Cursuri pentru copii si parinti: ajuta-ti copilul sa se dezvolte corect - Afla castigatorii!

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

Din secunda in care aflati ca veti fi parinti incepeti sa va ganditi la liniile care vor contura personalitatea copilului vostru, la preferintele sale, la ceea ce ii va displacea, si va promiteti in gand ca va avea parte de tot ceea ce voua v-a lipsit. Orice parinte isi spune asta, orice parinte isi doreste ca micutul lor sa aiba parte de mai multa educatie decat a avut el, de mai multe optiuni, de posibilitatea de a alege sa faca ceea ce ii place, incercandu-le pe toate.

Qbebe iti intelege aceasta nevoie de a ii oferi copilului tau sansa de a primi o educatie adecvata, de a isi alege pasiunile care ii vor modela viata si de ce nu, fericirea si sanatatea. Astfel ca te sfatuim sa il implici in activitati cat mai diverse inca de mic. Iata numai cateva dintre optiuni.Si nu uita sa participi si la Concursul, completand formularul de la sfarsitul articolului.

Pentru un copil sanatos: INOTUL

Un argument important pentru a trimite copilul la cursuri de initiere de inot este faptul ca inotul este singurul sport recomandat de catre specialisti pentru copiii pana in 10 ani. Motivul: muschii si articulatiile se pun in miscare fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate, adica nu este afectata deloc cresterea copilului.

In afara de acest argument, mai exista alte doua, extrem de puternice, legate de o altfel de dezvoltare: cel exterior si cel interior. Inotul construieste corpul intr-un mod foarte frumos si dezvolta personalitatea armonios: psihicul este modelat in asa fel incat se va obisnui cu munca, va fi ghidat de ambitie in orice actiune.

La cursurile de inot, copiii sunt ajutati, cu rabdare, sa se imprieteneasca cu apa, treptat ei ajungand sa se deplaseze prin apa cu obiecte ajutatoare si ulterior fara obiecte ajutatoare si fara ajutorul profesorului.

Incearca Aqua Team, cursuri de inot in 2 locatii:

 Bazinul din cadrul complexului Miramar, zona Piata Delfin, pe Bd Chisinau nr 6-8 (tariful pentru 10 sedinte consecutive -3 pe saptamana- este de 200 lei).

Bazinul din curtea Facultatii de Medicina, zona Eroilor, pe Bd Eroii Sanitari nr 8 ( tarif pentru 12 sedinte/4 saptamani - luni, miercuri si vineri - 300 lei sau 8 sedinte/4 saptamani - marti, joi - 250 lei).

Dupa etapa de initiere, copiii pot opta pentru cursuri de perfectionare, iar cei talentati pot opta pentru sportul de performanta. In cadrul clubului nostru se poate practica inotul (viteza), sariturile in apa sau polo pe apa.

www.cursuri-inot.ro


Pentru un copil extrovertit: CURSURI DE ACTORIE

Daniela Nane este trainer pro bono al Centrului de excelenta in educatie. Pentru cei mici a conceput un curs antrenant si util. Intr-o atmosfera relaxata si vesela, copiilor le sunt stimulate imaginatia si creativitatea si:
- isi folosesc din plin si isi dezvolta simtul de observatie, logica, memoria, concentrarea si discernamantul
- sunt asistati sa descopere singuri moduri de rezolvare a diferitelor situatii de viata
- invata sa-si exprime sentimentele clar si firesc, cu respect pentru ceilalti si fara sentimente de vina
- prin jocuri specifice invata sa-si sustina punctele de vedere in fata unora cu pareri contrare
- invata sa se integreze intr-un grup si sa lucreze in echipa, respectand si sustinand individualitatea fiecaruia
- isi dezvolta expresivitatea si dezinvoltura in relatia cu ceilalti
- descopera autori importanti ai literaturii romane si universale

Cursul include: exercitii de dezvoltare a atentiei, a simtului de observatie, jocuri de coordonare a miscarii, de concentrare, de memorare si dezvoltare a memoriei, de stimulare a imaginatiei, tehnici de respiratie si de vorbire, improvizatie, miscare scenicã, pantomima, analiza gestuala, studiu pe baza textului.

