Coafuri de 5 minute

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă vrei să ai mereu părul aranjat fără să pierzi mult timp în oglindă sau să fii nevoită să faci o vizită la coafor, inspiră-te din sugestiile de mai jos. Vei vedea că nu va fi deloc dificil să obții niște coafuri practice și mereu la modă!

Coafuri de 5 minute, ideale pentru părul lung

Fă-ți o coadă împletită, pe care o vei lega cu un elastic și apoi cu o fundiță.

Pornind de la coada impletita modelul anterior, vei proceda astfel: vei scoate elasticul cu care era prinsă coada ta, iar aceasta va fi parțial desfăcută. O vei răsuci apoi prin părul aflat în zona cefei, astfel încât să poți obține un mic coc. Acesta va fi securizat cu mai multe agrafe.

Fă-ți o coadă simplă de cal, pe care o vei lega cu un elastic. După aceea o vei răsuci pe aceasta într-un coc, pe care-l vei securiza cu ajutorul altui elastic.

Îți vei separa părul, în sensul în care va trebui să-ți rămână o șuviță compactă, mai mare, din care vei realiza o codiță împletită. Ea va fi plasată pe una dintre părțile laterale ale capului. O vei lăsa în jos. Codița va trebui să fie cât mai strânsă. Eventual o vei prinde cu un mic elastic.
Îți vei face apoi o coadă de cal. Îți vei prinde codița împletită de aceasta și le vei lega cu un elastic mai mare.

Următoarea coafură va avea la bază coafura anterioară. Tot ce vei avea de făcut va fi să desfaci coada de la spate, să-ți păstrezi codița împletită și să-ți mai faci una, pe cealaltă parte a capului. Le vei uni apoi la spate, cu un elastic, lăsându-ți părul ce a fost prins în coadă pe spate.

Și pentru această coafură te vei folosi de două codițe împletite, care vor fi poziționate la fel ca cele de la coafura de dinainte.

În loc de coadă de cal, pur și simplu îți vei răsuci părul de la spate pentru a realiza un coc simplu, pe care-l vei securiza cu un elastic mai mare. Codițele împletite vor fi deasupra cocului.

Următoarea coafură se va baza tot pe cele două codițe împletite. După ce le vei realiza pe acestea, vei face o coadă împletită groasă, la spate. Codițele împletite vor rămâne strânse,elasticele cu care sunt prinse vor fi „pierdute" în iar dedesubt vei avea codița mai groasă.

O coafură compusă numai din împletituri va putea fi realizată dacă, alături de cele două codițe împletite, vei proceda așa: îți vei diviza părul rămas și vei face câte o codiță împletită pe fiecare parte laterală a capului. Va trebui să ai în total patru codițe, două subțiri și două mai groase.

Pornind de la coafura anterioară, poți să-ți faci una nouă.Pur și simplu vei încrucișa și vei suci codițele împletite mai groase, din părțile laterale care vor fi cumva „pierdute". Le vei securiza apoi cu agrafe și cu elastice transparente.

Dacă vrei să ai părul ondulat în mod natural, nu va trebui decât să-ți împletești părul de seara, așa cum s-a precizat pentru modelele de coafuri de dinainte. A doua zi de dimineață îți vei desface codițele și vei avea grijă ca părul să stea cât mai răsfirat. Pentru o fixare mai bună, poți să te dai cu fixativ.

Și această coafură se va realiza foarte ușor. Prima dată îți vei separa părul la spate, te vei tapa, iar dintr-o suviță vei face un fel de codiță, dar pe care nu o vei finaliza și o vei prinde cu o agrafă.După aceea vei prinde și șuvița de dedesubt cu o clamă tip cleștișor.

Coafuri de 5 minute, adecvate pentru părul de lungime medie și scurt

Coadă de cal ondulată
Nu va fi deloc greu să realizezi o asemenea coafură dacă vei avea la îndemână și un ondulator.
Primul pas va fi să-ți faci o coadă de cal, cât mai aproape de vârful capului, pe care o vei prinde cât mai bine, cu ajutorul unui elastic. După aceea, pornind din centrul acestei codițe, vei începe să o divizezi în mai multe șuvițe, de care te vei ocupa separat, ajutându-te de ondulator.
Vei lua apoi o șuviță de păr de dedesubtul codiței realizate și o vei înfășura în jurul ei.
Îți vei face mai întâi o coadă de cal, tot în vârful capului.Vei lăsa capul în jos, vei răsuci elasticul o dată în jurul codiței, apoi vei suci încă o dată și vei prinde din nou părul cu un elastic. Vei diviza cocul în două părți, tot scoțând părul de sub elastic. Vei fixa cu ajutorul unui fixativ.

