Top 50 de filme pentru copii dublate în limba română

Top 50 de filme pentru copii dublate în limba română

Mirela Floricescu - Redactor

Orice părinte știe cât de dificil este să găsești mereu activități noi pentru cei mici. Pe lângă faptul că trebuie să-i distreze, activitățile este musai să fie educative și să aibă un mesaj pozitiv. Filmele sunt alegerea ideală pentru micuți, deoarece poveștile le oferă lecții importante despre bine și rău sau iertare și prietenie. Iată mai jos un top al celor mai frumoase 50 de filme pentru copii dublate în limba română.

Filme pentru copii dublate în română: top 10 cele mai bune

Poate ai căutat, dar nu ai găsit încă cele mai bune filme pentru copii dublate în română. Am pregătit pentru micuțul tău o selecție de filme animate online, alte câteva filme pentru copii de 10 ani sau mai mici, dar și pentru cei mai mari câteva filme pentru copii de 12 ani. Iată mai jos un top cu 10 cele mai bune filme online pentru copii.

familie-care-rade-si-se-uita-la-un-film-proiectat

1. Cars (2006)

Fulger McQueen, o mașină de curse începătoare, ajunge din greșeală în Radiator Springs unde produce mai multe pagube și trebuie să-i ajute pe locuitori să-și repare bunurile. În schimb, ei îl vor ajuta să ajungă la prima sa cursă.

2. Toy Story (1995)

O figurină cowboy, Woody, devine extrem de geloasă atunci când o alta, un astronaut, îi câștigă admirația băiețelului în a cărui cameră locuiește.

3. Toy Story 2 (1999)

Figurina astronaut Buzz pleacă alături de prietenii săi pentru a-l găsi pe cowboy-ul Woody, care a fost furat de un colecționar de jucării.

4. Toy Story 3 (2010)

Jucăriile lui Andy sunt trimise din greșeală la o grădiniță chiar înainte ca el să plece la facultate. Misiunea lui Woody este să convingă restul jucăriilor că nu au fost abandonate, astfel încât să-și dorească toate să se întoarcă acasă.

5. Up (2009)

Carl Fredricksen, un bătrânel în vârstă de 78 de ani călătorește în casa lui echipată cu baloane alături de un partener neașteptat.

6. Coco (2017)

Deranjat de interdicția de a cânta, Miguel intră pe Tărâmul Morților pentru a-l întâlni pe stră-străbunicul său, un cântăreț legendar.

7. Wall-E (2008)

Un robot colector de gunoaie din viitorul îndepărtat pleacă într-o călătorie care are să decidă soarta omenirii.

8. Monsters, Inc. (2001)

Pentru a putea avea curent în orașul lor, monstruleții trebuie să sperie copiii pentru ca aceștia să țipe. Cu toate acestea, contactul cu micuții le face rău monștrilor, iar atunci când o fetiță ajunge în orașul lor începe panica.

9. The Incredibles (2004)

O familie de supereroi sub acoperire încearcă să-și trăiască viața în liniște însă trebuie să acționeze atunci când lumea este pusă în pericol.

10. A Bugs Life (1998)

O furnică nonconformistă trebuie să salveze proviziile coloniei sale de la greierii lacomi și cere ajutorul unui grup de insecte care se dovedesc a fi un grup de circari.

Filme de aventură pentru copii dublate în română

Într-o după-amiază liniștită poți urmări alături de micuțul tău un film de aventură potrivit vârstei sale. Mai jos găsești 5 filme de aventură pentru copii dublate în română.

1. The Polar Express (2004)

Expresul Polar este un film de aventură în care un băiețel se urcă în trenul magic care apare o singură dată pe an și are o singură destinație, Polul Nord. El descoperă alături de alți pasageri, tot copii, ce înseamnă prietenia, curajul și spiriul Crăciunului.

2. Dora and the Lost City of Gold (2019)

Dora și Orașul de Aur Pierdut prezintă povestea unei adolescente care pornește alături de prietenii săi într-o aventură pentru a rezolva misterul Orașului de Aur Pierdut și a-și salva părinții.

3. The Christmas Chronicles (2018)

În Ajunul Crăciunului doi frați plănuiesc să îl surprindă pe Moș Crăciun venind cu cadourile, însă planul lor este dat peste cap atunci când pornesc într-o aventură neașteptată.

4. Shrek (2001)

În mlaștina căpcăunului apar ca din senin tot felul de personaje de basm, izgonite de Lordul Farquaad. Pentru ca Shrek să-și recapete liniștea, el pornește într-o aventură palpitantă alături de Donkey pentru a o salva pe frumoasa prințesă Fiona.

