Cărţile senzoriale pentru copii: Cele mai bune jucării de călătorie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să alegi jucăriile adecvate pentru copilul tău nu este tocmai ușor, având în vedere că trebuie să ţii cont de numeroase aspecte, precum calitatea, versatilitatea, durabilitatea, dar mai ales potenţialul lor de a-i dezvolta copilului deprinderi care să-i fie utile pe parcursul întregii vieţii. Satisfacţia că ai ales cea mai potrivită jucărie va fi cu atât mai mare când vei constata că aceasta îi stârneşte permanent interesul, că îi aduce bucurie și îl ţine departe de tot ce înseamnă ecrane, chiar şi în situaţii noi. Printre astfel de situaţii se numără şi călătoriile, ce pot fi o adevărată provocare pentru orice părinte. Din fericire, cărţile senzoriale reprezintă o soluţie salvatoare care te ajută să îţi ţii copilul ocupat în timp ce învaţă numeroase lucruri noi. Cărţile senzoriale constituie adevărate jucării educative, iar cele pe care ți le prezentăm în acest articol sunt realizate manual, cu pasiune şi grijă, într-un atelier aflat chiar la noi în ţară, la Botoşani.

Beneficiile cărţilor senzoriale în dezvoltarea copilului

Cărţile senzoriale pot fi utilizate încă de la cea mai fragedă vârstă a copilului (chiar din primul an de viaţă) şi sunt un instrument deosebit nu doar pentru dezvoltarea sa cognitivă, ci şi pentru cea emoţională. Printre efectele pozitive pe care acestea le au asupra copilului se numără:

 • Stimulează bebeluşii să se familiarizeze cu texturi şi culori diferite, dar şi cu chipuri noi
 • Îi ajută pe bebeluşi să înveţe să se concentreze, să fie mai atenţi la universul apropiat
 • Impulsionează dezvoltarea acelor abilităţi (cum ar fi atenţia, concentrarea, posibilitatea de a realiza diferite asocieri etc.) ce uşurează deprinderea limbajului
 • Induc o stare de bine, de calm, numai bună pentru momentele de dinainte de culcare (când atinge diferite suprafeţe ale unei cărţi senzoriale, copilul va deveni mai liniştit)
 • Datorită lor, copilul se poate obişnui treptat să fie receptiv la stimuli diferiţi
 • Încurajează dezvoltarea vocabularului şi familiarizarea cu concepte utile la grădiniţă şi apoi la şcoală (de exemplu, numerele, culorile, formele, denumiri de animale, identificarea şi înţelegerea conceptului de cuvinte opuse etc.)
 • Îmbunătăţesc motricitatea fină (de pildă, demersul de desfacere a unei piese velcro, împletirea părului unei păpuşi, îmbrăcarea unui personaj etc. dintr-o carte senzorială sunt utile în acest sens)
 • Contribuie la dezvoltarea creativităţii copilului
 • Ajută copilul să-şi dezvolte abilitatea de a găsi soluţii pentru rezolvarea de probleme (de exemplu, diferite sarcini pe care trebuie să le realizeze manipulând o carte senzorială sunt numai bune pentru a-l determina pe copil să găsească soluţii)
 • Îl familiarizează pe copil cu activităţi interactive (cărţile senzoriale îl stimulează pe copil să participe la demersul de completare a unor povești)

cooil care se joaca cu o carte senzoriala

De asemenea, o carte senzorială constituie o modalitate excelentă de a-l motiva pe copil să renunţe pentru o anumită perioadă de timp la ecrane, fiind foarte utilă pe parcursul călătoriilor sau al altor deplasări în afara casei. Cărțile senzoriale îl vor ține ocupat pe micuț în timp ce exersează abilități nou învățate.

Descoperiţi minunatul univers al cărţilor senzoriale cu ajutorul Mukibooks

Apărute din preocuparea unor proaspeţi părinţi de a pune la dispoziţia copiilor lor jucării educative adevărate, cărţile senzoriale Mukibooks sunt create cu dragoste într-un mic atelier, astfel încât să le ofere copiilor şi părinţilor jucării de cea mai bună calitate, sigure şi accesibile.

Toate materialele folosite în crearea cărţilor (bumbac, lemn, fetru, plastic, şnururi, bile, capse) sunt certificate pentru siguranţa celor mici. Spre exemplu, coperţile au certificare GOTS (cea mai înaltă certificare pentru bumbac existentă până în prezent). De asemenea, toate cărţile sunt cusute, nu lipite. Aţa nu este toxică, iar cartea este mult mai rezistentă, pentru ca micuţii să se bucure de ea pentru foarte mult timp.

Cărţile senzoriale Mukibooks se disting în primul rând prin valoarea lor educaţională deosebită și se bazează pe principiul achiziţiilor responsabile, centrate exclusiv pe jucării puţine, dar extraordinar de bune, ideale pentru jocul liber, creativ,. Astfel, toate stimulează dezvoltarea celor trei mari categorii de abilităţi prevăzute în curricula britanică: Limbă şi Comunicare, Motricitate, Abilităţi sociale şi emoţionale.

