Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge A(2)

Fiecare grupă de sânge vine însoțită de o serie de caracteristici și predispoziții pentru anumite afecțiuni. Persoanele care au grupa de sânge A(2) se confruntă cu o serie de riscuri pentru sănătate, precum și beneficii ca urmare a grupei sanguine. Citește articolul următor și vei afla în detaliu care sunt acestea.

Informații importante despre grupa de sânge

Majoritatea persoanelor știu că un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare, alături de un consum crescut de fructe și legume crude conduce la o stare bună de sănătate. Dar iată că și grupa de sânge joacă un rol important în acest sens. Sunt cunoscute patru tipuri de sânge: A, B, AB și O, iar grupa de sânge se formează încă de când ne dezvoltăm intrauterin, ceea ce înseamnă că nu poate fi schimbată ulterior în viață. Conform anumitor experți, fiecare grupă sanguină vine însoțită de caracteristici unice care pot afecta scăderea în greutate, riscul de a dezvolta anumite afecțiuni și chiar personalitatea. Există și păreri care susțin că prin cunoașterea caracteristicilor unei anumite grupe sanguine se paote planifica o nutriție adecvată care va îmbunătăți starea de sănătate. 

Brad Hamilton, expert în cercetare științifică, a declarat următoarele "grupa sanguină, definită drept prezența și combinarea dintre antigenele A, B și Rh D prezente în hematii, este importantă deoarece contribuie la determinarea tipului de sânge pe care îl poți primi în cadrul unei transfuzii de sânge. În situația în care primești tipul greșit de sânge, corpul tău poate respinge celule sanguine transfuzate cu consecințe fatale pentru primitor. Există însă și anumite riscuri legate de sănătate, în plus față de definirea compatibilității transfuzionale."

grupa de sange AII

Lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai grupa de sânge AII

1. Risc de boli cardiace

Grupa ta de sânge poate să prezică ce șanse ai să te confrunți cu o boală cardiacă. Medicul alergolog Tania Elliott subliniază "datele sugerează că riscul de a se confrunta cu boli cardiace pentru grupa de sânge A este cu 5% mai mare decât cel al grupei 0. Nu se cunoaște exact explicația științifică din spatele acestui fenomen, dar este posibil să aibă legătură cu un nivel mai mare al colesterolului LDL, care poate crește riscul de boli cardiace." Alte studii desfășurate în acest sens susțin că riscul de a muri în urma unei boli cardiace este cuprins între 25-30%; mai exact, este vorba despre o cercetare din anul 2015 publicată în revista Medicină BMC. Nu înseamnă că vei suferi cu siguranță de o boală a inimii, însă poți acorda atenția cuvenită acestui aspect.

2. Risc mai crescut de cheaguri de sânge

Acest risc este calculat raportat la persoanele înzestrate cu grupa de sânge 0, care dispun de cantități mai reduse ale proteinelor care ajută la procesul de coagulare a sângelui. Terry B. Gernsheimer, medic din partea Societății Americane de Hematologie, subliniază în acest sens "nu înseamnă că grupa de sânge 0 este protejată, iar grupa de sânge A este expusă unui risc ridicat."

3. Risc crescut de cancer gastric

O concluzie interesantă subliniată de studiul publicat în Revista BMC susține că grupele de sânge diferite de 0, inclusiv grupa AII, se confruntă cu un risc crescut de cancer gastric (dar și colorectal, stomacal și pancreatic), posibil datorită unui răspuns inflamator față de bacteria H.pylori (această bacterie este incriminată de apariția ulcerelor gastrice). Medicul alergolog Tania Elliott subliniază că "persoanele cu grupa de sânge A și AB sunt expuse celui mai ridicat risc de cancer, posibil ca urmare a unei reacții a sistemului imunitar excesivă față de bacteria H.pylori".

4. Tromboză venoasă profundă

Ca urmare a diferențelor la nivel de coagulare, grupele de sânge A și B sunt expuse unui risc cu 31% mai mare de a suferi de tromboembolism venos, un cheag de sânge care se formează în venele din picior, braț sau cele din zona inghinală (prin comparație cu persoanele care au grupa de sânge 0), conform unei cercetări publicate de Universitatea din Minnesota. 