Perioada: o sedinta/saptmana, Cost: 110 lei/sedinta sau 420 lei/luna

www.danielanane.ro

Pentru un copil inteligent: CURSURI DE LOGICA

In cadrul cursului Prietenii Logicii se urmareste dezvoltarea inteligentei logice , a abilitatilor de calcul, recunoasterea modelelor si a relatiilor , ordinea intamplarilor in timp , si abilitatea de a rezolva diverse probleme folosind logica. Prin inscriere la acest curs , vei oferi copilului tau posibilitatea de a descoperi secretele deductiei logice si metodele aplicarii ei in rezolvarea problemelor sau a situatiilor dificile.

Cursul se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani
La finalul sesiunii de training , cursantii vor primi diplome personalizate , care le vor imbogati portofoliul educational.
Structura grupei: 10 copii/grupa. Durata cursului este de 5 sesiuni, de cate 1h fiecare.

Temele sesiunii de training:

*introducere in lumea logicii;
*jocul numerelor;
* identic sau nu;
* premise si concluzii;
*masina de scris

Pret curs: 200 RON. Gratuit: materiale de curs, ecusoane, mape de prezentare.

www.cursuricopii.net

Pentru un copil cu multa imaginatie: CURSURI DE PICTURA

Pentru copii, pictura este un mod placut de a-si petrece timpul liber si de a se exprima. Este o activitate ce dezvolta in timp gandirea creativa si consolideaza atentia. Sedintele sunt practice, copiii realizeaza cate o lucrare la fiecare sedinta imbinand partea practica cu cea teoretica, discutam despre notiuni legate de amestecuri cromatice, desen si compozitie, curente artistice si experimentam tehnici diferite: colaj, acrilice, acuarela, pastel, pictura pe obiect.

Lucram teme diverse: peisaj, portret (constructia chipului uman), natura statica (reprezentarea obiectelor pe suport, masuratori, repere si redarea volumelor), compozitie cu personaje (constructia corpului uman), pictura decorativa, etc. Fiecare sedinta este insotita de explicatii consolidate cu imagini din albume de arta pentru a se intelege mai usor tema discutata. Lucram individual cu copiii si le acordam toata atentia pentru ca cei mici sa inteleaga si sa puna in aplicare notiunile dobandite. Varsta copiilor este cuprinsa intre 5 si 10 ani.

Rezultatul modulului de pictura consta in mapa cu lucrari si notiunile invatate ce presupun: recunoasterea celor mai importante opere de arta, diferenta dintre curentele artistice, notiuni despre viata pictorilor, etc. Indrumam inclinatiile artistice ale copiiilor catre o tehnica anume sau un stil personal, incurajand dezvoltarea simtului estetic bazat pe principiile picturii clasice universale.

Modulul de pictura pentru copii din perioada urmatoare incepe din 24 ianuarie 2012.
Perioada: 24 ianuarie - 10 aprilie 2012, o data/ saptamana marti, 12 sedinte, 17:00 - 18:15.
Taxa este comunicata la cererea viitorilor participanti, in momentul in care le prezentam si avantajele sedintelor noastre de creatie.

www.agorastudio.ro

Pentru un copil educat: CURSURI DE POLITETE

In cadrul cursului ABC-ul conduitei politicoase copiii vor face cunostinta cu bunele maniere si conduita politicoasa. Intr-o atmosfera relaxata , copiii vor fi indrumati pe drumul politetei , atat in raport cu ei cat si cu ceilalti.
Cursul se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 - 14 ani.

La finalul sesiunii de training , cursantii vor primi diplome personalizate , care le vor imbogati portofoliul educational.
Structura grupei: 10 copii/grupa. Durata cursului este de 5 sesiuni , de cate 1h fiecare.