5. Ice age (2002)

Epoca de gheață urmărește aventurile de acum 20.000 de ani ale câtorva animale preistorice, printre care un mamut și un leneș, care în loc să migreze spre sud pentru a se adăposti, aleg să se aventureze în deșertul înghețat.

Citește și: Top 25 filme de familie pe care să le vezi. Ai ce învăța din ele și tu, și copiii tăi!

Filme pentru copii de pe Netflix

Netflix este una dintre cele mai populare platforme de streaming din lume, astfel că pe aceasta există o varietate de filme animate online sau cu actori cunoscuți. Iată un top al celor mai bune 5 filme pentru copii de pe Netflix.

fetita-cu-o-cutie-cu-popcorn-in-brate-si-parintii-langa-ea-iar-toti-se-uita-la-ceva-si-rad

1. Klaus (2019)

Un orășel rece și trist are parte de o minune de Crăciun atunci când un poștaș egoist și un producător de jucării solitar își unesc forțele pentru a aduce bucuria în micul așezământ.

2. Vivo (2021)

Un kinkaju cântăreț pornește într-o aventură incredibilă cu un singur scop: să-i cânte cuiva drag o melodie de dragoste.

3. Over the Moon (2020)

În acest musical pentru copii tânăra Fei Fei construiește o navă spațială cu care plănuiește să meargă pe Lună pentru a dovedi existența unei zeițe selene.

4. Finding Ohana (2021)

Doi frați din Brooklyn își petrec vacanța de vară la rudele din Hawaii unde trebuie să găsească împreună o comoară de mult pierdută.

5. Secret Magic Control Agency (2021)

O intepretare modernă îi prezintă pe Hansel și Gretel drept agenți secreți care trebuie să lucreze împreună și să folosească magia pentru a găsi un rege dispărut.

Filme educative pentru copii: top 5

Dacă nu îți dorești un simplu film pe aventură pentru copilul tău, atunci unul educativ cu siguranță reprezintă alegerea ideală. Partea bună este că micuțul tău va rămâne cu niște informații interesante în urma vizionării unor filme educative. Găsești mai jos cele mai frumoase 5 filme educative pentru copii.

1. The Magic School Bus Rides Again: Kids in Space (2020)

Autobuzul Magic îi duce pe copii de data aceasta în spațiu, pe Stația Spațială Internațională, însă acolo trebuie să fugă de una dintre puținele ființe care pot supraviețui în acest mediu.

2. Octonauts & the Great Barrier Reef (2020)

Pentru a salva Marea Barieră de Corali, octonauții au misiunea de a împiedica stelele de mare flămânde care pun în pericol micul ecosistem din Australia.       

3. Octonauts: The Ring of Fire (2021)

Pentru a salva creaturile marine din Cercul de Foc al Pacificului, octonauții construiesc un robot în care să le adăpostească în timpul tsunamiurilor și erupțiilor vulcanice.

4. Super Monsters Back to School (2015)

Nou venita Vida este întâmpinată de prietenoșii monstruleți din orășelul Pitchfork Pines în prima ei zi de școală.

5. Inside Out (2015)

Micuța Riley trece printr-o multitudine de stări atunci când este nevoită să se mute în San Francisco și trebuie să se adapteze la noua ei viață și să învețe să navigheze în marele oraș.

Citește și: La ce fel de filme are voie copilul să se uite?

Filme cu dinozauri pentru copii: top 5

Dinozaurii au fost cele mai fascinante reptile din istorie. Pe baza lor, au fost realizate multe filme pentru copii și adulți. Dacă ne referim doar la filmele pentru copii, atunci putem spune că există o multitudine de animații și documentare despre dinozauri. Iată un top 5 cu cele mai frumoase filme cu dinozauri pentru copii.

ilustratie-cu-disparitia-dinozaurilor-de-pe-terra

1. Walking with dinosaurs (2013)

Pe urmele dinozaurilor este un film dedicat micuților curioși despre cum aceste animale preistorice au stăpânit peisajele Terrei până în momentul dispariției lor.

2. The Good Dinosaur (2015)

Acest film prezintă posibilul scenariu în care dinozaurii ar fi suprviețuit și trăit pe Pământ alături de oameni. Astfel, un Apatosaurus pe nume Arlo formează o prietenie neașteptată cu un băiețel.

3. Dinosaur (2000)

Rămas orfan, un dinozaur este crescut de lemuri și pornește într-o călătorie obositoare către un sanctuar după ce o ploaie de meteoriți i-a distrus casa.

4. Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs (2009)

Leneșul Sid încearcă să adopte trei pui de dinozauri, însă încercarea lui o face pe mama micuților să îl țină captiv într-o lume de mult pierdută. Astfel, prietenii lui încearcă să îl salveze.

