Sindromul părului de nepieptănat există! Un băiețel a devenit faimos pentru podoaba lui capilară

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Schimbările bruște în textura și culoarea părului unui copil pot indica prezența unui sindrom rar, care a fost identificat, în prezent, la 100 de persoane din întreaga lume. Printre acestea se numără și un băiețel din SUA, care și-a uimit familia și pe cei din jur prin aspectul inedit al părului său. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla povestea lui Locklan Samples!

O mamă a sesizat ceva neobișnuit la părul copilului ei

O mamă din Georgia (SUA) nu a observat nimic deosebit la părul fiului ei cel mic, Locklan (care în prezent are 1 an și 4 luni), când acesta a venit pe lume. Pe atunci, bebelușul avea un păr brunet, similar mamei sale, Katelyn. Dar până când a ajuns la vârsta de 6 luni, aspectul părului băiețelului s-a modificat, devenind de culoare deschisă, blond. Era similar din punct de vedere al culorii cu părului fratelui său mai mare, Shepherd, dar structura era complet diferită.

Într-un interviu acordat pentru „PEOPLE”, Katelyn a explicat ce a simțit când a văzut că părul fiului ei se schimbase atât de mult: „Era ca și cum ne întrebam, ce este asta? Știam că era diferit, dar nu știam exact cum. După aceea părul a continuat să crească.”

mama-si-tata-fericiti-tinandu-si-in-brate-cei-doi-baietei-cu-parul-blond

Sursă poză: instagram.com/uncombable_locks/

Până când a ajuns la vârsta de 9 luni, părului lui Locklan (căruia părinții îi spun Lock) avea o nuanță foarte deschisă de blond, era foarte moale și părea electrizat. Conform informațiilor oferite de FOX5, femeia a povestit că părul copilului ei nu se putea aranja cu ușurință după ce era spălat pe cap: „De îndată ce îi uscam părul, nu devenea plat, chiar dacă încercam să îl pieptănăm. Imediat ce se usca, se ridica iar”.

Cei din jur observau aspectul neobișnuit al părului copilului, iar într-o zi mama sa a fost întrebată, pe o rețea de socializare, dacă nu cumva băiețelul ei suferea de sindromul părului de nepieptănat. Pusă în fața unei asemenea întrebări, Katelyn a început să fie îngrijorată, după cum a mărturisit și în interviul pentru sursa citată: „Mă întrebam, Doamne, oare ce se întâmplă? Este ceva în neregulă cu copilul meu?”

Pentru a afla ce se întâmpla cu Locklan, mama l-a sunat pe medicul pediatru, dar acesta i-a spus că nu auzise niciodată de sindromul părului de nepieptănat. În aceste condiții, părinților li s-a sugerat să meargă cu micuțul la spitalul „Emory University” din Atlanta. 

Copilul a fost diagnosticat cu „sindromul părului de nepieptănat”

Katelyn a relatat, pentru sursa citată anterior, ce s-a întâmplat după ce Lock a ajuns la spitalul „Emory University”. Inițial au fost consultați medici dermatologi, dar ulterior mostre din părul copilului au fost prelevate pentru a fi analizate la un microscop special. Astfel, băiețelul a fost diagnosticat cu sindromul părului de nepieptănat, prezent la 100 de persoane din întreaga lume. Părinților li s-a spus că acest sindrom nu afectează sănătatea fiului lor și că majoritatea copiilor care îl au se remarcă printr-un aspect unic al părului: foarte fin, de culoare deschisă, precum păpădia. În același timp, altă veste bună a fost că doar părul de pe cap al lui Lock era afectat de sindromul părului de nepieptănat. 

baietel-blond-care-merge-de-a-busilea-printre-dovleci

Sursă poză: instagram.com/uncombable_locks/

Mama s-a străduit să se informeze cât mai bine despre acest sindrom rar, dar nu sunt disponibile prea multe informații pe acest subiect. A reușit să găsească un grup de persoane ce se confruntă cu sindromul părului de nepieptănat, după cum a dezvăluit pentru „PEOPLE”: „A fost o sursă foarte importantă de confort, am împărtășit fotografii și am discutat despre diverse lucruri. Este interesant să vezi cum părul copiilor mai mari s-a schimbat în timp- la unele persoane s-a menținut, iar pentru altele a devenit mai simplu de întreținut.” 