Următoarea coafură va fi tot cu un coc.
Prima dată îți vei diviza părul, obținând o „cărare". După aceea vei lua părul din ambele laterale, le vei uni pe o parte și vei obține o coadă de cal.
Urmează să răsucești coada de cal, să o securizezi cu un elastic și să o sucești din nou, obținând un coc. Ca și pentru coafura anterioară, vei lua mai mulțe șuvițe de dedesubtului cocului și le vei răsuci în jurul cocului. De asemenea, ai grijă ca pe cele rămase să le prinzi cu agrafe. Vei vedea că nu va mai dura mai mult de 5 minute!

Coadă de cal răsucită
Tot ce vei avea de făcut va fi să-ți faci o coadă de cal (în partea de jos capului), pe care o vei prinde cu un elastic.O vei separa apoi, în partea sa de sus, cu ajutorul degetelor, iar prin golul rămas vei răsuci partea ei de jos.

„Coc" dezordonat
În vederea pregătirii unei asemenea coafuri, ce nu îți va lua mai mult de 5 minute, va trebui să ai la îndemână o bentiță tip elastic. Aceasta va fi pusă pe cap, având grijă să nu-ți prindă și părul din partea inferioară a capului.Cu acesta vei lucra așa: pur și simplu vei lua șuviță cu șuviță, le vei răsuci bine (cât mai strâns) și le vei atașa de elasticul bentiței. Va trebui ca, la final, tot părul din zona cefei să fie prins de bentiță. Poți să fixezi cu fixativ.

Coafură cu o bandană
Cu un elastic și cu o bandană vei putea să-ți faci următoarea coafură: îți vei răsfira părul cu degetele, îți vei face la spate o coadă de cal, pe care o vei răsuci o dată prin elasticul cu care este prinsă. Vei obține un mic coc.
Vei lua bandana, o vei îndoi pe lungime, până vei obține un fel de bentiță.
Te vei lega cu ea în partea de sus a capului, lăsând cocul liber, având grijă să scoți părul prins în față, ca un breton.

Citește și: Coafuri rapide pentru mame ocupate

Următoarele coafuri sunt ideale dacă  ai o tunsoare gen „pixie”, cât mai asimetrică.
Așa cum vei vedea și din videoclipul de mai jos, îți va lua mai puțin de 5 minute să realizezi coafuri care te vor face să ieși din anonimat.
Va trebui să ai la dispoziție niște fixativ, care te va ajuta să-ți aplatizezi perfect părul.
Pentru prima coafură tot ce vei avea de făcut este să te dai cu puțin fixativ, să-ți dai părul într-o parte (cu ajutorul unui pieptene), formând o cărare. După aceea îți vei da în spate părul din ambele părți, având grijă să-l aplatizezi cât mai mult și să-i dai după urechi. Vei avea o pieptănătură simplă, dar de efect!

Următoarea coafură o va avea la bază pe cea anterioară. De data aceasta, vei avea nevoie de ceară de păr. Cu ajutorul ei va trebui să-ți scoți părul de după urechi și să-i dai cât mai mult volum, spre vârful capului.
Urmează să folosești pieptenele pentru a te tapa în vârful capului. Apoi îți vei aranja părul cu mâinile, încercând să suplimentezi volumul. Ai grijă ca tot părul să aibă volum!

Și această coafură va fi tot rapidă. Prima condiție pentru a o realiza va fi să ai la dispoziție pudră pentru aranjarea părului, pe care o vei împrăștia pe la rădăcini, cât mai uniform.
 Ulterior vei lua un pieptene și vei proceda așa: ajutându-te de el, vei lua câte o porțiune de păr (începe din partea din față), pe care va trebui să o aduci spre spate. Continuă așa până când tot părul va fi dat spre spate, iar fruntea va rămâne goală.
După aceea vei începe să-ți dai părul și după urechi, fixându-l cât mai bine tot cu ajutorul pieptenelui. Poți să lucrezi însă și cu degetele.
 

