Hope and Homes for Children și KRUK România anunță rezultatele primului an de parteneriat

Hope and Homes for Children și KRUK România anunță rezultatele primului an de parteneriat

Brigitta Szebenyi - Redactor

• 22 de copii aflaţi în risc de separare de familie au fost sprijiniţi să rămână alături de familii

• 15 tineri care au părăsit sistemul de protecţie a copilului au primit ajutor pentru a-şi începe viaţa pe cont propriu

• 60 de copii şi tineri au beneficiat de sesiuni de instruire şi training financiar

În decembrie 2017, Hope and Homes for Children și KRUK România au încheiat un parteneriat prin care compania, membră a Grupului financiar internațional KRUK, susține proiectele desfășurate de Fundație în domeniile prevenirii separării copilului de familie, integrării socio-profesionale a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție și a educației financiare pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție a copilului. Rezultatele înregistrate în primul an de parteneriat au dus la continuarea acestuia și în 2019.

Prin programul de prevenire a separării copilului de familie, datorită susținerii financiare oferite de KRUK România, 13 familii din București și din județele Bistrița Năsăud, Brașov, Iași, Sibiu și Suceava, aflate în situații dificile, au primit sprijin pentru a-și păstra copiii alături. Cei 22 de copii au fost ajutaţi să nu abandoneze școala, iar familiilor li s-a oferit suportul necesar pentru îmbunătățirea condițiilor de trai: renovarea și izolarea locuințelor, refacerea acoperișului acolo unde a fost nevoie, achiziționarea de sobe necesare pentru încălzire și gătit, achiziționarea de lemne de foc, suplimentarea resurselor de hrană sau sprijin cu plata chiriei pe o perioadă determinată de timp. Hope and Homes for Children cheltuie, în medie, 873 de euro anual pentru a sprijini un copil aflat într-o situație de risc de separare de familie, în timp ce statul român cheltuie aceeași sumă lunar cu un copil care ajunge în orfelinat.

O familie din Suceava, care a primit sprijin pentru a îmbunătăți condițiile de trai din locuință , a declarat referitor la ajutorul primit: „Acum e cald în casă și, în sfârșit, sunt și copiii liniștiți că le e bine. Și eu sunt liniștită că știu că nu se îmbolnăvesc așa des și nu trebuie să dau bani pe medicamente. Vă dați seama că mi se rupe inima când îi știu bolnavi, cel mai bine-i să fim toți sănătoși."

15 tineri din județele Bistrița Năsăud, Brașov, Botoșani, Iași, Suceava și Sibiu, proveniți din instituții în curs de închidere de către Fundație și din sistemul de protecție a copilului, au primit sprijin pentru tranziția spre viața independentă, de adult. Sprijinul oferit de Hope and Homes for Children și KRUK România a constat în consiliere pe diverse teme (igienă personală, promovarea unui stil de viață sănătos și a unei alimentații echilibrate, deprinderi de gestionare a veniturilor, identificarea unui loc de muncă și acces pe piața muncii, păstrarea locului de muncă etc.) și sprijin material (donații de alimente obiecte de uz casnic, mic mobilier și obiecte electrocasnice) și financiar (acoperirea costurilor cu chiria) pe o perioadă de timp limitată, până la stabilizarea situației financiare.

„Dacă nu erați voi, Hope and Homes for Children și KRUK România, nu puteam să găsesc un apartament în chirie pentru că nimeni nu voia să îmi dea, chiar dacă aveam bani. Nu știu de ce, dacă le ziceam că vin din Centru, poate credeau că nu o să plătesc sau o să fur sau ceva", a declarat unul dintre tinerii sprijiniți în cadrul parteneriatului.

Cea de-a treia componentă a parteneriatului a constat în organizarea unor sesiuni de instruire și training financiar la care au participat 60 de copii și tineri din Centrul de Plasament „Robin Hood" din Sectorul 4 al Capitalei, complexele de apartamente „Casa Mea", „Amicii" și „Floare de Colț" din Dorohoi, Centrele de Plasament „Cireșarii" și „Prietenia" din Botoșani și copii din serviciile alternative familiale din Maramureș. Aceștia au fost informați cu privire la termeni financiari, împrumuturi, dobânzi, modalități de management al bugetului și de prioritizare a cheltuielilor, optimizarea bugetului prin adaptarea cheltuielilor la resursele existente. Toate aceste informații sunt extrem de importante ajutându-i pe tineri la dezvoltarea abilităților de trai independent, oferindu-le abilități de autogospodărire și de prioritizare a cheltuielilor.

„Educaţia financiară timpurie este un element esential pentru tânăra generaţie, pentru viitoarele decizii financiare pe care le va lua în viaţa de adult. Deprinderile pe care copiii şi tinerii ar trebui să le capete din familie, din şcoală, şi anume: economiile la puşculiţă, schiţarea unui plan de cheltuieli care să cuprindă două rubrici simple: de ce bani dispunem şi ce cheltuieli avem, pot face diferenţa între intrarea în datorii şi o viaţă cumpătată şi responsabilă", a spus Tomasz Ignaczak, Director General al KRUK România.

