Cele mai bantuite locuri din lume

Cele mai bantuite locuri din lume

Lidia Rusu

Atunci cand pleci in vacanta, e bine sa stii cat mai multe despre locul pe care il alegi pentru zilele de concediu. Dar ce te faci cand ajungi intr-o zona cunoscuta pentru ca ar fi bantuita? Qbebe a realizat pentru tine o lista cu cele mai bantuite 10 locuri din lume. Hai sa le descoperim impreuna…

1. Fortul Bhangarh, India 

poza
 
Fortul Bhangarh se afla pe drumul dinspre Jaipur catre Alwar in Rajasthan, India. Potrivit unei legende, Singhia, o vrajitoare care odinioara folosea magie neagra a blestemat palatul, astfel incat sufletele tuturor ce pasesc aici sa ramana in acest loc pe vecie.
 
Un alt lucru interesant este faptul ca toate cladirile din apropiere nu au acoperisuri. De ce? De fiecare data cand oamenii construiesc un acoperis, ceva straniu se intampla si casele raman din nou fara tavan. De aceea se spune ca Fortul Bhangarh este unul din cele mai bantuite locuri din India si din lume. 

Pe oamenii care ajung aici ii incearca sentimente de frica si anxietate. Se spune ca nicio persoana care ar fi ramas la Fortul Bhangarh peste noapte nu a mai fost vazuta niciodata. Asadar, Guvernul a decis ca turistii sa nu mai poata petrece noaptea la fort. 

Este strict interzis sa ramaneti aici dupa apusul soarelui! – asa scrie pe pancarta de la intrare.
Vi s-a facut frica…?
 
 poza
 poza
 

2. Castelul Edinburgh, Scotia 

Cu o istorie de aproximativ noua sute de ani, Castelul Edinburgh din Scotia da fiori tuturor celor care vin sa-l viziteze. Este unul dintre cele mai bantuite locuri din intreaga lume.
 
La inceputul secolului al XII-lea, atunci cand a fost ridicata, fortareata reprezenta o baza militara ce era atacata prin surprindere. Asadar, aici s-a varsat mult sange si s-au auzit mii de tipete. Acum, castelul a fost transformat intr-un obiectiv turistic, insa ai o inima atat de puternica incat sa pasesti aici?
 
O echipa de cercetatori a confirmat faptul ca acest castel ar fi bantuit de fantome, mai ales ca in timp ce studiau locul…au simtit cum temperatura a scazut brusc la un moment dat. Foarte repede insa, gradele au urcat in termometru. Sa fie spiritul chinuit al celor care au murit in lupte? Sa fie alte spirite care si-au facut din castelul Edinburgh o casa? Cert este ca paranormalul caracterizeaza fortareata…Sunteti pregatiti pentru o experienta inedita? 
 
poza 

3. Spitalul Byberry, Philadelphia, Statele Unite ale Americii 

POZA
 
Spitalul Byberry din SUA este unul din acele locuri care te face sa ti se ridice parul in cap numai cand pasesti in el. De-a lungul anilor, aici au fost tratati mii de pacienti cu probleme mentale. Spitalul a fost fondat in anul 1907. Intr-un timp foarte scurt si-a ocupat toate paturile. In 1960, de exemplu, aici erau internati peste 7000 de bolnavi. De la violatori si pana la oameni nebuni, cu totii au fost internati aici.
 
Din cauza conditiilor atroce si din cauza tratamentelor inumane la care erau supusi pacientii, spitalul a fost inchis si abandonat in anul 1990. Chiar si asa, a devenit o pacoste pentru locuitorii din cartier. Pentru ca aici au inceput sa vina vandali, satanisti si curiosi. Din aceasta cauza, spitalul a fost demolat in parte in anul 2006. 
 
Puteti vedea un video cutremurator din spital AICI !
 
Insa au fost lasate in picioare anumite parti ale spitalului. Cand veti veni aici, veti retrai teroarea pacientilor, pentru ca ei erau obligati sa doarma pe holuri, pe acolo pe unde se gaseau excremente. Personalul era abuziv si exploata pacientii cat mai bine! De exemplu, unei paciente i s-a scos un dinte cu forta, in timp ce unei alte paciente i s-a taiat un picior.
 