Tot pentru „PEOPLE” Katelyn a vorbit și despre provocările avute în îngrijirea băiețelului ei cu sindromul părului de nepieptănat: „Nu prea am motive să îl spăl pe cap, în afara situațiilor în care se joacă pur și simplu în țărână, în condițiile în care părul nu se murdărește, nu se îngrașă. Este incredibil de moale și toată lumea ar vrea să-l atingă tot timpul. Îmi este foarte greu să-l pot pieptăna, întrucât este foarte fragil. Pur și simplu încerc să-l tratez cu cât mai multă blândețe și să nu intervin decât în situațiile în care este absolut necesar.”

În interviul pentru sursa citată, mama lui Locklan a ținut să precizeze că unul dintre scopurile ei este să-l determine pe băiețel să-și îndrăgească părul pe măsură ce va crește, să aibă încredere în el însuși și să se simtă special: „Aș putea spune că 98% dintre persoane sunt amabile și îi adoră părul. Spun că arată precum un star rock. Aduce un zâmbet pe chipurile celor din jur. Acum, când este încă mic, îi place să i se acorde atenție, nu îl deranjează. Intenția noastră este, pentru amândoi copiii noștri, să-i învățăm să aibă încredere în ei, indiferent de aspectele care îi fac să fie diferiți. De altfel, este plăcut să ieși un pic în evidență.”

Surse: a1.ro, fox5atlanta.com, people.com

Sursă poză principală: instagram.com/uncombable_locks/

Surse foto: instagram.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Au devenit părinți! Un alt cuplu faimos de la Hollywood a dat marea veste
  Au devenit părinți! Un alt cuplu faimos de la Hollywood a dat marea veste

  Katherine Schwarzenegger și Chris Pratt au devenit părinți! Este primul nepot al actorului Arnold Schwarzenegger, care are cinci copii.

  Un fotograf din România a devenit faimos cu imagini ce capturează dragostea de mamă de peste tot din lume
  Un fotograf din România a devenit faimos cu imagini ce capturează dragostea de mamă de peste tot din lume

  Legătura dintre o mamă și copiii săi este cea mai puternică și cea mai importantă care există în lume. Mamele joacă un rol esențial în viețile copiilor, fiindu-le...

  Cel mai faimos regizor de la Hollywood a devenit tată pentru prima oară la 56 de ani
  Cel mai faimos regizor de la Hollywood a devenit tată pentru prima oară la 56 de ani

  Niciodată nu este pre târziu pentru a deveni părinte, iar sentimentul este la fel de intens în fiecare moment al vieții! Unul dintre cei mai mari regizori de la Hollywood a...

  Povestea incredibilă a celui mai faimos tablou cu o femeie alăptând! Până unde ajunge compasiunea umană!
  Povestea incredibilă a celui mai faimos tablou cu o femeie alăptând! Până unde ajunge compasiunea umană!

  Cultura romană a lăsat moştenire numeroase legende inedite, care impresionează oricând. Printre acestea se numără şi cea inclusă de istoricul Valerius Maximus în "Cele 9...

  Și-a pierdut dorința de a trăi după ce fiul lui a murit. Fetița lui cu sindromul Down l-a salvat
  Și-a pierdut dorința de a trăi după ce fiul lui a murit. Fetița lui cu sindromul Down l-a salvat

  Pierderea unui copil reprezintă cea mai dură experiență prin care poate trece un părinte. Te simți pierdut, ai impresia că nimic nu mai are sens și nu îți mai dorești să...

  Imagini sfâșietoare cu un băiețel cu leucemie, susținut de surioara lui. Mama lui a dat o veste emoționantă!
  Imagini sfâșietoare cu un băiețel cu leucemie, susținut de surioara lui. Mama lui a dat o veste emoționantă!

  În urmă cu doi ani, o mămică publica pe rețelele de socializare imagini sfâșietoare cu băiețelul ei, care fusese diagnosticat cu leucemie. Avea 4 ani la vremea respectivă...

  Un băiețel de numai 4 ani lansează prima lui carte! Compune cele mai drăguțe poezii
  Un băiețel de numai 4 ani lansează prima lui carte! Compune cele mai drăguțe poezii

  În timp ce alți copii de vârsta lui abia învață să țină corect în mână un creion colorat, un băiețel de numai 4 ani este la un pas să publice prima...

  Adorabil! Momentul când un băiețel află că mama lui va îmbătrâni
  Adorabil! Momentul când un băiețel află că mama lui va îmbătrâni

  Părinții adoră să își vadă copiii cum învață despre lumea care îi înconjoară și fac tot mai multe descoperiri. Un băiețel a avut o reacție adorabilă,...

  © 2022 Qbebe