Diabet gestational

Diabetul gestational este o forma de diabet care apare in timpul sarcinii la o femeie care nu a avut niciodata diabet si care dispare de obicei dupa ce bebelusul a fost nascut..

Factorii care cresc riscul de a face diabet gestational include varsta (daca are peste 25 de ani), mostenirea etnica (grupurile cu grad de risc ridicat include hispanicii, afro-american, amerindieni, sud sau est-asiatic, etc), greutatea sa (daca este supraponderala), istoricul medical (daca are rude cu diabet) si cel al sarcinilor anterioare (daca a avut diabet gestational intr-o sarcina anterioara sau daca a avut o sarcina cu un copil foarte mare).

Diabetul gestational este tratabil, in special daca este detectat in primele stadii ale sarcinii. Tratamentul scade riscul bebelusului de a avea probleme de sanatate, precum sindromul de detresa respiratorie (din cauza caruia nou-nascutii au dificultati in a respira), obezitate (creste posibilitatea de a fi bebelusi cu dimensiuni foarte mari sau de a deveni obezi mai tarziu in viata) si riscul de a  deveni si ei bolnavi de diabet.

Dictionar medical

Afla definitiile celor mai importanti termeni medicali.

Dictionar medical pe litere

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z
© 2024 Qbebe