Un angajat DGASPC, acuzat că biciuia copiii de care avea grijă, a fost promovat în funcție de conducere

Un angajat de la Direcția pentru Protecția Copilului Giurgiu, acuzat că ar fi lovit cu biciul copiii de care trebuia să aibă grijă, a fost promovat în funcție de conducere! Directoarea care l-a promovat nu consideră că a făcut ceva nepotrivit, iar angajatul nu este la prima faptă de acest fel, fiind acum anchetat de procurori.

Un angajat DGASPC acuzat că lovea cu biciul copiii de care avea grijă, a fost promovat în funcție de conducere

România este țara bătăii rupte din Rai! Am văzut, în ultimul an, copiii bătuți fără milă de proprii lor părinți, de profesori sau de străini. Semnificativ este și numărul abuzurilor săvârșite de către angajații statului asupra copiilor instituționalizați. Potrivit unui raport al Autoritatății Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, până la jumătatea anului 2021 au fost raportate 88 de cazuri de agresiune, fără a se preciza însă cine a fost agresorul. Se crede, însă, că numărul este și mai mare, pentru că, de teamă, mulți copii se tem să dezvăluie abuzurile la care sunt supuși.

La nivel mondial, se depun eforturi considerabile pentru a pune capăt oricăror metode de violență asupra copiilor. Există state care interzic orice formă de maltratare, fizică, dar și psihică și de limbaj asupra micuților. În România, între timp, cei care ar trebui să aibă grijă de micuții abandonați, îi maltratează fără niciun fel de reținere. S-a întâmplat la Direcția pentru Protecția Copilului Giurgiu, unde un angajat acuzat că ar fi lovit cu biciul copiii de care trebuia să aibă grijă a fost recompensat de conducerea instituției cu o funcție de șef. Cazul a ieșit la iveală în urmă unui reportaj realizat de Digi24, în cadrul campaniei „Statul la stat”. Și mai revoltător este faptul că directoarea care l-a promovat pe angajatul respectiv (pe numele său, Claudiu Ingeaua) într-o funcție de top, nu consideră că a făcut ceva nepotrivit, deși acesta nu este la prima faptă de acest fel, fiind anchetat de procurori.

„Avea un bici pe care îl purta mereu după el atunci când în casă nu se aflau șefii”

Mărturiile copiilor instutionalizati despre cel pe care statul român îl plătește să aibă grijă de ei, sunt absolut tulburătoare. Aceștia povestesc cum bărbatul avea un bici pe care îl purta mereu după el când superiorii săi nu erau prin preajmă și cu care îi amenința pe copii.

Citește și: Efecte șocante ale violenței asupra copiilor pe termen lung

„Cunosc faptul că domnul Claudiu Ingeaua avea un bici pe care îl purta mereu după el atunci când în casă nu se aflau șefii. Cu acest bici amenința copiii din casă și, mai mult decât atât, am văzut când domnul Ingeaua i-a lovit cu acest bici pe... în curtea casei, pe terenul de fotbal și în interiorul casei, și pe... în locuință. Pe mine personal m-a lovit cu biciul într-o dimineață în timp ce mă aflăm în dormitor, în pat, dormind, sub motivul de a mă trezi din somn”, povestește unul dintre copiii instituționalizați, în reportajul realizat de Digi24.

În acest moment, Claudiu Ingeaua este cercetat în două dosare pentru agresiune împotriva minorilor. Prima agresiune a avut loc în 2019, când bărbatul a mers într-o altă casă de tip familial decât cea de care avea grijă și ar fi lovit un copil. La acel moment, comisia de disciplină a DGASPC a propus desfacerea contractului de muncă, însă până la urmă agresorul s-a ales doar cu salariul micșorat pe trei luni.

Al doilea caz a ieșit la iveală după ce în dulapul sau a fost descoperit un bici, moment în care copiii agresați de acesta și-au făcut curaj să mărturisească ce li se întâmplă. Micuțîi spun că până acum nu au spus nimănui că au fost loviți cu biciul de teamă să nu fie bătuți și mai tare.

„Nu am spus nimănui că am fost lovit cu biciul de către Ingeaua Claudiu, deoarece îmi era teamă să nu dea în mine, pentru că am mai fost agresat fizic de către el cu pumnii și picioarele”, a mărturisit unul dintre copiii agresați de Ingeaua, potrivit Digi24.

