Cum îți dai seama că mașina ta de spălat are nevoie de reparații?

Cum îți dai seama că mașina ta de spălat are nevoie de reparații?

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Întrucât mașina de spălat este unul dintre obiectele vitale dintr-o gospodărie modernă, îți dorești să funcționeze oricând la parametrii optimi. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla nu numai care sunt dovezile menite să îți arate că aceasta are nevoie de reparații, ci și la cine poți apela cu toată încrederea când ești într-o asemenea situație.

Semne că mașina de spălat necesită reparații

Mașina de spălat nu se poate umple cu apă
Când se întâmplă așa, de vină sunt următoarele probleme: disfuncționalități ale valvei (electrovalvei) ale filtrului sau defecțiuni la robineții de apă caldă și rece. Solicită cât mai rapid un specialist, întrucât poate fi nevoie ca oricare dintre aceste elemente să fie înlocuite.
În cazul în care mașina de spălat se umple cu apă, dar nu funcționează, uită-te la capac sau la curele. Acestea nu sunt greu de înlocuit, dar un capac care nu se mai închide bine este mai dificil de reparat.

Simți că din mașina de spălat iese un miros ca de ars
Un miros de acest gen este o dovadă clară a faptului că mașina de spălat are nevoie de reparație. De exemplu, este posibil să existe o defecțiune la curele sau la motor.
Cel mai bine este să deconectezi mașina de la sursa de curent și să ceri ajutorul unui specialist.

Din mașina  de spălat se aud sunete neobișnuite
Nu de puține ori se poate întâmpla să auzi că dinspre mașina de spălat se aud sunete diferite față de cele cu care ești obișnuită. Ca să vezi dacă este sau nu ceva în neregulă, poți încerca să stopezi ciclul de spălare și să rearanjezi rufele astfel încât acestea să nu stea prea înghesuite.

De asemenea, vezi dacă nu cumva poziția în care stă mașina îi influențează sunetele. Cel mai bine va fi să o repoziționezi pentru ca picioarele să fie cât mai bine fixate. Poți să încerci și să achiziționezi o platformă pe care să stea.

În situația în care nici după asemenea măsuri sunetele mașinii tale nu revin la normal, ia în calcul și posibilitatea că are nevoie de o reparație. Spre exemplu, poate fi vorba despre o defecțiune la nivelul pompei, care să impună inclusiv înlocuirea ei. Uneori, poate fi semnalată și o problemă la nivelul motorului.

Mașina de spălat se mișcă prea mult odată ce ai pus-o în funcțiune
Când vezi că mașina se balansează mai mult decât ar fi normal în timpul funcționării, gândește-te la următorul aspect: amortizoarele s-au rupt, cuva nu mai este stabilă, iar din cauza greutății rufelor se va produce o mișcare mai consistentă de balans.
Nu mai sta pe gânduri și cheamă un specialist pentru că va fi nevoie de o reparație foarte importantă pentru mașina ta de spălat: înlocuirea amortizoarelor. După aceea se va verifica starea ei când stă pe o suprafață perfect plană. În cazul în care își menține un balans excesiv, poate fi vorba despre o defecțiune mult mai complexă.

Observi că începe să se scurgă apă din ea
Când se întâmplă așa ceva, poți să fii sigură că mașina ta de spălat are o problemă. De exemplu, poate fi vorba despre o supraîncărcare a cuvei cu apă sau despre o disfuncționalitate la nivelul furtunurilor. În special dacă mașina de spălat este veche, se poate întâmpla ca, în timp, furtunurile să se fi slăbit, în condițiile în care mașina a tot fost pusă în funcțiune.

Prima măsură pe care poți să o iei este să vezi dacă nu cumva, când vei încărca mai puțin mașina, din ea nu se va mai scurge apă. Dacă se va întâmpla așa, poți să o încarci de mai multe ori, cu mai puține rufe. Dar când situația nu se ameliorează nici așa, cu siguranță că ar fi necesar să se efectueze o reparație de către un specialist. Cel mai probabil vor fi înlocuite anumite furtunuri, acestea vor fi mai bine strânse și,  dacă este necesar, vor fi înlocuite alte componente ale ei (de exemplu, pompa).

Masina de spalat din care curge apa si spuma de la rufe

Când scoți rufele din mașină, acestea nu sunt  bine stoarse
O dovadă importantă a faptului că mașina de spălat nu s-a stricat este că, atunci când vei lua rufele după spălare, acestea sunt umede, dar nu pline de apă. Dacă ele sunt mult prea ude față de cum te-ai obișnuit, este foarte posibil să fie vorba despre o problemă la mecanismul de stoarcere. Ca să te convingi despre ce este vorba, poți să încerci să întrerupi și apoi să reiei un ciclu de spălare.

Dacă observi o îmbunătățire a situației după ce faci acest demers, înseamnă că nu este vorba despre o defecțiune, ci poate doar ai supraîncărcat sau distribuit dezechilibrat rufele. Dar când rufele sunt atât de ude încât va curge apă din ele și după ce ai făcut această verificare, înseamnă că mașina ta este stricată și că are nevoie de o reparație, efectuată neapărat de un profesionist.   