5. Scooby Doo! Legend of the Phantosaur (2011)

Aventurile găștii lui Scooby-Doo îi pun de data aceasta în fața Fantosaurului, o apariție misterioasă a unui animal crezut dispărut.

Filme românești pentru copii: cele mai frumoase producții

Filmele românești sunt o doză minunată de bună dispoziție. De asemenea, filmele românești îi fac cunonștință micuțului tău cu cele mai frumoase povești ale copilăriei. Dacă vrei să vizionezi alături de copilul o producție autohtonă, mai jos găsești un top 5 cu filme românești pentru copii.

1. Sarea în bucate (2001)

După ce este alungată de la palat de tatăl ei, Ileana ajunge la altă împărăție, unde câștigă admirația tuturor prin hărnicie și istețime.

2. Veronica (1973)

După ce crește la orfelinat, viața Veronicăi se schimbă atunci când primește un cadou neașteptat de la nașa ei de poveste: un săculeț care împlinește orice dorință.

3. Dumbrava minunată (1981)

După ce este luată cu forța din casa bunicilor ei de mama sa vitregă, Lizuca încearcă să scape împreună cu cățelușul ei, Patrocle.

4. Mama (1976)

Ecranizarea celebrei povești „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă îl prezintă pe lup și prietenii săi care îi răpesc pe iezi și pentru a-i elibera cer o sumă considerabilă de bani.

5. Maria, Mirabela (1981)

La o simplă plimbare prin pădure, Maria și Mirabela, două fetițe, se întâlnesc cu trei personaje de poveste care au nevoie de ajutor. Pentru a-i ajuta, cele două prietene trebuie să îi ducă la o vrăjitoare care trăiește undeva în adâncul pădurii.

Citește și: Top 10 filme de văzut în familie

Filme cu animale pentru copii: emoționante și educative

Copiii își doresc să cunoască toate animalele încă din primii ani de viață și ce mod mai frumos de a învăța despre toate ființele din jurul nostre decât prin vizionarea unor filme. Iată câteva filme cu animale pentru copii.

mama-care-se-uita-pe-tableta-cu-cei-doi-copii-stand-intr-un-cort-iluminat

1. Finding Nemo (2003)

Un pește clown trebuie să-și salveze fiul după ce acesta s-a pierdut în Marea Barieră de Corali din Australia.

2. Finding Dory (2016)

Dory, un pește regal albastru trebuie să-și găsească părinții, iar pe parcursul aventurii descoperă cât de importantă este familia.

3. Ratatouille (2007)

Lucrurile iau o întorsătură neașteptată la un restaurant parizian atunci când un tânăr bucătar se împrietenește cu un șobolan care știe să gătească.

4. Madagascar (2005)

Un grup de animale scapă de la zoo și trebuie să se adapteze la viața din jungla Madagascarului.

5. The Lion King (1994)

Viața prințului leu Simba și a tatălui său este pusă în pericol atunci când unchiul acestuia vrea tronul pentru el însuși.

Filme de comedie pentru copii: de râs cu toată familia

După-amiezile în familie trebuie să fie pline de râsete și voie bună. Dacă nu știi cum să-ți înveselești familia, află că multe filme amuzante pentru copii sunt niște variante excelente de a petrece timp împreună cu familia. Iată câteva filme de comedie pentru copii, dar care sunt perfecte și pentru adulți.

1. Enchanted (2007)

O tânără fecioară din tărâmul Andalasia se află în pragul căsătoriei. Viața ei se schimbă atunci când o regină malefică o expulzează la New York, unde se îndrăgostește de un avocat.

2. Sing 2 (2021)

Buster Moon și prietenii săi trebuie să-l convingă pe Clay Calloway, o vedetă rock solitară, să li se alăture pentru un spectacol muzical.

3. Ron’s Gone Wrong (2021)

Filmul urmărește aventurile unui băiat stângaci pe nume Barney și prietenul său Ron, un robot autonom, iar împreună trebuie să descopere ce înseamnă prietenia.

4. Luca (2021)

O prietenie puternică se întemeiază pe plajele italiene între un băiat și o creatură marină cu formă umană.

5. Elf (2003)

Un elf supradimensionat călătoresște la New York pentru a-și întâlni tatăl care are mare nevoie să simtă spiritul Crăciunului.

Filme de groază pentru copii: doar pentru copiii pasionați

Într-adevăr, filmele de groază nu sunt pe placul tuturor. Sunt mulți adulți care nu se pot uita la astfel de filme. Însă, dacă ai un copil pasionat de lucrurile horror, atunci este musai să-i dai voie să se uite doar la filme adaptate vârstei. Astfel, pentru a veni în ajutorul tău, am făcut o selecție de 5 filme de groază pentru copii.

baieti-acoperiti-cu-un-cearceaf-stau-si-se-uita-amandoi-pe-o-tableta

1. Monster House (2006)

Trei adolescenți au parte de sperietura vieții când se aventurează într-o casă din cartier despre care se crede că este bântuită.