După ultima cercetare disciplinară, în vara acestui an Claudiu Ingeaua a fost promovat, ajungând să ocupe funcția de șef al Birolui Administrativ al DGASPC. Daniela Ruse, director detașat al DGASPC Giurgiu, cea care a luat această decizie, spune că este o promovare temporară și că are nevoie de oameni.

Citește și: Violenta in familie: un semnal de alarma!

„Este temporară. Ca să văd care este comortamentul unui om, trebuie să văd cum lucrează (...) eu am nevoie de oameni, aici nu am personal. Având nevoie de personal, nu cred că s-a întâmplat nimic grav, îi expiră perioada de 60 de zile”, spunea Daniela Ruse pentru a-și justifica decizia de a-l promova pe bărbat în funcție de conducere. La scurt timp, însă, femeia nu mai era așa convinsă că promovarea bărbatului a fost un lucru bun.

„Sunt total dezamăgită de această situație și de tot ce s-a întâmplat. Sunt tristă și de comportamentul colegilor mei, și de tot ce se întâmplă aici. Vă spun că voi face o cercetare amănunțită, îmi asum absolut toate deciziile. Nu mi se pare normal să știu ulterior, după ce am o discuție cu televiziunea, să știu de amploarea acestei situații”, a declarat aceasta.

În ciuda tuturor acuzațiilor, a mărturiilor copiilor, a probelor existente, precum și a acordului de recunoaștere a vinovăției, până la o decizie definitivă a Instanței, Claudiu Ingeaua beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Citește și: Bataia copilului si urmarile sale

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Primele declarații ale Andrei după ce fanii au acuzat-o că își ascunde sarcina
  Primele declarații ale Andrei după ce fanii au acuzat-o că își ascunde sarcina

  De câteva zile circulă zvonul că Andra ar fi din nou însărcinată. Multă lume a felicitat-o pe îndrăgita artistă după ce Pepe a postat o poză în care ținea...

  Calculator: Câți copii vei avea în funcție de data ta de naștere
  Calculator: Câți copii vei avea în funcție de data ta de naștere

  Spune-mi data ta de naștere că să îți spun cât copii o să ai! Să îți asumi responsabilitatea de părinte nu e deloc un lucru ușor, însă odată ce o faci...

  Semnificatia alunitelor de pe fata ta. Ce mesaje au acestea in functie de locul in care apar
  Semnificatia alunitelor de pe fata ta. Ce mesaje au acestea in functie de locul in care apar

  Potrivit Almanahului chinezesc Tung Shu, alunitele pe care oamenii le au pe fata au o anumita semnificatie.

  Copiii care vor avea succes în viață sunt cei cu note de 7 și 8
  Copiii care vor avea succes în viață sunt cei cu note de 7 și 8

  Școala ajunge să ne învețe să respectăm niște standarde, să tindem către nota perfectă - 10. Însă viața ne dovedește, nu de puține ori, că realitatea este cu totul...

  Copiii care nu dorm bine când sunt mici, vor avea probleme mari la școală, spune știința
  Copiii care nu dorm bine când sunt mici, vor avea probleme mari la școală, spune știința

  Somnul este extrem de important în dezvoltarea copiilor, iar un studiu recent a demonstrat ca lipsa sa în copilărie poate cauza probleme mari ulterior. Iată cum acei copii care...

  Care este orașul în care ar trebui să locuiești în funcție de zodia ta
  Care este orașul în care ar trebui să locuiești în funcție de zodia ta

  Ți s-a întâmplat vreodată să-ți dorești ca la un moment dat să te muți într-un alt oraș, aflat poate și în altă țară? Acest gând nu este...

  Care este talentul ascuns pe care nu știai că îl ai, în funcție de zodia ta
  Care este talentul ascuns pe care nu știai că îl ai, în funcție de zodia ta

  Reușești să captezi imediat atenția celor din jur atunci când ai ceva de spus? Prietenii îți spun deseori că ești un bun ascultător și că dai mereu cele mai bune...

  Copiii implicați în treburile casnice vor avea mai mult succes în viața de adult
  Copiii implicați în treburile casnice vor avea mai mult succes în viața de adult

  Psihologii consideră că, printre deprinderile care-i pot ajuta cel mai mult pe copii să se transforme în adulți de succes, independenți și responsabili, se numără și cele care...

  © 2021 Qbebe