Ce s-a întâmplat când soțul meu, care se crede urât, a dat iama în produsele mele cosmetice

Bianca Geica - Redactor Senior

Sperând să își îmbunătățească aspectul tenului cu mai puțin de 12 ore înainte de vacanță, soțul unei mamici de peste hotare se furișează în baie pentru a da iama in produsele ei de ingrijire a pielii. Spre încântarea femeii, el încearcă unul dintre exfoliantele ei faciale care îi smulge pielea de pe față, dând astfel naștere unei dramolete savuroase, de zile mari!

Soțul meu s-a inchis în baie timp de o oră, simulând o conferință pe Zoom. De fapt, el a dat iama în produsele mele de skincare!

Este a patra zi a concediului nostru și ultima înainte de plecarea noastră într-o binemeritată vacanță și, în efortul de a se simți mai puțin gras și urât, tati a decis că are doar două opțiuni:

1. Să nu mai mănânce dulciuri, să meargă la alergat, să reducă numărul de calorii și să bea trei litri de apă plata pe zi.
2. Să simuleze o conferință pe Zoom, să se închidă în baie timp de o oră și să dea iama în produsele mele pentru îngrijirea feței.

Ce credeți că a ales? Exact, varianta 2. După ce a încuiat ușa de la baie, tati s-a așezat pe toaletă, și-a terminat de mâncat prăjitura și a dat iama în produsele mele de skincare, făcând tot posibilul să deschidă dulăpiorul în care acestea se aflau cu concentrarea unui expert în dezamorsare de bombe, fără să facă prea mult zgomot. 

barbat care isi aplica o crema pe fata

Dar cum de ce îți e frică, nu scapi, la un moment dat, o sticluță cu un serum cade și se sparge pe podeaua băii, alertându-mă imediat de subterfugiul său. Mă apropii de ușa încuiată a băii exact la timp pentru a-l auzi pe bărbate-miu tresărind când calcă desculț pe un ciob de sticlă spartă. Dar nu se lasă! Se întoarce șchiopătând spre dulapul cu cosmetice. Îl deschide, iar în fața lui apar 1000 de sticluțe și, odată cu ele, 1000 de promisiuni: „Un ten fără riduri încă de la prima aplicare”, „Rezultate vizibile de la prima aplicare”, „Piele mai luminoasă instant”. Sigur, este conștient că cele mai multe sunt doar niște exagerări, însă este determinat să găsească „secretul unui ten mai puțin ridat și plin de luminozitate” - cuvintele lui.

„Să vedem. Internetul spune că mai întâi ai nevoie de un exfoliant, apoi de toner, apoi de cremă hidratantă, apoi de cremă de ochi", își reamintește el în timp ce scotocește prin „dulăpiorul cu bunătăți”. Apoi realizează: „Stai așa! Toner? Nu e ceva ce se pune în imprimantă? Să uităm, deci, de toner. Avem nevoie de exfoliant și de o cremă hidratantă”, își explică el.

Citește și: I-am spus soțului meu că poate să se culce cu alte femei

Scotocind prin diversele mele tuburi, loțiuni și poțiuni, tati găsește un exfoliant. Pare destul de inofensiv în tubul său moale și dolofan. Pe partea din față este lipită o poză mică cu o caisă sau o piersică. Ce se poate întâmpla rău? „Piele luminoasă încă de la prima aplicare”, promite exfoliantul. Tati verifică de două ori dacă ușa de la baie este încuiată înainte de a desface tubul. Își umezește fața și își toarnă o cantitate generoasă de produs în palme.

Viguros, își freacă această „pasta” prețioasă pe față, timp în care realizează: „La naiba! Parcă ar fi șmirghel lichid!”. În câteva secunde, acel șmirghel lichid s-a transformat în spumă la contactul cu pielea. Bineînțeles, el își aplicase și în jurul ochilor, așa că va imaginați iadul prin care a trecut în momentul în care produsul i-a intrat în ochi.
Orbit, începe se bâjbâie prin baie căutând robinetul. „Ai folosit prea mult! Ai folosit prea mult!!!”, se ceartă pe el însuși tati. „Aargghhhh! Arde!”

barbat care isi aplica o masca faciata

„Ești bine, dragule?”, întreb eu de partea cealaltă a ușii încuiate. Suntem căsătoriți de mai bine de 7 ani și el încă mai are impresia că eu nu îl cunosc și că nu îmi dau seama că nu e la prima abatere de acest gen. Știu că a mai dat iama prin produsele mele de skincare de câteva ori până acum.

„Da! Aargghhhh! Da! Sunt bine! Eu doar - aargghhhh - mi-am lovit degetul de la picior!”, minte el.

„Ești siguuuur?” îl întreb eu plină de empatie.

„Da, da, foarte sigur. Tu du-te în pat și odihnește-te. Mâine avem o zi lungă”, îmi spune el. Și să ratez spectacolul din baie? Nu prea cred.

„Aaaaarghhhh!” repetă el.

„Dacă ești bine, de ce faci că un pirat?”, l-am întrebat eu.

„Nu, nu, nu, totul e în regulă!”

„Nu cumva îmi folosești din nou produsele de skincare, nu-i așa?”, îl întreb eu nevinovată.

„Ce produse de skincare? Nu am nevoie de ele! Adică... nu ai nevoie de ele”, minte el din nou.

„Haide, recunoaște, pușlama mică ce ești! Ce ai folosit de data asta?”

Citește și: Eu şi soţul meu avem exact acelaşi job. Însă numai eu mă ocup de copii şi de casă

„Mizeria aia bej care te arde pe față!”

