Jucariile bilingve, un potential extraordinar pentru copii

Opiniile specialistilor in dezvoltarea timpurie atribuie primilor ani de viata locul prioritar in dezvoltarea abilitatilor psiho-motorii ale copiilor. In acesti ani, copilul asimileaza informatii intr-un ritm alert, traversand o perioada de dezvoltare accelerata in care inregistrarea informatiilor pe care le primesc defineste modul in care se vor raporta mai tarziu la diverse aspecte ale vietii de adult.

 Conturarea abilitatilor fizice, sociale, emotionale si cognitive nu se produce separat, ci face parte dintr-un proces holistic de invatare, fiecare element avand influente asupra celorlalte.

 

Prin joaca totul se invata mai usor

In primele luni de viata, copilul invata cu foarte mare usurinta sunete vocale, chiar daca acestea apartin unei limbi, alta decat cea materna. Alegand o jucarie bilingva, aceasta abilitate poate fi amplificata.
De fapt, prin joaca, copiii se distreaza si se familiarizeaza cu sunetele specifice limbilor straine, prin intermediul unor experiente placute care le dezvolta abilitatile lingvistice, cognitive, psihomotorii si creative.

De ce o limba straina inca din primele luni de viata?

Specialistii recomanda introducerea unei limbi straine in activitatile copiilor cat mai devreme cu putinta, astfel incat, in viitor, li se va parea mult mai natural si mai simplu sa o invete.
Din acest motiv, Chicco, avand sustinerea psihologilor si pedagogilor din cadrul centrului sau de cercetare, Observatorul Chicco, a creat o gama completa de jucarii bilingve, care ajuta la dezvoltarea lingvistica specifica fiecarei grupe de varsta.

Limbajul si inteligenta emotionala

La varsta de 6 luni, copilul este capabil sa se manifeste prin intermediul unei alte forme de limbaj, constand mai mult din gesturi si anumite expresii, acestea fiind legate mai mult de sfera emotionala.
Jucarie Chicco Leu vorbitor sau Panda vorbitor - sunt destinate momentelor speciale ale zilei: masa si somn. Butonul pozitionat pe burtica jucariilor activeaza o serie de cantece, efecte sonore si vizuale, precum si 14 fraze specifice momentului zilei.

                          

Limbajul si miscarea

In jurul varstei de 9 luni, copilul invata sa lege si sa repete silabele intre ele. De asemenea, in aceasta perioada copilul incepe sa mearga de-a busilea si capata anumite afinitati pentru jucarii care il ajuta in micile lui explorari.
Descopera primele cuvinte, primele miscari: Chicco Dragonul vorbitor - prin apasarea butoanelor colorate dispuse pe suprafata jucariei, copilul va invata primele sale cuvinte intr-un mod amuzant.

                                      

Limbajul si mimetismul (reproducere mecanica a gesturilor si atitudinilor cuiva)

La varsta de 12 luni, copilul este capabil sa rosteasca primele sale cuvinte, asociindu-le cu sensul acestora. Este momentul in care ii place sa observe si sa imite activitatile adultilor. De asemenea, poate recunoaste si denumi o serie de obiecte.
Cu ajutorul jucariei Chicco "Bucatarie vorbitoare" , copilul imita gesturile mamei si descopera o multitudine de cuvinte noi care au legatura cu activitatile desfasurate in bucatarie.

                                     

Jucaria Chicco "Tamplarul vorbitor" este de fapt un banc de lucru dotat cu unelte specifice meseriei de tamplar. Cu ajutorul acestora, pe de o parte, copilul isi dezvolta imaginatia si creativitatea, iar pe de alta parte invata denumirile uneltelor, functionalitatile si sunetele produse de acestea.

Limbajul si imaginatia

Dupa varsta de 1 an si jumatate, vocabularul copilului se imbogateste cu noi cuvinte, pe zi ce trece. Vei observa ca incepe sa-i placa sa-si imagineze si sa inventeze povesti si chiar va avea primele tentative de a le istorisi.
Jucarie Chicco "Telefon cu animale" - cu ajutorul acestei jucarii copilul invata: Cifrele de la 0 la 10, formule specifice conversatiei telefonice, denumirile anumitor animale si sunetele lor specifice, 10 tipuri de sonerii si melodii. 