Temele sesiunii de training:

*de ce sa fiu politicos?
*buna!
*eu in lume;
*invitatii;
*sa invatam a darui

Pret curs: 200 RON. Gratuit: materiale de curs, ecusoane, mape de prezentare.

www.cursuricopii.net

CURSURI PENTRU PARINTI

Si pentru ca invatam alaturi de copiii nostri in fiecare zi, pentru ca niciun parinte nu devine atotstiutor peste noapte, pentru ca a fi parinte este cel mai dificil "job" al vietii si nu ar trebui sa fie singurul pentru care sa nu ai o pregatire formala, ai parte si de cursuri pentru a fii cel mai bun parinte.

De ce workshopuri pentru parinti?
Pentru ca indiferent ca esti parinte de bebelus sau de adolescent, ai aflat deja ca experienta este provocatoare si poate ajunge sa te copleseasca. Sa cresti un copil nu este o treaba usoara. Necesita dedicatie, timp, rabdare si aptitudini speciale. Conform studiilor stiintifice, factorii care influenteaza evolutia unui copil sunt in ordinea importantei: genetica, cu cea mai mare pondere, urmata indeaproape de mediul in care traieste, si abia pe ultimul loc educatia parintilor.Acest ultim factor reprezinta indeplinirea datoriei de parinte, preocuparea ta de a lua cele mai bune decizii in favoarea copilului tau, pregatindu-l pentru viata de adult.

Trainingul Parintilor Eficace

Bazele workshopului "Trainingul Parintilor Eficace"(Parent Effectiveness Training ) au fost puse de Dr. Thomas Gordon - nominalizat de 3 ori pentru premiul Nobel pentru Pace si aclamat psiholog. In 1962, Thomas Gordon a dezvoltat un program de atitudine preventiva denumit „Training inainte de aparitia problemelor"(Training before trouble), considerat primul program de training pentru parinti cu acoperire nationala in America. Acest training a fost primul program care dezvolta parintilor abilitatile de rezolvare a unui conflict cu castig de ambele parti (win-win situation).

A fost primul program de training pentru parinti care a evidentiat lipsa de eficienta si potentialul distructiv a oricarei forme de pedeapsa si care a sugerat alternative pe termen lung la aceasta, punand astfel bazele autodisciplinarii si imputernicirii copiilor.

Modelul a fost dezvoltat in anii '50 pentru clientii corporatisti, in scurt timp fiind adaptat pentru relatia parinte-copil (acesta a fost momentul in care Thomas Gordon a realizat ca este aplicabil in special relatiilor foarte dezechilibrate din punct de vedere al puterii uneia din parti). Parintii exercita asupra copiilor lor o autoritate intrinseca, iar acest curs ii invata cum sa nu abuzeze de ea.

De atunci, acest training a fost prezent in peste 50 de tari, avand peste 7 milioane de participanti, modelul dovedindu-se universal aplicabil, indiferent de background-ul cultural (Europa: Italia, Franta, Anglia, Polonia, Estonia, etc; Africa de Sud; Asia: Japonia, Taiwan; Australia; Canada si USA), rasa, sex, nivel de educatie, statut economic sau religie.

Obiective
Trainingul Parintilor Eficace isi propune sa-i ajute pe parinti sa-si imbunatateasca aptitudinile si sa isi dezvolte o serie de deprinderi noi pentru a creea o atmosfera mai relaxata si plina de dragoste in casa. Ca si parinte, vei invata :
• Cum sa vorbesti astfel incat sa fii ascultat(a) de catre copii
• Cum sa asculti astfel incat copiii sa se simta cu adevarat intelesi
• Cum sa rezolvi un conflict astfel incat toata lumea sa fie multumita de rezultat

 Structura:
Program intensiv de 9 sesiuni, cu 1 sesiune pe saptamana a cate 3 ore.
Trainingul este puternic interactiv bazandu-se pe: demonstratii, exercitii, role-playing, discutii in grupuri restranse, cateva teme pentru acasa (exersati deprinderile achizitionate), sintetizari
Cursul va fi sustinut de un instructor autorizat si certificat Gordon Training International. Numar de participanti la curs: 12-18

www.parentime.ro 

Lista castigatorilor a unul din cele 20 de locuri la 2 workshopuri de cate 3 ore fiecare la Ava Smart Training:

