Majoritatea reprezentantelor sexului frumos au dezvoltat un obicei din a ține un copil în brațe pe partea stângă. Curios este faptul că această tendința este întâlnită la 70-80% dintre femei, dar și adolescente și fetițe, care își poartă păpușile în brațe tot pe partea stângă. Diferența apare între tătici și bărbații care încă nu au copii. Cei dintâi au aceeași tendință de a-și lua copilul în brațe, în timp ce aceia din urmă nu prezintă niciun fel de înclinație spre a lua un copil în brațe.
Inițial, specialiștii au corelat acest obicei cu anumiți factori socio-psihologici și dorința mamei de a-și ține copilul cât mai aproape de inimă. Ulterior, oamenii de știință au descoperit că lucrurile sunt mult mai „cerebrale" decât s-ar fi așteptat. Conform analizelor lor, copilul ținut pe partea stângă pune în mișcare activitatea cerebrală din partea dreaptă a creierului, responsabilă cu descifrarea limbajului și interpretarea semnelor emoționale.
Cu alte cuvinte, atunci când mama își ține copilul pe partea stângă este mai receptivă la nevoile copilului și poate descifra mai bine activitatea emoțională și fizică a juniorului.
Descoperirile cercetătorilor nu s-au oprit aici. Se pare că nu suntem singurele mamifere ce practică acest obicei. Caii sălbatici, cangurii, renii, morsele și balenele nu doar își țin puii pe partea stângă, ci atunci când puii sunt lăsați să-și aleagă locul, se îndreaptă tot spre partea stângă a mamei lor.
Surse: kidspot.com.au, dailymail.co.uk, refinery29.com.