Tot pentru un păr scurt este și această coafură pe care o poți face acasă, în nu mai mult de 5 minute.
În vederea realizării ei va trebui să te ajuți de spumă pentru modelarea părului, de o placă pentru îndreptarea părului și de un pieptene cu dinții mici.
Inițial îți vei da părul într-o parte. Te vei da cu spumă pentru modelare la rădăcina părului, pe părțile laterale ale capului. Va trebui să o întinzi cât mai uniform.
Vei lucra apoi cu pieptenele la rădăcina părului, modelând un fel de „valuri",precum vei vedea în videoclipul de mai jos. Ai grijă să le modelezi cât mai bine.
Pe partea de păr care a fost dată într-o parte vei începe să-ți ridici cu pieptănul câte o șuviță, pe care să o ridici apoi cu ajutorul plăcii pentru păr. Aceasta te va ajuta să dai mai mult volum. Între timp,poți să-ți mai stilizezi și „valurile" de la rădăcini.
În schimb, partea părului care nu fost modelată cu placa va fi aplatizată cât mai mult.

Citește și: 5 tunsori practice pentru mamici ocupate

Voi mai puteți sugera și alte coafuri, pe care să ți le poți face în numai 5 minute?

Surse:
www.youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  20 de coafuri de dans sportiv pentru copii
  20 de coafuri de dans sportiv pentru copii

  Ce poate fi mai frumos decât să îți vezi copilul strălucind pur și simplu, pe scenă? Atunci când avem un copil pasionat de teatru, dans, canto sau orice altă artă,...

  15 coafuri pentru copii perfecte pentru orice perioadă a anului
  15 coafuri pentru copii perfecte pentru orice perioadă a anului

  Încă de la o vârstă fragedă, fetele încep să acorde o importanță din ce în ce mai mare asupra felului în care arată. Nu doar hainele contează, ci și...

  Cele mai dragute coafuri de primavara pentru fetita ta
  Cele mai dragute coafuri de primavara pentru fetita ta

  Medicii spun ca, daca temperatura de afara depaseste 18 grade, poti sa il lasi pe cel mic fara caciulita. Daca asa stau lucrurile, de ce sa nu incerci cateva coafuri de primavara chic pentru...

  Diversificarea alimentației: 6 piureuri gata în 6 minute pe care până și tații le pot pregăti
  Diversificarea alimentației: 6 piureuri gata în 6 minute pe care până și tații le pot pregăti

  Prima modalitate de a-l introduce pe micuțul tău în universul diversificării alimentației este să-i oferi piureuri. Ține cont de recomandarea unui medic pediatru și,...

  Pizza la tigaie! Gata în 10 minute. Copilul meu nu mai vrea altceva
  Pizza la tigaie! Gata în 10 minute. Copilul meu nu mai vrea altceva

  Pizza la tigaie? Da, se poate! Și încă se poate foarte repede. Prin urmare, iată rețeta pe care orice mamă trebuie să o aibă în arsenalul de ași sub mânecă din...

  Două cutremure în mai puțin de 10 minute!
  Două cutremure în mai puțin de 10 minute!

  Două cutremure în mai puțin de 10 minute au fost înregistrate în zona seismică Vrancea.

  Câte minute trebuie să fii în contact cu un bolnav ca să iei și tu Covid-19?
  Câte minute trebuie să fii în contact cu un bolnav ca să iei și tu Covid-19?

  Cercetătorii danezi au reușit să descopere câte minute este nevoie să stăm lângă o persoană, pentru a contracta virusul, de fapt. S-a ajuns la o concluzie care ne oferă o...

  Ministerul Educației lansează proiectul prin care elevii sunt încurajați să citească 20 de minute zilnic
  Ministerul Educației lansează proiectul prin care elevii sunt încurajați să citească 20 de minute zilnic

  Miercuri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, Ministerul Educației a anunțat că lansează un nou proiect educațional (numit „Un alt fel de 20 20”), al cărui scop este...

  © 2022 Qbebe