         
                  

Limbajul si interactiunea

La varsta de 2 ani, copilul este deja capabil sa formuleze in mod coerent primele propozitii si dobandeste abilitatile cognitive si motorii necesare pentru a interactiona cu jucariile mai complexe, chiar daca acestea "vorbesc" intr-o alta limba decat cea materna.
Jucarie bilingva Chicco "Laptop vorbitor" (franceza/engleza) cu ecran LCD si trei nivele de joc. Tastatura complexa familiarizeaza copiii cu alfabetul, formele geometrice, cuvintele si cifrele de la 1 la 10. Cu ajutorul mouse-ului, se activeaza 4 jocuri distincte, iar prin apasarea butonului cu nota muzicala se declanseaza diverse melodii.

                                             

Limbajul si creativitatea

In jurul varstei de 3 ani, copilul incepe sa comunice cu lumea din jurul, fiind capabil sa sustina propriile discursuri, sa cante si sa-si exprime creativitatea prin intermediul muzicii.
Chicco Mister DJ este un adevarat prieten, cu ajutorul sau copilul putand explora lumea distractiva a ceea ce cunoastem sub denumirea de "karaoke". Jucaria il ajuta sa cante si sa-si inregistreze vocea. Datorita ecranul tip LCD, copilul invata alfabetul, instrumentele muzicale, fonetica, cantece Pop, Rock, Reggae.

                                    

Vino in magazinele Chicco sau pe www.chicco.ro si descopera minunata lume a jucariilor.

 

 

Artă inspirată din natură: Jucăriile de lemn la mare căutare!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Coruri de copii români, romi și maghiari, pe aceeași scenă la Concertul Extraordinar de Ziua Madrigalului
  Coruri de copii români, romi și maghiari, pe aceeași scenă la Concertul Extraordinar de Ziua Madrigalului

  Peste 120 de copii și tineri din coruri de mai multe etnii au urcat duminică pe scena Sălii de Spectacol "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică București și...

  Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” anunță Turneul Extraordinar de Crăciun: 6 concerte, sunetul unic al Madrigalului și 1000 de copii Cantus Mundi
  Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” anunță Turneul Extraordinar de Crăciun: 6 concerte, sunetul unic al Madrigalului și 1000 de copii Cantus Mundi

  În perioada 8 - 20 decembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" va desfășura un extraordinar turneu național de Crăciun, aducând magia...

  Cea mai catifelată îngrijire cu uleiul extraordinar L’Or Bio
  Cea mai catifelată îngrijire cu uleiul extraordinar L’Or Bio

  De peste 30 de ani, produsele franțuzești Melvita dăruiesc oamenilor unele dintre cele mai rafinate uleiuri de înfrumusețare prin găsirea în întreaga lume de zone...

  Moda 2017: jucăriile cele mai adorate de copii
  Moda 2017: jucăriile cele mai adorate de copii

  Nu există copil care să aibă prea multe jucării, nu încape nicio îndoială. Ceea ce înseamnă că oricând este loc de ceva nou. Motivul? Toți micuții sunt...

  În plină epidemie de gripă, un medic avertizează: Antibioterapia fără discernământ este nu doar ineficientă, ci şi potenţial periculoasă!
  În plină epidemie de gripă, un medic avertizează: Antibioterapia fără discernământ este nu doar ineficientă, ci şi potenţial periculoasă!

  Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Urgență din Iași, avertizează părinții cu privire la măsurile de prevenire a gripei care a făcut deja 54 de victime în toara țara:

  Jucăriile din lemn - jucării moderne
  Jucăriile din lemn - jucării moderne

  Mai mult ca sigur, lemnul a fost primul material din care s-a făcut vreodată o jucărie în istoria omenirii. Astfel, jucăriile din lemn pot fi considerate strămoșii jucăriilor....

  Cazul extraordinar al copilului care s-a născut după 4 ani de la decesul părinților săi
  Cazul extraordinar al copilului care s-a născut după 4 ani de la decesul părinților săi

  Premieră în istoria medicinei! Un copil s-a născut după 4 ani de la moartea părinților săi!

  © 2019 Qbebe