Povestea chef-ului italian Enrico Derflingher, care a devenit cunoscut după ce a fost angajatul Familiei Regale britanice
Chef-ul a povestit, într-un interviu acordat revistei de life-style „Country Living" (din Marea Britanie), cum a început să lucreze pentru Familia Regală pe când avea 27 de ani. El a fost angajatul acesteia timp de 3 ani, din 1987 până în 1990 și atunci și-a petrecut o mare parte din timp gătind la Palatul Kensington. În acest interval a pregătit diverse rețete inclusiv pentru ocazii speciale, precum banchete sau petreceri private. Din acest punct de vedere, Enrico Derflingher a explicat faptul că una dintre cele mai dragi amintiri ale sale legate de Familia Regală a fost când a gătit pentru o petrecere în grădină de la Castelul Balmoral (din Scoția).
El a ținut să adauge, în cadrul aceluiași interviu, că locul de muncă de la Palatul Regal l-a ajutat să învețe să lucreze în echipă pentru realizarea unor mese mari și, din acest motiv, după ce nu a mai fost angajatul Familiei Regale britanice, a reușit să devină angajatul fostului Președinte american George Bush (senior). De asemenea, datorită experiențelor sale, a lucrat și în Japonia și a putut să obțină o stea Michelin. Nu în ultimul rând, de câțiva ani și-a deschis un restaurant în cadrul unui resort de 5 stele din preajma Lacului Como (Italia).
Enrico Derflingher a devenit celebru și datorită unui preparat inventat de el când a lucrat pentru Familia Regală, ce a devenit rapid îndrăgit de toți membrii acesteia. Mai exact, este vorba despre o rețetă de risotto, numită „Risotto Regina Victoria". Preferința pentru acest fel de mâncare se lega de faptul că regina Elisabeta, dar nici alți membri ai familiei, nu consumau paste, preferând risotto.
În cadrul interviurilor acordate, chef-ul a dezvăluit modul în care se poate pregăti această variantă de risotto, care conține creveți roșii sicilieni, parmezan, ierburi aromatice și vin spumant.
Citește și: Mancarea preferata a celor mai faimoase persoane din istorie
Rețeta de „Risotto Regina Victoria"
Cheia pentru reușita acetui preparat este prospețimea creveților și un orez de calitate, special pentru risotto.
Ingredientele, pentru 5 porții, sunt:
350 g orez pentru risotto
10-12 creveți roșii
35 g unt
35 g parmezan
1 pahar de vin spumant alb și altă jumătate de adăugat la final
ierburi aromatice: cimbru și fenicul
ulei de măsline
ceapă
supă de pește (preparată în prealabil)
Cum se prepară „Risotto Regina Victoria"
Pasul 1: Ceapa va fi curățată și tocată
Pasul 2: Vei căli ceapa în unt și ulei de măsline
Pasul 3: După ce s-a rumenit ceapa și s-a înmuiat, vei adăuga peste ea 1 pahar de vin spumant, orezul și supa de pește. Le vei lăsa la gătit pentru aproximativ 15 minute
Pasul 4: În prima parte a procesului de gătire vei adăuga 2/3 din cantitatea de creveți. După ce aceștia încep să se pătrundă, îi vei adăuga și pe restul, amestecând încet
Pasul 5: Vei stinge focul și vei adăuga peste el parmezanul, încă puțin ulei de măsline, restul de vin spumant și ierburile aromatice
Tu te-ai gândit până acum ce rețetă este preferată în Familia Regală din Marea Britanie?
Citește și: Risotto cu fructe de mare
Surse:
www.aol.com, www.countryliving.com, www.hellomagazine.com,www.luxgallery.it
Surse poze:
www.gettyimages.com