Cancer

    O crestere anormala a celulelor care au tendinta de a prolifera intr-un mod necontrolat si, in unele cazuri, de a intra in metastaza (a se extinde). Cancerul  nu este o boala. Este un grup de mai mult de 100 de boli diferite si distincte.

    Cancerul poate implica orice tesut din corp si poate avea diferite forme in fiecare zona a corpului. Majoritatea tipurilor de cancer sunt numite dupa tipul de celula si organ in care apar. Daca un cancer se extinde (intra in metastaze), noua tumoare poarta numele tumorii originale (initiale).

    Frecventa unui anume tip de cancer poate depinde in functie de sex. Daca forma de cancer de piele este cea mai des intalnita forma de tumoare maligna atat pentru barbati cat si pentru femeie, pe locul doi in cazul celor mai des intalnite tipuri de cancer sunt cancerul de prostata la barbati si cancerul la san la femei.

    Cancerul nu reprezinta in mod frecvent un risc mortal; cancerul de piele este adeseori tratabil. Cel de plamani este principalul motiv al deceselor de cancer atat pentru femei cat si pentru barbati in Europa astazi.

    Tumorile benigne NU sunt o exprimare a cancerului; cele maligne da. Cancerul NU este contagios.

Dictionar medical

Afla definitiile celor mai importanti termeni medicali.

Dictionar medical pe litere

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z
© 2024 Qbebe