Mama este primul tău prieten și cel mai bun prieten pentru totdeauna

De foarte multe ori, din păcate, ajungem să nu conștientizăm valoarea pe care o au mamele în viața noastră. Adevărul este că mama este nu doar primul prieten, dar și cel mai bun pe care îl vei avea dintotdeauna. Iată destăinuirea emoționantă a unui băiat devenit adult, care a înțeles ce rol important a jucat mama în viața sa.

Mama a fost prima persoană care a crezut în mine

Când eram adolescent, mă simțeam rușinat să apar cu mama mea. Prietenii mei erau mai independenți decât mine și făceau totul fără părinți. Continui să îmi amintesc mai multe discuții în care prietenii îmi povesteau că părinții erau un obstacol în calea planurilor noastre și că a venit momentul să ne trăim viețile fără să le mai cerem aprobarea.

Am putut să înțeleg punctul lor de vedere, chiar dacă nu am fost de acord cu el. Am avut mereu o relație frumoasă cu mama și cu tata și nu mi-am privit niciodată părinții ca pe un obstacol sau ca pe ceva negativ.

Mama a fost prima persoană care a crezut în mine și talentul meu. Nu era doar încurajarea unei mame care își stimula fiul, chiar credea în mine și în ceea ce pot face în viața mea și nu voi uita niciodată vorbele ei: “nu te lăsa influențat de ceilalți, bucură-te de darul tău și încearcă să fii cea mai bună versiune a ta în fiecare zi“.

Aceste cuvinte mi-au pătruns în minte și mi-au rămas adânc înrădăcinate. Din acest motiv în fiecare zi încerc să mă bucur de toate oportunitățile pe care le am pentru a deveni din ce în ce mai bun: să lucrez corect, să mă educ, să dau dovadă de respect față de toți oamenii, să îmi îndeplinesc zilnic toate obiectivele și să încerc să mă îmbunătățesc pe mine și pe lumea din jurul meu.

Dacă sunt persoana care sunt astăzi, totul se datorează mamei mele, prima persoană care a crezut în mine și care m-a îndemnat să devin mai bun.

Nu vreau să spun că relația cu mama mea a fost mereu perfectă pentru că asta ar fi o minciună. Până la urmă, eu și mama suntem două persoane diferite, cu vârste diferite, cu experiențe de viață diferite. Nu am trăit viața pe care a avut-o mama și nici ea pe a mea. Încă îmi aduc aminte de certurile noastre, generate adesea de motive stupide, în care țipam mai multe minute. Însă în final este important că ne clarificam punctele de vedere și ne ceream scuze unul altuia. Dar cred că mama era încântată de aceste mici discuții pentru că luptam pentru ceea ce credeam, indiferent că era corect sau greșit. Mama mi-a apreciat dorința de a-mi apăra ideile și am putut vedea cum a crescut respectul pe care îl avea față de mine.

mama este cel mai bun prieten

Mama este cel mai bun prieten pe care îl poți avea

Cine a spus că mama este primul prieten, cel mai bun prieten și un prieten pentru totdeauna a avut dreptate. Este dificil să găsești un prieten adevărat deoarece toată lumea poate avea intenții bune, însă este greu să fii cu adevărat fericit când o altă persoană are succes, bani, iubire și tot ce își dorește.

Am putut vedea multe zâmbete false pentru că invidia este greu  de învins, însă mama mea a fost mereu fericită pentru mine. Fiecare din succesele mele era o reală bucurie pentru ea, un motiv de mândrie și nu pot uita asta. O mamă își dorește mereu succesul fiului sau fiicei sale, fără vreun compromis, doar cu iubire pură.

Ține cont de sfatul meu: respectă-ți mama și înțelege că nu vei mai găsi un prieten ca ea. Bucură-te de fiecare moment alături de ea, deoarece va avea mereu ceva nou să te învețe.

Sursă: http://resourcefulenvironment.com/

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Tratamentul de fertilitate era prea scump, așa că am întreținut relații sexuale cu un prieten
  Tratamentul de fertilitate era prea scump, așa că am întreținut relații sexuale cu un prieten

  Unele femei nu au nicio problemă în a rămâne însărcinate, în timp ce altele se chinuie ani întregi pentru a face un copil. Mii sau chiar zeci de mii de euro...

  George Clooney a dăruit câte 1 milion de dolari fiecărui prieten care l-a ajutat înainte să devină faimos
  George Clooney a dăruit câte 1 milion de dolari fiecărui prieten care l-a ajutat înainte să devină faimos

  Cu o avere de 500 de milioane de dolari, George Clooney se poate considera un om norocos. Însă, nu a uitat nicio secundă de unde a plecat, așa că a decis să ofere câte 1...

  Mihai Craiu este vehement: Cel mai bun antiviral este spălatul pe mâini
  Mihai Craiu este vehement: Cel mai bun antiviral este spălatul pe mâini

  Medicul pediatru Mihai Craiu abordează subiectul gripei în direct, la MagicFM. Spălatul pe mâini, declară el, este cel mai bun antiviral!

  11 ocazii când David Beckham a dovedit că este cel mai bun tată
  11 ocazii când David Beckham a dovedit că este cel mai bun tată

  Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai arătoși tătici, David Beckham a demonstrat de nenumărate ori că este un bărbat de familie, că își iubește nespus soția și...

  Are doar 7 ani și este cel mai bun jucător de șah din lume! Cine este micul român campion
  Are doar 7 ani și este cel mai bun jucător de șah din lume! Cine este micul român campion

  La numai 7 ani, Iustin-Nicolas Cazacu este cel mai bun jucător de șah din lume, la categoria sa de vârstă! A descoperit „sportul minții” la doar 4 ani, când...

  Cel mai bun tratament este prevenția: produsele care îți feresc copilul de răceală
  Cel mai bun tratament este prevenția: produsele care îți feresc copilul de răceală

  Suntem în sezonul răcelilor și virozelor, iar schimbarea temperaturilor este unul dintre principalii factori care contribuie la o imunitate scăzută. Pe de altă parte,...

  Este însărcinată cu primul copil! Vedeta a făcut anunţul în cel mai drăguţ mod posibil
  Este însărcinată cu primul copil! Vedeta a făcut anunţul în cel mai drăguţ mod posibil

  Actriţa şi cântăreaţa americană Ashley Tisdale le-a dezvăluit recent fanilor că aşteaptă un copil. Și a făcut-o într-un mod foarte drăguț, implicându-l și pe...

  © 2022 Qbebe