Oricare dintre aceste probleme, dar și altele, pot fi rezolvate în cel mai scurt timp dacă vei cere sprijinul unor experți. Dacă locuiești în orice cartier din Brașov sau pe raza județului, nu ezita să apelezi la specialiști cu experiență de peste 10 ani, care îți pot repara orice model de mașină de spălat.

Cel mai mare avantaj al tău este  că echipa de la www.reparatii-masini-spalat-brasov.ro se deplasează rapid la domiciliu (chiar în mai puțin de 60 de minute), atât deplasarea, cât și constatarea fiind gratuite. În plus, dacă specialiștii de la „Reparații mașini de spălat" consideră că reparația nu se poate rezolva la domiciliul clientului, aceasta se va efectua în cadrul unui service autorizat. Și în acest caz, te vei bucura de beneficii precum:
• O echipă formată din tehnicieni foarte experimentați
• Prețuri foarte accesibile
• Timp de lucru foarte redus
• Un stoc amplu de piese de schimb

Cum să eviți ca mașina de spălat să aibă nevoie de reparații- trucuri pentru o viață mai lungă a acesteia

Experții în mașini de spălat spun că poți avea parte de o mașină de spălat care să funcționeze mai bine, pentru timp îndelungat, dacă vei lua oricare dintre măsurile de mai jos:
• Nu o vei supraîncărca
• Vei pune o cantitate potrivită de detergent (prea mult poate îngreuna procesul de funcționare a mașinii de spălat)
• Vei preveni formarea de mucegai (De exemplu, vei lăsa capacul și ușița deschise între spălări pentru o bună aerisire)
• Vei curăța regulat filtrul sită al furtunului de alimentare (Este preferabil să apelezi la un specialist!)
• Vei spăla periodic interiorul mașinii tale
• Vei avea grijă ca mașina de spălat să fie în echilibru când vei demara un ciclu de spălare (Dacă nu se întâmplă așa, există riscul ca mișcările pe care le va face în timpul funcționării să dăuneze părții sale inferioare)
• Vei deplasa mașina de spălat astfel încât să nu se lovească de un perete în timpul funcționării
• Vei avea grijă să înlocuiești furtunurile de apă (Se recomandă ca acest demers să fie efectuat la un interval de 3-5 ani, în funcție de vechimea mașinii de spălat)

 

Logo Reparatii Masini de Spalat

 

 

 

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cum îți dai seama că ai un copil care nu poate spune „Nu”? Sfatul specialistului
    Cum îți dai seama că ai un copil care nu poate spune „Nu”? Sfatul specialistului

    Toți părinții își învață pe copii să fie politicoși, ceea ce e foarte bine. Însă dincolo de „te rog” și „mulțumesc”, e important ca cel...

    Este copilul pregătit să renunțe la somnul de prânz? Cum îți dai seama
    Este copilul pregătit să renunțe la somnul de prânz? Cum îți dai seama

    Nu toți copiii vor dormi la prânz până la aceeași vârstă, indiferent de insistențele părinților. Uite cum știi că cel mic este pregătit să renunțe la somnul de...

    Cum îți dai seama că ai pierdut o sarcină? 4 semne pe care nu trebuie să le ignori
    Cum îți dai seama că ai pierdut o sarcină? 4 semne pe care nu trebuie să le ignori

    Poate crezi că e ușor să îți dai seama că ai pierdut o sarcină, însă nu este tot timpul așa. Uite la ce semne trebuie să fii atentă.

    Cum îți dai seama că cel mic este pregătit să doarmă peste noapte la un prieten
    Cum îți dai seama că cel mic este pregătit să doarmă peste noapte la un prieten

    Micuțul tău a crescut și a început să-și facă relații stabile de prietenie! Inevitabil, va veni vremea (dacă nu a venit deja) în care se va pune problema să doarmă...

    Cum îți dai seama că ți-ai găsit sufletul pereche, în funcție de zodie
    Cum îți dai seama că ți-ai găsit sufletul pereche, în funcție de zodie

    Una dintre cele mai mari dorințe pe care le poți avea este să găsești pe cineva care să te completeze perfect și cu care să-ți dorești din tot sufletul să-ți petreci viața. Să...

    Cum îți dai seama că cel mic nu este doar mofturos, ci are o tulburare alimentară
    Cum îți dai seama că cel mic nu este doar mofturos, ci are o tulburare alimentară

    Toți copiii trec prin etapa în care fac mofturi la mâncare. În această etapă, e posibil ca al tău copil să mănânce doar câteva alimente, având o...

    Oaia neagră a familiei: ce înseamnă, de fapt, acest termen și cum îți dai seama dacă te încadrezi?
    Oaia neagră a familiei: ce înseamnă, de fapt, acest termen și cum îți dai seama dacă te încadrezi?

    Expresia “oaia neagră a familiei” se folosește, de regulă, atunci când ne referim la cineva cu un caracter atipic, adesea prost ințeles, și care e de multe ori...

    Nervul sciatic: ce este și cum îți dai seama că suferă
    Nervul sciatic: ce este și cum îți dai seama că suferă

    Nervii reprezintă grupări de fibre, care transmit impulsuri electrice între creier și restul corpului. Printre nervi se regăsește și cel sciatic, principalul nerv de la nivelul...

    © 2024 Qbebe