POZA 
 
Dupa un timp,  o femeie, de asemenea pacienta la ospiciu a fost omorata. Ucigasul, Charles Gable nu a fost gasit niciodata. Insa la un moment dat a fost gasit dintele care fusese scos cu forta. Unde? In mainile unui pacient. Se pare ca a gasit dintele si a inceput sa se joace cu el…
 
POZA  POZA 
 

4. Tunelul tipetelor, Cascada Niagara, Ontario, Statele Unite ale Americii  

Tunelul tipetelor este una dintre cele mai cunoscute legende legate de Cascada Niagara. Pentru a veni aici insa, trebuie sa fiti curajosi. Tunelul se afla chiar sub linia feroviara care leaga Cascada Niagara de Toronto si New York. Potrivit povestilor localnicilor, daca veti sta in mijlocul tunelului intunecos la miezul noptii si veti aprinde un chibrit, flacara va iesi din tunel si se va auzi tipatul unei fetite! 
 
POZA 

5. Casa Riddle (Casa ghicitorilor), Palm Beach, Florida, Statele Unite ale Americii 

Casa ghicitorilor din Palm Beach este unul dintre cele mai inspaimantatoare locuri de pe Pamant. Ea a fost ridicata in stil Victorian, iar initial servea drept casa funerara. Casa a fost daramata si reconstruita din temelii, iar in 1920 a devenit proprietatea private a lui Karl Riddle.
 
POZA  POZA 
 
Probabil va intrebati unde e teroarea. Ei bine, la un moment dat Joseph, unul dintre angajatii lui Riddle s-a spanzurat in aceasta casa, chiar in pod. Din nu se stie care motive, Joseph ura barbatii si astfel ii ataca pe toti cei ce urcau in pod, pana s-a sinucis.
 
Astazi, casa este cunoscuta pentru ca ar fi bantuita de spiritul tuturor celor care au fost atacati aici. Mai mult, foarte des se intampla ca lucrurile sa fie gasite in alte locuri decat au fost lasate…

6. The Ridges, America

Cunocut initial ca Azilul Athens Lunatic, spitalul a fost redenumit The Ridges dupa ce statul Ohio a devenit proprietarul acestui loc. In timp, in acest spital au existat multe cazuri de lobotomie. Mai mult, aici au devenit masturbarea si epilepsia cauze ale nebuniei pacientilor. 
 
POZA 
 
Ospiciul este unul dintre cele mai bantuite locuri din lume, potrivit Societatii Britanice de Cercetari Psihice. Universitatea Ohio din apropiere, care in prezent detine multe dintre terenurilor si cladirile fostului ospiciu este bantuita. Celebrul violator care avea o personalitate disociativa, Billy Milligan a fost pacientul ospiciului pentru o perioada idelungata.
 
Puteti urmari un video cutremurator AICI !
 
 POZA POZA 
 
 
Insa o poveste si mai inspaimantatoare legata de acest loc este cea a unei femei de 54 de ani. Ea a fugit din ospiciu si a disparut timp de sase saptamani. La un moment dat a fost gasita. Dar moarta. Femeia si-a scos toate hainele, le-a impaturit frumos si apoi s-a intins pe betonul rece. Din cauza descompunerii si a soarelui, cadavrul a lasat o urma permanenta pe beton, urma vizibila chiar si astazi. In prezent, spiritul femeiii se plimba prin ospiciul care da fiori tuturor…
 
POZA 

7. Plaja Dumas, Gujarat, India  

poza  
Plaja Dumas este cunoscuta pentru fenomenele paranormale care au loc aici. Se spune ca odinioara, poporul hindus ardeau aici cadavrele celor care mureau. Si se pare ca spiritul celor decedati a ramas pe plaja, speriind localnicii, dar si turistii.
 
Deseori, cei care au ajuns aici au spus ca au auzit soapte ciudate pe plaja si ca vantul ar fi unul straniu. Mai mult, unii turisti care se plimbau noaptea pe aici…au fost dati disparuti si nu au mai fost gasiti niciodata.
 
 
Care este explicatia? Nimeni nu stie…

8. Aokigahara, Japonia 

Padurea Aokigahara din Japonia este faimoasa pentru ca aici s-ar comite anual extrem de multe suiciduri. Ea se afla la baza muntelui Fugi si are copaci foarte desi. Un fapt surprinzator este acela ca de cateva ori pe an, politistii au operatiuni de scoatere a cadavrelor din padure.
 
