Contributors
Manute Creative

7 lucruri care se întâmplă dacă mimezi orgasmul

Mimarea orgasmului nu are un impact doar asupra relației de cuplu, ci determină și o serie de reacții la nivel fiziologic în corp. Dacă te întrebi care sunt acestea, iată în continuare ce ți se poate întâmpla dacă mimezi orgasmul.

Conform unui studiu desfășurat în anul 2005, mimarea unui orgasm nu este o soluție, specialiștii recomandând ca femeile care consideră că nu ajung în punctul dorit să comunice acest lucru partenerului. Se pare că mai puțin de o treime din femei au experimentat un orgasm real în urma contactului sexual. Mimarea acestuia poate dăuna, într-adevăr, egoului partenerului, dar nu pe termen lung. Terapeuții din domeniu sunt de părere că ambii parteneri au de pierdut. Iată mai jos șase motive pentru care ar trebui să încetezi să mimezi orgasmul.

1. Pierzi beneficii pe planul sănătății

Orgasmul poate activa multe substanțe neurochimice benefice, precum dopamină, vasopresină, endorfine și oxitocină. Acestea oferă multe beneficii pe plan emoțional și fizic, inclusiv o calitate mai bună a somnului, ameliorarea temporară a durerii, scăderea nivelului de anxietate resimțită, stimularea imunității, îmbunătățirea concentrării, o stare de bine generală și un sentiment de euforie. Oxitocina în special poate scădea tensiunea arterială și poate contribui la sociabilitate. În cazul în care mimezi orgasmul, pierzi în mod automat și aceste beneficii protectoare, susține Kimberly Resnick Anderson, terapeut sexual din Los Angeles, California.

2. Atunci când mimezi orgasmul distrugi experiența sexuală atât pentru tine cât și pentru partener

Un procent mare de bărbați, cu o vastă experiență sexuală, declară că niciuna dintre partenerele avute nu a avut nevoie de o stimulare a clitorisului de 20 de minute. În mod evident, concluzia logică este că aceste femei au mimat orgasmul deoarece au nevoie de 20 de minute de relaxare și apoi de stimulare a clitorisului. Terapeutul specializat în sex, Laurie Watson, și autoare a cărții Dorind din nou sex: cum să redescoperi dorința și să vindeci un mariaj fără sex, susține că pornografia sugerează de cele mai multe ori bărbaților că sexul implică pentru o femeie o interacțiune de penetrare care se raportează la mărime cât mai mare a organului sexual, duritate cât mai bună și durată cât mai lungă a interacțiunii. Această perspectivă este însă una complet eronată, în realitate implicând stimulare cât mai îndelungată a clitorisului. Femeile au nevoie să aibă în mintea lor o reprezentară clară a ceea ce au nevoie, a ceea ce cer și să își schimbe după bunul plac viața sexuală.

lucruri care se intampla daca mimezi orgasmul

3. Partenerul tău va continua să comită greșeli cu privire la dorințele tale din timpul actului sexual

Elizabeth McGrath, terapeut și educator specializat în sex, este de părere că o parte semnificativă din activitatea sexuală constă în descoperirea și explorarea lucrurilor care ne plac și a lucrurilor pe care le apreciază și de care are nevoie partenerul pentru a atinge culmile plăcerii. Atunci când avem un orgasm real, partenerul învață ceea ce funcționează în cazul nostru. Un partener conectat și atent la corpul tău poate asimila aceste informații și va continua să aprofundeze tehnica și atingerile despre care consideră că îți vor aduce orgasmul. Multe persoane au senzația că durează prea mult sau că atingerea dificilă a orgasmului se numără printre experiențele negative ale activității sexuale. În realitate, este important să ai răbdare, să îți explorezi propriul orgasm și să permiți partenerului să te însoțească în această călătorie cu tine însuți. O oră de încercare și explorare a lucrurilor poate fi resimțită într-un mod benefic, chiar și în absența orgasmului. Deși, în mod evident, acesta din urmă ar fi o finalizare benefică a experienței.

4. Mimarea orgasmului denotă lipsa sincerității

„Partenerul tău poate descoperi că mimezi orgasmul. Modul în care acest lucru îi influențează egoul va depinde de modul în care va răspunde la ideea că l-ai mințit în mod constant. Prin urmare, chiar dacă poate fi resimțit drept confortant pentru el că îți face plăcere, relația ta sexuală este clădită pe o minciună fundamentală. Sincer, cei mai mulți bărbați își dau seama, nu este nicio femeie o actriță atât de bună. Ar putea să îți aprecieze efortul, dar este mult mai excitant să simți pe cineva care simte în mod real orgasmul și nu îl simulează" susține Tammy Nelson, terapeut specializat în sex și autoare a cărților Să ai parte de sexul pe care ți-l dorești și Noua monogamie.