2. The Addams Family (2019)

Celebra Familie Addams se mută într-un cartier nou, iar prietenia dintre Wednesday și o fetiță a unui vecin antisocial și tradiționalist dă naștere unui război între familii.

3. Straight Outta Nowhere: Scooby-Doo! Meets Courage the Cowardly Dog (2021)

Atunci când un obiect necunoscut crează probleme în Nicăieri, Scooby-Doo și Curaj se întâlnesc întâmplător și lucrează împreună pentru a-și salva prietenii și familia.

4. Scooby-Doo on Zombie Island (1998)

În căutare de noi mistere, gașca lui Scooby-Doo se reunește și ajung pe insula Moonscar, unde îi așteaptă unul dintre cele mai dificile mistere.

5. Scooby-Doo! Frankencreepy (2014)

Când Velma descoperă că este înrudită cu doctorul Frankenstein din Pennsylvania, ea merge acolo cu gașca misterelor pentru a descoperi povestea, însă găsește mai mult decât și-a dorit.

Filmele poartă cu ele universuri magice. Sperăm la topul de mai sus să-ți fie sursă de inspirație și poate este momentul să pui la cale o seară de filme în familie, unde puteți să vă emoționați și să râdeți împreună. Cinematografia oferă o multitudine de filme pentru copii, așa că ai de unde să alegi ce să vizionezi alături de cei mici și cei mari.

Surse: netflix.com, imdb.com, cinemagia.ro, youtube.com, rottentomatoes.com, timeout.com, verandamall.ro, commonsensemedia.org

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Îi lăsăm pe copii să se uite la filme horror?
Îi lăsăm pe copii să se uite la filme horror?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Românii care locuiesc în Spania vor avea dublă cetățenie. Limba română ar putea fi studiată în școli
  Românii care locuiesc în Spania vor avea dublă cetățenie. Limba română ar putea fi studiată în școli

  Guvernul Spaniei a anunțat că în curând, românii stabiliți în Spania vor avea cetățenie dublă. Mai mult, se discută ca limba română să fie studiată...

  Cîmpeanu vrea două probe de limba română la Bac, una de literatură și una de gramatică
  Cîmpeanu vrea două probe de limba română la Bac, una de literatură și una de gramatică

  În 2027, ministrul educației dorește ca limba română să aibă două examene separate, unul la gramatică și unul la literatura română. „Îmi place să cred...

  Zeci de elevi de la Colegiul „Gheorghe Șincai” și-au rescris lucrările la o oră după începerea probei de română
  Zeci de elevi de la Colegiul „Gheorghe Șincai” și-au rescris lucrările la o oră după începerea probei de română

  Mai mulți elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București au dezvăluit că au fost nevoiți să-și rescrie lucrările după aproximativ 1 oră de la...

  13 filme de lungmetraj pentru copii și familie la KINOdiseea, online, între 20 – 31 octombrie
  13 filme de lungmetraj pentru copii și familie la KINOdiseea, online, între 20 – 31 octombrie

  Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr - KINOdiseea revine între 20 și 31 octombrie și cu un program online care cuprinde 13 filme de lungmetraj pentru copii...

  KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr (open air) aduce 7 filme și activități pentru copii până pe 12 septembrie
  KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr (open air) aduce 7 filme și activități pentru copii până pe 12 septembrie

  După primele 5 zile în care spectatorii au ocupat toate locurile la proiecțiile de film și atelierele din cadrul KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul...

  A început KINOdiseea Open Air – filme, spectacole ateliere și târg până pe 12 septembrie, în Parcul Plumbuita
  A început KINOdiseea Open Air – filme, spectacole ateliere și târg până pe 12 septembrie, în Parcul Plumbuita

  În perioada 1 - 12 septembrie va avea loc în Parcul Plumbuita din București KINOdiseea Open Air, evenimentul cu care debutează anul acesta de-a XIII-a ediție a KINOdiseea...

  Festivalul Internațional de film KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tânăr
  Festivalul Internațional de film KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tânăr

  După ce își încheie programul la București, Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediție, sosește...

  L-ați văzut? Un copil de 10 ani a dispărut. Părinții și Poliția Română îl caută de 3 zile
  L-ați văzut? Un copil de 10 ani a dispărut. Părinții și Poliția Română îl caută de 3 zile

  Poliția din Buzău a fost sesizată duminică, 3 octombrie, că un minor în vârstă de 10 ani a dispărut. Acesta a plecat voluntar de la domiciliul surorii sale în data...

  © 2024 Qbebe