Din grija pentru copilul tau

10 alimente pe care nu este indicat să le mai mănânci după 30 de ani

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, este necesar să ne adaptăm alimentația la transformările petrecute în corpul nostru. Desigur, nu va fi simplu să renunțăm la obiceiuri alimentare vechi, dar experții ne îndeamnă, odată ce împlinim vârsta de 30 de ani, să includem în alimentația noastră produse care ne pot ajuta să prevenim îmbolnăvirile grave de mai târziu. Ei ne explică faptul că este momentul ideal pentru a face acele schimbări care să ne ajute să ne menținem sănătoși și în formă cât mai mult timp. Pentru a realiza acest deziderat, trebuie să eliminăm acele alimente interzise, care nu numai că nu ne oferă nutrienți benefici, dar ne predispun la tot felul de afecțiuni. Să cunoaștem doar câteva dintre acele alimente care nu ar mai trebui să fie pe masa noastră. Nu uitați: numai de voi depinde să vă păstrați sănătatea și să încetiniți procesul de îmbătrânire!

Produsele de panificație dulci

Tartele, brioșele, gogoșile sau alte produse de panificație pe care le alegi pentru micul dejun nu mai trebuie să facă parte dintre alimentele pe care să le consumi după ce împlinești 30 de ani. Probabil că bănuiești deja motivul principal pentru care trebuie să renunți complet la ele: conținutul de zahăr alb, rafinat.

Zaharul alb trebuie scos din alimentatie dupa varsta de 30 de ani
Medicii spun că astfel de produse te vor face să depășești doza zilnică recomandată de zahăr și vor provoca o creștere periculoasă a nivelul insulinei din organism, ceea ce poate provoca grave probleme de sănătate. Printre acestea, cele mai cunoscute sunt: creșterea în exces a greutății, boli cardiovasculare, tensiune arterială ridicată, diabet sau chiar infertilitate.
De la 30 de ani în sus, încearcă să înlocuiești sursele de zahăr rafinat cu alte produse, cât mai naturale, ce îți pot satisface o eventuală nevoie de dulce. Unul dintre ele este banana. Consumând banane, vei dobândi energie și îți vei potoli foamea.

Produsele de patiserie dulci trebuie interzise in alimentatia de dupa 30 de ai

Citește și:Atentie! Top 20 Alimente cu continut urias de zahar!

Făina albă

Conținută în abundență de produsele pe care tocmai le-am menționat, aceasta poate contribui la creșterea incidenței bolilor cardiovasculare sau chiar a cancerului.
Totodată, alimentele bogate în făină albă conduc la apariția următorului fenomen: transformarea carbohidraților în zahăr. Corpul va ajunge să secrete multă glucoză, văzută ca fiind unul dintre principalii inamici ai producerii de colagen.
Pentru a evita boli grave, dar și pentru a vă menține o piele sănătoasă și frumoasă, renunțați cât mai repede la produsele pe bază de făină albă.

Faina alba ar trebui scoasa din alimentatia de dupa 30 de ani

Sucurile artificiale

Sucurile artificiale din comerț sunt una dintre cele mai importante surse de zahăr. În plus, în afară de zaharuri, ele conțin o multitudine de conservanți, care pot crește riscul unor maladii deosebit de grave, precum cancerul.
De asemenea, specialiștii au constatat faptul că substanțele conținute în sucurile artificiale pot provoca infertilitate , întrucât afectează ovulația și reduc mobilitatea de la nivelul spermei.
Iată de ce, o dată în plus, este necesar să renunți complet la asemenea alimente după ce împlinești 30 de ani, mai ales dacă îți dorești să devii mamă.

Sucurile artificiale din comert sunt interzise in alimentatia de dupa 30 de ani

Produse care nu sunt organice, fiind modificate genetic

Mai ales anumite legume și fructe se încadrează în această categorie. Printre acestea, se pot număra: roșiile, castraveții, țelina, ardeii grași, porumbul, spanacul, merele, strugurii, piersicile, căpșunele etc..
Pesticidele conțin toxine deosebit de periculoase, care îți pot afecta profund sănătatea. Ele pot cauza probleme de fertilitate, dar pot crește și riscul dezvoltării anumitor tipuri de cancer.Practic, asemenea alimente sunt interzise oricând, nu numai după vârsta de 30 de ani.