5. Dacă minți încontinuu nu faci decât să conduci la o rutină a sexului

Ian Kerner, terapeut specializat în sex și autor bestselling al cărții Ea termină prima: ghidul unui bărbat care gândește pentru a satisface o femeie declară următoarele: "pur și simplu, orgasmele se simt grozav și te motivează să îți dorești și mai mult sex. Atunci când nu ai orgasm, sexul devine rapid mediocru și frustrant, prin urmare te descurajează să îți dorești și mai mult. Următorul lucru pe care îl vei descoperi este că te trezești într-o rutină a sexului. Un orgasm alături de un partener presupune de obicei că te afli într-o stare relaxată, prezentă din punct de vedere sexual, stimulată erotic complet și conectată la partener. Iar în situația în care mimezi nu se aplică niciuna dintre stările menționate."

6. La finalul zilei sau al nopții plăcerea ta este importantă

Atunci când simulezi un orgasm, mesajul pe care îl transmiți este că plăcerea nu este importantă pentru tine sau că reprezintă o povară mult prea mare pentru o altă persoană. Nu reușești doar să te privezi de experimentarea plăcerii proprii, dar îi răpești și partenerului ocazia de a te satisface și de a învăța mai multe despre tine. Pierzi intimitatea și legătura aparte pe care doar un orgasm real o poate aduce.

lucruri care se intampla daca mimezi orgasmul

7. Nu în ultimul rând, contibui la statistica nesincerității dintre parteneri

Facem referire la statistica menționată la începutul articolului. Bărbații ajung să considere că gemetele tale ascund întotdeauna un orgasm; sunt extrem de rare cazurile în care o femeie experimentează extrem de rapid un orgasm. Și astfel reîntărești un concept eronat și îi obișnuiești pe bărbați să creadă că tot ce au de făcut este să dea din șolduri de câteva ori, iar orice femeie va avea parte de un orgasm intens.

Citește și: Trucuri pentru femei: Cum sa mimezi orgasmul si el sa nu isi dea seama 

Trucuri pentru barbati: Cum stii ca partenera mimeaza orgasmul? 

Surse: 

www.huffingtonpost.com; www.yourtango.com; ww.bustle.com

 

Mimeaza orgasmul? 3 cai sa o aduci pe culmile placerii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Secretele vaginului: 8 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ce se intampla la „parter”
  Secretele vaginului: 8 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ce se intampla la „parter”

  Vaginul tau e cu adevarat fantastic si ar trebui sa incerci sa il cunosti mai bine. Multe dintre informatiile de mai jos te vor scoate uneori din probleme, te vor ajuta sa depasesti situatii...

  Echinocțiu de primăvară: 6 lucruri care ți se vor întâmpla în noaptea dintre 20 și 21 martie
  Echinocțiu de primăvară: 6 lucruri care ți se vor întâmpla în noaptea dintre 20 și 21 martie

  Echinocțiul se referă la momentul în care ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Glob. Echinocțiul de primăvară, care are loc în noaptea dinspre 20 spre 21...

  STUDIU NOU! Ce se intampla daca bei vin rosu in fiecare seara
  STUDIU NOU! Ce se intampla daca bei vin rosu in fiecare seara

  Se stie ca alcoolul dauneaza grav sanatatii insa, consumat cu masura, el poate fi chiar benefic. Mai ales daca vorbim despre vin rosu.

  Ce se intampla in corpul tau daca mananci ghimbir in fiecare zi timp de o luna
  Ce se intampla in corpul tau daca mananci ghimbir in fiecare zi timp de o luna

  Ghimbirul are o multime de proprietati care te ajuta sa fii sanatos si in forma.Iata ce se intampla in corpul tau daca mananci ghimbir in fiecare zi, timp de o luna.

  6 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge AB IV
  6 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge AB IV

  Trebuie să știi că grupa de sânge poate influența starea generală de sănătate. În cazul în care ai grupa de sânge AB, cea mai rară din lume, studiile...

  6 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge B (3)
  6 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge B (3)

  Ai grupa de sânge B3? Cu siguranță îți dorești să afli cât mai multe informații despre această grupă sanguină, care este și cea mai rară. Știai că doar 9% din...

  7 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge 0
  7 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge 0

  Cu siguranță nu ai realizat că tipul grupei de sânge poate influența sănătate, ferltilitatea și alte aspecte ce țin de corpul uman. Îți explicăm în cotinuare...

  © 2021 Qbebe