nevoia să-şi ocupe timpul apelând la telefon, la tabletă etc.

Carte senzorială All-in-One Prescolar

Nu uitaţi că, pentru a vă bucura mai mult de călătoriile reale sau imaginare, Mukibooks vă oferă posibilitatea de a crea propria carte a copilului. Alegeți activitățile și numărul de pagini ale cărţii senzoriale, adaugați numele copilului şi optaţi pe

Surse foto: facebook.com, mukibooks.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cele mai dorite jucării de Crăciun, disponibile la Târgul de Jucării din Auchan
  Cele mai dorite jucării de Crăciun, disponibile la Târgul de Jucării din Auchan

  Anul acesta, dorințele de Crăciun devin realitate. Cu o gamă de peste 3000 de jucării, acoperind toate grupele de vârste, mii de decorațiuni strălucitoare pentru brad și casă,...

  Cele mai bune 10 hoteluri din Bulgaria pentru familii cu copii
  Cele mai bune 10 hoteluri din Bulgaria pentru familii cu copii

  Pe timp de vară, litoralul bulgăresc devine o opțiune tot mai tentantă pentru români, în special pentru familiile cu copii, care vor sa petreacă un sejur liniștit la malul...

  Și-a donat uterul unei necunoscute care nu putea face copii. Acum sunt cele mai bune prietene
  Și-a donat uterul unei necunoscute care nu putea face copii. Acum sunt cele mai bune prietene

  „Este îngerul meu”, spune Chelsea Jovanovich, care și-a îndeplinit visul de a deveni mamă cu ajutorul unei femei care i-a donat uterul. Transplantul de uter este o...

  Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă
  Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă

  Cum alegem cele mai bune uleiuri esențiale? Uleiurile esențiale aduc o mulțime de beneficii sănătății noastre, având un spectru larg de utilizare. Sunt eficiente atât...

  Fără vești proaste! Cele mai bune lucruri care s-au întâmplat în 2019
  Fără vești proaste! Cele mai bune lucruri care s-au întâmplat în 2019

  Se spune că trebuie să fim răbdători, pentru că nici măcar în natură nimic nu stă înflorit tot anul. Și iată că răbdarea a dat roade, pentru că, ușor, dar sigur,...

  Cele mai populare 10+1 jucării open-end pentru joacă liberă, nestructurată
  Cele mai populare 10+1 jucării open-end pentru joacă liberă, nestructurată

  Jocul liber, nestructurat, fără un scop (educativ sau nu) în sine, are un rol important în dezvoltarea independenței, gândirii critice și socializării copiilor....

  Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare
  Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare

  „Ce avem la cină? Ew, te rog, nu pește!”, „Pot să mă uit la asta? Pot să mă uit la asta? Dar mamă! Prietenii mei au voie!” Vă sună cunoscut? Mamele au cea...

  Top 10 cele mai bune metode de a slăbi sănătos fără să ții dietă
  Top 10 cele mai bune metode de a slăbi sănătos fără să ții dietă

  Deși poți fi tentată să recurgi la diete restrictive, care promit eliminarea rapidă a kilogramelor în plus, medicii nutriționiști îndeamnă ca, pentru obținerea unor...

  © 2022 Qbebe