Fructele ce nu sunt organice sunt daunatoare si trebuie incluse in lista alimentelor interzise

Carnea ce nu este organică și este intens procesată

Fie că este voba despre carne ce nu este organică, fie că este vorba despre felurite mezeluri, acestea trebuie să nu facă parte din nicio alimentație sănătoasă.
Este esențial să citești etichetele atunci când te duci la cumpărături, întrucât foarte multe produse din carne sunt pline de pesticide, conservanți și hormoni, foarte dăunătoare pentru sănătatea ta.
Străduiește-te, pe cât posibil, să consumi produse din carne din surse cât mai naturale, pentru a fi sigură că acestea nu conțin substanțele periculoase enumerate anterior.

Carnea procesata trebuie eliminata din alimentatie

Hrană congelată

Despre aceasta, experții spun că de cele mai multe ori conține prea multe grăsimi și prea multe calorii. În același timp, cele mai multe produse congelate sunt pline de conservanți, de coloranți, de sodiu, de sare procesată, de uleiuri hidrogenate și de alte substanțe nocive.
Iar dacă le introducem în microunde, astfel de produse devin și mai periculoase. Așa că încercați să le eliminați cât mai repede din alimentația voastră, chiar înainte de a împlini 30 de ani!

Hrana congelata nu ar mai trebui consumata dupa 30 de ani

Citește și: Sunt legumele la conserva sau congelate, la fel de bune ca cele proaspete?

Cea mai mare parte a proteinelor artificiale, precum așa-numitele „batoane energizante”

Deși suntem tentate să le considerăm o alternativă de hrană sănătoasă, trebuie să știm că acestea pot fi pline de substanțe periculoase. De pildă, ele pot conține grăsimi hidrogenate, zahăr rafinat și tot felul de conservanți.
Nu numai că batoanele pentru energie ne pot îmbolnăvi de diverse boli cronice (precum diabet, afecțiuni digestive etc.) dacă le consumăm pe termen lung, dar nici nu ne vor furniza nutrienții necesari.

 Batoanele energizante fac parte dintre alimentele interzise dupa varsta de 30 de ani

Produsele „dietetice”

Nu de puține ori ni s-a întâmplat să apelăm la ele, mai ales dacă ne doream să slăbim.
Indiferent dacă este vorba despre băuturi sau despre alimente solide, nutriționiștii ne atrag atenția asupra faptului că ele conțin îndulcitori artificiali (precum aspartan sau sucraloză), arome artificiale și tot felul de conservanți.
Odată ce le consumăm, riscăm să ne alegem cu tot felul de simptome neplăcute și de afecțiuni, care se vor agrava pe măsură ce înaintăm în vârstă. Iată-le doar pe câteva dintre acestea: migrene, tulburări endocrine, boala lui Crohn (este o afecțiune intestinală), gastrită, reflux gastro-esofagian, oboseală cronică, dureri musculare, afecțiuni cardiace etc.
Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care și acestea trebuie să facă parte din alimentele interzise după vârsta de 30 de ani și nu numai.

Produsele dietetice sunt de fapt periculoase

Margarina

Până acum câteva decenii, margarina era văzută ca un aliment sănătos. În prezent însă, lucrurile s-au schimbat.
Margarina este un aliment nociv, care trebuie eliminat, pe cât posibil, dintr-o alimentație sănătoasă. Să cunoaștem doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să procedăm așa. Pe de o parte, este plină de uleiuri hidrogenate, ce cresc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer.
Pe de altă parte, prin conținutul său, este dăunătoare pielii, în condițiile în care ne expunem radiațiilor ultraviolete. Margarina va accelera procesele inflamatorii ale pielii, ceea ce va provoca apariția ridurilor.
Vârsta de 30 de ani este deci momentul ideal pentru a elimina margarina din alimentația ta!

Margarina trebuie sa faca parte din lista alimentelor interzise

Proteinele din soia

La fel ca și în cazul margarinei, și despre produsele din soia se credea, până nu demult, că sunt sănătoase.
Experții ne sfătuiesc însă să le eliminăm din alimentație deoarece:
• De cele mai multe ori, soia este modificată genetic
• Soia nefermentată poate afecta enzimele digestive și poate provoca apariția a tot felul de tulburări gastro-intestinale
• S-a constatat că un consum pe termen lung de proteine din soia poate crește riscul de a dezvolta anumite forme de cancer, afecțiuni renale, alergii, afecțiuni tiroidiene, astm etc..
Ținând cont de toate acestea, produsele din soia se încadrează în rândul alimente interzise nu numai începând cu vârsta de 30 de ani, ci oricând.

