Contributors
Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică

7 jocuri cu animale prin care poți dezvolta inteligența copilului

Pe măsură ce micuții noștri devin tot mai curioși să descopere lumea din jur, este momentul ideal să începem să-i învățăm câte ceva și despre animale. Primele cu care ar trebui să începem sunt acelea pe care le întâlnim cel mai des, precum sunt animalele domestice. Ajută-te în acest demers și de seturile cu animale de la fermă de la Ara Toys. Jucăriile sunt prezentate realist, reproducând perfect obiecte folosite în lumea reală, ca accesorii ale diverselor personaje. Nu vor face excepție, din acest punct de vedere, nici jucăriile din seria „Playmobil Horse Farm".Oferă-i copilului tău bucuria de a afla cât mai multe detalii despre cai, antrenându-l, datorită jucăriilor din seturi, în tot felul de jocuri, menite nu numai să-l amuze, ci și să-i dezvolte anumite abilități (de exemplu, respectarea ordinii unor instrucțiuni, atenția la ceea ce se întâmplă în jur, atenția la detalii, vocabularul etc.), stimulându-i inteligența. Ai însă grijă și nu folosi jucăriile pentru copiii mai mici de 3-4 ani, întrucât acestea pot conține piese mici, care pot fi ușor înghițite!

Joc „Lectie de calarie” Hai să luăm o lecție de călărie!

Mai ales dacă ai un copil care și-ar dori să ia lecții de echitație, următoarea activitate va fi o adevărată încântare pentru el: va avea ocazia de a vedea cum se ia o lecție de călărie.
Cu ajutorul setului Lecție de Călărie de la „Playmobil Horse Farm", va putea să vadă că, pentru a participa la o lecție de călărie, e nevoie de atenție, de concentrare și de perseverență. Cu atât mai mult cu cât intenționăm să învățăm să executăm sărituri cu caii, am avea nevoie și de o foarte bună coordonare a mișcărilor.
Copilul va putea să învețe,jucându-se, cum se procedează la lecțiile de călărie din viața reală. Va vedea călăreții foarte dedicați, concentrați, doritori să ofere cele mai bune sfaturi.
Setul conține: două figurine, un căluț și multe alte accesorii (cum ar fi mânere și șa), fiind adecvat unui copil de la 4 ani în sus. Dacă veți participa la un joc de rol ce vizează o lecție de călărie, copilul va învăța să fie perseverent, mai atent și mai concentrat asupra unei activități.

Cum se dresează un căluț?Jucarie Dresor si calul sau

Dacă ai un copil care este interesat să știe mai multe despre cum se dresează un cal pentru o competiție, folosește-te de setul „Dresor și Cal ". Datorită lui, va înțelege că nu este simplu să obții ceea ce aștepți de la un cal, că va fi nevoie să-l stimulezi și să-l încurajezi permanent pentru a progresa. Iar dacă se întâmplă ca, între timp, calul să sufere anumite accidentări la antrenamente, grija dresorului va fi mai mare.
O metodă bună de a continua va fi să i se ofere căluțului o recompensă. Procedați și voi așa la joacă și oferiți un balon.
Setul cuprinde o figurină, un căluț, un balon și alte accesorii și va fi o modalitate de a-l deprinde pe copil cu perseverența și cu o concentrare mai bună pe parcursul unei activități.

Jucarie pentru concurs de calarie Suntem gata de concurs!

Antrenează-ți copilul în simularea unui concurs de călărie pentru a-l sprijini să câștige abilități benefice pentru dezvoltarea inteligenței sale. Printre acestea se numără: va învăța să-și facă o strategie și să respecte etapele necesare pentru a o pune în practică (de exemplu, va trebui să-și facă un plan pentru cum ar putea să câștige competiția de călărie) sau să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor apărute (de pildă, dacă se va întâmpla ca tocmai în ziua concursului calul să nu fie într-o formă bună, să-l poată stimula pentru a se descurca la concurs).
Jucăriile din setul „Concurs de călărie" sunt două figurine, doi cai, obstacole și multe alte accesorii (de exemplu, gardurile peste care va sări calul, bazinul cu apă care este și el obstacol), inclusiv medaliile și trofeul de care ne putem bucura la finalul competiției.

În vizită la Ferma Căluților

După ce merg la tot felul de concursuri, căluții au și ei nevoie de odihnă. De aceea, se vor duce la o fermă, în care vor fi foarte bine îngrijiți.
Setul „Ferma Căluților" îl va ajuta pe copil nu numai să învețe cât mai multe lucruri legate de ce întâmplă la o fermă, dar și să-și dezvolte vocabularul, atenția și să se familiarizeze cu respectarea unor instrucțiuni (spre exemplu, cele ce țin de modul în care se hrănesc animalele de la fermă).
Veți avea la dispoziție oricând două figurine, trei căluți, o fermă, un gard și multe alte accesorii. Datorită lor, copilul va învăța că și grajdurile trebuie să fie curatate, caii hrăniți, iar fanii adevărati ai cailor se vor distra foarte mult făcând acest lucru. Apoi puteți lăsa caii din compartimentele individuale în padocul spatios aflat in aer liber. După curățarea compartimentelor individuale ale cailor, călărețul se duce în camera mare a șeilor și alege șaua și accesoriile potrivite pentru următoarea plimbare.