Toate cărţile senzoriale produse în atelier sunt testate înainte de lansare pentru a le verifica gradul de siguranţă pentru vârsta recomandată (se apelează la un laborator specializat, ce efectuează teste mecanice, pentru asigurarea că piesele componente ale cărţilor nu se desprind încât să fie înghiţite de copiii mici), dar şi pentru a valida rolul lor în dezvoltarea abilităţilor menționate.

Un avantaj major pe care îl veţi avea alegând Mukibooks este că aveți posibilitatea să testaţi gratuit o carte înainte de a o achiziţiona. Timpul de testare este de 7 zile, cartea destinată testului reunind 23 de activităţi.

Nu în ultimul rând, pentru a satisface şi cele mai exigente gusturi, Mukibooks oferă posibilitatea personalizării cărților într-un timp scurt (direct pe site, livrarea fiind de 3-4 zile de la comandă), convingând o dată în plus că şi jucăriile educative produse la noi în ţară se definesc printr-un grad înalt al calităţii.

Călătorim, învăţăm şi ne distrăm cu cărţile senzoriale Mukibooks

Cărțile senzoriale sunt ideale pentru a fi luate cu voi în orice fel de călătorie, inclusiv într-una lungă cu avionul. Nu trebuie decât să alegi cartea care i s-ar potrivi cel mai bine copilului tău. Ca să-ţi fie mai uşor, te poţi inspira din sugestiile noastre de mai jos.

Carte senzorială All-in-One Bebe

Plină de culoare, de texturi variate şi de materiale ce fac zgomote, această carte este adecvată atât bebeluşilor, cât şi copiilor ce au 3-4 ani, ţinându-i ocupaţi şi pe parcursul unei călătorii, nu doar acasă. Datorită ei, copilul poate să-şi dezvolte nu numai simţul tactil şi pe cel senzorial, ci şi să-şi îmbunătăţească motricitatea fină şi să descopere lucruri noi (despre natură, despre animale etc.).

Carte senzorială All-in-One Bebe

Carte senzorială All-in-One Preșcolar

Cu această carte senzorială, copilul va dobândi deprinderi ce-i vor fi de mare folos la grădiniţă/şcoală pentru învăţarea anotimpurilor, exersarea închiderii capselor, a cataramelor, dezvoltându-şi imaginaţia, exersându-şi capacitatea de memorare şi de concentrare și ţinându-l totodată în priză fără a mai simţi nevoia să-şi ocupe timpul apelând la telefon, la tabletă etc.

Carte senzorială All-in-One Prescolar

Nu uitaţi că, pentru a vă bucura mai mult de călătoriile reale sau imaginare, Mukibooks vă oferă posibilitatea de a crea propria carte a copilului. Alegeți activitățile și numărul de pagini ale cărţii senzoriale, adaugați numele copilului şi optaţi pe

Surse foto: facebook.com, mukibooks.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Top 10 cele mai bune licee private din București
  Top 10 cele mai bune licee private din București

  În ultimii ani tot mai multe școli private își fac loc în învățământul din România, cererea pentru aceste instituții fiind în continuă...

  6 jucării pentru copii care au scandalizat o lume întreagă
  6 jucării pentru copii care au scandalizat o lume întreagă

  Pe piață există o mulțime de jucării ciudate pentru copii, însă unele dintre ele au reușit să scandalizeze o lume întreagă. Iată câteva dintre cele mai...

  Control parental: când este cazul să îl aplici și care sunt cele mai bune aplicații
  Control parental: când este cazul să îl aplici și care sunt cele mai bune aplicații

  În condițiile în care mediul online este tot mai aproape de copilul tău, te străduiești adesea să identifici punctele „tari” și pe cele „slabe” ale...

  Cele mai frumoase rugăciuni pentru copii
  Cele mai frumoase rugăciuni pentru copii

  Deprinderea unui copil de a se ruga trebuie să fie însușită încă de la o vârstă fragedă. Pentru a-ți fi mai ușor în acest demers, inspiră-te și din...

  Cele mai amuzante jocuri cu ghicitori pentru copii
  Cele mai amuzante jocuri cu ghicitori pentru copii

  Ți-am pregătit cele mai distractive jocuri cu ghicitori pentru copii, numai bune pentru a testa istețimea prichindelului tău. În termeni populari, ghicitorile sunt cunoscute și...

  Cele mai frumoase și amuzante ghicitori cu animale sălbatice pentru copii
  Cele mai frumoase și amuzante ghicitori cu animale sălbatice pentru copii

  Ghicitorile cu animale sălbatice sunt o metodă amuzantă și interactivă de învățare. Sub formă de joc, copii învață cu ajutorul ghicitorilor lucruri despre lumea care ne...

  I-am cumpărat fetiței mele de 3 ani doar 4 jucării de când s-a născut. Iată de ce și cum
  I-am cumpărat fetiței mele de 3 ani doar 4 jucării de când s-a născut. Iată de ce și cum

  Cunoscând pagubele pe care consumerismul le aduce mediului, am decis că îmi doresc să am un stil de viață minimalist când vine vorba de jucăriile fiicei mele. Decizia...

  © 2023 Qbebe