Un studiu recent arată faptul că femeile însărcinate care consumă broccoli, spanac, varză, kale își protejează bebelușii împotriva astmului. Există, într-adevăr, o condiție importantă care trebuie respectată: viitoarea mămică trebuie să consume din plin toate aceste legume verzi în primul semestru de sarcină. Un consum semnificativ în ultimele luni de sarcina va asigura porția de sănătate atât pentru mamă, cât și pentru făt, însă nu va garanta că acesta va fi ferit și de și de astm.Descoperirile au fost făcute de către o echipă de cercetători de la Institutul Național de Cercetare din Tokyo, la care au participat 310 bebeluși, a căror dezvoltare a fost monitorizată pe o perioada îndelungată de timp după nașterea lor. Când au atins vârsta de 2 ani, toți copiii au fost supuși unor analize medicale menite să descopere orice semn al instalării astmului.
Rezultatele au fost uimitoare: riscul ca bebelușii ai căror mame au consumat în cantități mari legume verzi era cu 52 % mai mic decât la cei ai căror mame nu au făcut asta.
Statisticile sunt îngrijorătoare în lume. Un exemplu grăitor este Mare Britanie, țară în care numărul copiilor cu astm depășește 1 milion, iar în rândul adulților există 3 decese în fiecare zi din cauza acestei afecțiuni.
Sursa: www.dailymail.co.uk