„Nu m-ai lămurit deloc”, am zis eu.

„Pateul ăla nenorocit de rață cu pietriș în el! Aaaaaarggh!”

„Pot să intru?”, îl intreb eu. 

„Am folosit din greșeală smoala asta abrazivă pe față, dar sunt bine!”. Prin gaura cheii, îl văd deschizând un ochi și strâmbându-se la reflexia să din oglindă. Arată că după război. „Nu intra! E mai bine să nu mă vezi așa! Niciodată!”.

„Bine, dacă așa vrei tu. Voi fi în sufragerie, în caz că ai nevoie de mine!”, promit eu, plecând în trombă ca după să mă întorc tiptil în fața ușii de la baie, fără că el să-și dea seama.

Când mă întorc, îl aud pe tati cum respiră ușurat. „Bun, acum am nevoie de o cremă hidratantă scumpă. Asta ar trebui să calmeze rahatul pe care l-am făcut mai devreme. Hai să vedem, care sticlă pare cea mai scumpă dintre toate astea”, își spune el.

O vede aproape imediat, strălucind mai ceva ferestrele unui zgârie-nor într-o zi cu soare. O fiolă minusculă de cremă albă cuibărită într-un ambalaj de mărimea unei scrumiere de bar. „Asta e ceea ce căutam!”, spune el. „Elixirul tinereții! Crema-mășină a timpului! Propria mea DeLorean!”. Tubul face un zgomot puternic de pârț în timp ce el are stoarce tot produsul în palmă.

„Mmmm! Miroase a castraveți și margarete”, exclamă el plăcut surprins. Serios, Sherlock? În timp ce se pregătește să o aplice pe fața lui roșie ca racul din cauza exfoliantului, reușesc să descui ușa de la baie și să iîntru peste el.

„Aha! Te-am prins!”, am strigat eu.

„Ten vizibil mai tânăr și mai luminos, a promis mizeria asta de exfoliant!!!", urlă el dezamăgit, în timp ce se uită la mine cu ochii mari și, aș îndrăzni să afirm, parcă plini de lacrimi.

„Eh, haide! Uită-te la tine! Ești confuz, dezbrăcat, plângi, ești acoperit de mizerie din cap până-n picioare, iar în baie e un haos total. Ai reușit, tati! Arăți că un bebeluș!”.

Articol tradus și adaptat în limba română după un material publicat în Post Magazine.

Citește și: De ce imi iubesc sotul si mai mult de cand avem un copil

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soțul meu i-a dat cadou soacrei mele testul meu de sarcină pozitiv fără să-mi spună
  Soțul meu i-a dat cadou soacrei mele testul meu de sarcină pozitiv fără să-mi spună

  Vestea unei sarcini este o bucurie pentru întreaga familie, nu numai pentru cuplul care urmează să devină părinți. Însă această bucurie a fost dusă pe alte culmi,...

  Am născut un copil de altă culoare și soțul meu crede că l-am înșelat
  Am născut un copil de altă culoare și soțul meu crede că l-am înșelat

  O femeie de origine indiană a adus pe lume un copil cu pielea deschisă la culoare și imediat după nașterea acestuia a intrat în conflict cu soțul ei întrucât acesta a...

  I-am ras monosprânceana fetiței mele fiindcă mă săturasem de glumele proaste care se făceau pe seama ei, dar acum soțul meu e furios
  I-am ras monosprânceana fetiței mele fiindcă mă săturasem de glumele proaste care se făceau pe seama ei, dar acum soțul meu e furios

  Cu toții ne gândim la bebelușii noștri ca la cel mai perfect lucru pe care l-am văzut vreodată. Dar o mamă a mărturisit că glumele celor din jur despre monosprânceana...

  La 35 de ani mi-am dat seama că sunt lesbiană. Mi-am părăsit soțul și am început să călătoresc prin lume cu câinele meu
  La 35 de ani mi-am dat seama că sunt lesbiană. Mi-am părăsit soțul și am început să călătoresc prin lume cu câinele meu

  Lauren Burgess, acum în vârstă de 37 de ani, din California, era deprimată și nefericită, dar și-a dat seama, în timp ce se afla într-o excursie, că este gay....

  Soțul meu a scos ușa de la dormitorul fiului nostru. Eu i-am luat alta de ziua lui și soțul meu s-a supărat
  Soțul meu a scos ușa de la dormitorul fiului nostru. Eu i-am luat alta de ziua lui și soțul meu s-a supărat

  ”Ce atâta intimitate? Până la 18 ani ești copilul meu și eu trebuie să știu mereu ce faci. Cam așa gândește soțul meu.” se confesează o mamă pe o...

  I-am dat surorii mele gravide hainele de bebeluș ale copilului meu și mi-a reproșat că nu sunt de firmă și sunt uzate
  I-am dat surorii mele gravide hainele de bebeluș ale copilului meu și mi-a reproșat că nu sunt de firmă și sunt uzate

  Hainele pentru bebeluși pot fi destul de costisitoare, motiv pentru care mulți părinți se bucură de fiecare dată când primesc body-uri, bluze sau pantalonași de la rude sau...

  Mi-am dat seama că nu știu dacă soțul meu mă iubește sau m-a iubit vreodată...
  Mi-am dat seama că nu știu dacă soțul meu mă iubește sau m-a iubit vreodată...

  O femeie care a avut mereu sămânța îndoielii cu privire la iubirea pe care i-o poartă soțul ei, a scris pe forumul Mumsnet în speranța că va putea primi un sfat util...

  © 2023 Qbebe