Feminina: un workshop adresat exclusiv mamicilor
Calin Claudia Nicoleta
Petruta Oprea
BRATOSIN Stefania Valentina
Pinzariu Anca Alexandra
Ghitulescu Alina
Ana Alexandru
Popescu Mihaela
Dop Manuela Oana
Iordache Anca Gabriela
Baicu Alina

Educatia pozitiva: un workshop adresat atat mamicilor cat si taticilor

Carol Reves
Mihaela Filip
Cancel Marilena
Diana Ivascu
Stoica Luiza
Adriana Gherghe
Magda Puscas
Anca Banciu
Dindareanu Maria-Luciana
Gabriela David

 Castigatoarea unui curs de prim ajutor la Parentime:

Roxana Arghirescu

 Castigatorii a 3 premii a cate un modul de 10 sedinte consecutive de inot la Aqua Team pentru copii de peste 5 ani:

Ghita Ami
Ene Tiberiu
Minteu Georgeta-Lia

Felicitari tuturor castigatorilor!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ajută-l pe cel mic să își dezvolte noi abilități în 5 pași simpli
  Ajută-l pe cel mic să își dezvolte noi abilități în 5 pași simpli

  Ne dorim ca micuții noștri să devină niște adulți autosuficienți, independenți și inteligenți din punct de vedere emoțional. Pentru asta, însă, este important să ne...

  Află totul despre cum folosești CORECT uleiurile esențiale direct de la specialiști
  Află totul despre cum folosești CORECT uleiurile esențiale direct de la specialiști

  Despre uleiurile esențiale știm deja că au o mulțime de beneficii atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe, beneficii care nu pot fi trecute cu vederea. Pot fi...

  Cum este corect: m-ai sau mai? Află când se scrie cu cratimă și când nu
  Cum este corect: m-ai sau mai? Află când se scrie cu cratimă și când nu

  Cuvintele omofone „m-ai” și „mai” îți pot crea o ușoară confuzie, deoarece, așa cum le spune denumirea, ele se pronunță la fel, dar se scriu diferit...

  Atenție, părinți! Modul corect prin care să dați struguri copilului, ca să nu se înece
  Atenție, părinți! Modul corect prin care să dați struguri copilului, ca să nu se înece

  Strugurii sunt sursă de vitamine și minerale utile în dezvoltarea sănătoasă a copilului, precum: vitamina C, vitamina E, vitamina K, vitamine din grupul B-urilor (B1, B6, B2),...

  Cursuri pentru adolescenți la Atelierele ILBAH
  Cursuri pentru adolescenți la Atelierele ILBAH

  Atelierele ILBAH a lansat o nouă categorie de cursuri, CURSURI PENTRU ADOLESCENȚI! De astăzi, cursurile de Design, Modă, Cooking, Grafică, Programare, Business, Management,...

  Afla cum sa il inveti pe copilul tau se se imbrace singur!
  Afla cum sa il inveti pe copilul tau se se imbrace singur!

  Toti parintii, bunicii si toate cadrele didactice stiu ca in jurul varstei de 3 ani copilul trebuie sa invete sa se imbrace singur. Insa teoria nu se potriveste niciodata cu practica. De ce...

  Prima școală pentru copiii cu abilități înalte din România! De la ce vârstă poți înscrie copilul și ce cursuri poate urma
  Prima școală pentru copiii cu abilități înalte din România! De la ce vârstă poți înscrie copilul și ce cursuri poate urma

  În România sunt cel puțin 500.000 de copii au abilități înalte, însă puțini dintre aceștia ajung la psiholog pentru putea fi identificați. Simona Mirea,...

  Tusea la copii: tot ce trebuie să știi pentru a o trata corect
  Tusea la copii: tot ce trebuie să știi pentru a o trata corect

  Tusea se numără printre cele mai supărătoare afecțiuni ale copilului și este, cu siguranță, motiv de neliniște pentru părinți. Tusea poate fi declanșată de numeroși factori și...

  © 2023 Qbebe