Joc „Statie de Ingrijire cai” Cum pregătim căluții pentru concurs? Simplu: Îi ducem la o stație de îngrijire

Antrenându-l într-o asemenea activitate ludică, îl poți învăța pe copil nu numai ce înseamnă să ai grijă de un animal, ci și cum să respecți anumite reguli pentru a-i acorda cea mai bună îngrijire. În plus, îi vei demonstra ce presupune relația deosebită dintre cal și îngrijitorul său. Parcurgând pașii necesari pentru curățarea cailor, copilul se va obișnui cu respectarea succesiunii unor activități și va fi mai atent la detalii.
Setul „Stație de îngrijire cai" ne arată cum grăjdarul își conduce cu grijă prietenul credincios în zona de spălare a cailor. Acolo totul este pregatit, asa că grăjdarul porneste încet apa. Amândoi se vor bucura de baie, la fel și copilul tău, care va putea să utilizeze pompa din dotarea jucăriei.

Să vedem ce răufăcător prindem azi!Jucarie „Politist si calul su”

Mai ales băiețeii (de la 4 ani în sus) vor fi încântați că vor putea să întruchipeze un polițist, ce se ajută de căluțul credincios pentru a se deplasa mai rapid și pentru a găsi astfel răufăcătorii. Jucându-se astfel, inteligența copilului va fi stimulată, în condițiile în care el va demara următoarele activități: va trebui să stabilească o problemă (ce lucru rău s-a întâmplat), să-și facă o strategie pentru rezolvarea ei și să fie creativ în găsirea soluțiilor pentru a înlătura răul.
„Polițist și calul său" este un set ce include o figurină, un căluț, semne de circulație si alte accesorii.

Set de jucarie Trasura cu cal Haideți cu trăsura!

Setul „Trăsura cu cal" de la „Playmobil Horse Farm" îi va arăta copilului că trăsura nu este doar o modalitate de a ne recrea la o plimbare, ci și un mijloc de transport ce ne va ajuta să ne rezolvăm diverse treburi.
Antrenează creativitatea celui mic rugându-l să se gândească unde ar trebui să meargă cu trăsura, în ce locuri în care ar trebui să se oprească pe traseu și ce ar putea face acolo. Accesoriile din cadrul setului „Trăsura cu cal" vă vor arăta cât de mult ne poate ajuta o trăsură și cât de plăcut ar fi să ne putem deplasa mai mult în aer liber!

 

Logo Ara Toys

 

Un studiu dezvăluie că scrisul de mână crește inteligența copilului

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  4 metode simple prin care poți să-i stimulezi imaginația și inteligența bebelușului tău
  4 metode simple prin care poți să-i stimulezi imaginația și inteligența bebelușului tău

  Este extrem de important ca un părinte să cunoască rolul semnificativ al creativității în dezvoltarea copilului. Cu cât un copil este mai creativ, cu atât va avea o...

  Covid-19 se transmite și la animale. Iată care sunt cele mai vulnerabile și cum le poți proteja
  Covid-19 se transmite și la animale. Iată care sunt cele mai vulnerabile și cum le poți proteja

  Cercetătorii vin cu noi descoperiri despre spectrul noului coronavirus, de această dată principalele vizate fiind animalele de companie. Aparent, conform specialiștilor, animalele nu...

  Jocuri și activități care dezvoltă atenția copiilor
  Jocuri și activități care dezvoltă atenția copiilor

  Atenția este un capitol la care cei mici nu reușesc să exceleze de fiecare dată. De câte ori pe zi nu ți s-a întâmplat să-i spui copilului "ai răbdare",...

  3 moduri prin care poți administra vitamina D copilului tău
  3 moduri prin care poți administra vitamina D copilului tău

  Deficiența de vitamina D la copii este asociată cu o serie de efecte adverse, precum întârziere în creștere și rahitism. Deși vitamina D se regăsește în...

  Cum dezvolți inteligența financiară a copilului tău?
  Cum dezvolți inteligența financiară a copilului tău?

  Copiii și banii, asociere greu de digerat pentru majoritatea părinților. În timp ce unii sunt de părere că cei mici învață totul despre bani când vor avea...

  S-a descoperit componenta din laptele matern care ajută inteligența copilului
  S-a descoperit componenta din laptele matern care ajută inteligența copilului

  Un studiu american publicat săptămâna aceasta a evidențiat următorul aspect: o substanță aflată în componența laptelui matern influențează pozitiv nivelul dezvoltării...

  Cum poate o păpușă să dezvolte inteligența emoțională a copilului tău
  Cum poate o păpușă să dezvolte inteligența emoțională a copilului tău

  Jucăriile sunt cele mai bune prietene ale copiilor, fără îndoială. Joacă rolul de partenere perfecte de distracție, nu-i părăsesc niciodată, le stau alături în orice...

  © 2021 Qbebe