5. Diabet

Persoanele care au grupa de sânge A sau B se confruntă cu un risc de până la 21% mai mare de a dezvolta diabet de tip 2, conform publicației Diabetologia. Cercetătorii nu au reușit să descopere explicația exactă, însă este luată în considerare influența pe care o exercită grupa de sânge asupra microbiomului intestinal, care la rândul său are un impact asupra metabolismului și inflamației.

grupa de sange AII

Alte informații interesante despre grupa de sânge AII

În cazul în care consideri că grupa de sânge influențează personalitatea, află că despre grupa de sânge AII se spune că sunt persoane pașnice, cu înclinații artistice și de încredere, în același timp fiind eficiente, organizate, pline de compasiune. Se pare că și toleranța la stres depinde de grupa de sânge; astfel, persoanele grupa A produce mai mult hormon de stres cortizol, fiind astfel predispuse stresului (își revin mai greu după episoade stresante)- pot beneficia de exerciții de yoga și de medtație. Alimentația care le este recomandată include pește, pui și iaurt, de evitat fiind leguminoasele, condimentelor, deshidratarea și cafeaua. Se îngrașă dacă consumă carne și dulciuri.

De reținut

Ca urmare a formării de antigeni la suprafața globulelor roșii, fiecare grupă de sânge este diferită. În plus, din acest motiv fiecare fiecare grupă de sânge este rezistentă față de anumite afecțiuni, în același timp fiind susceptbilă altor afecțiuni. Cunoașterea caracteristicilor specifice grupelor de sânge poate ajuta în prevenirea anumitor boli.

Specialiștii recomandă să porți întotdeauna asupra ta informații cu privire la nume și prenume, adresă, telefon și grupa de sânge, în cazul în care suferi vreun accident, pentru a putea identifica grupele de sânge compatibilă cu a ta. Grupa de sânge AII poate primi sânge de la grupa A sau 0 și poate dona sânge grupelor A sau AB. Grupa de sânge A poate primi sânge de la grupele A și AB, dar poate dona doar grupelor A și 0.

Surse: http://ideaspots.com; www.bustle.com; www.njabbp.org; www.rd.com

Care este grupa de sânge cea mai rezistentă la coronavirus

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 lucruri realiste pe care trebuie sa le stii inainte sa faci un copil
  10 lucruri realiste pe care trebuie sa le stii inainte sa faci un copil

  Cand ramai gravida si chiar si cand doar ai intentia, te pregatesti cu toate informatiile care iti pica in mana despre cum va fi viata ta de proaspata mama. Te inscrii la cursuri, studiezi...

  4 lucruri pe care trebuie să le știi despre stimularea ovariană
  4 lucruri pe care trebuie să le știi despre stimularea ovariană

  Ca să ne îndeplinim visul de a deveni mame, unele dintre noi pot alege să recurgă la fertilizarea in vitro. Aceasta este un proces foarte complex, iar una dintre cele mai importante...

  5 lucruri pe care trebuie să le știi despre sarcină și primul an de viață al bebelușului
  5 lucruri pe care trebuie să le știi despre sarcină și primul an de viață al bebelușului

  Venirea pe lume a unui copil schimbă radical viața de cuplu, dar și modul în care tu, ca viitoare mămică, ai grijă de sănătatea ta. Ești mult mai atentă la ce...

  3 lucruri pe care trebuie să le știi despre înmatriculările auto
  3 lucruri pe care trebuie să le știi despre înmatriculările auto

  Fără doar și poate, achiziționarea unei mașini este motiv de mare bucurie. De cele mai multe ori, fericirea ajunge să fie umbrită de nenumăratele demersuri pentru ca noua membră a...

  Cercetătorii au dezvoltat un test de sânge care îți spune dacă vei muri în 10 ani
  Cercetătorii au dezvoltat un test de sânge care îți spune dacă vei muri în 10 ani

  Deși nu este cel mai vesel lucru pe care să ți-l aducă cineva la cunoștință într-o frumoasă zi de joi, adevărul este că în cele din urmă, murim cu toții. Acum,...

  5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a da antibiotic copilului
  5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a da antibiotic copilului

  Antibioticele sunt medicamente care trebuie folosite numai în anumite situații medicale și doar la recomandarea medicului. Din păcate, foarte mulți părinți au ajuns să abuzeze...

  5 lucruri pe care trebuie să le știi despre urechile copilului
  5 lucruri pe care trebuie să le știi despre urechile copilului

  Printre cele mai frecvente probleme pe care le putem avea cu copiii noștri, încă din primele luni de viață, sunt și cele care țin de sănătatea urechilor. Așa cum veți afla...

  © 2019 Qbebe