Proteinele din soia pot fi si ele periculoase

Alte alimente pe care nu este indicat să le mai consumi după vârsta 30 de ani:

Laptele procesat ar trebui sa faca parte dintre alimentele ce nu mai trebuie consumate dupa 30 de aniLaptele procesat

Acest tip de lapte, alături de produsele ce îl conțin, pot fi foarte dăunătoare sănătății. Motivul principal îl constituie faptul că animalele pot fi hrănite cu produse modificate genetic sau pot primi hormoni pentru a da mai multe lapte.
Toate aceste substanțe toxice ne pot provoca diverse probleme de sănătate, de la afecțiuni digestive până la declanșarea a tot felul de alergii.

Popcorn de la microunde

Este un alt aliment interzis după vârsta de 30 de ani.
Pe de o parte, popcornul special pentru microunde poate fi obținut din porumb modificat genetic (toxinele conținute pot crește riscul apariției cancerului). Pe de altă parte, aromele folosite conțin, în general, diacetil, o substanță toxica, ce devine periculoasă dacă este inhalată de multe ori.
Ideal este să faci rost de porumb organic și să prepari chiar tu popcorn.

Orezul alb

Este considerat de nutriționiști un aliment cu un indice glicemic mare și cu un nivel ridicat de carbohidraților. Acest lucru înseamnă că se poate transforma ușor în zahăr în urma procesării din corpul nostru. De aceea, putem deveni rezistenți la insulină, ceea ce poate declanșa, în timp, diabet.
Cu alte cuvinte, și orezul alb trebuie eliminat din alimentație după ce împlinim 30 de ani.

Orezul alb face si el parte dintre alimentele interzise dupa varsta de 30 de ani

Voi ați mai auzit și de alte alimente, care nu ar mai trebuie consumate deloc după vârsta de 30 de ani?

Surse:
www.bembu.com; www.curejoy.com; www.draxe.com; www.4us2be.com; www.foodiejunky.com; www.hackinguniversity.in; www.healthy-holistic-living.com; www.naturalnews.com; www.newhealthguide.org; www.webmd.com

Surse poze:
www.en.quickdeli.ro;www.i.kinja-img.com

Super alimente sănătoase despre care nu știi că ar trebui să le mănânci

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce sa mananci ca sa ramai gravida. Alimente cheie care cresc fertilitatea. Ce rol are ananasul si cand
  Ce sa mananci ca sa ramai gravida. Alimente cheie care cresc fertilitatea. Ce rol are ananasul si cand

  Te intrebi ce sa mananci sa mananci ca sa ramai gravida? Citeste in continuare. Vei afla  ce trebuie sa mananci in diferite etape ale ciclului menstrual, pentru a ramane insarcinata.

  Alimente pe care copiii sub 4 ani nu trebuie să le mănânce niciodată
  Alimente pe care copiii sub 4 ani nu trebuie să le mănânce niciodată

  Există alimente pe care copiii de vârstă mică nu trebuie să le mănânce deoarece prezintă un risc crescut de înecare, dar și alimente care sunt contraindicate...

  O cântăreață faimoasă este însărcinată la 44 de ani, după ce a apelat la o bancă de spermă
  O cântăreață faimoasă este însărcinată la 44 de ani, după ce a apelat la o bancă de spermă

  Una dintre cele mai cunoscute cântărețe ale lumii, care ne-a fascinat cu vocea și cu stilul ei inconfundabil a decis să devină mamă, chiar dacă nu are alături de ea un...

  O fetiță de 3 ani este în moarte clinică după ce a luat virusul gripal din spital
  O fetiță de 3 ani este în moarte clinică după ce a luat virusul gripal din spital

  O familie din Olt se confruntă cu o situație tragică. Fetița în vârstă de 3 ani a intrat în moarte clinică după ce ar fi fost infestată cu virusul gripal de la...

  10 alimente care îți fac copilul mai deștept
  10 alimente care îți fac copilul mai deștept

  Ca să avem un copil deștept, spun experții, nu este suficient să-l implicăm în tot felul de activități menite să-i antreneze creierul. Alături de acestea, va trebui să avem...

  Are 54 de ani și este însărcinată! Cine este actrița care a șocat Internetul
  Are 54 de ani și este însărcinată! Cine este actrița care a șocat Internetul

  Actrița și modelul de origine daneză, Brigitte Nielsen, a dezvăluit de curând, prin intermediul unei rețele de socializare, faptul că este însărcinată cu cel de-al cincilea copil...

  O adolescentă de 13 ani din Gorj este însărcinată, iar tatăl copilului este vecinul ei de 63 de ani
  O adolescentă de 13 ani din Gorj este însărcinată, iar tatăl copilului este vecinul ei de 63 de ani

  O adolescentă din județul Gorj este însărcinată în 20 de săptămâni, tatăl copilului fiind un vecin în vârstă de 63 de ani.

  © 2019 Qbebe