Numai in 2004, autoritatile au scos din padurea Aokigahara 108 oameni care s-au sinucis. Din acest motiv, la intrarea in padure exista o pancarta pe care scrie: Viata ta e un dar pentru parintii tai. Te rugam sa te consulti cu Politia inainte sa decizi ca vrei sa mori!. Multi dintre localnici considera insa ca padurea este plina de sufletele celor care au murit in timp aici.
 
poza 

9. Borley Rectory, Essex, Marea Britanie 

Casa a fost ridicata in anul 1863, pe locul in care odinioara se afla o biserica si o manastire. O legenda populara intre localnici spune ca demult, un calugar din Broley s-ar fi indragostit de o calugarita dintr-o manastire din apropiere.
 
POZA 
 
Cei doi ar fi decis sa fuga impreuna, insa mai marii manastirilor au descoperit acest lucru. Asadar, calugarul a fost spanzurat, iar ea a fost ingropata de vie in gradina. Se spune ca fantomele celor inca se plimba nestingherite prin Broley Rectory… 
 
POZA 

10. Turnul Londrei 

Impozantul turn al Londrei este foarte cautat de turistii din intreaga lume, insa totodata este si pe lista celor mai bantuite locuri de pe Pamant. Se spune ca turnul ar fi bantuit de fantoma sufletelor regale din Marea Britanie. Printre spiritele care s-ar plimba prin turnul Londrei se numara cel al lui Thomas Becket. Mai mult, fantoma acestuia ar fi fost vazuta aici la un moment dat. De asemenea, se spune ca turnul e bantuit de fantoma lui Edward al V-lea, dar si de Anne Boleyn. 
 
POZA 
 
Surse: 
http://lifestyle9.com/the-most-haunted-places-in-the-world/
http://www.smashinglists.com/10-most-haunted-places-in-the-world/2/
http://zeenews.india.com/slideshow/top-10-most-haunted-places-in-india_39.html
http://www.telegraph.co.uk/travel/activityandadventure/9643052/The-worlds-scariest-places.html?frame=2383237 



Articolul urmator
Are 11 ani, suferă de albinism și este una dintre cele mai frumoase fetițe din lume!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume
    25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume

    Dacă te numeri printre persoanele care adoră să călătorească și ai numeroase amintiri dragi din călătoriile de pretutindeni, nu ezita să-i dai și copilului tău un nume care să...

    CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa
    CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa

    Europa este spectaculoasă! O viață întreagă nu ne-ar ajunge să îi cutreierăm munții împăduriți, să îi mângâiem plajele cu nisip sau să ne...

    Top 10 cele mai frumoase flori din lume
    Top 10 cele mai frumoase flori din lume

    Florile ne farmecă mereu privirea și ne fac să simțim din plin ce înseamnă frumosul. Iată de ce ni le dorim cât mai mult în preajma noastră și probabil nici nu...

    Cele mai scumpe păpuși Barbie din lume
    Cele mai scumpe păpuși Barbie din lume

    Pe lângă faptul că Barbie este un brand arhicunoscut și îndrăgit de copiii din toată lumea, este și un subiect fierbinte în perioada aceasta, dat fiind faptul că...

    Copiii crescuti de animale: cele mai impresionante cazuri din lume
    Copiii crescuti de animale: cele mai impresionante cazuri din lume

    Stiai ca exista copii care au fost crescuti de animale si ca povestea lui Mowgli s-ar putea sa nu fie doar o poveste? Citeste acest articol si afla care sunt cele mai cunoscute cazuri de...

    Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai
    Cei mai frumoși bărbați din lume sunt născuti în luna mai

    Bărbații născuți în luna mai, conform astrelor, sunt înțelegători, hotărâți și entuziaști și sunt irezistibili din punct de vedere fizic și emoțional. Deci,...

    Zodiile care sunt bântuite de fantomele trecutului până la finalul anului
    Zodiile care sunt bântuite de fantomele trecutului până la finalul anului

    Patru semne zodiacale vor fi „bântuite” la finalul anului 2023 de fantomele relațiilor încheiate sau de greșelile ce nu mai pot fi reparate! Contextul astral este...

    Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume
    Cea mai bună rețetă cu cartofi din lume

    Rețetele cu cartofi sunt printre cele mai căutate și mai îndrăgite. Versatili și sățioși, cartofii pot fi puși în valoare în numeroase moduri, inclusiv în...

    © 2024 Qbebe