Parteneriatul dintre Fundație și compania KRUK România va continua și în 2019 și își propune să continue susținerea la nivel național a copiilor în risc de separare de familie, cât și organizarea de sesiuni de instruire și training financiar pentru copii și tineri aflați în programele desfășurate de Hope and Homes for Children.

Pentru mai multe informații:

Anamaria Bogdan, Head of Communications, Hope and Homes for Children România,
tel. 0799 830 651, e-mail ana@hopeandhomes.ro

Daniela Dochia, Senior Communication & PR Specialist, KRUK Romania, tel.0758 066 790,e-mail: daniela.dochia@kruk.com.ro

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit, în mod direct sau indirect, la închiderea a 56 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, 5.444 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 455 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.
În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 30.500 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.102 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.922 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 879 în regim de urgență şi 8.858 de membri de personal din sistemul de protecţie a copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.
Până în acest moment, 49.255 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2026 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

Despre KRUK România S.R.L.

KRUK România este membră a Grupului KRUK. KRUK S.A. este cea mai mare companie de management al creanțelor din Polonia. Compania este prezentă pe piața din România din 2007, unde este de asemenea, lider de piață.

Mai multe detalii despre companie și proiectele educaționale: www.ro.kruk.eu și www.datoriamea.ro.

hope

hope1

hope2

Articolul urmator
Prima școală pentru copiii cu abilități înalte din România! De la ce vârstă poți înscrie copilul și ce cursuri poate urma
Prima școală pentru copiii cu abilități înalte din România! De la ce vârstă poți înscrie copilul și ce cursuri poate urma

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Autismul se poate trata cu celule stem? Ce spun datele primului studiu clinic din țară
    Autismul se poate trata cu celule stem? Ce spun datele primului studiu clinic din țară

    În România, peste jumătate de milion de persoane sunt diagnosticate cu autism. Asta înseamnă 1 din 54 de copii. Numărul ar putea fi chiar unul mai mare, având...

    Celule endocervicale prezente: ce înseamnă dacă apar în rezultatele Papanicolau?
    Celule endocervicale prezente: ce înseamnă dacă apar în rezultatele Papanicolau?

    Testul Papanicolau este o procedură medicală importantă, folosită pentru depistarea anormaliilor celulare la nivelul colului uterin. Una dintre observațiile frecvente care poate apărea...

    Am mers la terapie de cuplu, ca să fim pregătiți pentru nașterea primului copil. Ce am învățat
    Am mers la terapie de cuplu, ca să fim pregătiți pentru nașterea primului copil. Ce am învățat

    Printre „probele” pe care le are de trecut un cuplu se regăsește și aceasta: partenerii să reușească să-și mențină o relație solidă și frumoasă și după ce familia...

    Ce spune un nou studiu despre purtarea măștilor de copii. Rezultatele sunt neașteptate
    Ce spune un nou studiu despre purtarea măștilor de copii. Rezultatele sunt neașteptate

    Purtarea măștii de protecție în spațiile închise încă mai este obligatorie în România și nu numai. Este o măsură aplicată în toate statele...

    Tu știi câte întrebări îți pune copilul tău în fiecare zi? Iată ce a dezvăluit un studiu. Rezultatele sunt șocante
    Tu știi câte întrebări îți pune copilul tău în fiecare zi? Iată ce a dezvăluit un studiu. Rezultatele sunt șocante

    Pe măsură ce un copil se dezvoltă și dorește să dea cât mai mult sens lumii din jur, va începe să pună tot mai multe întrebări. Dacă în jurul vârstei...

    I-am vopsit părul băiețelului meu și oamenii din online mă amenință că anunță Protecția Copilului
    I-am vopsit părul băiețelului meu și oamenii din online mă amenință că anunță Protecția Copilului

    O mămică a primit critici dure din partea internauților după ce a publicat, pe TikTok, un filmuleț în care dezvăluie că i-a vopsit părul băiețelului său de 9 ani. Femeia a...

    Ministerul Educației anunță lista grădinițelor care vor rămâne deschise în timpul vacanței de primăvară
    Ministerul Educației anunță lista grădinițelor care vor rămâne deschise în timpul vacanței de primăvară

    Ministerul Educației a anunțat lista grădinițelor care vor rămâne deschise pe durata vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică. Numărul acestora...

    Din toamnă elevii înapoi în clase: ce schimbări anunță Ministerul Educației
    Din toamnă elevii înapoi în clase: ce schimbări anunță Ministerul Educației

    Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este convins de faptul că elevii vor merge la școală din toamnă! Acesta spune că valul patru în niciun caz nu va fi atât de...

    © 2024 Qbebe